• 9.374.560 stemmen

Geregisseerd door: Nick Hamm

Met onder meer: Greg Kinnear, Rebecca Romijn en Robert De Niro

Releasedatum: 4 november 2004

Plot Godsend

"When a miracle becomes a nightmare, evil is born."

Paul en Jessie Duncan verliezen hun achtjarige zoontje Adam tijdens een verkeersongeluk. Ze krijgen dan hulp van wetenschapper Richard Wells, die hun zoon via het klonen van zijn DNA opnieuw geboren kan laten worden. Maar als deze Adam dan ook de leeftijd van acht jaar bereikt begint hij ineens drastisch te veranderen en komt zijn ware aard naar boven.

Paul Duncan

Zachary Clark Wells

St. Pius Student

avatar van neo

neo

Natuurlijk is het wat voorspelbaar maar de sfeer die hier wordt neergezet is enorm goed, mede dankzij de goede score erbij. Het jochie acteert ook prima en weet ijskoud over te komen. 4 sterren

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik vond dit geen leuke film, niet spannend en vol met cliché's.

Je wordt in het begin in een sneltreintempo door het verhaal geloodst, daarna komen een paar "spannende" stukjes, en dan is het ook nog eens afgelopen op een belachelijk moment. Soms vind ik het leuk bij een film om zelf een theorie of een einde te bedenken, zoals bij bijv. Barton Fink, maar bij zo'n film als deze heb ik daar geen behoefte aan.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie film met goeie spannende momenten, ik vond m de moeite waard!!

avatar van The Oceanic Six

Vinden jullie de film echt slecht? Ik heb hem gister voor het eerst gezien en ik vond de film geniaal goed. Ik vind een film niet snel creapy of beangstigend, maar Godsend was dat echt wel.

Het verhaal zou echt kunnen gebeuren, de gevolgen ook. Daarbij vind ik juist dat men goed acteert. De ouders met het verdriet, het duivelsachtige kind, de dokter die voor god speelt....prima rollen, prima verhaal.

Ik geef de film dan ook 4 Sterren, echt een uitstekende bovennatuurlijke thriller.

avatar van Linn

Linn

Redelijk filmpje wat nooit echt spannend word, Het verhaaltje is erg origineel maar het plot uiteindelijk toch weer niet 2,5*

avatar van killerfreak

killerfreak

Beetje verrast door de lage gemiddelde score hier op MM, al heeft de film natuurlijk z'n minpunten. Het had alles om een echte topfilm te worden, maar het wordt een beetje slecht uitgewerkt. De spooky sfeer was bij momenten wel aanwezig, maar toch ook weer net niet voldoende. En een open einde is natuurlijk altijd voor discussie vatbaar, maar dat stoorde me misschien nog het minste.

Maar goed, het is wel een origineel verhaal, met redelijke acteerprestaties en bij momenten de juiste sfeer(muziek), die ervoor zorgt dat de film al bij al nog meevalt en een 3* van mij krijgt.

avatar van Baggerman

Baggerman

Ik zet deze film altijd op als ik niet kan slapen. Het enige nadeel is dat ik dan 's-ochtends op de bank wakker wordt met mijn afstandbediening in de hand....

Dat mijn held Robert de Niro aan deze pulp heeft meegewerkt. Wat een pulp!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was wel redelijk kijkvoer en toch vermakelijk voor een avondje maar inderdaad niet de allerbeste van de Niro maarja, de Niro heeft ook wel eens zijn ups en downs, al vond ik Godsend niet echt een down hoor. Het plot was zeer boeiend en er werd ook goed in geacteerd. Eng is de film niet echt. deNiro had hier en daar ook een prima aanwezigheid. Het einde had wel wat beter gemogen.

Al met al me toch vermaakt.

avatar van Spetie

Matige film vol plotgaten, toevalligheden en een hoop ongeloofwaardigheden. De film komt traag op gang en raffelt daarna heel snel af tot het einde. Een acteur als de Niro is tot veel in staat, maar laat het de laatste jaren vaak afweten, zo ook in deze film, waar hij op de automatische piloot speelt en in ieder geval zeker geen meerwaarde heeft. Kinnear en Romijn komen toch echt tekort voor het grote werk en acteren beiden zeer ondermaats. De film barst van de cliché's en is op enkele schrikmomenten na totaal niet spannend of verrassend. Het jongetje speelt trouwens wel goed en in combinatie met het orginele verhaal en de paar aardige momenten, kan ik hier nog net wat punten aan kwijt.

avatar van powerman

powerman

De acteerprestaties van Kinnear en Stamos zijn redelijk teleurstellend en vooral Cameron Bright is volledig miscast met zijn uitdrukkingsloze gezicht. Dit is wel jammer want een film als deze zou veel meer te bieden kunnen hebben als de makers zich wat meer verdiept zouden hebben in het klonen en een wat geloofwaardiger script op tafel zouden neerleggen.

Op enkele schrikmomenten na heeft de film verder weinig te bieden tot aan het zeer voorspelbare en teleurstellende einde.

Deze film kun je het beste links laten liggen tenzij je een echte die hard fan bent van De Niro want verder is Godsend gewoon een mislukte kopie van eerder gemaakte horrorfilms zoals Pyscho en The Omen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik heb hem vanavond maar weer op gezet voor herziening.. Het was tenslotte al 6 jaar geleden dat ik hem had gezien, en het viel me eerlijk gezegd wel mee. Ik had hem veel slechter in mijn hoofd dan dat hij eigenlijk is. Het is nog steeds geen hoogstaand filmpje, maar wel vermakelijk. Ietwat voorspelbaar maar ik had absoluut geen moeite om hem uit te kijken.

Verhoging naar 3*

avatar van 606

Weinig spanning en langdradig.

Acteren was redelijk.

avatar van K. V.

K. V.

'k Vond het geen misse film, misschien geen topper, maar ook niet slecht. De film moet het ook niet hebben van grote schrikmomenten, eerder een psychologische thriller.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Vanavond maar weer eens wat van de stapel "voorraadje goedkoop aangeschafte DVD's voor het geval TV en internet uitvallen en we een paar maanden ingesneeuwd raken".
Dat zijn over het algemeen films waar we niet veel van verwachten, maar het viel reuze mee deze Godsend.
Onderhoudende film waarin ouders hun overleden zoontje maar even laten klonen door prof Robert De Niro....en dat gaat eerst een tijd heel goed, maar na een jaar of acht beginnen er toch wat vreemde dingen te gebeuren.
D'r zitten wat dingetjes in het plot die mij enigszins een beetje onlogisch of toevallig lijken, maar bij een popcorn-film is dat ook geen probleem.
Wel even toegeven dat ik van de bedoeling van het eind echt in de verste verte geen idee heb met wat de regisseur hier nou mee bedoelt (zit De Niro in die kast en heeft ie net een andere kloon afgeleverd?).

avatar van Brabants

Brabants

Godsend is eigenlijk een film met genoeg potentie maar wat het nergens echt waar kan maken. De wending was voor mij te simpel en de uitwerking veelal langdradig. Had allemaal met wat extra aandacht veel beter gekund.