Genre: Fantasy / Thriller
Geregisseerd door: Nick Hamm
Met onder meer: Greg Kinnear, Rebecca Romijn en Robert De Niro
Releasedatum: 4 november 2004
Plot Godsend
"When a miracle becomes a nightmare, evil is born."
Paul en Jessie Duncan verliezen hun achtjarige zoontje Adam tijdens een verkeersongeluk. Ze krijgen dan hulp van wetenschapper Richard Wells, die hun zoon via het klonen van zijn DNA opnieuw geboren kan laten worden. Maar als deze Adam dan ook de leeftijd van acht jaar bereikt begint hij ineens drastisch te veranderen en komt zijn ware aard naar boven.
Paul Duncan
Zachary Clark Wells
St. Pius Student
psycholamp
- 1960 berichten
Belabberde film werkt toe naar en belabberd en overbelerend einde. Gaap!
Xander
Er zat zo veel meer in deze film dan wat er van gemaakt is. Zeer teleurstellend!
my style
sterk verhaal, misschien niet al te goede uitwerking maar ik heb er zeker met plezier naar gekeken 3,5 *
Hop
Ik vond deze film eigenlijk wel te vergelijken met Hide And Seek, alleen iets minder goed.
Toch blijft het een leuke film voor een vrij avondje...
3***
Barcel
Voor het eerst dacht ik dat de film erg leuk was.. dat zeiden mijn vrienden ook. Dat hadden ze mis, ik heb de film gezien en ben gestopt met het kijken. En geef daarom een 2 en half puntje.
*kelly*
Dit vond ik nu nog eens een mooi doordenker-filmpje met zeer spannende momenten, schrikmomenten die net niet te erg zijn en een mooie cast.Ook de inhoud was zeer goed bedacht en mooi in kaart gebracht.Uit deze thriller kan je zelfs iets leren namelijk dat het klonen van mensen zowel een goede als een slechte kant kan hebben en dat er ook hier mee kan gespeeld worden.
---------->4, 5*
psycholamp
- 1960 berichten
Oh, moest dit een thriller voorstellen. Sorry hoor, maar ik houd niet zo van die christelijke belerende onzin. En ik denk ook dat er vele betere middelen zijn dan zo'n film om dit soort dingen uit te leren.
Mac Hammer Fan
De vele negatieve kritieken deden mij aarzelen om de DVD aan te schaffen, maar ik heb er helemaal geen spijt van. Ik vond het een verrassend boeiende prent, alleen het einde was volgens mij niet echt geslaagd. De vertolkingen zijn degelijk en de prent bezit een een beklemmende sfeer.
*3,5*
%%%%%%
Het begin vond ik wel goed.Maar naar het einde toe vond ik het steets minder worden.De film bleef me niet meer boeien en werd zelfs slecht 1,5 het verhaal was wel goed er had veel meer in kunnen zitten.Maar komt er ook een nieuwe deel van doordat wazig einde ?
DragQueen
Matige film, met een redelijke cast. en dan doel ik natuurlijk niet op de niro. het verhaal is goed, maar had beter uitgevoerd kunnen worden. al met al heeft de film een best duistere sfeer, en ik heb me er redelijk mee vermaakt. op het einde na dan. 2,5 sterren.
sylvia1
Goede film, maar toch kon ie beter vind ik
nightbreed
Ik vond dit ook wel een vermakelijk filmpje.
Ik snap wel dat niet iedereen dit een goede film zal vinden maar om deze film zo af te kraken...dat gaat me te ver.
Cijfer: 3,5
Baggerman
Ik zet deze film altijd op als ik niet kan slapen. Het enige nadeel is dat ik dan 's-ochtends op de bank wakker wordt met mijn afstandbediening in de hand....
Dat mijn held Robert de Niro aan deze pulp heeft meegewerkt. Wat een pulp!
Hectometerpaal
Een foutje van DeNiro mag ik hopen....of een leuk zakcentje voor hem....een hopeloze film dus
ML Webdesign
Had er meer van verwacht, jammer, had erg leuk uitgewerkt kunnen worden!
ramon12121
goede film lekker spannend ook kijk in ieder geval lekker weg heb hem net even zitten kijken en bij somige stukjes schrok ik echt wel hahahahaha maar somige stukjes konden beter vind ik
en ook het eind had 10 keer beter kunnen wezen
en de cast ook super vind ik persoonlijk
krijg van mij een 3,5
wyatt earp
Ik dacht dat het wel een goeie film zou zijn, helaas viel het tegen.
Het idee vond ik wel goed gevonden, de uitwerking kon veel beter.
2,5 *
glimmerman2000
Redelijke film, maar t einde vond ik ik wat raar.
Het kind is nog steeds niet oke, lijkt mij.Beetje raar!
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Godsend heeft een prima acterende cast, een plot dat zou kunnen boeien en het verhaal over "klonen" heeft erg veel potentieel. Toch resulteerd dit alles in een zéér matige film.
Godsend is niet echt een film in mijn ogen. Het is eerder een debat over de immoraliteit van klonen en om het boeiend te houden komen er af en toe schrikelementjes voor. Het lijkt erop dat de film zich tot het einde moet slepen. Aangezien je met het plot erg veel kan aanvangen, zitten er gedurende de film erg "dode" momenten in. Niet dat die momenten onfunctioneel zijn, maar ze voelen erg langdradig aan en verslappen de aandacht grandioos.
Je zou toch wel verwachten dat het einde van de film, de ontrafeling en de ontknoping verrassend en origineel zou zijn. Hier zit de kijker immers 1,5 uur op aan het wachten en hiernaar probeert de film toe te bouwen. Ook het einde is geen pronkstuk. Het is doorzichtig, zelf cliché en op een bepaalde manier niet interessant.
Het lijkt erop dat de film gemaakt is met vlagen van ideeën hoe het goed zou kunnen zijn, maar hierin niet voldoet. Had ik misschien andere verwachtingen? Legde ik misschien iets te veel de nadruk op kinderen zoals Damien of Mikey? De film probeert hier naartoe te gaan, maar alles wordt zo mak en braaf in beeld gebracht.
Kort samengevat voor degene die dit geblaat liever niet lezen: een film die je mag aanraken in de videotheek, maar ook beter direct terugzet.
guylopez93
redelijke film
af en toe wat onduidelijkheden, vreemd einde en ook niet echt super spannend terwijl het verhaal wel heel origineel is en er werd ook wel goed geacteerd. Hier had veel meer in kunnen zitten
sinterklaas
Was wel redelijk kijkvoer en toch vermakelijk voor een avondje maar inderdaad niet de allerbeste van de Niro maarja, de Niro heeft ook wel eens zijn ups en downs, al vond ik Godsend niet echt een down hoor. Het plot was zeer boeiend en er werd ook goed in geacteerd. Eng is de film niet echt. deNiro had hier en daar ook een prima aanwezigheid. Het einde had wel wat beter gemogen.
Al met al me toch vermaakt.
Killerbert
redelijke film, wel onduidelijkheden door het verhaal heen maar het verhaal is mooi verzonnen
het eind kon beter
orbit
- 12092 berichten
Gegeven is best goed, maar matig uitgewerkt.. die hele DNA gevolgtrekking klopt echt geen reet van. Einde was ook slap.
Matige film vol plotgaten, toevalligheden en een hoop ongeloofwaardigheden. De film komt traag op gang en raffelt daarna heel snel af tot het einde. Een acteur als de Niro is tot veel in staat, maar laat het de laatste jaren vaak afweten, zo ook in deze film, waar hij op de automatische piloot speelt en in ieder geval zeker geen meerwaarde heeft. Kinnear en Romijn komen toch echt tekort voor het grote werk en acteren beiden zeer ondermaats. De film barst van de cliché's en is op enkele schrikmomenten na totaal niet spannend of verrassend. Het jongetje speelt trouwens wel goed en in combinatie met het orginele verhaal en de paar aardige momenten, kan ik hier nog net wat punten aan kwijt.
Antonev
Geen onaardige film, vond het wel jammer dat het allemaal zo vaag en niet echt overtuigend was.
G to the J
Leuk scenario vond het opzich op wel iets hebben..
MahsaLOVESmovies
Het was eigenlijk wel echt een leuke film!
Ik vond hem zeker niet saai..
soms een beetje vaag en ook raar einde!
maar ik vond het een leuke film
van mij krijgt ie 3.5 sterren

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'