Genre: Fantasy / Thriller
Geregisseerd door: Nick Hamm
Met onder meer: Greg Kinnear, Rebecca Romijn en Robert De Niro
Releasedatum: 4 november 2004
Plot Godsend
"When a miracle becomes a nightmare, evil is born."
Paul en Jessie Duncan verliezen hun achtjarige zoontje Adam tijdens een verkeersongeluk. Ze krijgen dan hulp van wetenschapper Richard Wells, die hun zoon via het klonen van zijn DNA opnieuw geboren kan laten worden. Maar als deze Adam dan ook de leeftijd van acht jaar bereikt begint hij ineens drastisch te veranderen en komt zijn ware aard naar boven.
Paul Duncan
Dan Sandler
Zachary Clark Wells
St. Pius Student
Matchostomos
Godsend had een goed drama over klonen kunnen worden, maar kiest in plaats daarvan om zich te profileren als de zoveelste thriller. Dat merk je meteen bij aanvang van de film. De film gaat er zomaar van uit dat klonen mogelijk is en besteedt voor de rest geen aandacht aan het 'hoe-aspect' van het klonen. Daarbovenop sterft het kind al na vijf minuten, wat zorgt voor geen enkel moment van medeleven. Bij een thriller wil men vaak een bepaalde wending aan het verhaal toevoegen, maar hier is deze zo ongeloofwaardig dat alles wat nog aanvaardbaar was, onderuit wordt gehaald. Qua spanning behoort de film ook tot de laagste regionen. De scene waar Robert De Niro met twee balletjes tegen elkaar tikt om ze dan te laten vallen, is belachelijk en heeft absoluut geen effect op de gebeurtenis.
Waku
De film begint sterk.
Het gegeven clonen is sowieso natuurlijk een luguber gegeven.
Ondanks dat de film lang weet te boeien gooit het aan het eind toch zijn eigen glazen in.
Jammer
Nils
Deze film laat inderdaad teveel vragen over om echt boeiend te zijn, maar is toch wel kundig gemaakt. Helaas had ik de plot te snel door (als getraint SiFi/Horror/triller kijker).
Voor de gemiddelde avond op de bank is dit echter zeer vermakelijk. Ik was constant benieuwd wat er zou gebeuren, hoe bijv. de Niro en het jochie zouden reageren op situaties etc.
Vanwege het te snel blootgeven van de plot, een gemiddeldfe score, 2,5*
SSL-Gladiator
Zonde dat 'De Niro' zich in zulke B-film laat zien. Dit is echt een smet op zijn blazoen. En dit is niet de eerste. De vorige waren 'Showtime' & '15 minutes'. Gewoon schande, voor zo'n topacteur. Godsend is één grote teleurstelling. De enkele goede scènes die erin komen zijn compleet overgenomen uit voorgaande films in dit genre. Het is gewoon een kopie van die wat herwerkt werd van o.a. 'the sixth sense & the omen'. Geen aanrader dus !!
waidman
Kreeg een DVD pakket van iemand waar deze film dus inzat, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken, maar anders..... De Niro is aan het aftakelen wanneer hij dergelijke rollen aanneemt, hij acteerd naar behoren, maar zelfs dat kan de film niet redden. Matige plot, gaten in het scenario, na een half uur weet je al hoe de vork in de steel zit en dat smerige einde, zal dus wel weer een vervolg op komen. Mijn advies niet kijken.
pampie
matige film, gebeurt niks spannends en het verhaal slaat al helemaal nergens op. leuk voor
als je je echt verveelt 2.5*
animalkrullie
Een zeer matige thriller, die geen moment kan boeien.
Zelfs een slecht acterende de Niro is zeldzaam, maar moet zeggen hier is er toch echt één.
kalashnikovboy
Hoewel het verhaal op het begin goed uitgewerkt is gaat het daarna flink achteruit. Het verhaal komt langzaam op gang, je krijgt steeds dezelfde formule voorgeschoteld, maar dan in een nieuw jasje en het is gewoon nog irritant om naar te kijken. Op het einde wordt het iets interessanter, maar omdat je op het begin en in het midden van de film al aardig om je heen zit te kijken mis je de band die je meestal opbouwt om verder te willen kijken.
Deze film hoef ik dus niet snel een tweede keer te zien.
metaledje
ik vond het maar slaapverwekkend allemaal, een ander middeltje tegen slaappillen
kingpingz
nog niet gezien maar lijkt me wel interressant vanwege die klonen gedoe.... jeah...
knowledge
De laatste 10 jaar betekent een film met deniro op de affiche dat je beter thuis kan blijven en preiplanten ...
Vinden jullie de film echt slecht? Ik heb hem gister voor het eerst gezien en ik vond de film geniaal goed. Ik vind een film niet snel creapy of beangstigend, maar Godsend was dat echt wel.
Het verhaal zou echt kunnen gebeuren, de gevolgen ook. Daarbij vind ik juist dat men goed acteert. De ouders met het verdriet, het duivelsachtige kind, de dokter die voor god speelt....prima rollen, prima verhaal.
Ik geef de film dan ook 4 Sterren, echt een uitstekende bovennatuurlijke thriller.
Ik moet overigens wel melden dat ik het eens ben met de mensen die sommige punten in de film te snel afgeraffeld vinden. Het einde is wat snel en onlogisch gemaakt, maar al bij al vind ik de film wel goed spannend en de schrikeffecten zijn er genoeg. Daarnaast snap ik niet waarom men de acteurs zo afkraakt, want ze spelen in mijn ogen een prima rol. Niet te serieus naar zo'n film kijken, gewoon anderhalf uur thriller vermaak.
kArIzMa_TuRk
goeie film met goeie acteerprestaties door De Niro en Kinnear heb me zeer vermaakt.. Krijgt een goeie 3*** van mij..
illogical
Ik weet niet meer precies hoe deze ging, ik weet alleen nog dat ik deze heel erg vond tegenvallen.. Er is me dus niks van bijgebleven.
code9
Duidelijk schnabbelfilmpje van De Niro, die maar zelden een zo ongeinspireerde indruk maakt als in Godsend. Eigenlijk onvoorstelbaar hoe een potentieel interessante film zo overduidelijk verzandt in de zoveelste Sixth Sense kloon. In feite is de hele film één grote plothole, een opeenstapeling van onwaarschijnlijkheden en totaal overbodige uitstapjes. Niets wordt uitgewerkt, noch het onderwerp, noch het scenario, noch de karakters, waarvan die van het 'eng' bedoelde gekloonde jochie een regelrechte aanfluiting is.
Onsamenhangend, onlogisch, ongeloofwaardig... onbenullig zelfs.
1,5 *, voor een enkel aardig schrikmoment.
bananenneus
Leuk in elkaar gedraaid verhaaltje.
Het is geen supertopper...........maar dankzij het onderwerp toch leuk om te kijken.
Linn
Redelijk filmpje wat nooit echt spannend word, Het verhaaltje is erg origineel maar het plot uiteindelijk toch weer niet 2,5*
Dead01
- 1977 stemmen
Film starte zeer goed vond ik persoonlijk maar hoelanger het duurde hoe slechter hij word.
Het had wat kunnen worden maar is het niet.
Acteer presaties waren wel goed vond ik.
De Niro zijn rol was wel vrij klein vond ik deze film.
Film is goed voor eens gewoon te kijken maar niet voor te zeggen een topper ook niet
brucecampbell
een film met deniro erin is voor mij in principe nooit slecht, deze had beter gekund maar toch een 3,5
Dead01
- 1977 stemmen
Dat is grootendeels waar maar ken er toch zeker ene die slecht is met de Niro spijtig genoeg
dafoefan
Het verhaal van deze film sprak mij erg aan.
Ik vond de film heel goed starten, maar de film werd steeds slechter.
Goed geacteerd door Robbert de Niro, jammer dat zijn karakter zo plots veranderde in de film.
Het einde vond ik verschrikkelijk!
Ik haat een open einde.
Net voldoende en dat komt door het begin & de Niro.
Een 6,0 dus 3,0*
zjandannybob
hij krijgt van mij 4*
ik vond het een erg goed verhaal, en het was ook goed geacteerd, alleen het einde is minder beetje afgeraggeld.
killerfreak
Beetje verrast door de lage gemiddelde score hier op MM, al heeft de film natuurlijk z'n minpunten. Het had alles om een echte topfilm te worden, maar het wordt een beetje slecht uitgewerkt. De spooky sfeer was bij momenten wel aanwezig, maar toch ook weer net niet voldoende. En een open einde is natuurlijk altijd voor discussie vatbaar, maar dat stoorde me misschien nog het minste.
Maar goed, het is wel een origineel verhaal, met redelijke acteerprestaties en bij momenten de juiste sfeer(muziek), die ervoor zorgt dat de film al bij al nog meevalt en een 3* van mij krijgt.
Mescaline
Met zo weinig middelen een film zo goed weten te krijgen vind ik knap. in de gehele film gebeurt niet super veel..
Maar de spanning en de schrik momenten zijn erg goed gedaan.
Einde is erg vaag dat vond ik wat minder.
Maar best redelijk filmpje hoor!
3,5 sterren.

The Look of Silence