• 9.379.002 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Ewan McGregor, Albert Finney en Billy Crudup

Releasedatum: 26 februari 2004

Plot Big Fish

"An adventure as big as life itself."

Will Bloom is de ongeloofwaardige verhalen over de avonturen van zijn vader Ed grondig beu. Een ruzie over Eds legendarische levensloop op de avond van zijn huwelijk zorgt er zelfs voor dat Will drie jaar lang niet meer met zijn vader praat. Wanneer hij echter ontdekt dat zijn vader terminaal ziek is en niet lang meer te leven heeft, keert Will terug naar huis. Hij is vastberaden de échte Ed Bloom te leren kennen. Door al diens fantasierijke verhalen onder de loep te nemen, probeert Will het leven van zijn vader in kaart te brengen en de feiten van de mythes te onderscheiden.

Ed Bloom (young)

Karl the Giant

Don Price (age 18-22)

avatar van Adrenal

Adrenal

Ik heb deze film pas thuis enik heb hem nog maar één keer gezien, voor nu geef ik hem 3.5 * maar dat kan best nog stijgen.

De film begint al goed, je kent de personages al wat en daar bouwt de hele film op verder.
De verhalen van de vader waren veruit het leukst in de film, gelukkig nemen die ook de meeste tijd in beslag want het verhaal van zijn zoon en de kanker vond ik persoonlijk toch een stuk minder interessant.
Het einde vond ik ook mooi, hoe de zoon dan ook een verhaal vertelt en hoe het in feite ook in het echt gebeurt (de scene bij die kerk met alle oude kennissen van de vader en intussen ook van de kijker)
Je ziet dan bijvoorbeeld de 'reus', die in werkelijkheid maar 2m groot is en de siamese tweeling, die in werkelijkheid niet siamees zijn.

Deze Burtonfilm vind ik wel oppervlakkiger dan (voor mij zijn meesterwerk) Ed Wood maar wel beter dan films als pakweg Batman, die natuurlijk ook wel genietbaar is.

Big Fish krijgt van mij 3.5* die bij een tweede kijkbeurt best verhoogd kunnen worden.

avatar van film88888

film88888

Tim Burton heeft met dit weer een hele magische mooie film klaargemaakt.

Ik wist echt niet wat ik moest verwachten van dit *meesterwerkje*

De film viel helemaal niet tegen, en het verhaal is zo mooi, en magisch, en vooral heel orgineel, en je kunt met sommige momenten ook nog wel lachen, en meezinken in heel het sprookje.

Heel de film is gewoon genieten, en ook heel apart tegenover andere films.

Ewan McGregor speelde ook hier goed in, en zat goed in zijn personage, dat geld ook voor de andere mensen: o.a. Steve Buchemi, Danny De Vito, Helena Bonham Carter.

Elk stukje verhaal van wat Finney verteld, en wij zien het is echt helemaal genieten!

4,0 sterretjes voor dit mooi Burton's sprookje.

avatar van ®Tc

®Tc

Eén van de beste films ooit voor mij. Alles is zo schitterend weergegeven, de fantasie klopt helemaal met een schitterende soundtrack eronder en wat een prachtig einde, één van de beste eindes in de filmgeschiedenis. Schitterende bijrol van Danny DeVito en Steve Buscemi ook. Gewoon belachelijk dat deze film slechts 1 oscarnominatie had.

*****

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Again een geweldige film van Tim Burton

avatar van Michou

Michou

Superfilm! Magisch en sprookjesachtig.. I love it! Tim Burton maakt bijna altijd geweldige films. Één van mn favoriete films in ieder geval.

avatar van Lad

Lad

Nadat ik de positieve commentaren hier las, heb ik vandaag maar besloten de film mee te nemen van de tweedehands-DVD-winkel.

Ik geef toe, ik had toch eerst mijn twijfels...

Maar vanaf dat de film begint leef je je in in het personage. Het verhaal is zo ontzettend mooi dat je soms kippenvel krijgt, ik alleszins toch. De muziek past er prachtig bij en de acteerprestaties zijn subliem!

Ik verwachtte eerst een drama à la Crash (waar ik ook op gehoopt had want Crash is fantastisch!) en dat kreeg ik ook! Maar dat gemengd met mysterie en fantasie, een sprookjeswereld...

Het begin is zoals een begin hoort te zijn, inleidend in de film. Maar vanaf dan zit je precies in een sprookje, wat vertelt wordt door een zeer aangename stem! Het verveelt werkelijk nooit en de humor zit ook heel goed. Ik heb vaak moeten lachen! De extra effecten zitten ook lekker in mekaar, al heb je die niet veel nodig in deze film. Deze film moet het hebben van het verhaal, van de drama, van de humor, van de mysterie...Nogmaals, deze film is zo fantastisch dat je deze moet gezien hebben, zeker weten!

Het einde is echt ontroerend, ik krijg zelden tranen in mijn ogen bij films, maar bij deze moest ik me toch inhouden hoor ( toen die jongen bij zijn vader aan het sterfbed lag, zo ontroerend!)...

Deze film komt in mijn top-10...! Samen met Crash overduidelijk de beste dramafilm die ik ooit heb gezien... Alles zit gewoon zo perfect in mekaar, wat een meesterwerk, wat een film!!

PS: laat je niet afschrikken door enkele hun negatieve commentaar, waar ook ik door twijfelde even... Nu ik hem gezien heb, heb ik door dat dit een gouden parel is!

avatar van Zinema

Leuk maar ietwat overgewaardeerd sprookje uit Burton's bijzondere koker. Gaat van redelijk naar zeer goed en weer terug. Absoluut een vermakelijke zit. Goed.

avatar van riesma

riesma

Een heerlijk modern sprookje contrasterend met de realiteit van een terminale ziekte. Alles in deze film is op zijn plaats, de karakters en hun acteurs, de score, de settings, camerawerk et cetera.

Liefhebbers van dit juweeltje kan ik ook El Laberinto del Fauno (2006) aanraden, al kan ik me niet voorstellen dat iemand daar nog niet van gehoord had.

avatar van wibro

wibro

Vond ik zijn film "Mars Attacks" een draak, dit beschouw ik niet meer als een juweeltje. Ik kan er eigenlijk verder weinig over zeggen. In dit sprookje moet je je gewoon onderdompelen, zoals Albert Finney zich op het eind in het water liet onderdompelen.

Alles klopt in deze film. Ik heb geen enkel zwak moment kunnen ontdekken. Ook het eind van deze film was subliem.

Deze film krijgt van mij na deze tweede kijkbeurt daarom ook de maximale waardering.

5,0* met een griffel.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ik was al van plan om deze film te zien maar belette mij uitelijke keren om te bezien, vandaag was dan toch de dag wanneer ik hem zag en ik zweer het,zo een mooie film heb ik in mijn leven nooit gezien, alles was zo prachtig weergegeven dat ik het zelf allemaal wou meemaken.

En in plaats van in te zakken wordt het sterker met de minuut.

Ik denk ook dat dit de enigste (wat ik mij zover kan herinneren) echt bij het einde heb gehuild als een baby, ik wou het uithouden maar nee, zo schoon is die film, ik liet mij gaan

Mensen die van sprookjes houden, een vader zoon relatie willen bekijken van de grootse kant van Tim Burton, gewoon zien, en schandalig ook maar dat het één oscar heeft gewonnen, het zou er ontelbaar moeten hebben.

niks minder dan één 5/5 voor deze film, en hier twijfel ik geeneens niet eens, zo mooie film heb ik in mijn historie bekeken.

avatar van echoooo

echoooo

Ik heb deze film een tijdje geleden gezien...

Een hoewel ik het verhaal mij redelijk vaag herriner weet ik nog dat ik het een leuke, gezellige film vond.

Maar aan de andere kant kan ik hem mij bijna niet meer herrineren dus is hij nou ook weer niet zo belangrijk.

Dus een leuke film mooie plaatjes enzo.... maar maar weinig gedenkwaardige momenten.

Weet er trouwens nog iemand hoe die man nou echt stierf op het einde, het einde is mij dus compleet ontschoten.

avatar van downthemall

downthemall

jaa komt eindelijk op tv

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mooi spel tussen fictie en werkelijkheid, met de duidelijke stempel van Burton als leidraad voor schitterende symboliek en een aparte sfeer.

avatar van wennie24

wennie24

vanavond maar is kijken

avatar van deTuinman

deTuinman

echoooo schreef:

Ik heb deze film een tijdje geleden gezien...

Ik zou hem nog maar eens kijken, misschien snap je hem dan wel, want hij is verre van leuk en gezellig.

avatar van AC/DC

AC/DC

Vanavond maar eens bekijken. Hoop dat het leuk wordt. Ewan McGregor belooft al wat goeds.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

wennie24 schreef:

vanavond maar is kijken

AC/DC schreef:

Jongens, wat hebben we nou aan deze berichtjes?

avatar van ®Tc

®Tc

josseheijmen schreef:

Jongens, wat hebben we nou aan deze berichtjes?

Als ge tegen z'n berichten niet kunt filter ze dan door enkel naar recensies te kijken.

avatar van MasterRRR

MasterRRR

®Tc schreef:

nou ik ben ben het wel met josseheijmen eens hoor...berichten die hier geplaatst worden horen bij de film te passen, en daar heb je idd recensiefilter voor, maar moeten dan de overige berichten over nix gaan :S In mijn mening moeten de overige berichten over andere info gaan die wel bij de film past, en niet tvgids info. Plaats dan een bericht van: vandaag op tv gezien en ik vond er dit en dit van..oid. Maargoed, ik weet niet wat de moderators hiervan vinden...

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

MasterRRR schreef:

Gebruik dan de ''!''-functie rechtsboven in het bericht en meld 'misbruik' op basis van irrelevantie.

avatar van wibro

wibro

Al een stuk of zeven berichtjes gelezen die gaan over het kijken naar deze film vanavond of een reactie daarop.

Mijn advies; houd het niet bij woorden, maar ga ook écht kijken. Deze film is het bekijken meer dan waard. Ik heb hem 1½ maand geleden nog gezien.

avatar van Fonzie

Fonzie

Schitterende film, laatst op Blu Ray gekocht waardoor alle kleuren nog veel beter tot zn recht komen. Zulke films zijn het ook echt waard om keer op keer te bekijken!

avatar van 074

één van de beste films die ik ooit heb gezien. deze film neem ik zeker mee en zal hem nooit vergeten. prachtige verhalen en prachtig acteerwerk van ewan mcgregor. ik geef hem een dikke 5!

avatar van wwelover

wwelover

Eindelijk gezien. Verwachtte er aardig wat van gezien hij van Burton is en McGregor meespeelt. Maar de film was nog beter dan ik had verwacht. Natuurlijk is het onrealistisch. Maar het verhaal is zo mooi en zo goed in elkaar gezet. En ook makkelijk te volgen. Het is aangrijpend, maar aan je kan ook lachen. Een prettige combinatie. Ook een aantal leuke bijrollen als die van Danny deVito en Steve Buscemi, met name die tweede.

Echt een prachtfilm!

avatar van Captain_Kuro

Captain_Kuro

Ik heb zojuist de film gezien. In 1 woord Brilliant.

Onvoorspelbaar, Verassend, Grappig, spannend, Emotioneel.

Yup, ik moest zelfs een traantje wegpinken op het einde =]

avatar van 074

echoooo schreef:

Ik heb deze film een tijdje geleden gezien...

ik vind niet dat je deze film zo'n slecht cijfer kan geven. ga hem alsjeblieft opnieuw kijken want zo'n film vergeet je niet snel! en als je niet eens meer weet hoe het eindigd heb je hem volgens mij niet eens afgekeken want anders had je het nog wel geweten.

avatar van Montorsi

Montorsi

Kom toch niet verder dan 'wel leuk'.

Beetje langdradig om echt lang de aandacht te houden, maar toch een bijzonder aardig en origineel verhaal. De Burton-cinematografie vond ik toch wat minder duidelijk aanwezig, en zo stijlvol als bijvoorbeeld Mars Attacks en Edward Scissorhands is Big Fish helaas niet.

avatar van Gastel

Gastel

Wat een geweldige film! Heb er echt geen andere woorden voor!

Het einde is helemaal werkelijk en bezorgde mij zelfs bijna een traantje.

Super!

Ik kan niet anders geven dan 5 sterren.

avatar van Captain_Kuro

Captain_Kuro

074 schreef:

Laat het hangen, sommige mensen worden getriggerd door andere dingen. En heel veel mooie momenten en shots kijken mensen overheen. Ik denk dat je er een neus voor moet hebben.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Dit is denk ik de meest overgewaarde film die ik ooit gezien heb. Ik geef films niet zo vaak een erg laag cijfer, maar deze film verdient het zeker! Echt een vreselijk saaie film. Ook Ewan McGregor vond ik geen leuke acteur.