Gravity (2013)
Releasedatum: 3 oktober 2013
Bekijk via Prime Video
Plot Gravity
"Don't let go."
Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is een briljante medische ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalski (George Clooney), die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij met pensioen gaat. Maar een schijnbaar routine ruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd waardoor Stone en Kowalski alleen achterblijven – vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister. De oorverdovende stilte verraadt dat ze elke link met de Aarde verloren hebben ... en elke kans op redding. Angst wordt paniek, en elke hap lucht vermindert de nog resterende hoeveelheid zuurstof. Maar misschien is de enige weg naar huis verder te gaan in de angstaanjagende uitgestrektheid van de ruimte.
Dr. Ryan Stone
Lt. Matt Kowalski
Mission Control (stemrol)
Aningaaq (stemrol)
Shariff (stemrol)
Explorer Captain (stemrol)
Russian Space Station Captain (stemrol)
misterwhite
Het maakt niet uit of je een film in de bioscoop ziet of gewoon thuis voor een geweldig gemiddelde. Het is naar mijn mening belangrijk dat een film overal werkt. Ik heb 2001: a space oddyssey de eerste keer op een klein scherm gekeken. En ik werd omvergeblazen, dat zal gravity minder kunnen, waardoor we de hype achter deze film denk ik wel zien verdwijnen na een tijdje.
botssiee
Wat een toeval allemaal, ik werd er gewoon moe van.
Met als top:
- Dat de laatste 1% zuurstof wel heel lang mee ging, ook al was ze angstig aan het hyperventileren.
- En een beetje vreemd dat het Chinese ruimtestation pas na de 3de ronden (toen Ryan er net arriveerde, voor het eerst) geraakt werd door de brokstukken van die Russische satelliet
Svenster
Mwah..... hier had ik toch meer van verwacht. Gebeurt eigenlijk niet veel gedurende de gehele film. Kan me voorstellen dat het 3D aspect deze film wat mooier maakt, maar verder niet veel bijzonders.
@botssiee
Helemaal mee eens. Erg ver gezocht allemaal.
Brabants
Wat een toeval allemaal, ik werd er gewoon moe van.
Ik vond in het algemeen dat Dr. Ryan Stone veel geluk aan haar zijde had. Zo ontzettend veel, dat het gewoon niet leuk was om naar te kijken.
Het is dan ook film. Had ze het eerste ongeval ook niet overleefd, was het een kortfilm geworden.
Brabants
Dan hadden ze met Matt Kowalsky de film kunnen voortzetten. Nee, je hebt gelijk. Dit zijn van die dingen waar je een film als deze niet op kunt afrekenen.
VanRippestein
Ok, deze is redelijk hoog ge eindigd op de toplijst van 2013. Vreemd, want hoewel de 3D visuals echt prachtig zijn heeft deze film wel een plot dat daadwerkelijk om ta janken is, bijna zonde van de mooie visuals. Bullock staat mij eigenlijk sowieso niet zo aan, en dankzij deze film weet ik weer waarom, dat verschrikkelijk moralistische gezeur van haar, niet te harden. Hoogtepunt was haar contact momentje met aarde, met een of andere inuit eskimo (?). Erg sterk gedaan, maar helaas, is dat bijna het enige moment dat er iets van echte emoties opgeroepen worden. De rest van de film leunt op eigenlijk alles wat je van een Hollywood plot verwacht, maar dan heeft de hoofpersoon hier bijna tot geen invloed op haar avontuur en beland ze van de ene toevallige redding in de andere, een plot dat zo ongeloofwaardig en geforceerd over komt dat de hele film er gewoon zijn charme van verliest. Deze film mag van mij uit de lijst van 2013, het is een schande voor de intelligentie van de kijker en haar eigen visuele pracht. Het is mij dan ook een raadsel waarom deze film zoveel critical acclaim heeft gekregen, want op visuele schoonheid na heeft de film echt niks te vertellen. Ben je in je eentje verloren in de ruimte, dan hoop ik toch op net iets meer filosofische diepgang dan, gossie, iemand's vader is dood.
horizons
Vertel, welke diepgang zou je dan verwachten?
Shinobi
Het blijft me verbazen dat men diepgang en een goed verhaal zoekt in Gravity. Op basis van wat vraag ik me af, uit de trailer kun je toch al concluderen dat dit een pure 'rampenfilm' is.
NYSe
Klopt, en had ik ook verwacht. Grootste miskleun van de film is dan ook dat ze er meer van probeerden te maken: iets dat Gravity totaal niet kan dragen.
horizons
Jij bedoeld: dat ze er verhaal in probeerden te stoppen wat al teveel was. Toch?
VforVictor
Opzich wel een aardige film met een minimale setting en acteurs, hij verveeld dan ook niet. maar zo hoogstaand als de critici beweren vind ik em niet. 3 sterren.
milco4
Naar mijn mening een ietwat overschatte film. Vond het moeilijk om hem uit te kijken en heb me er dus ook niet heel erg mee vermaakt. Wel keurig hoe ze met een beperkte setting en acteurs zo'n film hebben weten neer te zetten. Van mij krijgt deze film twee sterren.
NYSe
Volgens mij wel. Ik bedoel dat Gravity inderdaad gewoon een spektakelfilm had moeten worden (en dat in de kern ook gewoon was) maar dat Cuaron desalniettemin trachtte de personages diepgang mee te geven en drama toe te voegen: iets waar gewoon geen ruimte voor was en dat enkel afleidde van de pracht en praal van de film.
Ralf81
Ook voor mij een tegenvaller, ondanks de tweede plek in de top100 2013 en het feit dat het wel een bijzondere film is. Kon niet echt boeien. Ik kan me voorstellen dat de 3D effecten in de bioscoop deze film geven wat nodig is, maar leunt daar wel erg op; sterker nog, is daarvan afhankelijk. Thuis op de televisie ziet het er nog steeds wel mooi en indrukwekkend uit, maar daarmee heb je het dan ook gehad. Gravity heeft te weinig om het lijf om écht indruk te maken.
Tot slot ben ik het eens met Spetie dat hier beter voor onbekende acteurs gekozen had kunnen worden, omwille van de filmbeleving.
Filmkriebel
Life in space is impossible
Een woord : geweldig! Baanbrekende film toch wel, waarin het gebrek aan controle over de eigen bewegingen bijna even enerverend aanvoelt als bij de personages. Alles draait om de verpletterende visuele beelden; ik vraag me af wat sommigen nog nodig hebben om onder de indruk te raken. Teveel azijn gedronken? Dit is misschien tot nu toe wel de enige film die de kijker met behulp van point-of-views van in het ruimtepak laat aanvoelen hoe beangstigend en desoriënterend het tuimelen in de ruimte is. Ik zeg u dat dit een meesterwerk is. Ook meesterlijk is dat het dan nog ook anderhalf uur weet te boeien. Thumbs up, dit was de beste filmervaring in tijden.
HALVE TAMME. (moderator series)
Thumbs up, dit was de beste filmervaring in tijden.
Vanavond maar eens kijken,ik ben benieuwd.
jandirk
Mevrouw Bullock had nogal een pechdag, gelukkig komt deze prent uit Hollywood en komt alles goed!
Norma
Ik had een ander soort film verwacht; met nog meer nadruk op het psychologische effect van helemaal alleen zijn (geen idee waarom eigenlijk maar ik had bij voorbaat echt de verwachting dat ze beiden gedurende de hele film hopeloos verloren rond zouden zweven met niets anders dan de communicatie met elkaar) en minder gericht op de praktische problemen. Dit laatste levert zo nu en dan spectaculaire beelden op, waardoor ik wel bewondering voel voor hoe de film gemaakt is.
Maar om nou te zeggen dat ik daarbij voortdurend op het puntje van mijn stoel zat van spanning.... nee dat toch niet.
Ik moet zeggen dat de eerste minuten dat Bullock losraakt en de ruimte in geslingerd wordt wel beklemmend waren -ik zat bijna plaatsvervangend mee te hyperventileren- maar bij de aaneenschakeling van tegenslagen die zich daarna voordeed nam dit gevoel sterk af.
Een van de betere scènes vond ik die waarin Bullock zich verslagen voelt en gaat blaffen en huilen tegen de stem in de verte. Ik kan me er wat bij voorstellen dat je lichtelijk doordraait als je daar zo moederziel alleen zit en dat moment van totale ontreddering vond ik intens en aangrijpend. Iets meer van zulke rustmomenten (de scène waarin Bullock eindelijk haar tijdelijke doel bereikt en in foetushouding rondzweeft was ook een fraaie) en iets minder actie had wat mij betreft geen kwaad gekund.
Tijdens het kijken werd ik gelukkig niet gehinderd door ook maar enige vorm van kennis van technische zaken en feitelijkheden, dus alle onwaarschijnlijkheden die sommige noemen heb ik geslikt voor zoete koek. Enige dat mij wat vreemd voorkwam was de hoeveelheid gebruiksvoorwerpen die overal binnen rondzweefden –ruimen ze daar nooit iets op? – maar wellicht is dit nu uitgerekend iets dat wel weer realistisch is.
Iemand haalde aan dat het hele gebeuren als een metafoor gezien kan worden voor hoe Bullock op dat moment in het leven stond na de dood van haar dochter en vanuit die invalshoek zou ik de film toch nog wel eens willen herzien t.z.t. Voor nu voel ik een lichte teleurstelling over de film in zijn totaliteit, maar anderzijds realiseer ik me dat hij een volgende keer anders kan overkomen wanneer verkeerde verwachtingen geen rol meer spelen.
Ik ben benieuwd. Een ding weet ik wel: het uitzicht kan nog zo mooi wezen, maar voor geen goud zou ik de ruimte in willen.
I hate space
starsky87
Was in het begin beetje bang dat het een open water film zou worden. Gelukkig was dit niet het geval. Echter vond ik alles wel een beetje cliché, daarbij Ryan had steeds heel veel geluk aan haar zijde.
Beelden waren mooi en kwamen realistisch over
schumacher
Middelmatige film maar vaak saai, maar dan echt saai, ik zat me bij momenten echt te vervelen, niet voor mij dit.
Ik heb eens burried gezien, die vond ik top, maar die gravity hier, geeuw, helemaal niet vermakelijk.
Slap gedoe allemaal, boeien doet het al helemaal niet terwijl dat bij burried wel het geval was.
Maar ieder zijne meug maar dit is helemaal geen topfilm, ik zat toen te twijfelen om die in de cinema te gaan bekijken maar had toen al een vermoeden het geen vetten zou zijn, heb ik gelukkig een goeie keuze toen gemaakt.
TomPSV
Schitterende beelden en het ziet er ook echt realistisch uit, maar ik vond het niet altijd even boeiend genoeg. Het tempo had van mij wel wat hoger gemogen, nu zaten er toch een aantal scènes in die te traag waren. Ook had ik graag wat meer van George Clooney gezien. Nu was het wel erg veel Sandra Bullock en dat begon op een gegeven moment toch wel te vervelen De film zat verder wel goed in elkaar en de momenten met wat meer actie waren ook zeker onderhoudend, maar door de hoge score hier had ik er toch wat meer verwacht.
Magere voldoende, 3*
Koen87
Het is dat de film visueel sterk is, anders had deze geen voldoende gescoord. Qua verhaal is het verre van spannend en hier en daar ongeloofwaardig. Persoonlijk vind ik het de hype niet waard, maar wellicht had ik daar anders over gedacht als ik hem op het grote scherm had gezien.
patito
Ik vond het persoonlijk een geniale film die nog lang kan meedraaien als een van de betere Sci-fi's tot nu toe. De hype heb ik zelf niet echt meegekregen en hierdoor was er totaal geen vooroordeel aanwezig, ik kon dus volop genieten van de film. Het viel mij op dat met de toch beperkte cast het mij steeds bleef boeien. Wat dit tot één van mijn toppers van 2013 maakt.
wimaroca
Saaie film,Je wist al dat je niet meer personen zou zien,net als bij ''buried''
3.5 sterren voor het visuele spektakel
en een 0.5 ster voor het verhaaltje.
Hoe kan nu iemand die met zo'n schuttle meegaat geen verstand hebben van die knoppen
jandirk
Nee, maar de hoeveelheid geluk van Bullock slaat nergens op. 3x is de razernij voorbij gekomen en ze heeft geen schrammetje, niks. Het ISS staat in de fik, zij komt er zonder een brandwondje vanaf door miraculeuze handelingen. De knoppen in de capsule is in het Chinees, ze drukt precies op de goede knopjes. Ze is weer terug op aarde en kan gelijk lopen??
Ro_mien
Gisteren in de cinema gaan zien.
Door de hoge punten hier op MM had ik er veel meer van verwacht.
Veel verhaal moet je er niet in zoeken, maar hij is inderdaad wel spectaculair qua visuele effecten.
Kan er ook mee te maken hebben dat dit mijn eerste 3D ervaring was
Voor de rest vond ik hem redelijk saai en voorspellend en totaal ongeloofwaardig.
Ik vond Clooney en Bullock ook totaal niet goed gecast voor deze film. Ze kwamen meer over als 2 huppeltrienen dan geleerde astronauten.
huiguh
Hier had ik meer van verwacht
In Imax 3D deze film kijken geeft vast en zeker een betere kijk ervaring dan thuis op de buis (zoals ik). Maar dat neem niet weg dat het een slap en flinterdun verhaaltje is, vol onwaarschijnlijkheden. Bij elke actiescene die poogt spannend te zijn, weet je al hoe het gaat eindigen. Natuurlijk pakt Bullock nog net op tijd het laatste houvast voordat ze echt de ruimte in wordt geslingerd Natuurlijk komt ze weer met beide voetjes en zonder een schrammetje weer terug op aarde. Enige kleine verrassing was voor mij Clooney die het einde van de film niet haalt
Leuke beelden, maar meer dan 2,5 * kan ik echt niet geven.

Ruimtefilm 'Gravity' met George Clooney en Sandra Bullock morgenavond (29 oktober) op televisie

Een knap stukje acteerwerk: hoe sommige films maar één acteur nodig hebben

Deze vijf goed beoordeelde films verdwijnen zeer binnenkort uit het aanbod van Netflix

De vijf best beoordeelde ruimte-films van de laatste tien jaar

Gladiator
Historisch / Drama, 2000