Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels, Russisch, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 31 januari 2002
Bekijk via Prime Video
Plot Training Day
"The only thing more dangerous than the line being crossed, is the cop who will cross it."
Jake Hoyt begint aan zijn eerste dag bij de narcoticabrigade. Alonzo Harris, de leider van het team, blijkt niet alles volgens het boekje te doen. Op een onorthodoxe manier probeert hij Jake klaar te stomen voor de klus, maar is de manier waarop hij dit doet wel geoorloofd?
Alonzo Harris
Paul
Blue
Sandman's Wife
Skycrawler
zwaar ondergewaardeerd hier op mm, jammer .
2375 stemmen | gemiddelde 3,65
A Serious Man en Tideland zijn pas ondergewaardeerde films op Movie Meter.
qwertzu
Super film, moest even wennen aan het feit dat Washington de "bad guy" is
Kr!kke
Goede film, vooral met dank aan de fantastische cast. Vooral Denzel Washington viel me weer op in de positieve zin: die man lijkt wel alles aan te kunnen. Uiteraard doet ook Ethan Hawke meer dan zijn best in deze film.
De film begon zeer goed, met een aantal leuke dialogen tussen Washington en Hawke. Het concept van de film is ook wel leuk: een niet-alledaagse training gegeven door een flik die het duidelijk niet al te nauw neemt met de regels. Maar wat mij betreft ging het daarin net iets te ver in de film: ik heb er uiteraard geen probleem mee dat Washington eens de bad guy speelt, maar het leek me allemaal wat overdreven...Washington die droogjes een belangrijke Russische gangster afknalt? Dat leek me nogal vergezocht... Voor de rest was het een prima film.
notoirefilmhater
De film is niet helemaal meer van deze tijd... sommige situaties zijn tamelijk lachwekkend en onrealistisch. Toch kan Training Day wel enigszins entertainen.
mnrk
Are you a sheep or a wolf?
Een geweldige film van Antoine Fuqua....Door het zeer sterke acteerwerk van Denzel Washington en Ethan Hawke wordt deze film alleen maar beter.
Ook de hele sfeer in de film is dik in orde en dat aangevuld met een sterke soundtrack
oemoemenoe
Deze ""oudere"'film boeit .
Denzel Washington speelt grandioos en heeft zijn oscar naar mijn mening meer dan terecht gekregen. Ook wel leuk dat deze film tenminste niet zo'n cliché einde kent! een aanrader!
snooppac
Welke situaties zijn er dan zo lachwekkend en onrealistisch??
Best wel benieuwd naar.
Nickske1912
Prima film hoor, vond Denzel Washington en Ethan Hawke erg sterk overkomen. Daarnaast is de aanwezigheid van Eva Mendes ook bepaalt geen straf..
Ik geef de film een 8, 4 sterren dus.
m1chel
- 1948 berichten
Welke situaties zijn er dan zo lachwekkend en onrealistisch??
Best wel benieuwd naar.
Nou het hele einde eigenlijk, je gelooft toch zelf niet dat een blanke politie agent een zwarte politie agent te grazen kan nemen in "the ghetto". Hoe corrupt Denzel ook was in de film, dat is zwaar onrealistisch., voor de rest een erg goede film hoor.
helleh
Nou het hele einde eigenlijk, je gelooft toch zelf niet dat een blanke politie agent een zwarte politie agent te grazen kan nemen in "the ghetto".,
Haha, inderdaad
Sterke politiethriller met een even sterke Denzel Washington in de hoofdrol. De acteur overtuigt in z'n rol van dubieuze narcotic-agent. Ethan Hawke, de acteur met een drugslook, zal nooit één van mijn favoriete acteurs zijn. Maar ik moet toegeven dat het met momenten wel werkt tussen hem en Denzel.
De hele film sleept je mee in het avontuur tussen corruptie, gerechtigheid en eigenbelang. Dat levert een aangename filmavond op, maar het ontbreekt de film aan originaliteit of een eigen stijl. Daardoor is het gewoon één van de betere thrillers geworden, maar er zijn er natuurlijk veel beter.
Fran
- 1953 berichten
Vandaag heb ik deze film sinds lange tijd weer eens herzien. Dit blijft een superspannende en ijzersterke politiefilm. Ik was vanaf het eerste moment geboeid en heb af en toe op het puntje van mijn stoel gezeten. Dat was mede door het supersterke acteerwerk van beide heren.
Maar ik moet wel toegeven dat ik sommige taferelen ook erg ongeloofwaardig vind. Hoe Hoyt zich uit bepaald toestanden weet te redden is af en toe wel erg toevallig en ongelovelijk. Bijvoorbeeld hoe hij toevallig bij de familie van het meisje terecht komt die hij heeft gered. En ook het einde als Jake en Allonzo tegenover elkaar staan en opeens is iedereen daar voor Jake. Kan het me ook niet voorstellen.
Ondanks dit alles blijft het wel een hele spannende film.
Waackx
Heerlijke grauwe en (eindelijk weer eens keer), een realistische misdaad/politie-film die 2 uur lang zeer boeiend is.
Meestal hebben dit soort films (vooral met een speelduur als deze), overbodige zijplotjes maar deze film richt zich de hele speelduur op de 2 hoofdrolspelers.
Washington speelt grandioos en zijn rol is goed uitgediept en niet zo cliche als de gemiddelde corrupte agent.
Hawke doet het zoals gewoonlijk ook meer dan uitstekend, wat een een onderschatte acteur is dat.
Het verbaast mij dat hij niet in de top 250 staat want echt 1 van de beste films ooit germaakt in dit genre.
mugje
vind dit een spannende en zeer vermakelijke film. Denzel Washington speelt geweldig in deze film. zijn beste rol tot nu toe vind ik en erg leuk om hem een keer als bad guy te zien. Maar ook Ethan Hawke speelt erg goed als agent in opleiding. er zit wel gave actie in de film met een goed verhaal en in het begin van de film zit het tempo er meteen lekker in. halverwege de film wordt het wat rustiger met minder actie en draait het iets meer om het verhaal. vind het wel jammer dat de film hier een beetje inkakt. maar het eind is dan wel weer erg goed. hier trekt Denzel Washington alles uit de kast en zet hier een geweldige acteerprestatie neer.
+ veel actie
+ Denzel Washington en Ethan Hawke
+ Denzel Washington als bad guy.
+ goed verhaal
zinedine1983
paar jaar geleden gezien.
Mooie film! Vooral de rol van Bad Boy Denzel staat hem goed. En Hawke krijgt ook een dikke compliment
edblok2
Meesterwerkje in zijn genre. De acteurs zijn sterk (hawke) tot fenomenaal (denzel). Visueel ook erg prettig om te zien, met als hoogtepunt de autorit terwijl de rookie pcp heeft gerookt, erg goed weergegeven hoe je de wereld ervaart als je een slechte trip hebt. De scene aan de pokertafel totaan de bijna executie in de badkuip is erg beklemmend, schokkend. Want je hoopt toch stiekem dat Alonzo gevoel heeft.
5 sterren!
Minotaures
''My nigger.''
Een uitstekende film over corrupte agenten en rechercheurs en hun smerige manier van zakendoen.
Het verhaal volgt een groentje: Hoyt, een eerlijk en jong agent die nu een stapje hoger wilt gaan om rechercheur bij de narcoticabrigade te worden. Hier krijgt hij hulp bij, van de doorgewinterde Harris. Hoyt heeft precies 24 uur om aan Harris te laten zien dat hij het graag wilt en dat hij het waard zou zijn om bij de team aan te sluiten en zichzelf rechercheur kan noemen. Hoe dichterbij het 24ste uur komt, des te vreemder Harris gedraagt en Hoyt verkeerde dingen leert...
De personages zijn prima bedacht. Iedereen speelt goed z'n rol. Dit is Washington's 1ste film waar die een bad-guy speelt, dus het is even wennen. Uiteindelijk slaagde Washington in om een goede rol als slechterik neer te zetten. Zijn personage kan je echt goed intimideren, want er zijn een aantal momenten waar Harris verschillende punten uitlegt waarom het op zo'n manier moet gebeuren dat je niet weet of het de waarheid is of slechts een leugen. Hawke speelt ook goed zijn rol als nieuweling. Dit is te merken, want zijn personage is vaak zenuwachtig, ongemakkelijk en komt vaak twijfelachtig over. Dit vanwege druk van zijn collega's om verkeerde dingen te doen. De rest van Harris' team komt ook nog een keer langs en die zijn ook corrupt. Ze breken in een pand, houden een gewapend overval, zijn schuldig aan dood en stelen ook een groot bedrag. Niet echt agenten waar je dolgraag mee wilt werken. De overige personages bestaan uit drugsdealers, Snoop Dogg op een rolstoel, ghetto-lui, Mexicaanse/Cubaanse bendeleden en Eva Mendes. De gevaarlijke bendeleden worden ook goed overgebracht en lijken me niet zoveel met de bendes van nu te verschillen. Gevaarlijk lui, waar ze met weinig moeite een shotgun tegen je gezicht drukken.
De film heeft vele sterke punten. Naast een sterk verhaal, prima personages bevat de film goede shots. Het zijn dus geen korte afstandshots wat je bijna in elk film alleen dat ziet. Er wordt nog goed gemonteerd tussen verschillende soorten shots, zoals beelden van een bepaald hoogte. De corruptheid van vele agenten wordt ook goed overgebracht. Je ziet zo hoe zulk soort agenten te werk gaan, met welke mensen ze omgaan en wat ze allemaal moeten doen om een klus in orde te brengen. De sfeer is ook goed aanwezig en dat vordert en wordt steeds nauwer met de loop van de dag. Ook daar wordt je op de hoogte gehouden door beelden van de zon die opkomt of langzaam ondergaat.
Beelden van de straat in L.A. zien er ook realistisch en dreigend uit, evenals iedereen die in de late uren in groepjes rondhangen. Ook verschillende wijken wat bekend staan onder gevarenzones komen in voor. Dit als een onderdeel van Hoyt's rondleiding en training natuurlijk.
Qua voorspelbaarheid is deze film niet goed in te schatten. Je hebt bijvoorbeeld Harris' intimiderende gesprekken, de overval en Harris' reden om zoveel mogelijk geld te sparen. Allemaal spannende scènes waar je weinig van aan kan zien komen. De speelduur is tegen de 2 uur, dit is nogal wat lang. Maar zulk soort films hebben een bepaald opbouw nodig en aangezien het bij deze is geslaagd, zijn de uren prima verbruikt.
Een uitstekend film met een prima sfeer, spannende confrontaties en een realistische weergave van de wrede straten van L.A.
Dit is één van de betere politiefilms.
Degelijke misdaadthriller met een aardig verhaal en redelijk sterk acteerwerk.
Denzel Washington zet altijd wel goede degelijke rollen neer, maar hier is hij echt heel goed. Hawke doet het aardig als het groentje naast hem, maar verbleekt enigszins naast Washington, al is het misschien ook niet de meest dankbare rol om te spelen.
Het verhaal is aardig en probeert de inhoud boven de actie te stellen. Dat werkt grotendeels erg goed. Washington is onvoorspelbaar en de film stelt soms moeilijke thema’s aan de orde. Toch gaat de film in de laatste twintig minuten redelijk de mist in. Ineens komen er behoorlijk wat clichés om de hoek kijken, lijkt de intelligentie van het script verdwenen en stopt men er ineens een hoop harde actie in. Jammer, want het voelt enigszins onlogisch en ook wat afgeraffeld aan.
Het is een kleine smet op een verder behoorlijk goede film, die verder fijn wegkijkt en dus prima acteerwerk biedt. Het kost de film een halve ster
Tetterovic
k Zou bijna gaan denken dat het in de USA er zo echt aan toe gaat.....
Goeie film, ook leuk geacteerd door Hoyt.
Het 'verplichte' gebruik van pcp had een goeie uitwerking!
mar007
goeie film
goed acteerwerk
denzel washington was geweldig als bad gay,erg goed.
Insignificance
Opvallende rol van Washington, maar dat maakt nog geen sterke film. Bovendien is veel van zijn poser act maar vermoeiende mumbo jumbo en dan is het eerste uur al een hele zit. Het wordt allemaal wat interessanter als de drie wijzen aan bod komen (de enige keer ook volgens mij) en de scène in Roger's optrekje is zelfs goed vanwege z'n achteloosheid.
Bij Smiley gaat het dan weer helemaal mis via een toevalligheidje dat je van mijlenver ziet aankomen. De camera die vanaf een dak naar beneden glijdt en Harris oppikt, is best gaaf, de muziek is ook wel oké, maar verder heeft het niet zoveel om het lijf. Met veilige keuzes in de finale en een opgeklopte sterfscène is het al met al een weinig bijzondere film.
VforVictor
Heerlijke film, Denzel acteerd hier echt fantastisch, kheb nog niemand zo´n slechterik zien spelen, (op Pacino in Scarface na dan
) Hawke speelt goed de rol van de rookie en het verhaal is lekker vlot en bevat actie en drama. Echt een toppertje dit!!!! 4,5 ster.
TMP
Aardige misdaadfilm met goede acteerprestaties van zowel Denzel Washington als Ethan Hawke. Aardig verhaal, dat naar het einde toe echter wel steeds minder wordt. De scene waarin Hoyt en Harris tegenover elkaar komen te staan op straat, vond ik niet zo sterk. Al met al wel de moeite waard, kleine gastrollen ook nog voor Snoop Dogg en Dr. Dre.
Sergio Leone
Matig.
Training Day begint anders wel vrij sterk. Alonzo Harris is heerlijk manipulatief en Jake Hoyt naief. Een uur lang blijft het een leuk psychologisch spelletje tussen de twee heren.
Maar dan gaat het ergens fout, met te veel van hetzelfde en Alonzo die gewoon irritant wordt. Het thrillersfeertje raakt verloren en er komt wat actie aan te pas, maar dat zijn met voorsprong de slechtste scènes uit de film.
Denzel Washington is in het begin vrij sterk, maar verliest ergens na het uur de pedalen en is tot niet meer in staat dan wat te schmieren. Dan vind ik Ethan Hawke geloofwaardiger. Zijn personage is een pak grijzer dan dat van Washington, dus is het in principe moeilijker om er iets van te maken, maar daar heeft hij geen problemen mee.
Vooral in het thrillergedeelte is de sfeer sterk. De grauwe kanten van Los Angeles worden getoond en dat maakt indruk. Het psychologische spelletje komt ook goed tot zijn recht.
Voorts is het camerawerk gewoon degelijk en ook het muzikale aspect had erger kunnen zijn.
Spijtig van het laatste half uur.
2,5
Boneka
Hmm Sergio vind je stukken vaak goed geschreven en ik ben het vaak met je eens, maar dit keer toch niet. Vind Training day een uitstekende film. Het "plot" zit goed en degelijk in elkaar en heeft aardig wat mooie momenten. Film begint inderdaad erg sterk, maar ik vind dat hij het niveau wel behoud. Het lopen en rijden door gangsterwijken vind ik schittterend. De bezoekjes hier en daar. En de opgezette kaart/wacht moment op het eind. Daarbij zat wel helaas dat toevallig momentje van het nichtje, maar goed. Ander klein minpuntje was de val op de auto. Niet bepaald geloofwaardig, maar voor de rest kon de film ook qua dialogen mij absoluut bekoren. Ook het eind. Ik heb nog naar het alternatieve einde gekeken, maar die voegt teveel toe. Het is goed zo. Ethan Hawke speelt sterk en Denzel is zoals ie is. Soms knap irritant, maar dat weet je van hem. Muziek was verder ook prima met een klein rolletje voor Snoopy Dogg. Kon trouwens aardig hard rollen met zijn rolstoel. Leuk moment.
Anyway prima film!
tattoobob
Naar mijn idee een van de beste films van Denzel Washington,heerlijke tijdloze film.
GuyB
Als ik acteur zou zijn, zou de uiterst heldhaftige rol van Ethan Hawke me wel boeien. De jongen is nieuw, kan niet anders dan meegaan in het vaarwater van Alonzo. Na alles wat hem overkomt tot de finale climax maakt van hem een held. Perfect geacteerd. Denzel Washington's rol leek lange tijd cool voor mij, tot de momenten waar je je hoe langer hoe beter in Jake Hoyt's schoenen kunt plaatsen en waar de bewondering voor Alonzo met grote pakken afneemt.
De regisseur brengt - weliswaar de rauwere - kant van L.A. perfect in beeld. Zeer dreigend blijf ik ze vinden die latino's. Bovendien een compleet ander beeld van L.A. dan datgene dat je opdoet als je de stad bezoekt. Niet bepaald Disneyland die rechtse kant van de stad. Samen met 'Heat' en 'Collateral' is dit opnieuw een film die ik mede(!) heel goed happen kan door de sfeer van Los Angeles die ze goed brengen.
Verder een uiterst entertainende film die 2 uur van mijn vakantie te vlug liet voorbijgaan. Foei Antoine Fuqua!

Morgenavond kijk je op televisie naar de misdaadfilm 'Training Day' met Denzel Washington

Oscarwinnende film 'Training Day' van Antoine Fuqua vanavond te zien op televisie

Wat zijn de vijf beste "Buddy Cop"-films ooit gemaakt?

Netflix kwaliteitscontrole 4: vijf keer 'Populair op Netflix' met een hoog cijfer

Heat
Misdaad / Thriller, 1995