• 9.377.445 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Ethan Hawke en Scott Glenn

Gesproken taal: Engels, Russisch, Spaans en Koreaans

Releasedatum: 31 januari 2002

Plot Training Day

"The only thing more dangerous than the line being crossed, is the cop who will cross it."

Jake Hoyt begint aan zijn eerste dag bij de narcoticabrigade. Alonzo Harris, de leider van het team, blijkt niet alles volgens het boekje te doen. Op een onorthodoxe manier probeert hij Jake klaar te stomen voor de klus, maar is de manier waarop hij dit doet wel geoorloofd?

avatar van RebelQueen

RebelQueen

Erg goede film , maar ja hoe kan t ook anders DENZEL WASHINGTON!!

avatar van lins

lins

Super film!!!! Goed acteerwerk gewoon!

avatar van jayytjee

jayytjee

Erg goede spannende film ! heb me uitstekent vermaakt !

Denzel Washington deed het top en het verhaal was prima

* * * 1/2

avatar van jumbo4u2

jumbo4u2

Heb het al meer gelezen hier, begin niet helemaal, naar het einde toe sterk.

Slotscene had mss wat beter uitgewerkt kunnen worden.

Daarom

avatar van Prudh

Prudh

Washington als bad guy? Mooie poging, maar hij overtuigde mij niet. Dat kan liggen aan de acteur zelf, in plaats van zijn prestaties. Op Man on Fire na heb ik niets met hem. Het verhaal van de film is ook weinig bijzonders. Training Day is niets meer dan een lekker wegkijk thrillertje. Goed voor drie krappe sterren: 3*

avatar van ILDIB

ILDIB

Hmm, vond m tegenvallen. Zeker onderhoudend maar net iets over de top. En wanneer leert met nu eens dat wonden gehecht moeten worden.,.

avatar van muismat

muismat

Hij is erg vet, vooral het eerste uur is erg sterk, daarna zakt het geheel langzaam een beetje in, en gaat hij steeds meer over the top, met als dieptepunt het gevecht op het einde, dat ik echt een beetje slap vond, als dat beter was geweest had ie 4,5* gekregen, nu hou ik het ff op 4*, Denzel was trouwens erg (bijna onherkenbaar) goed, en er waren leuke gastrollen voor Snoop en Dre.

avatar van RubenMeintema

RubenMeintema

Dit is één van de beste films ooit gemaakt, om een heleboel redenen, waarvan ik er nu twee ga noemen"

Ten eerste is het leuk om je mening steeds te moeten bijstellen over de bad cop Denzel. Hij gaat steeds verder, en hij legitimeert zijn gedrag ook steeds op een heel goede manier. Want misschien is zijn werkwijze ook wel de enige manier om de grote drugsdealers te elimineren. Als je aankomt zetten met je zwaailicht aan en hem in de boeien slaat, en hij wordt berecht, dan staat die de volgende dag alweer op straat, die gasten hebben te veel macht om ze op de normale manier aan te kunnen pakken. En zo weet Denzel je op meerdere momenten ook heel goed te overtuigen.

Ten tweede is het geweldig laten zien hoe een zeer machtige man (Alonzo dus), met zo vreselijk zelfvertrouwen, en een waterdicht overheersingssysteem, langzaam zijn machtspositie ziet afbrokkelen. Eerst had hij alles onder controle, en zelfs Hoyt doordat hij alles zo goed voorbereid had, en had hij overal een vinger in de pap. Maar toen Hoyt IN OPSTAND kwam tegen zijn ONDERDRUKKER, had de rest van de onderdrukten ook in eens het lef om tegen Alonzo op te staan. Aan het einde van de film is zijn machtsbasis zodanig afgebrokkeld dat hij alleen nog maar kan schreeuwen "I'm running things around here, you just live here!" en "King Kong ain't got shit on me!" Echt geweldig hoe de gevallen koning krampachtig aan zijn positie probeert vast te houden. En dan de koelbloedige executie door de Russen, terwijl je ze heel casual en rustig Russisch tegen elkaar hoort praten (heel eng voor een Amerikaans publiek) en hoort lachen. Echt een meesterlijke scene!

Oh ja trouwens belachelijk slecht acteerwerk van Snoop Dogg en dr Dre

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Washington weet in iedere rol die hij speelt zoveel passie en overtuiging te leggen dat je echt met hem te doen hebt in films als Man on Fire en John Q, maar het daardoor ook in deze film weer terecht vind wat hem hier overkomt. Gewoon omdat ie het zo overtuigend brengt dat je het helemaal niet erg vind dat ie op het einde helemaal overhoop wordt geschoten. Zijn verdiende loon, zou je zeggen. Al is zo aan je einde komen misschien weer iets té...

avatar van Keshinjon

Keshinjon

ik vond het een mooie film alleen washington was soms een beetje te overdreven maar hij had de zaken goed in macht alleen de einde was erg vreemd maar toch een goeie film

avatar van jayytjee

jayytjee

verhoog deze film naar 4 sterren !!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Overacting is Washington niet vreemd nee, toch vermakelijker dan de eerste keer dat ik hem zag.. 2,5* dan maar.

avatar van Juniahiah

Juniahiah

Goeie film en wel blijven opletten.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Goeie film denzel washington speelt weer geweldig 4 sterren

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Ik vond het een goede film maar niet echt fantastisch. Ik vond het wat langdradig en overdreven. 3*

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Herzien, nog steeds niet echt overtuigd, al moet ik zeggen dat de rol van Denzel beter is dan ik me kon herinneren. Toch sprak de film me nog steeds niet echt aan, en vond ik het einde erg voorspelbaar en simpel. Jammer, want met Denzel en Ethan had er wat beters uit kunnen rollen.

Van 2,5 naar 3*

avatar van Didi_1975

Didi_1975

Ik vind dit een goede film. Hij was dan weliswaar niet erg realistisch, maar oké daar is het dan ook een film voor!

Goed acteerwerk van zowel Denzel Washington als Ethan Hawke. Ook leuk om Denzel eens in een totaal andere rol te zien.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

King Kong ain't got shit on me

Fuqua regisseert wel vaker goedbedoelde mislukkingen, maar met deze 'Training Day' heeft de man, afgezien van enkele duidelijke tekortkomingen, een prent van formaat afgeleverd.

Vooral als Fuqua's persoonlijke L.A. variant op de urbane western weet 'Training Day' te boeien. Het geheel straalt een zekere vorm van melancholie en realisme uit, met veel effectiviteit bijgestaan door een geel-groene filtrage.

Bovendien komt Fuqua qua camerawerk verrassend sterk voor de dag: knappe kraanshots, afgewerkte kadrage en een gezond gevoel voor ritme en continuïteit.

Lui als Michael Bay en Tony Scott kunnen hier heel wat van opsteken.

Het verhaal over corruptie en het ontdekken van je grenzen en bovenal jezelf, maakt echter veel minder indruk dan pakweg het immens mistroostende 'Cop Land'.

De prent heeft dat simpelweg te danken aan de korte tijdsspanne waarbinnen het verhaal zich hoeft af te spelen.

Het uitgangspunt moet je aldus overdonderen met een lading intense gebeurtenissen, iets wat de karakteriële meeslependheid niet echt ten goede komt; 'Training Day' is wel vaker een 'net niet'-film.

Denzel Washington pompt met zijn imposante vertolking heel wat adrenaline in het geheel, al is het Hawke die uiteindelijk het meeste gevoel en diepte in zijn rol weet te leggen.

avatar van RichardVeld

RichardVeld

Echt topfilms leveren een lading quotables op waar je ziek van wordt. Dit is er ook een voorbeeld van. King Kong aint got SHIT on me....Legendarisch. Ik was gisteren als old schooler bij een Snoop en P Diddy concert. De opening was met Denzel, King Kong aint got SHIT on me. Levensgroot op drie schermen bij een concert voor 5000 man. Dit is de quote die het langst zal blijven hangen maar er zitten er natuurlijk nog veel meer in deze film. You eva got your shit pushed back vato? De enige smet op deze film was de absoluut dramatische vertolking van Dr.Dre, wat was dat slecht. Snoop leek op Marlon Brando vergeleken met Dre. Hou het bij produceren Dre. Het verhaal is intens, de beelden prachtig en confronterend en de vertolking van Denzel meesterlijk. Jammer dat hij alleen een oscar krijgt als hij een slechte zwarte man speelt, dit is niet zijn eerste sterke rol. In Amerika krijg je als zwarte man alleen maar een oscar als je vooroordeel bevestigend een slecht karakter speelt. Zie Forest als Amin in 2007. Triest. Maar goed, ik ben nog steeds blij voor Denzel, de man bloedt charisma.

avatar van Movie-Tester

Movie-Tester

ik heb dit film al 2x gezien op tv op veronica met urban maand. Het is een zeer goede film vind ik Snoop speelt als rol drugsdealer het is eigenlijk politie in de achterbuurten want ze komen in een achterbuurt en worde beschote enz. Denzel Washington acteert ook goed ik vond iedereen goed acteren alleen Ethan Hawke niet zo

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

... urban maand...

avatar van Theatertje

Theatertje

RebelQueen schreef:

Erg goede film , maar ja hoe kan t ook anders DENZEL WASHINGTON!!

Lang leve Washington!!!

avatar van FuckFace

FuckFace

Tegenvallend, meer kan ik er niet van zeggen. Toen ik enkele lovende reactie op deze site las, ben ik hem maar eens gaan huren. Omdat ik wist dat ik geen wereldfilm moest verwachten met een ingewikkeld plot, draaide ik bij mij de knop om. Gewoon even onderuitzitten om een actiefilmpje te zien (Je weet wel welk ik gevoel ik bedoel). Over de acteerprestaties heb ik weinig te zeggen, beide personages zetten een overtuigende acteerprestatie neer (Good Cop Bad Cop) en het was leuk om D.Washington als een echte Gangster te zien. Welk heb ik een bedenking of dit wel een Oscar waard was, maar soit.. Volgens mij niet, maar wie ben ik om gouden beeldjes uit te delen.

Enkel het verhaal viel me wat tegen: Een groentje dat in z'n 1° dag de corrupte top van de politie onderuit haalt... Belachelijk als je erover denkt.

Ik geef deze een 2.5, maar ik moet zeggen dat ik hem met de actie-instelling gezien heb. Anders was hij zwaar gebuisd geweest aangezien er niets van verhaal in zit.

Om even over Dre en Snoop terug te komen. HAHA .

avatar van Minority_Check

Minority_Check

aardige film

met goeie acteurs

ik vind de allerbeste rol van denzel washingten ook al was hij de slechterik

avatar van AFX

AFX

Teleurstellend toch wel. Ik vond denzel washington niet echt geloofwaardig overkomen.

avatar van JohnStacks

JohnStacks

RichardVeld schreef:

Ja dat zei ik ook over Halle Berry bij Monster's Ball toen werd ik geband

Kom op zeg..ze word genomen en HARD ook door een BLANKE achjah ..

avatar van Timecop

Timecop

Sterke film, errug boeiend. Een 4.0.

Overigens, Dr. Dre en Snoop Dogg waren geen enkele meerwaarde voor de film. Ik snap niet waarom zo'n gasten mee mogen spelen.

avatar van film88888

film88888

Een hele goede misdaad-actie film, met een hele sterke Denzel Washingon in een glans rol, ook Ethan Hawke speelde nog vrij goed, en het camerawerk viel ook goed mee. Het verhaal was goed opgebouwd met een leuke sfeer en dat maakt ook de film goed hij blijft boeien van het begin tot het einde, en je zag ook nog wat meer bekende acteur's (Scott Glenn van Judgment Night en The mask) voor de rest dik in orde. ik geef de film een dik verdiende 4,0

avatar van JohnStacks

JohnStacks

Snoop acteerde wel oke , Dre TE overdreven

avatar van tn2543

tn2543

Echt een superfilm !! Ik heb van begin tot het eind geboeid naar deze film blijven kijken.

Denzel is echt in topvorm en heeft prima zijn huiswerk gedaan om al de tekst die uitgesproken moest worden op het scherm te krijgen.

De hele film is gewoon super. Het begint heel rustig maar naar mate het einde wordt gevormd wordt het steeds en steeds beter. Het einde vond ik helemaal top trouwens.

Deze film is echt een aanrader !! Dikke 5.0