• 9.378.789 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Henry Cavill, Michael Shannon en Amy Adams

Releasedatum: 20 juni 2013

Plot Man of Steel

"You will believe that a man can fly."

Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?

Clark Kent / Superman / Kal-El

Lois Lane

Jonathan Kent

Martha Kent

Lara Lor-Van

Colonel Nathan Hardy

Dr. Emil Hamilton

Illum Sphere schreef:

Zeker als je weet dat Christopher Nolan hier ook aan meewerkt.

Geen idee wat je hiermee probeerd te zeggen maar dat maakt het er alleen maar erger op. Heb 't nu wel gehad met die donkere superheld sfeer, contrast verlagen en kom, montage klaar. Wacht wel op de eerste trailer, maar van een teaser als deze ben ik ook niet onder de indruk.

disneystore

Ook weer typisch om 't "man of steel" en niet gewoon fucking superman te noemen.

AC1

Kortom, het zou meer Disney moeten zijn? Meer Marvel? Hmm .. daar heb ik dan weer geen behoefte aan. Vergeet niet, dat soort Superman hebben we al gezien.

Inderdaad.

disneystore schreef:

Dus nu we een donkere Batman hebben gezien, mag er geen enkele film meer gemaakt worden in die duistere sfeer, die juist zo goed bij dit soort films past? En het heeft niet alleen met contrast te maken..
Tja, als je je vooraf al stoort aan dit soort dingen..

AC1

Nolan: "I wouldn’t want people to think we’re doing for Superman what we did for Batman. It’s very much Zack’s film and I think people are going to love what he’s done. I think it’s really remarkable to take on that character. Superman is a completely different character than Batman. So you can’t in anyway use the same template. But David Goyer had this, I thought, brilliant way to make Superman relatable and relevant for his audience. Zack has built on that and I think it’s incredible what he’s putting together. He’s got a lot of finishing to do on that. Superman is the biggest comic book character of them all and he needs the biggest possible movie version which is what Zack’s doing. It’s really something."

avatar van wimnoot

wimnoot

Klink veel belovend. Maar dat is wel vaker voor de film uitkomt.

AC1

Het blijft een boeiende combinatie. Voor vele zijn Nolan en Goyer de boegbeelden van kwaliteit terwijl voor diezelfde mensen Snyder synoniem staat voor pure incompetentie.

avatar van Wernertje

Wernertje

Weer een superman film? pffffffffff

AC1 schreef:

Marvel is debiel, ik heb 't meer over de nood aan Watchmen type superheld films. Had liever alleen Snyder gezien, geen Nolan die zich ermee bemoeide.

[quote]Leland Palmer schreef:

Inderdaad.

Dus nu we een donkere Batman hebben gezien, mag er geen enkele film meer gemaakt worden in die duistere sfeer, die juist zo goed bij dit soort films past? /quote]`

Batman is geen synoniem voor duister.

disneystore

Zijn trouwens vooroordelen, ik denk dat de film wel wat wordt. Vooral met Snyder aan 't roer, ik hoop dat hij z'n Sin City en Watchmen sfeer gewoon niet te veel in de schaduw zet van Nolan's visie op superheld films. Batman was super, maar ik ben het echt beu na 3 films.

disneystore schreef:

Batman is geen synoniem voor duister.

Nee, maar nogal voor de hand liggend dat je daarop doelde (en logisch), aangezien het over Nolan ging en je daarop zei dat je het wel had gehad met de duistere superheldenfilms.
Batman was super, maar ik ben het echt beu na 3 films.
Vreemd om beu te raken van iets wat je super vindt.

Leland Palmer schreef:

Vreemd om beu te raken van iets wat je super vindt.

Lol, waarom? Drie films zijn genoeg, ik vond de trilogie redelijk goed,met The Dark Knight als uitschieter natuurlijk, maar het is gewoon voorbij met Nolan's visie van Batman. Misschien wordt 't nog iets met Superman, maar dan nog, er is meer nood aan vernieuwende cinema, en een nieuwe Dark Knight helpt daar niet bij, ookal was die in 2008 ook een totaal nieuwe visie op een iconische superheld.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van schram101

schram101

Boeiende trailer al vond ik de tweede helft wat minder overtuigend.

avatar van AHWA

AHWA

Prima trailer. Nog steeds benieuwd. Denk dat dit wel een bioscoopbezoekje waard is.

avatar van blackcat13

blackcat13

Geweldige trailer, met name de 1e helft. Mooie locaties en lekkere serieuze en rauwe sfeer, wat heerlijk verfrissend is voor een Superman film. Ik kijk hier nu zeer veel naar uit!

avatar van wimnoot

wimnoot

Vond juist het tweede deel beter. Al die familie drama's en emoties, en dat hij kan vliegen weten we ook wel. Ontploffingen en epic battles in slomo, die wil ik zien!

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Wel echt de hand van Nolan die ik hierin terugzie, wat ik erg positief vind. Zier er verder goed uit, geeft niet teveel weg. Prima trailer

disneystore

Weet het nog altijd niet, ik denk wel dat het sowieso een leuk zomerfilmpje wordt. Maar dat hele superheld gebeuren hangt me stilaan echt de strot uit. En hier komen de "je moet hem niet gaan zien" argumenten, maar sowieso vind ik Snyder en Nolan een doeltreffend duo, maar ik vrees echt tussen een mix van Batman en Marvel. De verfrissende "Watchmen" kant gaat het nooit meer op denk ik.

avatar van 606

disneystore schreef:

Mooi gezegd Disneystore , ik geef het een kans, wie weet wordt het beter dan de Returns film

Better Music?

In deze trailer wordt de eerste helft al wat beter.

avatar van blackcat13

blackcat13

cordiacovens schreef:

Wel echt de hand van Nolan die ik hierin terugzie, wat ik erg positief vind.

De wat donkere, rauwe, grimmige en semi-"realistische" aanpak gaat wel werken bij Superman denk ik zomaar. Bij Spider-Man hebben ze dat dit jaar ook geprobeerd, maar dat werkte voor mij totaal dus niet aangezien Spidey van nature altijd wat humoristisch en kleurrijk is geweest. Superman echter, is van nature een nogal wat brave, matte superheld met wat saaie standaard personages. De donkere, duistere aanpak is wellicht wat Superman nodig heeft om boven zijn status van brave jongetje te verrijzen. De meesten zien nu tegenwoordig eenmaal liever een wat meer duistere badass held. Toch heeft de trailer ook die heldhaftige Superman sfeer erin zitten. Deze film zou zomaar eens mijn interesse in Superman eindelijk eens aan kunnen wakkeren

AC1 schreef:

Better Music?

In deze trailer wordt de eerste helft al wat beter.

Better music? Nou nee.. Vind de eerste helft juist helemaal niet beter worden door die muziek.

Vind de stem van Lisa Gerrard juist altijd betoverend. Ook in deze nieuwe trailer werkt het goed. Prima trailer verder weer! Hopelijk gebruikt Snyder Lisa Gerrard ook in de film.

Leland Palmer schreef:

Ik vind het verschrikkelijk dat 'gewail' van Gerrard. Zeker in combinatie met die beelden waar Supes diep in gedachten is verzonken. Het maakt het melig. Het voegt niks toe want het is al melig. Volledig overbodig. Meligheid versterken is nooit een goed zaak. Dan liever geen muziek. Alleen de wind of geluiden van de omgeving. Met de andere muziek (de oude Krypton muziek) voel je iets borrelen, er gaat iets gebeuren.

Hopelijk geen gewail in de originele score. Zimmer heeft er hopelijk ook zijn buik van vol.

Ook die manier van praten is sooo 2008 Bruce Wayne

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

HarmJanStegenga schreef:

Na lange tijd kon ik nog echt kippenvel krijgen van een trailer en voornamelijk van de soundtrack..Ik herkende weer de 'Gladiator' stijl van muziek en dacht al dat Lisa Gerrard iets ermee te maken.

Ook de 'rauwheid' donkere setting vond ik superieur en daarom kijk ik zo hard enorm naar Man of Steel .

AC1

De huilmuziek is van een solo album van Gerrard en dus niet van de soundtrack. Het kan natuurlijk altijd dat Snyder die muziek zal gebruiken of dat Zimmer iets in die trend zal moeten componeren. Ik hoop van niet.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Spijtig,wel en ik hoop juist dat die met een soortgelijk OST Hans Zimmer komt voor deze film de typische 'huilmuziek' heeft mij toch een kippenvel moment gegeven bij de trailer en dat krijg nagenoeg héél weinig

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik weet het nog steeds niet met Man of Steel. De betrokkenheid van Nolan en het bij het grof vuil zetten van de magnifieke en vaste cinematograaf (Larry Fong) van Snyder vind ik onaangenaam opvallend. Ook geen Alexa . Ook van Goyer's schrijfwerk geen fan, heeft al bewezen met Nolan's Batman trilogie dat ie niet terug deinst om prima bronmateriaal behoorlijk te verkrachten voor het mainstreampubliek. Het eind van artiest Snyder? Wie zou het zeggen.