Man of Steel (2013)
Met onder meer: Henry Cavill, Michael Shannon en Amy Adams
Releasedatum: 20 juni 2013
Morgen om 22:45 uur op Play6
Plot Man of Steel
"You will believe that a man can fly."
Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Man of Steel (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Lara Lor-Van
Colonel Nathan Hardy
Dr. Emil Hamilton
Apster
Je knippert even met je ogen en er is weer een remake (herstel reboot) van een superheld. Die teaser zegt me nog niet zoveel, enkel dat Snyder dit heeft gemaakt. Dat schept weinig verwachtingen in ieder geval.
wimnoot
Noem maar eens een film waarvan het verhaal nog niet in enige vorm van verteld is. Het draait allemaal om de vorm, en deze keer is de man of steel DC comic de basis voor de film, en dat lijkt me best wel tof, en met Snyder die de regie doet, ben ik vol verwachting.
Apster
Ik ben niet echt bekend in de wereld van de comics, maar ik neem aan dat er nog genoeg superhelden zijn die nog geen verfilming hebben gehad. Maar goed, daar gaat het mij ook niet om. De grote studio's spelen op safe, bakken telkens weer dezelfde warme hap op en gebruiken vooral de comics als het melkkoetje. Ik zie de laatste jaren weinig blockbusters die uitspringen in orginaliteit, het zijn enkel nog vervolgen en remakes. Tuurlijk, de Batman films van Nolan waren goed en dat is dan ook een uitzondering, maar als ik dan lees dat er over niet al te lange tijd weer een nieuwe reeks aankomt dan denk ik dat het weinig toevoegt. Als ik kijk naar de vorm waar je het over hebt, zie ik daar echt weinig creativiteit in terug, het is telkens zo conventioneel dat elke regisseur inwisselbaar is. Snyder is daar dan ook geen uitzondering op.
AC1
Snyder is daar dan ook geen uitzondering op.
Ik neem aan dat je Watchmen niet hebt gezien? Dat was echt wel andere koek. De vorm van 300 ook trouwens. Ik geef je wel gelijk als je het hebt over de doorsnee Marvel film. Sinds het floppen van Ang Lee's Hulk worden dingen zoals 'creativiteit' of 'persoonlijke stempel' daar volledig de kop ingedrukt. Maar Man Of Steel is DC Comics en geproduceerd door Nolan dus ik verwacht dat Snyder met Man Of Steel eerder de sobere 'down to Earth' stijl van Nolan zal benaderen. Trouwens, vele roepen 'Terence Malick' na het zien van de eerste beelden van Man Of Steel. Zulke uitspraken hoor je niet na The Incredible Hulk, Thor of The Avengers.
wimnoot
Sinds Marvel zijn eigen studio heeft is dat wel waar, die geven niet veel vrijheid. Bij Dc comics mag al wat meer gelukkig.
Ik hoop dat Snyder wel die uitzondering kan zijn.
Apster
Watchmen heb ik gezien net als de rest van zijn films. Watchmen was anders, dat moet ik toegeven, maar de comic zelf was dan ook anders dan de doorsnee stripverhalen. Het is een tijdje terug dat ik de film zag, maar ik kan me herinneren dat er ook veel missers in zaten.
Wie weet, ik kan het natuurlijk helemaal fout hebben en wordt dit helemaal geweldig. Echter, Snyder is gewoon niet mijn regisseur. Ik zal wel een van de weinigen zijn, maar ik vind zijn visuele stijl gewoon niet bijzonder. Hij was vroeger reclame- en videoclipregisseur en die geliktheid zie je nog terug in zijn films. Daarnaast is hij niet vies van overdadig veel CGI, slow-motion en geluidseffecten.
JohnWilliams
Zack Snyder Talks MAN OF STEEL; Confirms Film Won’t Use John Williams’ Music | Collider
Las het vandaag ook op de John Williams site...toch wel ontzettend jammer dat daar geen link naar wordt gemaakt. Maar we weten inmiddels dat Hans Zimmer zijn eigen stijl heeft en dat hij moeilijk iets kan overnemen van andere componisten. Bij Batman leek het me zeer logisch maar toch vind ik het zonde hoor...Williams thema had best een paar keer in de film gekund naar mijn mening.
Starmaster501
Trailer weer bekeken, ben toch bang dat die te hoge verwachtingen oplegt en dat vergeleken met deze trailer de film misschien niet zo wordt als je hiervan nu verwacht...
disneystore
Ik vind Zack Snyder een goede regisseur. Sucker Punch, Watchmen en 300 lagen me goed. Maar waar ik problemen mee heb is dat dit waarschijnlijk een poging zal zijn om de 2de Dark Knight te worden van Snyder. Nu regisseurs doorhebben dat superhero's in een realistische omgeving met realistische villains goed werken zal dit waarschijnlijk zo'n zwakke poging zijn om het ook zo te krijgen. Neemt niet weg dat ik benieuwd ben natuurlijk, ik heb toch mijn twijfels.
Edit: Had de trailer nog niet gezien en zie nu pas dat Nolan meewerkt. Raar vind ik het allesinds wel. Het ziet er nog oké uit, de Batman sfeer merk ik niet direct op. Alleen de titel is nogal lame.
blackcat13
Man of Steel... het klinkt in ieder geval stukken beter dan 'Superman'. De held lijkt in deze remake wat minder de brave en perfecte 'boy scout' en hij ziet er wat ruiger en harder uit, hopelijk is dit daadwerkelijk ook zo want op het moment vind ik Superman maar een saaie en sukkelige superheld. Zal ook wel zo blijven, maar stiekem ben ik toch benieuwd of deze film ook mijn interesse kan ontwaken. Maar even wachten op een echte trailer (de teaser deed mij nog weinig, hoewel de locaties er wel geweldig uitzien en binnen mijn smaak liggen). Ben sowieso wel een beetje superhelden/comicbookmovies-moe eigenlijk.
JohnWilliams
Ze blijven gewoon er mee doorgaan.
Vind je het gek na al die miljoenen die ze verdiend hebben met The Avengers
Thorongil
Marvel heeft inderdaad zijn successen, maar DC niet (Batman buiten beschouwing gelaten).
Green Lantern flopte hard en Superman Returns was ook verre van een succes.
Blijf me toch verbazen dat er jaarlijks een 5-tal superhelden verfilmd worden en deze goed blijven scoren. Die Amerikanen kijken ook altijd dezelfde kost keer op keer.
disneystore
DC heeft inderdaad regelmatig flops. Toch vind ik DC verfilmingen altijd wel leuker dan Marvel. Marvel blijven in volle vaart films maken. Bijna om de 3 maanden een nieuwe film, ze hebben uiteindelijk ook bijna altijd dezelfde routine. Watchmen en Nolans' Batman trilogies waren geniaal en die waren allebei van DC. Maar feit is wel dat ze ook veel slechte films produceren zoals Green Lantern, Jonah Hex en Catwoman.
AC1
Supes/Clark Kent zal in deze reboot heel wat 'cooler' overkomen. Hij zal meer op 'ons' gelijken. Ik verwacht ook een aantal nooit eerder geziene dingen van Superman, zowel psychologisch als natuurkundig. Ik denk dat hij eerder bedoeld is voor 'mensen die het allemaal al wel gezien hebben' dan voor de Marvel meute.
HALVE TAMME. (moderator series)
AC1
Michael Shannon (General Zod) zei dat hij erg onder de indruk was van Cavill als Superman: "He's the real deal."
CJN11
Word dit misschien 1 van de beste superman films? who knows . misschien wel
Brix
- 19685 berichten
JohnWilliams
Het vervelende van die trailer is dat ik steeds aan Gandalf moet denken
The Cube
Snyder meldt dat de nieuwe MOS trailer toegevoegd is aan de film The Hobbit: An Unexpected Journey,
in de Amerikaanse bioscopen.
Starmaster501
Poster achtig iets, Superman in de handboeien door het militaire leger.
AC1
Wordt Superman behandeld als een vijand zoals de Hulk? Wie zal het zeggen?
Leland Palmer
Ik vind die teaser verrassend goed. Zie 'm nu (pas) voor de 2e keer, maar mijn interesse is gewekt.
disneystore
Wordt Superman behandeld als een vijand zoals de Hulk?
of als the batman. Lijkt me echt een kloon te worden.
Illum Sphere
Zeker als je weet dat Christopher Nolan hier ook aan meewerkt.

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016

'Man of Steel' wordt morgenavond (3 maart) uitgezonden: 'Een ervaring rijker en een illusie armer'

Henry Cavill kondigt officieel aan dat hij terugkeert als Superman

The Hobbit: An Unexpected Journey
Avontuur / Fantasy, 2012

Kôkaku kidôtai: Stand Alone Complex Solid State Society
Actie / Sciencefiction, 2006
saving the worldflyingdc comicsplaces and planets hopesuperheldgebaseerd op stripalien planetsuperhumanplanetbuitenaardse invasiesuperkrachtmysterious forcerebootsave the day dc extended universe (dceu)save the planet origin storyalien spaceshipcomic basedsupermankrypton