Genre: Drama / Muziek
Met onder meer: Jessica Alba, Mekhi Phifer en Romeo
Releasedatum: 1 april 2004
Plot Honey
"Her dream. Her terms"
Honey Daniels (Jessica Alba) wacht haar hele leven al om de wereld haar dans-moves te laten zien, maar alles wat ze graag wil, is net een stap te ver. Jarenlang hebben karakter en ambitie de danseres en eerzuchtige choreografe de moed gegeven om door te gaan, ondanks het feit dat de mensen die veel van haar houden twijfelen aan een mogelijk succes in zo'n moeilijk vak.
Honey Daniels
Raymond
Bar Customer
Bar Customer
Joey
Em is een leuke film had iets meer van verwacht maar zeker wel goed
Je had meer verwacht en je geeft toch 5.0*?
Tinkerbell
Ik vind deze film heel leuk!
De muziek die erin gebruikt word is lekker swingend.
Ik geef hem cker een 5!
Greetz Tinkerbell
jordybeukeboom
Dit is gewoon een ideale feelgood-movie!
Hilarische fragmenten, emotionele scenes, een lief en leuk meisje (Jessica) en een prachtig bombastisch einde.
In zijn genre (feelgood met een dunne verhaallijn) krijgt ie gewoon een 5 van me!
bioscoopzaal
Ik zag het natuurlijk al een beetje aankomen, maar Honey is toch echt wel een van de meest afgrijselijke films die ik ooit in de bioscoop heb gezien. Over het verhaaltje zal ik maar nieteens beginnen, dat is even standaard en cliché als je zou verwachten, maar dat is in principe niet waar het bij dit soort films om gaat. Het gebrek aan story moet namelijk goedgemaakt worden door charmante acteerprestaties, goeie muziek en flitsende dansmoves, maar zelfs op dat vlak schiet Honey schromelijk te kort.
Het acteren is dan ook over de hele lijn verschrikkelijk en vooral hoofdrolspeelster Jessica Alba heeft de uitstraling van een komkommer. Dat ligt natuurlijk grotendeels aan de tenenkrommende dialogen ("You don't know how beautiful you all look tonight."), al is haar gebrek aan charisma gewoon dodelijk voor de film. Ook de vreselijke bijrollen zijn minstens even belachelijk geacteerd, en al die neppe, vervelende hip-hoppertjes zien er op geen enkel moment uit alsof ze 'from the streets' zijn. Een van de nevenpersonages is zelfs zo ongeloofwaardig, dat hij nieteens indruk maakt als drugsdealer (en zich bovendien zo verdacht gedraagt, dat het een wonder is dat ze hem niet al veel eerder van de straat hebben geplukt).
Ook de rest van de film is hoofdzakelijk gemengde ellende, met het ene trieste hoogtepunt na het andere (een romantisch onderonsje in een kapperszaak, de strenge maar begrijpende moeder, een gastje van amper twaalf die met de big boys in de gevangenis wordt opgesloten), afin, teveel om op te noemen eigenlijk. Ook het laatste sprankeltje hoop dat nog restte (de flitsende benefietvoorstelling op het einde) wordt vakkundig de kop ingedrukt als blijkt dat net voor het laatste nummer de vette hip-hopsoundtrack wordt vervangen door een melig gospelnummer, genre "believe in yourself and you can achieve anything". Zelfs de goede choreogafie wordt op dat moment volledig verknoeid door bedroevend slechte montage en ongelukkige camerastandpunten. De energie die een film als Save the Last Dance op zo'n moment uitstraalt, is volledig zoek.
Kortom, Honey is alweer zo'n kunstmatige feel-good drol, die eigenlijk net van de allerlaagste score wordt behoed door de soms goede dansmoves en de redelijke soundtrack. Maar daarmee is ook echt al het positieve gezegd.
1 ster.
FisherKing
Ga je zelf Genre's verzinnen
En bedankt voor de waarschuwing, Bioscoopzaal
bioscoopzaal
Graag gedaan hoor. Ik zou niet willen dat iemand hier zijn dure centjes aan uitgeeft...
sydney
Ik heb de trailer gezien... Ik weet genoeg...
sydney
Ik doe het niet vaak. Maar na het zien van deze trailer weet ik zeker dat ik de film niet helemaal zou gaan uitzien. En dat is bij mij 0,5*. Dan zou ik alle 0,5* moeten weghalen, want de meeste films uit dit lijstje heb ik niet afgekeken.
Jordy
Tja het is nou eenmaal niet de bedoeling dat je stemt op films naar aanleiding van een trailer....
Je hebt wel gelijk, dus weggehaald. Maar in principe een welverdiende 0,5*
salvatore
- 1937 berichten
heb je dit ook bij john Q gedaan?
sydney
Yup, bij John Q ben ik opgestapt aan het einde van de film omdat het gewoon niet vol te houden was. Die stem blijft staan. En terecht. Had ik hier alleen maar de trailer van gezien, dan was ik tenminste gewaarschuwd.
Het is overigens jammer dat ik niet op "Honey" mag stemmen. Want ik weet zeker dat ik de film nu niet meer ga zien, omdat ik zeker weet dat het een 0,5* is. Een beetje dubbel gevoel zo...
DaaaNtje
mensen mensen..
Ik was ziek..
Lag op bed..dacht goh..laat ik eens een film kijken..
Ik dacht dat ik het zo mocht noemen.
Afschuwlijk! Heb hem afgekeken..
Maar vond de *grappen* die er in zaten echt te dom voor woorden.
Ik vond het verhaal ongeloofwaardelijjk.In 1 keer was zij het heeeeelemaal..YEAH RIGHT!
Hou ik ook al niet zo van.
Ik hou van films met lekker veel muziek en dans.
Maar deze wil ik echt nooit weer zien!
Bye..
T®inity
Het enigste leuke om naar te kijken in Honey vond ik het groot aantal Basketball Jerseys die te zien waren...
kevke1990
Ik denk dat dit echt een filmpje van niets is. Het verhaal alleen al is zooo afgezaagd.En dan missy elliot...
Clover
Heb de film met mijn 12 jarig stiefje gekeken, zij vond 'm geweldig.
en ik? hmmm, stroperig cliche verhaal, maar die muziek....toch lekker.
patricia15
de muziek was goed de danspasjes ook:p
wil ik ook kennen.
maargoed om er op trug te komen.
het verhaal eromheen sloeg nergens op voor de rest was het wel een goede film (muziek/danspasjes)
T®inity
1 x lil romeo is al veel maar 2 x Lil Romeo
Pandabanana
Opzich is de film niks, maar de dansen wel. Wij deden bij dansen vorig jaar er dansen uit, dus dan is het wel grappig. Maar verder, no tnx
...
Cami
Ik heb de film samen met vrienden en vriendinnen bekeken op een filmavond,ik vond hem prachtig!
die film blijft maar door mijn hoofd spoken en aangezien ik hip hop les volg, ben ik heel erg geïnteresseerd in die film.
Ik wil dus gewoon laten weten dat het mijn lievelingsfilm is en zijn er nog mensen die hem zo fantastisch vinden?
het kan misschien ook aan mijn leeftijd liggen (ik ben 13jaar) en aan het feit dat ik supergraag dans en muziek beluister...
groetjes,
twg
ik heb een keer met mijn zus ernaar gekeken ....saai saai saai
SmuttWars
groetjes,
Cami
Ik heb nauwelijks echte Hip Hop gezien. Als je een film met echte Hip Hop wilt zien, dan moet je Wild Style kijken.
Af en toe saaie film, maar Jessica Alba blijft onzettend mooi.
Diesel
maar Jessica Alba blijft onzettend mooi.
baby_devil
Het is een heel mooie film: de danspassen zijn goed aangeleerd en komen mooi over! Jessica Alba heeft in deze film laten zien hoe goed ze wel kan acteren! Ook de kinderen die in de film meespelen hebben veel acteertalent.
De film is ook mooi in elkaar gestoken.
4,5* Echt de moeite waard!

Honey: Rise Up and Dance

Orfeu Negro
Drama / Muziek, 1959

Take the Lead
Drama / Muziek, 2006
new york citydansenhiphopdroomdanschantageharassmentcarrièreleraarbusinesssabotagechoreographerclubharlem, new york cityyouth center