Genre: Drama / Muziek
Met onder meer: Jessica Alba, Mekhi Phifer en Romeo
Releasedatum: 1 april 2004
Plot Honey
"Her dream. Her terms"
Honey Daniels (Jessica Alba) wacht haar hele leven al om de wereld haar dans-moves te laten zien, maar alles wat ze graag wil, is net een stap te ver. Jarenlang hebben karakter en ambitie de danseres en eerzuchtige choreografe de moed gegeven om door te gaan, ondanks het feit dat de mensen die veel van haar houden twijfelen aan een mogelijk succes in zo'n moeilijk vak.
Honey Daniels
Bar Customer
Bar Customer
Joey
Jessikip
Ik vond het een hele leuke film.
Je moet inderdaad wel van dansen houden want daar gaat zo'n beetje de hele film over.
+ De schattige achterbuurt jongentjes.
+ Het eindlied (het beste van de film)
- Ik ben benieuwd hoe de thuissituatie afloopt bij de kids.
skipy05
Leuke film. Dit was een van mijn eerste eigen films dus ik heb hem vaak gezien. Nu vond ik hem toch al iets minder goed dan dat ik hem de eerste keer zag. De muziek, dans is heel leuk om te zien. Jessica Alba is weer erg leuk en speelde weer heel goed.
parvus_flamma
voor dansfilm niveau, wat een originaliteit. he, een keertje niet een die probeert een dansschool binnen te komen. fijn ook dat het niet alleen maar draait om het dansen en de jongen, maar dat er nog een beetje verhaal omheen zit.
en goed, ja, uiteindelijk is het einde lekker cliche, als een groot deel van de rest van de film dat al niet is, maar in ieder geval is er prima acteer werk en is de sfeer in de film goed.
prima om te kijken!
Mlis
Wel een leuke film, met iets meer verhaal dan de meeste dansfilms. De gastrollen van de artiesten zijn super!
De dansen zijn goed, ik vind deze beter dan Step Up.
thunderball
Deze van de week meegekeken.
Erg oppervlakkig werkje, alleen leuk voor kids tussen de 11 en 18 jaar (ik hoor dus duidelijk niet bij de doelgroep), met een verhaaltje wat je al vanaf het begin zelf kunt uittekenen.
Veel cool bedoelde karakters, die bij mij meer op de lachspieren werken en met een bij de haren er bij gesleept happy ending.
Alleen de bekoorlijke Alba maakte de film nog een beetje de moeite van het bekijken waard.
Meer dan een vier, ofwel 2 sterren kan ik hier echt niet aan geven.
DragQueen
Qua muziek en dans is de film wel in orde. het flinterdunne verhaaltje, en het matige acteerwerk zijn dat echter niet. voor de rest een nogal voorspelbare en platte film. de bijrollen van die zogenaamde artiesten, zijn absoluut walgelijk. 2 sterren. en die zijn voor alba overigens.
moviemafketel
- 19752 berichten
Gelukkig is ze erg lekker. De film was een ramp, van de week ook effies gekeken met hier en daar een zapmomentje ertussendoor.
Dit is verder mijn genre ook absoluut niet, dus zal er ook geen sterren aan geven voor de mensen die dit wel helemaal geweldig vinden.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Onverwacht een goede film. Had er niet veel van verwacht eigenlijk, slechte kritieken, allesinds van de zogezegde kenners, maar het publiek kan hem wel smaken. En de laatste groep heeft gelijk!
Honey is lichtjes cliché en maakt gebruik van thema's die al 100 x in andere film zijn gebruikt, maar de film straalt wel charme uit. Hangjongeren, de achterbuurten......je kon het wel verwachten, normaal zie ik zoiets niet graag, maar in deze film nam ik het heel goed op. Het stoorde nergens door de grote positieve boodschap die de film meedraagt.
Jessica Alba was best goed, lief gezichtje, dus zeker geschikt voor de rol. Alleen de nigger-maniertjes gingen haar niet altijd even goed af, maar dat terzijde gelaten. De film had vele leuke momenten en kakte nergens in. Het lied op het einde is zeer mooi en ik vond het een zeer leuk einde. Leuke cameo ook van Missy Elliot!
Een aanrader deze dansfilm.
Metalfist
Her dream. Her terms
Ik zie wel eens graag een dansfilm van tijd tot tijd. Het kan eender wat voor dans zijn en ook de ouderdom maakt niet uit. Van Honey had ik al wel gehoord maar nog nooit gezien tot ze hem een tijd geleden op televisie gaven. Opgenomen en daarjuist dan maar eens gekeken.
Jammer genoeg is Honey een teleurstelling geworden. Dansfilms hebben sowieso al niet het meest hoogstaande verhaal maar dat het zo oppervlakkig en cliché ging zijn dat had ik nooit verwacht. Al vanaf de eerste scène kun je perfect voorspellen hoe de film verder zal verlopen. Nergens maar ook nergens zit een iets verrassende scène in maar het zijn vooral de ontelbare clichés die de film de das omdoen want echt alles zit er in. Een slechte buurt, een meisje dat in de kinderen gelooft, één van die kinderen geraakt de bak in, meisje wordt ontdekt en krijgt geld, verliest werk omdat ze niet op de avances van haar baas ingaat, ... Verschrikkelijk. Normaal gezien ben ik niet zo kritisch op clichés, het is tegenwoordig moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen, maar dit sloeg werkelijk alles. Een beetje originaliteit had echt geen kwaad berokkend. Een film als dit haalt bij mij zijn punten dus niet van het verhaal maar eerder van het dansen zelf maar zelfs daar gaat Honey de mist in. Bij films als Dirty Dancing of Step-Up 2 kan de muziekstijl me nog altijd wel bekoren maar dit was gewoon tergend slecht. Anderhalf uur heb ik naar de meest saaie hip-hop zitten luisteren. Ben sowieso al geen fan van dit soort muziek maar gecombineerd met de belachelijke moves van de al even belachelijke personages was dit gewoon rampzalig. We krijgen een hele boel wannabe hip-hoppers, laten we allemaal in veel te grote basketbal t-shirts rondlopen en cool wezen, maar de choreografie is zo ontzettend slecht dat echt niets uit de verf komt.
Qua cast is Honey al even lachwekkend als al de rest. Alba, geweldig in Sin City, heeft hier het charisma van een dweil om het met de woorden van Nigel Farage maar te zeggen. Nu is het normaal gezien geen lelijk typetje maar kilo's bruine crème of uren zonnebank zorgen ervoor dat ze er bijna even bruin zit als de valse hip-hoppers waardoor ze er dus even sexy uitziet alsof ze zo'n gigantisch basketbal t-shirt zou aanhebben. Honey was haar echte doorbraak bij het grote publiek maar een mens zou zich beginnen afvragen waarom. Ironisch genoeg is Alba nog het beste wat de film heeft te bieden. Lil' Romeo is hatelijk slecht maar dan echt hatelijk. Ik zou Farage nog eens willen citeren maar naast het charisma is het gewoon een wreed irritant joch. Wanneer hij op de meest hilarische manier wordt opgepakt, ik snap niet waarom iemand hem niet eerder heeft opgepakt want als je kijkt hoe hij de drugs verkoopt dan lijkt het me wel duidelijk dat er iets met dat joch scheelt, verwachte ik dat we hem niet meer in de film gingen zien maar neen, natuurlijk moet hij in de grote mensen gevangenis terecht komen (hij is maar 12 maar het is Amerika, daar kan dat blijkbaar) en wanneer hij vrijkomt begint hij wat cliché te lullen over in elke ervaring iets positief te vinden... Walgelijk! Ik zou nog verder kunnen gaan over de rest van de cast maar laat ik me er maar simpel van af maken door te zeggen dat echt niemand deftig kon acteren en dat meen ik, al was die kleine Raymond nog vrij vertederend.
Slechte dansfilm, ik begrijp dan ook niet hoe de film in godsnaam aan de rating van 3.18 is gekomen. Ach, het zal wel aan het koppie van Jessica Alba liggen zeker (Into the Blue lijdt onder hetzelfde effect). In ieder geval is de muziek slecht, de danspasjes chaotisch en de cast lijkt voor de eerste keer voor een camera te staan.
John Lee Hooker
Echt een saaie, voorspelbare feelgood movie. Jessica ziet er leuk uit maar dat kan de film niet redden natuurlijk.
- 1,5 -
TonyKing
Dit kan ik dan niet begrijpen. Net bij alle dansfilms een beetje gekeken en die kregen het commentaar: Slecht geacteerd, maar mooi gedanst. ik vind dat er hier echt geen spectaculaire of noemenswaardige dansscenes inzitten. Dus slecht geacteerd en slecht gedanst.
Elineloves
Een mooie vrouw, sexy dansjes en opzwepende muziek. Wat hebben de liefhebbers van dansfilms nog meer nodig? Het verhaal is al zo oud als de weg naar Rome: een jong, knap meisje heeft tegenslagen gehad in haar leven en wil nu haar droom verwezenlijken. Honey dreigt dan ook zichzelf te serieus te nemen op sommige momenten, wat jammer is, want een dansfilm hoort in eerste instantie luchtig en relaxed te zijn. Missy Elliott zorgt hier wel even voor.
Ik weet niet of Alba ooit eerder gedanst had, althans of ze op professioneel niveau heeft gedanst, maar het ziet er prima uit wat ze laat zien. Ook de andere dansers zitten strak in het vel en de aankleding van de dance-acts is vermakelijk. Toch is het op veel gebieden 'net niet'. Honey is niet echt overtuigend, wellicht omdat we ondertussen al zoveel andere 'Honey's' hebben gezien in andere (dans)films. Maargoed, Save The Last Dance en Honey waren volgens mij een van de eerste 'modernere' dansfilms, daarna volgden de 'Step Up's' en de 'Stick It's'. In 2003 was het daarom nog verfrissend, nu is het bijna uitgekauwde kost.
brabusRUS
Is deze vergelijkbaar met Step Up 3?
En hoe komt dat dansfilms hier zo goed scoren, maar op IMDB (bijna) altijd laag?
Meer tieners op Moviemeter?
standaardafwijking: 1,15
Het is blijkbaar love it or hate it.
Layla!
Geinig. Niet meer dan dat.
+ Jessica Alba ziet er geweldig uit (alleen moet ze NOOIT meer dansen.)
+ Loved the music.
- De rest in de film. VOORAL Lil Romeo..
xo.
- De rest in de film. VOORAL Lil Romeo..
Ik zie op IMDB nergens geen Lil Romeo staan, alleen Romeo.
Metalfist
Romeo Miller - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
gitmoose
Er zijn betere films als het echt om dansen gaat, maar als je gewoon een leuke film wil kijken is deze zeker geschikt! 3sterren
PriestMaiden
Leuke film. Jessica Alba is een mooie meid. Niet echt een film dat lang blijft hangen.
brabusRUS
De 10 meningen hebben een gemiddelde van 2,0*. Groot verschil als je het vergelijkt met de totaal gemiddelde van 3,13*
mrwhite
Zeer cliche filmtje die enorm voorspelbaar is en daardoor ook nergens leuk. Alba acteerd dan ook nog eens heel zwak. Er zijn betere in dit genre.

Honey: Rise Up and Dance

Orfeu Negro
Drama / Muziek, 1959

Take the Lead
Drama / Muziek, 2006
new york citydansenhiphopdroomdanschantageharassmentcarrièreleraarbusinesssabotagechoreographerclubharlem, new york cityyouth center