• 9.377.091 stemmen

Star Trek into Darkness (2013)

Sciencefiction / Actie | 132 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: Chris Pine, Zachary Quinto en Zoe Saldana

Releasedatum: 6 juni 2013

Plot Star Trek into Darkness

"Earth Will Fall"

'Star Trek into Darkness' volgt de bemanning van de Enterprise, als zij terug naar de Aarde worden geroepen. Daar ontdekken ze dat een niet te stoppen terreurbeweging binnen de Starfleet de vloot heeft vernietigd, samen met alles waar zij voor staat. Als gevolg daarvan verkeert de wereld in staat van crisis en moet Captain Kirk (Chris Pine) een klopjacht leiden op de verantwoordelijken. Hij blijkt daarbij nog een persoonlijke rekening te moeten vereffenen. Kirk leidt zijn team door een wereld die meer weg heeft van een oorlogsgebied, waarbij vriendschappen verscheurd zullen worden en offers gemaakt moeten worden voor de enige familie die Kirk nog heeft: zijn bemanning.

James T. Kirk

Nyota Uhura

Leonard 'Bones' McCoy

Montgomery 'Scotty' Scott

Hikaru Sulu

Pavel Chekov

Christopher Pike

Alexander Marcus

Vermakelijke film. Wel heel veel vergelijk met The Wrath of Kahn en dan bedoel ik de reactor scène. Als liefhebber van sci-fi is dit een vlot lopende film. De extras op de blu ray zijn beter dan die van Stark Trek uit 2009. Special effects zijn weer top. Goede keus voor bad guy die Cumberbatch.

avatar van Theunissen

Sterk vervolg op het eerste deel uit 2009. Hoewel ik het eerste uur wat langdradig en saai vond, vergoed het tweede gedeelte veel. Vanaf dat moment werd het namelijk allemaal boeiend en zelfs spannend en is de vaart ook behoorlijk hoog. In dat gedeelte zit ook de meeste actie welke er zeer spectaculair uitzag. Sowieso is deze film visueel zeer indrukwekkend (geweldige effecten en het oogt ook realistisch). De cast doet het overigens ook goed en dan met name de bad-guy Benedict Cumberbatch. Simon Pegg zorgt overigens voor een beetje humor (dat is bij hem meestal wel in goede handen) in het verder zeer serieuze verhaal. Dat er verder twee fraaie dames inzaten in de vorm van Zoe Saldana en Alice Eve (scene waarbij ze in het ondergoed staat is ) is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Ik had eerlijk gezegd geen hoge verwachtingen van deze film en hij ligt ook al een tijdje thuis op de plank (beter gezegd harde schijf), maar achteraf gezien is hij me goed bevallen. Ik vond dit deel zelfs persoonlijk iets beter dan het eerste deel.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Nooit een Trekkie geweest, geen zin in deze film, ook geen behoefte aan, toch maar aan begonnen, en vervolgens ruim 2 uur lang met enorm veel plezier gekeken – net als bij deel 1. Een plot dat de personages nergens overwoekert, prima dialogen, leuke humor (lang leve Simon Pegg), sluwe verhaalwendingen, een briljante Benedict Cumberbatch, geweldige set design en absoluut prachtige visuals (dat ruimteschip dat die stad binnendendert!). Enige minpuntje is dat de film wat te lang doorgaat, maar als geheel toch twee uur heerlijk vermaak. "One day I'm off this ship! One bloody day!"

avatar van RimkoWolfs

RimkoWolfs

Ik ben geen trekkie, maar kon echt genieten van dit sciencefiction avontuur. heerlijk!

avatar van mnrk

mnrk

The enemy of my enemy is my friend..... An Arabic proverb attributed to a prince who was betrayed and decapitated by his own subjects....... Well, its still a hell of a quote.

Deze 2e Star Trek film van J.J. Abrams is wederom een geweldige film geworden...

Het verhaal wordt goed gebracht en de gehele aankleding/setting en special effects zijn echt gewoon een genot om naar te kijken (de blu-ray versie is top)...

Ook dat de cast uit het 1e deel weer van de partij is zorgt voor de juiste sfeer en de vertrouwde blikken dit aangevuld met een sterk acterende Benedict Cumberbatch...

De score van deze film paste ook goed bij deze film...

Michael Giacchino - Star Trek Into Darkness (2013) - MusicMeter.nl

Laat een 3e Star Trek film maar komen hoor, en hopelijk weer van J.J. Abrams...

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Fantastische film! Beste Sf-avonturenfilm sinds jaren: die spectaculaire openingsscène, die actiescènes , ..... Opwindende Sf-cinema op zijn best.

Sterk acteerwerk met in deze tweede film Benedict Cumberbatch als sublieme bad guy

avatar van silverfaustx

silverfaustx

hele slechte trek film, tenen krommend voor de echte trekker..

alles is gejat van ST2 en er lens flare over heen gegooid..

maar voor n aktie film is die wel te doen, maar heeft niets met echte star trek te maken..

die uit 2009 was stukken beter maar dan nog

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Wat een overdreven hollwood film!

Erg rommeligen werd geen moment even pauze genomen om echt in het verhaal te komen.

Het ging maar door..

Wat ook een ergernis was is weer die zogenaamde ierse spelers het hoorde nergens naar.

avatar van Tarkus

Tarkus

Uitstekend vervolg op de eerste J.J. Abrams film.

Prachtige beelden, die me bij de openingsscène deden denken aan 'Avatar', prachtige kleuren.

Ook het scenario is prima, boordevol actie.

Deze prent is eigenlijk beter dan de eerste, wat niet vaak gebeurt, maar het is nu eenmaal zo.

Komt er een nummer 3... laat maar komen hoor !!!

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Redelijk sf met wat flinke gaten in de verhaallijn, maar goed voor een avondje special effects.

Helaas zeker niet beter dan het vorige deel.

avatar van Betamax

Betamax

Zo heel speciaal vond ik hem niet. Wel mooie beelden.

avatar van MovieMind

MovieMind

Visueel erg sterk....en daar heb ik ook van genoten.

Helaas vond ik de rest van de film niet echt boeiend genoeg.

avatar van Stephan

Stephan

Stephan schreef:

Wanneer laat Abrams die flare-plugin eens met rust.

J.J.Abrams schreef:

...I apologize...

Haha, het enige dat hem nog een beetje eigen maakte tov een hoop andere Hollywood zooi.

avatar van horizons

horizons

Volgens mij zal hij het ook niet weglaten maar eerder minderen. En het is inderdaad iets eigens en ik heb er niet zo'n last van eerlijk gezegd.

jippie2010

Ook ik ben geen 'Trekkie' en na het bekijken van deze film weet ik zeker dat ik dat ook niet zal worden. Ik had er niks mee, en deze film trekt me ook niet over de streep.

Daarnaast vind ik Chris Pine absoluut niet overtuigen en heb ik me geërgerd aan de irritante accenten.

Toch krijgt de film van mij een voldoende. Want ook al is het niet mijn smaak, toch is de film visueel gezien een pareltje. Een film die mij niet echt kon boeien maar wel mooi gemaakt. *3.0

avatar van ApoJapo

ApoJapo

De beelden zijn mooi maar het verhaal is zo ontzettend slecht waarbij het einde niet slechter kon.

ApoJapo schreef:

Wat pas echt slecht is, is dat jij bijna alleen 0,5 of 5,0 geeft.

Je moet je schamen.

avatar van ApoJapo

ApoJapo

jippie2010 schreef:

Wat pas echt slecht is, is dat jij bijna alleen 0,5 of 5,0 geeft.

Je moet je schamen.

Om 4:00 uur mijn profiel een beetje gaan inspecteren, dan moet je je pas schamen.

ApoJapo schreef:

Klopt

avatar van willemfilm

willemfilm

Visueel mooi, geluid ook, maar het verhaal is echt matig. Uitvoering klopt dan weer wel.

avatar van Spetie

Deze tweede Star Trek film is zeker niet beter dan de eerste. De eerste had nog wel zijn vermakelijke momenten en was vooral ook nog leuk door de kennismaking en de introductie.

Qua Special effects en design ziet het er allemaal wel redelijk goed uit. Qua inhoud is het soms een erg vermoeiende zit. Van de acteurs is alleen Zachary Quinto overtuigend. Ik vind hem ook veruit het meest interessante personage en hij slaagt er hier ook in om wat van zijn rol te maken. Zo iemand als Chris Pine doet het stukken minder en zet een leger en soms best vervelend personage neer. De rest van de cast hangt er soms een beetje bij. Benedict Cumberbatch als bad guy is ook een miscast van jewelste. Ik vind hem totaal niet uit de verf komen en er gaat ook totaal geen dreiging van uit.

De rest van het verloop is voorspelbaar en past bij de typische blockbuster die deze Strar Trek is. Regelmatig zien we wat actie, maar het is vooral spanningsloos en weinig enerverend. De verplichte twists zijn weinig verrassend en halen daarnaast alle vorm van spanning weg. Gelukkig weet Abrams wel te doseren en is de verhouding tussen actie en verhaal op zich wel in orde.

Maar toch is een dikke twee uur een lange zit gebleken. Ik heb hier vrij weinig mee, maar hoopte dat deze beter zou zijn dan zijn redelijke voorganger, maar dat blijkt helaas niet het geval te zijn.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Van mij mag Khan in deel III terug komen. Wat een rol van Benedict Cumberbatch.

avatar van steventje

steventje

Leuke actiefilm met mooie effecten. Hiermee is ook alles gezegd want zoals we weten primeert de CGI op de verhaallijn en de personages. Het is gewoon een rollercoaster van 2 uur en dit heeft natuurlijk niets meer met Star Trek of de gedachte van Gene Roddenberry te maken. We missen hier de diepgang en het morele conflict zoals we dat van een Jean-Luc Picard gewoon zijn. Kirk komt mij over als een snotneus die meer thuis hoort in Star Wars.

Blijft teleurstellend.

Alsof ze de cast van het ( nietbestaande) Saved By The Bell 2013 gehijacked hebben om ze daarna clueless op de SS Enterprise te droppen. Wie het verzonnen heeft deze bende kleuters te casten als de crew is echt gestoord. Vooral Kirk is onuitstaanbaar slecht, al blijft Spock niet ver achtig. Lastig als dat je twee hoofdpersonages zijn.

Abrams' lens flares blijven lelijk, maar zijn ondertussen wel z'n trademark. Gek dat hij net daarop wil terugschroeven, want verder heeft hij weinig dat neigt naar een persoonlijke handtekening. Deze film is een aardig lompe blockbuster die over de gehele lijn maar weinig te bieden heeft. Technisch niet overdreven indrukwekkend (behalve dan de finale crash, qua design is enkel de beginplaneet wel leuk (maar dat stukje staat compleet los van de rest van de film).

Veel saaie actiescenes (als je fake-tech spuiende personages achter hun desk al als actie wil kwalificeren) en slecht opgebouwde spanningsmomenten, geen seconde getwijfeld aan een goeie afloop in deze film.

Mnee, Abrams moet dringend uit een ander vaatje gaan tappen als hij wat wil maken van de nieuwe Star Wars film. Identiteisloze regisseur die niet veel kan dan zoutloos andere naäpen. Jammer genoeg lijkt hij er nog mee weg te komen ook.

avatar van K. V.

K. V.

'k ben niet echt zo'n Star Trek fan, maar de nieuwe films vind 'k wel te pruimen. De eerste film vond 'k goed, dus me ook eens aan deel twee gewaagd. Deze vond 'k ook wel goed, al vond 'k het tweede uur iets minder. Misschien mocht hij gewoon iets korter geweest zijn.

De cast zat weer goed in z'n rol en verder zag de film er erg goed.

Zeker geen slecht deel en wel het bekijken waard.

avatar van Noodless

Noodless

De oude star trek -serie heb ik in mijn kinderjaren vaak gevolgd en de serie daarna met captain Picard iets minder, maar toch ook heel wat afleveringen van gezien. Qua effecten en visuele beelden was het allemaal natuurlijk veel minder, maar de verhalen hadden vaak wel iets te betekenen. Er zat meestal wel een moraal of een dilemma of iets diepgaand in. Daarbij de oude degelijke cast , de aankleding, de setting.....het had wel iets.
Deze film is op zich zeker niet onaardig. De film moet het niet hebben van overtollige actiescènes.
Dat valt wel reuze mee. De opbouw van het verhaal is goed en de verhouding tussen actie en verhaal is dik in orde. Er zitten ook voldoende wendingen in het verhaal , al is het verhaal niet echt spannend. Visueel ziet de film er prima uit. De aankleding, de setting , de actiescènes zijn tof. Vooral de scène waar het ruimteschip in de stad crasht , is van een hoog niveau.
De cast vind ik niet echt storend en een pluspunt is dat ze toch min of meer doen denken aan de originele Trekker-bemanning.
Misschien een wat te lange zit, maar ik heb me zeker niet verveeld. 7/10

avatar van woeler82

woeler82

Als fan van sciene fiction vind ik deze film best aardig te pruimen.

Ik kan me best voorstellen dat er veel vergelijkingen gedaan wordt t.o.v de oude star trek serie.

Meestal is in die sciene fiction filmen moeilijk een echt goed verhaal neer te zetten, is dat wel zo, dan deugd iets niet in de actie.

Film is redelijk goed in elkaar gezet, wie er niet van houdt , niet kijken dus, ik heb me niet verveeld in ieder geval de 2 uur die de film duurde

Verbazingwekkend vermakelijk.

Ik heb eigenlijk niks met dit soort volbloed sci-fi films, maar deze zat toch wel goed in elkaar.

Meeslepend verhaaltje en genoeg leuke actie en scenes om het boeiend te houden.

Idd wel iets teveel flare-geweld.

avatar van missl

missl

Kirk en Spock komen nader tot elkaar. In plaats van een getrouwd kibbelend stel worden ze nu langzaam vrienden. Ook dit deel van Star Trek is heel vermakelijk, er gebeurd heel veel waardoor het boeiend blijft, alleen dat tijdreizen hoeft van mij niet zo. Daar wordt het redelijk ingewikkeld van.