Star Trek into Darkness (2013)
Genre: Sciencefiction / Actie
Geregisseerd door: J.J. Abrams
Met onder meer: Chris Pine, Zachary Quinto en Zoe Saldana
Releasedatum: 6 juni 2013
Bekijk via SkyShowtime
Plot Star Trek into Darkness
"Earth Will Fall"
'Star Trek into Darkness' volgt de bemanning van de Enterprise, als zij terug naar de Aarde worden geroepen. Daar ontdekken ze dat een niet te stoppen terreurbeweging binnen de Starfleet de vloot heeft vernietigd, samen met alles waar zij voor staat. Als gevolg daarvan verkeert de wereld in staat van crisis en moet Captain Kirk (Chris Pine) een klopjacht leiden op de verantwoordelijken. Hij blijkt daarbij nog een persoonlijke rekening te moeten vereffenen. Kirk leidt zijn team door een wereld die meer weg heeft van een oorlogsgebied, waarbij vriendschappen verscheurd zullen worden en offers gemaakt moeten worden voor de enige familie die Kirk nog heeft: zijn bemanning.
James T. Kirk
Pavel Chekov
Christopher Pike
Alexander Marcus
- 1948 berichten
Ik vind niet echt dat dit op gaat voor Leonard Nimoy. Die man vind ik echt... geweldig. Ook al is 'ie tweeëntachtig, ik zou eerder met hem op de koffie gaan voor een goed gesprek dan met iemand zoals bijv. Brad Pitt. Hell, ik zou er veel voor over hebben! Ik vond hem als Spock erg overtuigend, al kan hij niet goed nep-huilen... Ik vind Quinto op emotioneel vlak sterker, maar Nimoy zeker qua wijze-man-van-Vulcan iets duidelijker.
Kolinahr
Erg jong? Spock is vermoedelijk ergens in de dertig, of nét niet in de dertig. Of zeg ik nu iets héél vreemds?
- 1948 berichten
Nimoy was al 48 tijdens Star Trek: The Original Motion Picture (1979), Zachary Quinto is pas 36, dat scheelt al een heleboel.
- 1948 berichten
Ik hoop op een nieuwe serie. Ik hoop er heel erg op
Kolinahr
Oké, nu moet ik echt stoppen. De nerd in mij heeft een stiekeme hoop ^^"
wwelover
Ben geen fan van de series en vond de eerste Star Trek film van Abrams een beetje tegenvallen, maar deze beviel me vrij goed. Het zag er strak uit, het verhaal was boeiend en de actie was goed. Maar natuurlijk is het vooral Cumberbatch die de film sterk maakt. Ik heb nog niet heel veel van hem gezien, maar hij is wel een ijzersterke acteur. En ook de rest van de cast is gewoon goed. Ik weet niet of het typisch Star Trek is (lijkt me niet) maar soms vond ik het wat overdreven sentimenteel. Maar gelukkig was dat niet heel kwalijk. Wel fijn dat er af en toe ook gelachen kon worden, de grapjes sloegen erg goed aan in de zaal.
Hoezo "grapjes"? *trekt wenkbrauw omhoog en wiebelt met puntoren*
Heh.
ILDIB
Tsja, meer hetzelfde als in deel 1 van deze serie. Tikkie stereotiep allemaal. Cumbermatch maakt heel veel goed, en ook pine is lekker op dreef. the vechtscene tussen khan en spock hadden ze eruit moeten laten, veel te veel misson impossible, totall recall etc...
Kolinahr
Ik vond het juist wel een goeie scene eigenlijk. Het duurt lang voordat een Half-Vulcan zijn controle verliest, maar dit was goed gedaan. Quinto is erg overtuigend in deze rol, vind ik. Een emotionele uitbarsting gaat nu eenmaal vaak gepaard met de nodige fysieke actie
- 1948 berichten
Alsof Cumberbatch de film in zijn eentje draagt, onzin. Hij was erg goed, maar dat vond ik de meeste wel.
Het gaat daar niet om denk ik, maar meer om de actie sequence. Van de ene na de andere zwevende voertuig springen op tig meters hoogte zonder een schrammetje op te lopen of mis te springen. Veel te overdreven en past meer bij een film als M.I. of Total Recall volgens Ildib.
wwelover
Grapjes is niet het goede woord. Sommigne oneliners van bijvoorbeeld Kirk of opmerkingen van Spock. En natuurlijk Simon Pegg.
Benny1981
Oké, nu moet ik echt stoppen. De nerd in mij heeft een stiekeme hoop ^^"
Star Trek Continues (TV Series 2013? ) - IMDb
Volgens imdb,een nieuwe star trek serie. Maar met weeral andere acteurs...
Star Trek Continues (TV Series 2013? ) - IMDb
Volgens imdb,een nieuwe star trek serie. Maar met weeral andere acteurs...
YouTube - Star Trek Continues E01 "Pilgrim of Eternity"
Gevonden
SnakeDoc
Ik blijf erbij ... weg met die 3D bril!
Ondanks dat is deze nieuwe Star Trek een waar spektakel. Gave scenes, veel actie en hele toffe specialeffects.
Blijft ook heerlijk om te zien hoe knap er is gecast voor deze nieuwe reeks. Je pikt ze er allemaal zo uit, en dat is toch wel prettig.
Ik ben alleen nog maar bekend met de Star Trek film reeks, maar begin toch langzaam te verlangen naar de hele serie!
Kolinahr
Ik blijf erbij ... weg met die 3D bril!
Mijn vader zei het ook, weg met de 3D, en ergens ben ik het wel met 'm eens, maar aan de andere kant... Het voegt iets toe als je op rij 13 zit, in het midden. Anders zie je er geen *** van.
Driello
Een pagina vol met mensen die ontzettend hoog stemmen (de meeste geven zelfs een 5). Ik heb toch echt een hele andere film gezien. Het mag dan zijn dat Star trek een reputatie heeft en een grote schare fans, maar ik vind dit echt niet bijzonder. Voor mij was dit een zeer doorsnee SF-actiefilm, zonder veel spanning met verhaal technisch weinig tot niets vernieuwends. En daar tussendoor dan wa flauwe grapjes en twee kereltjes met een vervelend accent. Wellicht hielp het ook niet dat ik een nogal grote box popcorn weg knaagde maar ik vond het zelfs redelijk slaap verwekkend en doezelde zelfs even weg.
predator
- 1954 stemmen
Prima film, die weet terug te grijpen naar de klassieke Startreksfeer, maar aan de andere kant ook het tempo er goed inhoudt. Vond het zo af en toe wel erg huilerig. Cumberbatch zet een zeer sterke rol neer.
JacoBaco
Heeft Simon Pegg een grote rol in deze film? Ik trek die man echt niet.
Nee. Minder dan in het vorige. Daarnaast ook een relatief ingetogen rol, dus geen storende factor.
jipt
Ik vond het leuk IMAX spektakel. Abrams weet Star Trek op grootse bombastische manier neer zetten met prachtige special effects. Leuk verhaal en een badguy om U tegen te zeggen. Disney mag alvast in z'n handjes knijpen. 4*
ILDIB
Exact. De Rolverwisseling tov het origineel was wel duidelijk. Kirk wordt een onzelfzuchtige spock en spock een schmierende en razende Kirk..
Honey Blossom
Star Trek Into Darkness is een redelijk vervolg op het voorgaande deel. Het was leuk om de hele bemanning weer samen te zien. Ik vind het vorige deel toch leuker, wellicht omdat vrijwel 80 % van deze hele film zich afspeelt op twee ruimteschepen.
Er leek ook geen eind aan te komen. Telkens maar weer werd er iets weer achter aan geplakt. Het was ook te onwerkelijk dat Kirk dood zou gaan. Zijn laatste woorden waren erg cliché. Zelfs een handafdruk tegen het glas aan? Please.
Ik was het meest onder de indruk van Spock, as usual. Doc. vond ik erg komisch. Scotty natuurlijk ook. James T. Kirk did fine. Ik ben helaas niet weggeblazen door de actiescènes of het 3D.Het verhaal had wel een sterke basis, met een goede schurk, en voor de Star Trek liefhebbers: genoeg herkenbare materiaal. Jammer van de ontzettende voorspelbaarheid en de vele clichés.
3* Kirk out.
Kolinahr
Ik vond dat juist een sterke scène. Ik bedoel, zó vaak zie je een Vulcan niet volledig uit zijn slof schieten, maar dat handgebaar tegen de ruit... Ik vond het zielig. Maar geen hond die gelooft dat Kirk ooit écht dood zal gaan.
- 1948 berichten
James T. Kirk: I'm scared, Spock... help me not to be... how do you choose not to feel?
Spock: I do not know. Right now, I am failing.
James T. Kirk: I wanted you to know why I couldn't let you die... why I went back for you...
Spock: Because you are my friend.
Kippenvel moment voor mij hoor. En dan Spock: KHAN!!!!!!!!!!!!!
- 1948 berichten
Bones: Five years in space, God help me. Geniale aansluiting op TOS als je het mij vraagt.

Star Trek Beyond
2016

Star Trek
2009

Netflix verwijdert binnenkort de moderne 'Star Trek'-reeks met Chris Pine

Moderne 'Star Trek'-reeks met Chris Pine vanaf vandaag te bekijken op Netflix

Deze vijf goed beoordeelde films verdwijnen zeer binnenkort uit het aanbod van Netflix

Simon Pegg ziet toekomst 'Star Trek'-films somber in

Skyfall
Actie / Thriller, 2012

Shut Up and Play the Hits
Documentaire / Muziek, 2012
ruimtevaartuigvriendschapvervolgfuturisticruimtebuitenaards wezenmysterious forceimaxruimte-operaterrorist bombing3dnew beginning