Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 april 2013
Plot Spring Breakers
"A little sun can bring out your dark side."
Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spring Breakers (MusicMeter)
Brit
ATL Twin
ATL Twin
Naomi Watts
@NW
Het gaat erom dat ze hier wel snel komen om een negatief verhaaltje neerpennen omdat ze blijkbaar erg verrast worden door de inhoud van de film. Waarom nemen ze vooraf niet een kijkje om te kijken of de film naar hun smaak is?
Nemen ze vooraf een kijkje? Snap ik niet helemaal. Je bedoelt hier op MM? Als Kees het een slechte film vindt, zegt dat echt niets hoe ik de film kan beleven. Zie niet in hoe je zekerheden in subjectiviteit kan inbouwen. Het wordt daarop ook nog i neen vorm verkocht die de massa kan aanspreken. Bikini clad coeds with big guns.
Zeg je nu dat sommigen de film eigenlijk niet zouden mogen kijken????
Nee, ik probeer mensen anderhalf uur tijdsverspilling te voorkomen met mijn tip
Ik lees toch voornamelijk een hoop teleurstellende reacties van hitsige mannen hier.
Sterk punt mikey.
Sinds wanneer is iemand woorden in de mond leggen een sterk punt als ik vragen mag?
Nee, ik probeer mensen anderhalf uur tijdsverspilling te voorkomen met mijn tip
Dit soort films kan je vooraf nooit voorspellen. Het ligt anders bij een simpele actiefilm of komedie. Bij pakweg Olympus has fallen weet je vooraf exact wat je gaat zien. Bij Spreak Breakers had ik serieus geen idee. Ik wist alleen dankzij bepaalde users (zeg maar 99% NW
) dat het geen simpele chicks huppelen in een bikini rond-film zou zijn.
Nee, maar stel ik ben een "filmnoob". Dan zou ik wel tien keer uitkijken als ik overal bij de film lees dat het onconventioneel, niet makkelijk, zweverig, vaag en niet duidelijk is. Dat bedoel ik meer. Een film kan verder natuurlijk altijd anders uitpakken, maar het lijkt mij geen vreemde constatering aangezien elke film op het moment van downloaden gewoon erg in waardering zakt. En dit soort "moeilijke" films nog harder dan de mainstream films.
Het is misschien inderdaad iets dat Korine over zijn eigen film heen roept gezien de trailers, wat denk ik ook de bedoeling is. Ondanks dat op een gegeven moment de meerderheid de film niet kan waarderen heb je als filmmaker wel al deze mensen bereikt.
disneystore
) dat het geen simpele chicks huppelen in een bikini rond-film zou zijn.
Als je enkel simpele actiefilms of komedie's kijkt valt het waarschijnlijk het moeilijkst van al te voorspellen. Iedereen die raad weet met de naam "Harmony Korine" wist al wat die moest verwachten toen enkel al de eerste beelden verschenen.
Nou kan je niet zeggen dat iedereen Korine zou moeten kennen. Ook ik moest zijn naam hier opzoeken toen ik voor het eerst van Spring Breakers hoorde meer dan een half jaar geleden zo ongeveer. Het is maar dat hij het scenario van Kids(ook geen mainstream film) heeft geschreven, want van zijn geregisseerde films ken ik er verder ook geen 1.
Niemand kijkt enkel zulke films.
En doe nou niet alsof Korine 1 van de meeste bekende regisseurs ter wereld is. Ik had zelf nog nooit van die man gehoord en ik zie toch heel vaak films.
Op MM slechts net 1000 stemmen voor zijn complete werk.
disneystore
Niemand kijkt enkel zulke films.
Op MM slechts net 1000 stemmen voor zijn complete werk.
Dat is niet zijn enige werk. Hij is ook nog schrijver, fotograaf, schilder en wat nog... Hij heeft het script van de bekendste Larry Clark film helemaal op zichzelf uitgeschreven. Daarbij doe ik toch helemaal niet alsof hij de bekendste regisseur ter wereld is? Wat ik wou zeggen is dat iedereen die wél wist wie Korine was (hopelijk) wel degelijk wist wat ze konden verwachten, zo niet kan je altijd de naam van regisseur eens googelen en misschien daarvan eens een filmpje meepikken.
mikey
Even in het algemeen. Het lijkt me niet de bedoeling om een groot gedeelte van het filmpubliek te beschuldigen van het kijken en wel of niet waarderen van een film. Zonder of nauwelijks inhoudelijk te zijn.
Ik vind het geen beschuldiging, je hoeft enkel op de statistieken knop boven je te klikken. Het is een FEIT dat zo'n beetje elke film sterk in waardering zakt exact vanaf het moment dat de film te downloaden valt. Maar bij deze film ligt dat vanaf de bioscoop al anders. Op de festivals bijna alleen maar goede beoordelingen, in de bioscoop al wat minder positief en nu bij het downloaden sinds halverwege juni(!) al vanaf +/-3,35 naar 3,13 gezakt.
Prachtig allemaal, maar al zijn andere zaken hebben niks met film en dus deze site te maken. Ik volg geen schilders. Iedereen die hem kent zal vast weten hoe hij films maakt, maar 90% van de Spring Breakers kijkers zal niet weten wie de man is. En waarom zou je. Film is film, daar hoef je vooraf niet de regisseur van te kennen om wat te proberen. Kortom, niet zo zeuren over de massa hier. Jij vindt het een prima film, een hoop anderen vonden hem matig. Daar moet je maar mee leren leven en niet achteraf zeuren dat mensen zich in hadden moeten lezen.
Ik denk dat bij de naam Larry Clark net zo weinig belletjes gaan rinkelen als Korine hoor
Naomi Watts
Het zijn dan ook termen waar lastig vast te stellen is hoe serieus je dergelijke waardeoordelen moet nemen. Gomez, Hudgens en Benson hebben ook hun CV, die toch een ander soort film doet vermoeden dan die je hier voorgeschoteld krijgt. Ook is Korine één van de meest originele filmmakers van de huidige indy scene, hier tegen de lamp lopen maakt de kans bij de massa nog groter.
Er zijn inderdaad graadmeters die je kan volgen al vind ik bij SB van een koude kermis thuiskomen een enorme mogelijkheid.
Je zegt dat je eerst gooed moet uitkijken als noob. Rep robert
Wat probeer je hiermee te zeggen? Ik constateer alleen dingen, jij ziet het blijkbaar als een mening, ik zie het als een feit omdat de cijfers mij ondersteunen
Ik zeg dus dat downloaders over het algemeen negatiever(ongeïnteresseerder) in films staan dan (te) positieve bioscoopgangers(misschien fanboys en liefhebbers)en wel geld voor een film over hebben, omdat de gemiddelden altijd kelderen vanaf het moment dat een film te downloaden is. Wat overblijft is natuurlijk de Gulden Middenweg en daar draait het om. Al neigt het bij dit soort projecten wel eerder naar de negatieve kant dan naar de positieve kant van de Gulden Middenweg.
Verder doet iedereen maar waar ie zin in heeft, ik snap persoonlijk niet waarom mensen nooit enige research doen voordat ze aan een project van minstens anderhalf uur beginnen. Maar dat zijn andere mensen, die vinden het blijkbaar zonde van de tijd dat wij zoveel aandacht aan films besteden. Zo blijft de vicieuze cirkel rondgaan
otherfool
Een ouderwets gevalletje 'don't believe the hype' derhalve.
Hm. Ik kijk even bij je stemmen en zie ongeveer zo'n 400 films bij jou die 2* of lager krijgen.
Heb je je zo slecht vooraf ingelezen?
Mwoah, wat dat betreft komt het stukje over de gulden middenweg wel goed van pas. Echter is dit (net zoals OGF) zo'n film waarbij zelfs de meeste bioscoopgangers verrast worden. Dit zijn geen zaal 1 films natuurlijk
disneystore
Oh ik kan leven met het feit dat mensen het kut vonden, maar ga alsjeblieft geen dingen uit je duim zuigen over filosofische/kritische betekenissen achter deze film, net zo min als zeggen dat "het een slecht verhaaltje had", al is dat laatste een trend, dus die laat ik even links liggen, anders moet ik nog meer gaan citeren als ik nu al doe.
goongumpa
Ja en je had toch ook altijd van die chicks die topless gingen voor zo'n programma? Of was dat adult cinema, ik weet niet meer
mikey
Toch blijf ik klachten constateren over niet gedane research en vervelende stemmen.
Ikzelf laat me graag verassen ook al ken ik de naam korine al 16 jaar
Heb je je zo slecht vooraf ingelezen?
Ik ben sado masochistisch ingesteld. Serieus, kijk soms met vrienden naar crap films.
Just for fun om ze af te kraken en mezelf te pijnigen. Ik ben ook van het "je moet iets gezien hebben om het af te kraken" principe. Dus ik heb mijn porties twilight en dergelijke ook wel gezien
Daarnaast is niets een zekerheidje natuurlijk, wat dat betreft moet je altijd jouw eigen smaak volgen. Maar ik kan wel veel halen uit de recensies van users hier. Overigens zie ik vaak op de premiere dag een film al, dus veel om op terug te vallen qua research doen heb ik ook niet
Maar ik weet altijd wel wat ik ongeveer kan verwachten.
400 films schrik ik overigens wel van, ik moet mezelf wel erg haten
Zit niet zo te zeuren zeg. Het is niet iets uit de duim zuigen, want dat zou betekenen dat iemand liegt. En nu is het gewoon iemand zijn eigen visie of mening op deze film. Niet de jouwe, dat kan. Maar wel iets wat iemand oprecht vind. Je komt een beetje als een kleuter over die heel hard gaat huilen omdat iemand gemeen doet over iets van jou. Dat gefrustreerde gedrag van je als iemand dit niks vind gaat nergens over.
girls gone wild
disneystore
Hier (België) kan uit je duim zuigen hetzelfde betekenen als iets compleet achterlijks zomaar verzinnen, bijvoorbeeld "je hebt juist 20 minuten een verhaaltje uit je duim gezogen over het kritische en satirische aspect dat Spring Breakers inhoudt." Dat zou dan moeten zijn: "je hebt juist 20 minuten verspild aan het typen van compleet achterlijke nonsens." Ik weet nog dat jij ook gefrustreerd was omdat ik The Expendables 2 niet zo goed vond. "Nee, je begrijpt het niet! Die acteurs zijn legendarische actie helden!" Wel, dit komt op hetzelfde neer, alleen doe jij nu hypocriete uitspraken.
Ja, dat is wat ik bedoel ja. Iemand betichten van onzin.
Je Expendables verhaal heeft hier niks mee te maken. Je mag die film best beoordelen maar het is bij die film wel handig opgegroeid te zijn met de oude helden. Niet te vergelijken met jouw kritiek.
disneystore
Ja, dat is wat ik bedoel ja. Iemand betichten van onzin.
Jawel. Je mag deze film best beoordelen maar het is bij deze film wel handig bekend te zijn bij dit soort cinema, of Harmony Korine specifiek. Wel te vergelijken dus, althans voor mij, of moet jij echt een 100% perfect voorbeeld hebben voordat iets doordringt?
Het is niet te vergelijken. Iedereen die een beetje film kijkt kent Schwarzenegger en Willis. Maar jouw vriend Korine is gewoon bij het grote publiek totaal onbekend.

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Vier Minuten
Drama / Muziek, 2006