• 9.379.431 stemmen

Geregisseerd door: Harmony Korine

Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens

Releasedatum: 11 april 2013

Plot Spring Breakers

"A little sun can bring out your dark side."

Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.

Naomi Watts

Schattig ogende meisjes? Buiten Faith om zijn Brit, Candy en Cotty gewoon één brok sex-appeal, of zelfs jailbait (als het vast te stellen was hoe oud de protagonistes zijn).

avatar van Auke Briek

Auke Briek

Sexy zeker, maar vind ze er toch ook wel schattig uit zien.

avatar van mikey

mikey

Okay. Zuiver en onzuiver verenigd. Dat snap ik. Ik zag eens een man op tv die vetelde over de reizen van een darwin naar die eilanden op die boot van hem. En darwin vond de meest bijzondere rotsformaties. En ipv dat hij schoonheid zag, nam hij geweld waar. Brute krachten die dit hadden veroorzaakt. Typisch romantiek. Echt een kind van zijn tijd. Tektonische platen. Vulkanen op springen. Gotesk dus. Ook een voorbeeld over dat geweld en romantiek hand in hand gaan. (romantiek ging voornamelijk (indirect) over geweld) Wat puur is is juist gewelddadig. Laat ik maar niet over de sade beginnen.

Ik snap het, alleen, ik kan spring break meisjes met big guns daar niet mee verenigen. Het enige culturele voorbeeld dat ik ken over schattige meisjes met big guns is jack hill en zijn switchblade sisters of van die tarantino commercials over bikini babes die machinegeweren promoten zoals in jackie brown. Ik denk dat sping breakers eerder die kant op gaat. Geweld als eye candy

avatar van Ashley Jones

Ashley Jones

Eén van de meest waardeloze films ooit gezien.. Goed te vergelijken met "Drive" ..Totaal geen verhaal lijn alleen een beetje beeld en muziek.

avatar van the new guy

the new guy

rep_robert schreef:

De motivaties van de personages lijken me niet een hoofdzaak in Spring Breakers Het is een droom, een waas die je hypnotiseert. Who cares about motives? Daar is het de film helemaal niet voor. Het is geen hapklare film die je alle antwoorden voorkauwt.

Zo kun je t ook zien ja. Voor mij blijft het een B-film (met name dus het verhaal) met een A-film kleurfilter.

Naomi Watts

Voor de liefhebbers, de prijs van de Bluray/DVD combopacks zijn naar beneden bijgesteld. DVD blijft staan op de adviesprijs van € 16,99 maar de Bluray/DVD combo is bijgesteld van € 24,99 naar € 19,99 (!). Wat de keuze nog makkelijker maakt.

avatar van Snaaf

Snaaf

Had nog niet gestemd, en heb toch maar even de moeite genomen een 0,5 te geven.

Wat-de-piep!

sex-appeal

Voor mij waren de dames totaal ééndimensionale -en daarom misschien wel (als ik m'n cynisme toon door haar te laten varen) "oprechte"/"realistische"- onaantrekkelijke Amerikaanse puber-troela's, die een fenomeen bejubelen dat ik niet begrijp, genaamd Spring Break.

Ik wil niet graag het woord postmodern gebruiken, maar deze film geeft mij wel een vastere bodem onder de spreekwoordelijke voeten van het begrip, gezien de verdeeldheid over haar waarde hier op moviemeter.

Naomi Watts

Weinig tegen in te brengen, op het onaantrekkelijk na dan . Ik ben zelf ook niet zo'n liefhebber van de term postmodernisme, al kan ik het bij Spring Breakers wel voorstellen. Wat betreft je laatste zin, zorgt penetrerende kunst niet altijd voor verdeeldheid?

Ik dacht al, waar blijft die stem toch. Wat betreft je bevindingen vind ik een 0,5* gerechtvaardigd.

avatar van mikey

mikey

Dat wat je penetrerende kunst niemt; is zo postmodern

Naomi Watts

Geen speld tussen te krijgen .

avatar van james_cameron

Beetje dubbel gevoel bij deze film. Qua camerawerk, montage en soundtrack is dit helemaal top (en James Franco is te gek), maar inhoudelijk houdt het niet bepaald over. De plot is ongeloofwaardig en onduidelijk; de personages vlak en weinig interessant. Tegen het einde is de lol er ook wel een beetje af en verliest de film aan kracht. Maar ja, zoals gezegd valt er visueel veel te genieten en de soundtrack van Cliff Martinez en Skrillex staat als een huis.

avatar van ribas123

ribas123

Sjoerdow schreef:

Precies. Misschien vind ik het wel zonde van mijn tijd om zijn opmerking te lezen

Voelen jullie je persoonlijk aangevallen omdat ik de film afkraak?

Ik kan best begrijpen dat iemand deze film mooi vindt maar voor mij is het niks.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Totaal over the top, hetgeen ik wel kan waarderen, maar uiteindelijk toch onbevredigend. Het probeert teveel camp te zijn, de film is zichzelf teveel bewust van potentiële cultstatus. Mijn bezwaar: Het is Bret Easton Ellis zonder de bite. En op het laatste moment probeert Korine er nog een scherp puntje aan te draaien. Dan blijven we steken op 'wel aardig'. Heb de bijdrages hierboven van Auke Briek overigens met plezier gelezen.

avatar van Danielo.

Danielo.

Vrij matig filmpje.

Door de score hier en op imdb had ik hoge verwachtingen. Het is echter niet meer dan een stel loshangende scenes.

Je ziet dat de film kwa stijltje duidelijk is afgekeken van 'Drive'. Het verhaal van Spring Breakers is echter zo karig en los zand, dat de film niet weet te boeien.

Na een uur slaat de film om in een soort wannabee 'Scarface' film die totaal ongeloofwaardig is.

De film bestaat voornamelijk uit terugblikken van scenes die in slow motion afgespeeld worden met een zwevend science fiction achtig muziekje eronder. De film probeert art te zijn door de zweverige muziek onder de scenes en het kleurenfiltertje wat duidelijk van Gta Vice City is gekopied. In een soort documentaire stijl uit vertellers perspectief wordt geprobeert realisme te brengen maar hier slaat de film volledig de plank mis.

Verder heeft men geprobeerd om de film te laten shockeren door extreem veel (overbodig) naakt en siliconen tieten in de film te proppen, rauwe taal ("ik ga je neuken ik ga je neuken!"), drugsgebruik en aan het eind (out of the blue) veel agressie. De film is op deze vlakken echter niet vernieuwend en is eerder lachwekkend dom dan realistisch.

De matige acteurprestaties van de meiden en Franco als wigger kunnen de film ook al niet redden. Aan het eind vd film heb je geen idee waar je naar gekeken hebt zo onzinnig en slap is de film.

avatar van stipstap

stipstap

"Aan het eind vd film heb je geen idee waar je naar gekeken hebt zo onzinnig en slap is de film."

Dat gevoel had ik ook

chevy93

Alle berichten ten spijt heb ik me gisteren toch gewaagd aan een degelijke rip. Hoewel ik me nog even onthoud van een echte recensie tot ik de officiële blu-ray kan kijken, kan ik toch al wel zeggen dat het best een interessant verhaaltje is. Het excelleert alle kanten op, maar zonder opdringerig of echt onlogisch te worden.

Verstand op 0 en genieten is de beste tip die je kan geven bij het kijken van deze film. Een soort Enter the Void meets Project X.

Aan het eind vd film heb je geen idee waar je naar gekeken hebt

Dit deel van het bericht boven mij kan ik me dan ook goed in vinden.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Nee

Verstand op 0. Brrr.

avatar van Reinbo

Leuk al die reviews van het download volk. Maar verbaas me toch een beetje dat men anno 2013 nog steeds van slag raakt, wanneer er niet een rechtlijnig verhaaltje wordt verteld.

avatar van jipt

jipt

Kwestie van verkeerde verwachtingen denk ik

avatar van Halcyon

Halcyon

Wordt er überhaupt wel iets verteld in Spring Breakers? Ik ben geneigd te denken van wel, gezien Korine's voorgeschiedenis, maar het blijft toch een beetje gissen. Ik gun hem het voordeel van de twijfel.

avatar van Reinbo

Het verhaaltje lijkt me evident. Vraag is of hij er ook nog iets mee wil zeggen en wat.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

De eerste helft van de film zit je naar een ontzettende kutfilm te kijken: 1,5*.

Totdat James Franco in de film komt opdagen, toen veranderde de hele film voor mij en zat ik stiekem wel te genieten. Vanaf dat moment begeef je je echt in een dagdroom zoals enkele users hier beweren. Ik durf zelfs wel te beweren dat ik dit de beste acteerprestatie vind van hem tot nu toe. Kort gezegd heeft Franco de film voor mij dus nog weten te behoeden van een onvoldoende. Tweede helft van de film: 4*

De neonkleurtjes en lichten, tja.. mooi, maar voor mij geen reden om de waardering te verhogen ofzo. Het lag er op sommige momenten zelfs te dik op. De voice-overs waren totaal onnodig. Erg sterke scène vond ik de tweede Britney Spears-scène.

Naomi Watts schreef:

Verstand op 0. Brrr.

Een film die geen logisch, realistisch verhaal heeft, is een film waar je je logica even op 0 moet zetten, ja. Laten we eerlijk zijn, het is geen film waarvan je ieder detail moet onthouden om de film te 'kraken'. De betekenis is vrij straight forward en kan je achteraf nog wel achterhalen.

Zoals ik al zei, minder poëtisch en trippend weergegeven als Enter the Void en dan vermengd met wat populistisch snel montagewerk à la Project X met veel feestende mensen.

chevy93 schreef:

Snapte wel wat je bedoelde, krijg alleen nogal jeuk van dat verstand op 0, wat je zovaak leest. Slaat ook als een tang op een varken om je verstand op 0 te zetten bij het filmkijken.

chevy93

Verstand op nul zetten lijkt me anders een prima beschrijving voor deze film. Het is een uitdrukking die tegenwoordig vooral gebruikt wordt bij cliché actiefilms o.i.d., maar Spring Breakers vond ik bij uitstek een film waarbij je eerst alles over je heen moet laten komen en later pas gaat relativeren.

Niet voor niets is het commentaar hier grotendeels gericht op het verhaal.

Eerlijk is eerlijk, alleen al de audiovisuele kwaliteiten van deze film zijn al een eerste kijkbeurt waard. Maar ja, als er iemand is die dat ook wel snapt...

Naomi Watts

Ik zou eerder stellen zet je rationaliteit op 0, maar je verstand heb je zeker nodig om de thematieken in een goed perspectief te stellen. Puur omdat de kern echt niet zo platvloers lijkt als het doet vermoeden. Al denk ik dat wij hetzelfde bedoelen.

Het is vooral een ervaring die je over je heen moet laten komen, gewoon ondergaan. Vorm is onovertroffen imho. Vanavond ga ik 'm eens proberen als double bill met Enter The Void.

chevy93 schreef:

Bij 2001 dus ook maar je verstand op 0. Is immers ook geen logisch realistisch verhaal....

Naomi Watts schreef:

Ik zie rationaliteit en verstand in deze als hetzelfde. Zoals je al zei bedoelen we hetzelfde.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

chevy93 schreef:

Niet voor niets is het commentaar hier grotendeels gericht op het verhaal.

Officieel betekend het natuurlijk dat je iets niet begrijpt en er vervolgens ook niet (verder) over nadenkt. Maar aangezien er weinig tot niets te begrijpen valt aan deze film en het gewoon een soort videoclip is van 90 min, is het een kwestie van, het bevalt je of het bevalt je niet. En verstand op 0, is gewoon een extreem vervelende uitdrukking die we inderdaad vooral tegenkomen bij de standaard actiefilm. En bovendien laat ik de meeste films sowieso eerst over me heen komen en wacht ik het eindresultaat af.