• 9.376.759 stemmen

Met onder meer: Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick en Madison Davenport

Gesproken taal: Engels, Duits en Pools

Releasedatum: 20 september 2012

Plot The Possession

"Fear The Demon That Doesn't Fear God"

Het jonge meisje Em koopt op een rommelmarkt een antieke doos, niet wetende dat binnen in het collectors item een Dibbuk (een kwaadaardige geest) leeft. Em raakt geobsedeerd door haar artefact en de Dibbuk verslindt zijn menselijke slachtoffer. Haar vader Clyde probeert samen met zijn ex-vrouw Stephanie een manier te vinden om de vloek op hun kind de beëindigen.

Stephanie Brenek

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van darkcity

darkcity

Niet weeeeerrrrrr een exorcist film

avatar van Alastor

Alastor

avatar van tattoobob

tattoobob

De trailer is moddervet!!!!!

Ja weer een film met exorcisme

Ik hou dr van .............dit word een knaller

Bioscooprelease ingevoerd: 20 september in de bioscoop (eOne)

avatar van ibendb

ibendb

Ziet erg geweldig creepy uit! Deze moet ik echt zien.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Sam Raimi presents?

Deze lijkt mij fantastisch! Goede trailer alvast

avatar van EDJ90

EDJ90

Zeer vette poster, en tevens een goeie trailer.

Ik verwacht hier een hoop van!

avatar van shadoweyes

shadoweyes

Nu alleen hopen dat hij niet zo zwaar tegenvalt als de last exorcism :/

avatar van Daan258

Daan258

Vet, weer een exorcism film

Altijd wel leuk dat soort films

avatar van Jake the muss

Jake the muss

Lijkt me ook super.....vooral de x-ray scene is erg creepy.

Denk overigens dat dit niet vergeleken kan worden met the last exorcism, die ik overigens echt tegen vond vallen.

Heb er in ieder geval zin in!

avatar van congo

congo

Op het gebied van exorcisme weet ik niet: je weet hoe het ging met The Devil Inside. Dat was gewoon een afschuwelijke film. Maar Sam Raimi is een geweldige regisseur die weet hoe hij een horrorfilm aanpakt. Alleen jammer dat hij zelf niet de regie heeft opgenomen.

avatar van eppo349

eppo349

Ziet er best wel angstaanjagend uit, lekker veel horror cliches.

En dit is allemaal gebaseerd op een waar verhaal. Yep!

avatar van tattoobob

tattoobob

congo schreef:

Ja en toch zijn er mensen die The Devil inside vet vonden!!!!

Ik ben daar een van.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik ook .

avatar van Aardbeitje

Aardbeitje

Ben benieuwd!

avatar van Layla!

Layla!

the devil inside deed het niet voor mij.. maar deze ziet er lekker scary uit, trailer heeft me ook echt benieuwd gemaakt! kannie wachten!

avatar van Keane1983

Keane1983

Trailers zien er meestal erg goed uit...eerst zien, dan geloven.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Keane1983 schreef:

Trailers zien er meestal erg goed uit...eerst zien, dan geloven.

Volgens mij ben je een aantal keren teleurgesteld ,maar ik begrijp wat je bedoeld en kan me daarom wel in jou bericht vinden.

Nu aan het kijken.

Tot nu toe erg spannend, houdt constant je aandacht vast. en erg veelbelovend.

Later zal ik laten weten hoe de film in z'n totaliteit was.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

wat een gave trailer! WOW!!

Oké, ik heb de film helemaal afgekeken en ik moet toegeven, op de slechte kwaliteit van de download na, dat het me helemaal niet tegen gevallen is.

Ik kan met een gerust hart zeggen dat het een flinke aanrader is om te gaan kijken.

Verwacht alleen niet te veel horrorachtige scenes want die zijn er, op een paar na, amper.

Ik vond het meer thuishoren in de categorie "thriller" dan horror. Maar al met al een dikke verdiende 4 sterren.

avatar van altijdcritic

altijdcritic

Een paar ´´horrorachtige´scenes in horrorfilm In us pg-13 dat voor een horrorfilm SKIP

avatar van roeman

roeman

Wow, van the Exorcist heb ik heel lang nachtmerries overgehouden, brr wat was dat een beklemmende, zwarte, duistere vreselijk enge film. Ben benieuwd of deze hetzelfde effect kan bereiken. De trailer beloofd in ieder geval heel wat.

avatar van ibendb

ibendb

Hmm. Ik zie hier zo hard naar uit, maar volgens mij wordt hij in België niet gedraaid. Jammer.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Had hier veel van verwacht, maar The Possession is weinig meer dan de zoveelste toevoeging aan het rijtje van 'possession-films'. Jammer, want de 'dibbik-bos' vond ik best een freaky ding.

Langere recensie:

Cult Movies Reviewed: The Possession (2012, Ole Bornedal) - recensie - cultmoviesreviewed.com

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Man en vrouw liggen in een scheiding, ouders krijgen pas veel te laat argwaan, de bezetene is een meisje, na wat speurwerk wordt een religieus persoon ingeschakeld, tijdens uitdrijvingen springt het licht uit, de schrikgeluiden blijven te lang nagalmen en de 'spannende' scènes worden vaak lomp afgesneden met een stukje waarin een auto op klaarlichte dag over een brug rijd. Samenvattend dus reuze vervelend en werkelijk alles kun je uittekenen. Behalve het ongeluk op het einde maar dit is natuurlijk ook volstrekt belachelijk. Alsof de makers zelf al wisten dat ze gefaald hadden en zo nog een duw proberen te geven. Trieste zaak zonder een greintje originaliteit.