Genre: Horror / Thriller
Gesproken taal: Engels, Noors, Russisch en Oekraïens
Releasedatum: 14 juni 2012
Plot Chernobyl Diaries
"Experience the Fallout"
Een groep van zes jonge toeristen besluit om - weg van de vaste en verplichte wegen - een 'extreme tourgids' in te huren. De gids brengt hen naar de stad Pripyat, de voormalige thuisbasis van de arbeiders van de Tsjernobyl kernreactor, maar nu al 25 jaar een desolate stad. Na een korte verkenning van de verlaten stad, ondervindt de groep dat ze vastzitten op deze plaats. Al snel ontdekken ze dat ze er niet alleen zijn...
Chris
Ukrainian Thug
Medic Grotzky
Doctor
Littlewouter
Zo voorspelbaar. ik zat in de bioscoop te kijken en wist alle momenten te voorspellen behalve de beer het einde was te simpel. De trailer had alle momenten van de film al in bezit. Tip: als je deze film wilt bekijken Bekijk niet de TRAILER ! ... Leuk om een avondje mee te vullen. Maar goed? neej.
lolaapje2
ik ben totaal geen horror mens ik zat dus ook in de bioscoop bijna onder mn stoel
wat een mietje ben ik toch
maar ik heb me vermaakt
en dat vind ik wel wat waard
sakkediemus
het horror genre heeft te lijden onder een aantal terugkerende clichés die echter nooit de uiteindelijke kwaliteit van de film zelf bepalen.
Zo is dat. Chernobyl Diaries is hier een perfect bewijs van.
Jammer dat veel mensen over dit soort zaken (en/of plotholes) struikelen bij een film als deze want dit is toch echt wel een uiterst geslaagd en zelfs hoogstaand werkje.
Wat mij betreft ook één van de beste horrors in z'n soort.
Een soort van [Rec] meets The Tunnel meets Evidence. Al hebben vooral die eerste twee titels volgens mij wel wat meer scares dan Chernobyl Diaries. Filmtechnisch is Chernobyl ongetwijfeld wel de sterkste.
Film begint rustig maar is van bij de start erg fijn en boeiend genoeg om volgen. Personages zijn inderdaad best aangenaam.
Eens aangekomen in Prypyat zit de spanning er meteen in. De rustige opbouw naar een climax is van een bijzonder sterk niveau.
De setting is super. Het idee alleen al om zo een verlaten plek te bezoeken. Brrr..
De uitwerking ervan liegt er niet om. Erg sterke sfeerzetting, constant dreigend en creepy.sfeertje en met een minimum aan (geweldige) soundtrack.
Meister
Dit is echt een goede film. Ik piste bijna in me broek en dat kan ik niet van andere films zeggen.
In de avond in de bios bekeken. Goed acteerwerk, goed verhaal, vol spanning en vol verassingen.
Ik las net een reactie, ik weet niet van wie, dat diegene het zou kunnen overleven in die situatie, kijk nog eens goed. Je maakt geen schijn van kans.
Top film, een echte aanrader!!
Tommassi
Door de vele vrij negatieve recensies, trok ik met weinig verwachtingen naar de filmzaal. Na het kijken van de film, moet ik echter toch vaststellen dat ik me prima vermaakt heb.
De film wordt goed opgebouwd, met een leuke sfeerschepping. Natuurlijk zitten er hier en daar gaten in het verhaal, maar echt storend vind ik deze niet. Het is vooral de sfeer, de setting, en de uitstekend opgebouwde spanning, die deze film leuk maakt.
Het is niet echt een blurblur-prent, dus verwacht niet teveel bloederige toestanden, afgehakte hoofden of andere martelporno, maar eerder een film die het moet hebben van schrikmomenten (en ja, je ziet deze vaak aankomen, maar daarom zijn ze niet minder goed), de leuke setting en een vrij aardig tempo van opeenvolgende gebeurtenissen.
Het einde vond ik iets minder, maar toen had ik mijn portie spanning al gehad.
Mirob1
Leuke film die continu blijft boeien. Het einde was iets te voorspelbaar en makkelijk, beetje afgeraffeld maar verder een onderhoudende film die me eigenlijk steeds is blijven boeien met bovendien een aantal prachtige beelden erin.
Danioontje
Erg magertjes. 2 sterren is het maximale dat ik het kan geven. Echte "scare"momenten zoals hierboven aangegeven zijn er niet naar mijn mening
Miami Heat
Waardeloze film is dit zeg. Terwijl het nog best wel aardig begon, vanaf het moment dat ze die beer tegenkwamen ging het bergafwaarts.
Jammer dat Yuri als eerst dood ging
Ik dacht op het begin juist dat hij diegene was die het groepje erin wilde luizen, maar achteraf bleek hij juist de meest sympathieke persoon te zijn.
Verder werd er ook helemaal niet uitgelegd wie die mutanten waren en waar ze vandaan kwamen. Ik neem aan dat dat gewoon mensen waren die achter zijn gebleven, maar ik had graag wat meer achtergrond informatie willen hebben
Verder werd er ook weinig gedaan met die vissen in het water, waarom kon die ene mutantvis op het droge overleven? En door wie of wat werd die gast in het water nou gebeten?
Nou ja, al met al een gemiste kans want de locatie was eigenlijk gewoon perfect voor een goede horror. 1 ster omdat ik Yuri toch best wel cool vond
Tsolodimos
Viel erg tegen. Het eerste half uur ongeveer was aardig. Maar dat kan ook niet anders met zo'n setting. Camerawerk viel ook op in positieve zin. Eigenlijk ging het mis op het moment dat de beer in het gebouw te zien was. Dit was trouwens ook slecht geanimeerd. De film kent verder geen diepgang maar wel de nodige clichés. Het had juist andersom gemoeten: geen/niet veel clichés en veel diepgang. Maar helaas, een typische film/hollywood-productie. Ik krijg vaak het gevoel dat de entertainment industrie ons, de consumenten/afnemers/doelgroep, ziet als een stel idioten welke alleen maar makkelijke films willen vol met clichés willen/kunnen kijken.
Jammer, want de setting was zo cool.
John Lee Hooker
Dit was echt totaal niet wat ik verwachtte.
Wat had je verwacht?
.44 Magnum
Tof concept en setting....maar helaas niks mee gedaan om er echt een boeiende horror van te maken
Colombo
Film heeft wel wat weg van The Descent (deze mag de schoenen niet eens ervan kussen). Vooral met die jeweetwel. Net als The Descent verwacht ik hiervan ook een tweede deel. Verder vond ik de Thema prima, camerawerk/acteurs/logica zijn matig tot slecht. En hij was erg kort. 2,5*
Ocima
Wooooow wat een baggere film! Begin dacht ik van dat kan wel leuk worden maar opeens ging alles zo snel en jesus wat een domme mutanten Niks wordt je uitgelegd, dat kind wat er staat, ik dacht echt van hoezo staat zei daar met de rug naar hun toe?! Dit was een van de slechtste films ooit die ik gezien heb!
Naomi Watts
A bigger disaster than Chernobyl itself
Niet best. Het begint vooral met het jongerenvolk. Saaie individuën één voor één, met een vervelende cast die ze vervult en ook de interactie voordat de story arc zich ontvouwt is uitermate vervelend. Nee, geef mij maar Amerikaans slasher volk. Pripyat is de ideale setting voor een film als dit maar Parker weet hier geen gebruik van te maken.
Daarmee komen we gelijk bij het enige pluspunt van de film. Pripyat is heerlijk desolaat en bevreemdend maar Parker weet deze karakteristieken niet in zijn voordeel te laten werken. De nacht in Pripyat die volgt zou toch de inluiding moeten zijn voor psychisch ongemak die je niet meer loslaat tot het eind maar tot mijn verbazing kwam het moment van bij de strot pakken niet eens.
Tegen het einde aan gaat het helemaal mis, waar het vaak de mist in gaat bij dergelijke films. De Alma-achtige verschijning was dan wel welkom maar ook daar wordt weer weinig mee gedaan. Het einde is dan een logische conclusie en in dit subgenre nu al een cliché en veel films hebben dit al stukken beter gedaan.
Een sterk subgenre, een sterke setting maar een uitermate zwakke uitvoering.
Een film met potentie, waar meer uitgehaald had moeten worden. De locatie is namelijk geweldig voor een horrorfilm. Eigenlijk onbegrijpelijk dat er niet een hele rits horrorfilms is die de Chernobyl omgeving als locatie nemen. Er zijn namelijk wel voldoende games die dit wel hebben gedaan (Call of Duty, STALKER onder andere) en met succes. Jammer dat de makers van Chernobyl Diaries er een te simpele horrorfilm van hebben gemaakt.
De intro is namelijk best goed, maar na de eerste problemen wordt het een vrij standaard filmpje. Gezien de radioactieve problemen en verhalen over gemuteerde mensen en dieren had ik meer spanning verwacht. De sfeer is namelijk wel prima, net als de vele grauwe, kapotte flats waar je bijna depressief van wordt als je er naar kijkt. Maar als horrorfilm is de film niks bijzonders. Een paar aardige schrikmomentjes, dat was het wel. Het einde vond ik ook wat afgeraffeld, helaas. Ik hoef niet alles uitgelegd te hebben, maar dit was allemaal vrij onlogisch en vreemd.
Toch is de film goed genoeg voor een avondje film kijken. Kleine voldoende dus.
GroovyDrummer
Ik vond dit een goede film. Moet het inderdaad niet van de gore, maar van de sfeer en spanning hebben. De locatie is werkelijk enorm grijs en duister. Ga niet vergelijken met 'Paranormal Activity', echt onnodig, dit is een totaal andere film!
Het concept was eigenlijk best leuk gevonden en de film wist ook wel te boeien (soms ook spannend). Aan de andere kant was het wel weer allemaal erg cliché en de hoofdrolspelers waren zo achterlijk als maar wat. Wat dat betreft deed de cast me denken aan de personen uit de film "Tape 407". Deze film is wel vermakelijk en duurt niet al te lang maar echt bijzonder is het allemaal niet en al zeker niet origineel.
Ressiv
Ik vond het best een aardige film.
Hoewel de laatste 30 min wat langdradig werden, toch afgekeken (en dat is heel wat voor mij).
De setting is ongelofelijk creepy, bijna buitenaards, dan is het verder niet zo lastig meer om er een redelijke film van te maken.
Vond het "oh nee, doe nou niet"-gehalte ook nog wel meevallen.
En natuurlijk cliches, maar wat wil je? Constant nieuwe dingen verzinnen is onmogelijk.
Elke vrouw is ook hetzelfde, maar toch is leuk om weer een andere te hebben
Hij krijgt van mij 3 sterren.
Elke vrouw is ook hetzelfde, maar toch is leuk om weer een andere te hebben
Over vrouwen gesproken, die Olivia Dudley mocht er best wezen en was ook flink rondborstig. Daar had men toch ook meer mee kunnen doen
Tegenvaller, ondanks het intrigerende uitgangspunt en de bijzonder effectieve, uiterst naargeestige setting. De opbouw is best spannend, maar eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming weten de filmmakers zich geen raad met het karige script en verloopt alles zeer voorspelbaar en vooral saai. Tegen het einde zakt de boel definitief in. Beste moment: de beer in het appartementencomplex!
vranque
niet verkeerd. prachtige locatie om je vingers bij af te likken. en prima opgebouwde spanning. als film iets te mager in totaliteit.
alleen vreemd dat paul geen woord russisch meer kan vlak voordat hij wordt neergeschoten
specialized
Had iets erg goeds kunnen worden met dit concept.
Jammer dat dit het nou net niet is.
tattoobob
Ik had meer verwacht van deze film sfeertje zat er zeker in,maar ik blijf met een leeg gevoel achter op de bank..
Net aan een voldoende...
Bibelonseberg
Nou was ik van plan ooit eens naar Chernobyl te gaan (puur uit nieuwsgierigheid) maar ik denk dat ik het maar laat...:-)
voomzap
Na recent twee in mijn ogen enorme horror-missers gezien te hebben, namelijk het pretentieus gladde 'Prometheus' en het puberaal flauwe 'Cabin in the Woods', toch eindelijk weer eens een horror die in de roos schiet. Zoals iemand hier al eerder zei: Een van de betere in het soort. Bewijst maar weer eens dat de grootste budgetten niets zeggen over de kwaliteit van het geheel. Lekker rauw en realistisch in beeld gebracht. Er zijn een aantal nachtscènes die qua belichting op het randje balanceren maar er wordt een sfeertje gecreëerd waar je u tegen zegt.
Acteurs leveren prima werk en de personages zijn sympathiek en geloofwaardig neergezet. Eindelijk weer eens niet een groepje vrienden waarbij het je als kijker geen bal uitmaakt of ze het overleven.
De onvermijdelijke cliché's die nu eenmaal nodig zijn om een neerwaartse spiraal te laten ontvouwen zijn er wel maar liggen er niet te dik bovenop. Filmlocatie is simpelweg top.
Halcyon
Een horrorfilm met Chernobyl in de titel, dan weet je al dat je mutanten mag verwachten. Los van het feit dat de locatie ontzettend origineel is, werd het toch een aaneenschakeling van de gekende clichés. Dus wat plotontwikkeling betreft niet bijster vernieuwend, maar het grijs-grauwe niemandsland met donkere poeltjes, kleurloos gras, een bouwvallige speeltuin en troosteloze Oost-Europese architectuur, maakt veel goed. Een vriend van mij zei ooit na zijn reis naar een oostblokland dat het gras daar een grijze kleur heeft. Ik heb me dat nooit kunnen inbeelden, tot vandaag. Naar het einde toe verzandt de film helaas in oeverloze achtervolgingen in te donkere ruimtes. Belichting en camerawerk falen hier schromelijk. Spijtig, want de makers laten een kans liggen om alle registers open te trekken door het niet (of amper) tonen van de misvormde mutanten.
tattoobob
cabin in the woods en prometieus waren duidelijk veel beter dan deze flick!!!!!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Død Snø 2

The Uninvited
Horror / Thriller, 2009

Untraceable
Thriller / Misdaad, 2008
radiationoekraïnenuclear radiationnuclear power planttouriststrandeddeserted townpripyatchernobylchornobyl