• 9.373.561 stemmen

Gesproken taal: Engels, Noors, Russisch en Oekraïens

Releasedatum: 14 juni 2012

Plot Chernobyl Diaries

"Experience the Fallout"

Een groep van zes jonge toeristen besluit om - weg van de vaste en verplichte wegen - een 'extreme tourgids' in te huren. De gids brengt hen naar de stad Pripyat, de voormalige thuisbasis van de arbeiders van de Tsjernobyl kernreactor, maar nu al 25 jaar een desolate stad. Na een korte verkenning van de verlaten stad, ondervindt de groep dat ze vastzitten op deze plaats. Al snel ontdekken ze dat ze er niet alleen zijn...

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

avatar van speedy23

speedy23

Veel betere synopsis.

Een groep van zes jonge toeristen besluiten om - weg van de vaste en verplichte wegen - een 'extreme tourgids' in te huren. Door het negeren van de waarschuwingen, brengt hij hen naar de stad Pripyat, de voormalige thuisbasis van de arbeiders van de Tsjernoby kernreactor, maar nu al 25 jaar een desolate stad. Na een korte verkenning van de verlaten stad, ondervindt de groep dat ze vastzitten op deze plaats. Al snel ontdekken ze dat ze er niet alleen zijn...

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van speedy23

speedy23

jarno1975 schreef:

Moet dit niet jaartal 2013 zijn, zoals op imdb staat vermeld?

Natuurlijk, en hij is ook nog in post-production.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Correctie ingestuurd.

Op de officiële site staat dat 'ie 25 mei in première gaat, dus dan zou het jaartal goed moeten zijn:

CHERNOBYL DIARIES - chernobyldiaries.warnerbros.com

avatar van Decec

Decec

o wat ben je goed @kappeuter

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Jesse McCartney? Muziekcarriere werkt niet meer dus dan maar gaan acteren..

Trailer ziet er wel redelijk uit.

avatar van starbright boy

Hij was eerder een acteur die ook muziek is gaan maken. Hij begon als kindacteur in een soap.

avatar van Minotaures

Minotaures

Trailer ziet er prima uit. Ben benieuwd hoe dit aanslaat. Een horror om in de gaten te houden.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

speedy23 schreef:

Veel betere synopsis.

Dank je, aangepast. Je kan ook zelf een correctie indienen natuurlijk.

jarno1975 schreef:

Moet dit niet jaartal 2013 zijn, zoals op imdb staat vermeld?

Film heeft twee entries op IMDb:

Chernobyl Diaries (2012) - IMDb

Chernobyl Diaries (2013) - IMDb

Die met jaartal 2013 bevatte de meeste informatie, vandaar dat ik hem naar die IMDb-pagina gelinkt heb. Maar zoals kappeuter al zei, zou normaalgezien dit jaar in première gaan.

avatar van schram101

schram101

Wow, trailer is best leuk.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Leuke trailer. Doet natuurlijk veel aan de STALKER game denken. Vreemd eigenlijk dat nog niemand eerder een horrorfilm heeft gemaakt met deze locatie. Echt een onwerkelijke plek.

avatar van Daan258

Daan258

Trailer zag er erg vet uit.

Ik ben erg benieuwd naar deze film.

avatar van 606

Kijk hier wel naar uit, trailer is best cool.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Je kan de inhoud zo voorspellen : gemuteerde schepsels en zo... tourist horror is altijd wel leuk echter... maar erg origineel schat ik dit niet in.

avatar van @Noorderwijk

@Noorderwijk

Gister in de sneak, wat een slappe hap. Idd weinig origineel.

Opbouw duurt erg lang en einde is in paar minuten afgeraffeld.

Het bekende 10 bewoners uit Afrika concept..........

Gauw vergeten

avatar van darkcity

darkcity

Ik vond het concept erg veelbelovend. Alles rondom Tsjernobyl heeft me altijd wel gefascineerd en ik hou wel van Paranormal Activity horror.

Het is echter een vrij standaard filmpje waar vooral de dommigheden van de personages je om de oren vliegen. Ook de schrikmomenten zie je van mijlenver aankomen en het einde is tenenkrommend slecht.

Wel ziet de film er erg mooi uit (verlaten stad) en hangt er een goeie sfeer. De film heeft zeker een paar goede en spannende momenten (in de keuken en op het eind een aantal) Doordat er pas heel laat wat gebeurd is het voor sommigen al snel saai maar ik vind juist dat dit de spanningsopbouw ten goede komt.

Ook goed dat de 'mutants' nooit echt in beeld komen en dat er weinig bloed vloeit. Dit maakt het allemaal toch net iets geloofwaardiger en realistischer. Al met al een redelijk horrorfilmpje die ik later nog wel een x zou willen zien.

avatar van blablabla89

blablabla89

Goed concept in elk geval! Ben benieuwd naar de uitwerking ervan!

avatar van PROPAYNE

PROPAYNE

Dit valt vies tegen hoor. Beetje vaag gedoe, en de helft voel je al aankomen en de andere helft is niet eng genoeg. En de makers hebben het zich wel makkelijk gemaakt, ze konden overduidelijk niet goed kiezen wat het gevaar nou eigenlijk moest zijn dus doen ze gewoon een beetje van alles. En zo vormt alles een gevaar, dier, mens, gedrocht, en het kleine meisje had weer iets paranormaals. Zo is het wel gauw spannend, maar niet erg geloofwaardig.
Ik ervaarde het persoonlijk als een soort cliché nachtmerrie waarin je op de vlucht bent voor iets gruwelijks dat je wil verslinden ofzo, en alles zit je tegen de hele tijd, letterlijk allles.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Tegenvaller. Met zo'n locatie hoor je veel meer uit je film te halen. Chernobyl Diaries kiest vooral de gemakkelijke weg en zadelt de kijker op met een hoopje acteurs dat nergens potten breekt. Erg jammer, want met zo'n uitgangspunt hoor je gewoon in ieder geval een spannende horrorfilm neer te zetten.

Uitgebreidere recensie:

Cult Movies Reviewed: Chernobyl Diaries - recensie - cultmoviesreviewed.com

avatar van Prudh

Prudh

Jammer. Met Peli erachter had ik meer verwacht.

avatar van rep_robert

Chernobyl Diaries maakt vooral slim gebruik van het dynamische camerawerk, dat na het handheld genre toch het beste in de buurt komt van de beleving dat je echt tussen de mensen loopt. Ook het leuke gebruik van natuurlijk licht siert de film, er komt geen kunstmatige licht bij kijken. Dit levert een zeer sfeervolle film op dat vooral dankzij de lekkere trage opbouw(dat toch wel uitstekend past bij deze film) een zeer spannnende, beklemmende, claustrofobische en desolate film pluspunten weet te scoren.

Het nadeel van de film is toch wel dat Peli eigenlijk geen idee had hoe hij de film laten eindigen toem hij het verhaal schreef. Dit zorgt ervoor dat de spanning langzamerhand weg ebt en uiteindelijk totaal weg is aan het einde van de film. Vooral als je bedenkt dat de hele bedoening eigenlijk weinig voorstelt en Peli teveel in de film wilt stoppen zoals PROPPAYNE hierboven ook al zegt. Moeten we nou de dieren vrezen, de gemuteerde proefkonijnen, de radioactieve straling, de wetenschappers of toch het meisje dat enigszins paranormaal aanvoelt. Het einde voelt ook lichtelijk als een sof aan en brengt je letterlijk terug op aarde.

Een potentiële topper mondt uiteindelijk uit in een gemiddelde film. Vooral vanwege het eerste uur kom ik nog tot 3*

avatar van LGR

LGR

Erg jammer..

Je zit te de hele tijd te wachten tot er iets erg gaat gebeuren.. en dan is het afgelopen!

Dit is echt een film voor als je een zondag niks te doen hebt en je tijd niet beter weet te besteden.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Redelijk tot goede horrorfilm!

Het mysterieuse, en het dus niet direct weten wat het is, wat hun aanvalt: groot pluspunt!

Heerlijke locatie, en dus een prima sfeertje in de film...Helaas soms ook wat rommelig camerawerk, maar ondanks dat, een leuke horror

avatar van Marki_san

Marki_san

saaie horror film met wat geforceerde schrik momenten, word nooit echt spannend of origineel. erg low budget ook. setting is prima maar er kon veel meer uit gehaald worden.

avatar van Seifer

Seifer

Klinkt als The Hills Have Eyes.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Zoals wel vaker is het weer interessant om op pad te gaan met enkele vrienden die iets ligubers te wachten staan. Deze prent kan ik extra waarderen vanwege de manier van filmen en de mysterieuze opnamelocaties. Redelijk origineel om de beruchte ramp terug te halen en er een andere weg mee in te slaan. Het pakt goed uit maar helaas is het ook vaak wat voorspelbaar en kun je spreken van 'the same old song'. Daarnaast waren er diverse toevalligheden terug te vinden zoals het huwelijksaanzoek waarna ze worden bestormd (en dat is allemaal nog helder opgenomen ook) en het einde was nogal flauw. Uiteindelijk is het een prima donkere horror geworden die genoeg spanning weet te brengen maar geen eeuwige indruk achter laat.

avatar van davert89

davert89

Een verlaten spookstad is natuurlijk een ideale locatie voor een goede horrorfilm, maar dat viel bij deze film nogal tegen. De sfeer is goed tot dat de eerste nacht aanbreekt, dan wordt het nogal voorspelbaar en clichématig. Een film waar duidelijk meer in had gezeten, hoewel de sfeer van een verlaten stad te film nog enigszins overeind weet te houden.

avatar van alwin1984

alwin1984

Prima film! Ondanks dat er weinig 'gore ' inzit is de film 90 minuten lang voorzien van de nodige spanning! Eindelijk weer eens een goede horror - thriller film in de bioscopen! 4 sterren