The Last Samurai (2003)
Releasedatum: 8 januari 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Last Samurai
"In the face of an enemy, in the heart of one man, lies the soul of a warrior."
Een veteraan uit de Amerikaanse Indianenoorlogen, kapitein Nathan Algren (Cruise), arriveert in Japan in 1876, om de soldaten van Keizer Meiji te trainen voor een gevecht tegen samoerai die in opstand zijn gekomen. Als de gewonde Algren na een veldslag door de samoerai wordt meegenomen, ziet hij waarom ze hun leven wagen voor hun land, en moet hij kiezen voor wie hij wil vechten.
Nathan Algren
Nobutada
Zebulon Gant
General Hasegawa
Emperor Meiji
Zeker een kunst, is hier verder totaal niet van toepassing.
Het recht van de filmkijker. Klant is koning. Per slot van rekening wordt er ook van ons verwacht om geld neer te leggen, en onze tijd op te offeren aan dit (on)ding.
Hobbes
Kan jij het dan beter Hobbes...als de filmmakers volgens JOU dan zo verkeerd bezig zijn...zou jij het beter kunnen? sommigen mensen denken hier dat ze echt alles beter kunnen, en tonen geen enkel respect voor de films die gemaakt zijn..
Ben ik een filmmaker? Neen, ik ben een gebruiker van een filmforum waarop ik mijn mening kan uiten. En nou mag jij mij vertellen waarom jij:
a) Niet op mijn argumenten ingaat (want nee, dat doe je geenszins door te vragen of ik 't beter kan)
en
b) Jij wél over de film mag zeggen dat 't niet erg is dat ze cliches bevat en ik niet. Omdat ik negatief ben? En jij positief? Erg kort door de bocht.
Menghini
Wanneer noem je dan iets een "cliché"? Dan kun je namelijk ook zeggen dat er geen enkele film is zonder cliché... Je moet toch op de één of andere manier de spanning vasthouden en daar zijn nou eenmaal (film)truuks voor. En als je die truuks "cliché's" gaat noemen, dan is elke film dus een cliché...
markpennings
Redelijke film, maar om nou te zeggen dat de film in de top 250 hoort nee, dat absoluut niet.
karolien
Ik vond dit een heel knappe film ongeloofelijk mooie beelden en een goede cruise ookal zie ik hem niet graag bezig.
Het enigste wat ik wat spijtig vond was het einde, het was wel heel sentimenteel en het liefdesverhaal vond ik niet zo aan de orde het was wel wat voorspelbaar maar ja welke film is dat tegenwoordig niet en het was ook niet van die aard dat het de film verpeste vond ik.
Al bij al een heel knappe film en de twee en een half uur vlogen voorbij
4,5 ster
Hier ben ik het vrij mee eens. Knappe film, mooie beelden, en ik vond het wel iets speciaal hebben, dat Japans dat erin gesproken werd.
Zeker 4,5 ster waard!
MarkFish
Goeie film, goeie vechtscenes. Mooie spanningsboog en ik vond Tom Cruise erg sterk. Mooie rol, ook van die Katsumoto (Watanabe). 3,5
welleweirdo
Leuke film. Voor een Japanliefhebber als ik is dit weer eens wat anders dan al dat Anime. Jammer dat Tom Cruise in deze film zit.
Menghini
En wie had dat dan moeten zijn? Ik denk dat er niemand meer geschikt is dan Tom...
as
Ik ga niet discusieren over wie het dan wel of niet had moeten zijn: het enige wat ik zeg is dat de film een groot euvel heeft en dat is de grote ster Cruise. Het is moeilijk je in te leven. Uiteindelijk vond ik het meer lachwekkend dan overtuigend Verder heb ik ook wel commentaar op zijn acteren. Het is niets meer dan een sterren vehicel voor Mr Cruise. Ik wacht weer op de dag dat hij weer eens een uitdagende rol oppakt.
Nog een tip aan de makers. Film de volgende keer gewoon in Japan, of zorg er tenminste voor dat de palmbomen uit het zicht blijven
sn@ke
- 2077 berichten
as
Ik ben niet bevooroordeeld want ik heb Cruise best genietbaar gezien in vele films. maar deze rol is hem absoluut niet op het lijf geschreven.
Alles staat in de weg om hem als een acteur te zien en niet als een ster, in deze film. Maar goed de man is verantwoordelijk voor de keuze van zijn rollen en het is dan ook onzin dat ik daar geen kritiek op zou mogen hebben en dat ik daar doorheen zou moeten kijken. Deze film is niks meer dan een stervehicel voor Mr Cruise. Hoeveel moeite hij daar ook gedaan voor zou hebben. Je kunt nog zo lang door gaan over hoelang hij zich heeft voorbereid, ik vind dat hij (zichzelf)miscast heeft.
Ik vind mezelf objectief en slim genoeg om een film te beoordelen op waarden ( ik heb zelfs een heel filosofie werkstuk gemaakt over de objectieve waarde waarmee je iets kunt bekijken) dus kom me alsjeblieft niet aanzetten met kreten als: daar moet je door heenkijken, of anders ben je niet objectief genoeg. een acteur bepaalt zoveel in een film, en in mijn opinie is hij hier absoluut in misgeschoten. Maar ja, das mijn mening.
Lukic
Oke gezien... Redelijke film met goede stukken ertussen. Het is wel een echte helden-film en daan ben ik niet zo'n fan van. Een vrachtlading orkest muziek erbij en dramatische beelden. Het verhaal is niet zo bijzonder, de actie ook niet. Er zitten mooie beelden en onderhoudende scenes bij en dat is dan best leuk om te zien maar echt heel speciaal is het ook weer niet. Ik zit te twijfelen tussen 3 en 3,5 ster. Ik hou het bij 3....
@ As:
OK, dat mensen Tom miscast vinden... Goed. Maar dan ben ik toch benieuwd in welke film hij dan wel "genietbaar" is... Of ben je in het algemeen niet weg van Tom Cruise?
as
Color of money, rain man zijn goede en leuke films met hem. Magnolia vond ik hem ook goed uit de verf komen. Dus is het niet zo dat ik perse wat heb tegen hem. Ik vind hem in deze gladde productie hopeloos verdwaald. en als we het dan toch over echte samourai films hebben: deze film kan nog niet in de schaduw staan van Kurasawa's Roshomon, Seven samurai of Throne of Blood. Willen we het over goede films hebben dan moet je die gaan kijken. Briljant!!!
Menghini
Ja, in die films doetie het goed...
Je vindt hem "verdwaald": is dat niet de bedoeling hier? Dan doet hij het toch goed?
Ja, zal ik zeker nog doen... Ik geloof dat ik binnenkort Seven Samurai kan lenen, de rest zal ik onthouden!
Jack Sparrow
Heel aardige film, ook al kan deze film zich niet meten met klassiekers als seven samurai toch blijft dit een van de beste films van vorig jaar. Het is namelijk allemaal uiters mooi in beeld gebracht met een prima verhaal. Toch is het allemaal net niet goed genoeg voor een meesterwerk dit komt mede door het nogal lachwekkende zwakke einde en door het af en toe overdreven acteerwerk van Cruise.
MarkFish
Ik vond hem ook sterk in Born on the fourth july als aan lager wal geraakte dronkelap.
patricia15
hele mooie meeslepende film. met goede acteurs ennuh een goed verhaal 5*
Schildpaddo
Ik vond dit echt de allersaaiste film die ik ooit gezien heb.. met ook een aantal domme filmquotes, zoals "they're coming" waarneer ze een heel leger Jappaners op hen af zien komen.. Hmm..
welleweirdo
Wie had je dan op die plaats willen hebben?
Een onbekendere goede acteur.
welleweirdo
De rest van de film is dik ok. Idd, het sterrenstatus van Tom Cruise zit een beetje in de weg. Ook het einde vind ik ronduit slecht. Ze worden allemaal neergemaait en dat was het dan wel weer. Had een fantastische eindbattle kunnen zijn. Is niet meer dan een saai opstootje. Jammer, erg jammer.
welleweirdo
sorry, zo'n film is meer waard dan een 0,5*. Je kan hem slecht vinden, maar je kan ook overdrijven. Bijna geen enkele film is een 0,5* waard en zeker een zeer redelijke film als deze niet. Ben je anti-Tom Cruise of wat is het? Er moet dus iets zijn waarom je de film zo benadeeld, want hij is meer dan een 0,5* waard.
Schildpaddo
Ten eerste vond ik het gewoon supersaai, het kon me echt niet boeien, idd, Tom Cruise is ook niet echt leuk om naar te kijken (vind ik). Het is allemaal oppervlakkig gepraat over de Samurai, dat ze zou rustig zijn enzo, en dat ze zichzelf kennen, dat vertellen ze wel, maar niet wat er achter zit enzo.. Het landschap is mooi, maar dat is dan ook , vind ik, het enige in de film wat meer verdiend dan een 0.5
* bombastische score
* Samurai die Engels spreken
* Palmbomen in Japan
... jaja, dat verdient zeker meer dan 0.5*

'The Last Samurai' van Edward Zwick wordt vanavond uitgezonden op televisie

Hitserie 'Shogun' op Disney+ loopt op zijn eind: deze ijzersterke titels voelen als thuiskomen

The Green Mile

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024
japanverlies van geliefdewar crimessense of guiltswordplaygeneralsamuraioorlogsveteraankatanazwaardarms dealhomelandkeizerlanguage barrierself-discoverymountain villageforeign legionhuurlingcampaigncommercial agreement insurgenceleaderwar strategygettysburg slaughtersoldaatperiode stukalcoholischu.s. soldierhistorically inaccuratejapanese armywarrior19e eeuwwar trauma vindictiveintenseantagonisticmighty whiteygoing native