Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Steven Seagal, Tommy Lee Jones en Erika Eleniak
Releasedatum: 18 februari 1993
Bekijk via Disney+
Plot Under Siege
"It's not a job... It's an Adventure!"
Een Amerikaans gevechtschip dat op het punt staat om buiten gebruik genomen te worden wordt gekaapt door een groep terroristen. Gelukkig is de scheepskok Casey Ryback een voormalig Navy SEAL. Hij gaat eigenhandig het gevecht aan met de terroristen.
Casey Ryback
Captain Adams
Tom Breaker
Ramirez
Lennert
Bijzonder grappig dat de film gisteren als 12 jaar en ouder werd uitgezonden met zo'n 5 reclames. Vandaar dat ik een hoop bloed en geweld van de dvd versie miste, de scene waar hij zijn mes in het hoofd van Tommy Lee Jones slaat is er helaas uitgeknipt waardoor het allemaal iets braver was.
AddictedToMovies
Zal dan wel persoonlijk zijn, maar ik vind hem erg vervelend en slecht. En ik heb hem deze hele film niet heel goed zien vechten. Ik had vooral het gevoel dat de shots het werk deden. Maar dat zal ik wel verkeerd hebben.
Lad
Film is vermakelijk in de zin van lachwekkend.
Deze slaat nooit echt aan, werkt meer op de lachspieren dan de bedoeling was en de vechtscenes zijn niet overtuigend. Meng dat allemaal samen met mindere one-liners en je hebt "Under Siege".
Toch een 2-tal sterren, ik heb hem immers uitgekeken.
De film is zo ie zo goed in alle opzichten actie ten boven,
en snap echt niet dat mensen moeiten hebben met deze film.
Of is het alleen omdat Steven Seagal erin zit
Lad
Ik had nog goede hoop door Tommy Lee Jones, maar ook hij kon de film niet echt redden.
Lennert
De versie die ze op tv uitzonden was anders behoorlijk in gesneden.
Dit blijft gewoon een lekker wegkijkfilmpje. De film kwam afgelopen zaterdag weer eens langs en toen heb ik op de eerste tien minuten na toch maar weer eens gekeken. Het was immers al vijf jaar geleden dat ik de film voor het laatst zag.Het is een lekkere no nonsens film, met een voorspelbaar verhaal en aardige actie. Seagal is lekker op dreef en vooral Tommy Lee Jones is goed bezig in zijn rol van bad guy. Prima onderhoudend actievermaak dus, met Erika Eleniak als "slagroom op de taart". De drie sterren blijven mooi staan.
Lad
Eerlijk gezegd vond ik Seagal eerder lachwekkend dan keihard en Tommy Lee Jones (nota bene één van mijn favoriete acteurs) kon zelfs de film niet echt redden.
Movie Jim
Topfilm en een echte vechtmachine aan boord dat blijkt wel het is zelf niet langdradig echt vette actie
plorp
Geweldige seagal-film die ik ook al 30 keer heb gezien en helemaal uit me hoofd ken.
coldheaven
I'll tell you what. I'll carry everything, if you kill whoever we run into, all right?
doodah
Een echte topper is het niet, maar hij was best wel aangenaam om eens te zien. Waar ik me wel wat aan stoorde was het meisje dat dan eerst lag te wenen van de schrik, maar dan later in de film een koele vechtmachine wordt.
Het verhaal, acteerwerk en uitvoering daarentegen vond ik best goed.
niethie
Zeer vermakelijke (zoveelste) Die Hard kloon en samen met Marked For Death een van Seagal's betere/vermakelijkste films. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen, dit mede omdat het allemaal alweer vrij lang geleden is dat ik hem zag.
G to the J
-4.5* voor steven seagal. verder is het wel aardige wegkijker als je niks te doen hebt in de regen, in de winter, als je zit ingevroren!
Die gast ken echt niet acteren...>_>
Hij had beter stuntman kunnen worden ipv slechte acteur..
Nomak
@ G to the J
Wat een belachelijk figuur ben je.
bild
Als niet fan van Steven Seagal vind ik dat Under Siege nog redelijk te pruimen valt. Seagal doet zijn best en heeft me eindelijk licht kunnen overtuigen van zijn acteerprestaties. Ook Tommy Lee Jones doet het zeer aardig. Maar dat alles maakt het het script nog niet beter op, net zoals de standaard sfeer.
charmed one
dit was wel een leuke film van steven seagal. maar ik vind de tweede beter. ik vind de tweede wat spannender en in de tweede zitten wat leukere vecht scenes in. maar dit deel is ook wel spannend.
mierenmark
weet je dat het script voor deze film eigelijk eerst voor die hard 3 bedoeld was
mister blonde
Volgens mij is dat niet zo, hoor. Het script van Die Hard III was oorspronkelijk voor de Lethal Weapon reeks bedoeld. Dat dan weer wel.
Ramon K
Helaas weer een teleurstellende herziening van een jeugdfavoriet. Die Seagalflicks hebben 't gewoon niet: te weinig cheese, een gebrek aan spectaculaire martial arts (ook slecht in beeld gebracht), een gebrek aan tegenstand (Ryback kan op z'n dooie gemak op dat schip rennen en alles saboteren) en Seagal kent geen zelfspot. Leuke rollen voor Jones en Busey, maar het is echt doodzonde dat twee van de drie grote badguys zo lullig aan hun einde komen. Enige echte uitschieters zijn de striptease van Eleniak en een paar korte bloederige tafereeltjes. Met een klein beetje jeugdsentiment kom ik dan op 2* uit.
Weertenaar
Een hoop kogels verbloemen het zwakke niveau geenszins: 1.50 (1.70)
Under Siege is niet veel meer dan een standaardformule film die even oppervlakkig als onuitgediept in elkaar steekt. Het script heeft niets om het lijf, wordt er maar weinig uit dé specialiteit bij uitstek van Steven Seagal gehaald en ligt de heldenrol van Ryback er wel erg dik bovenop in Under Siege. Wat het meeste tot de verbeelding spreekt is misschien nog wel de sterrencast, met louter bekende namen in de hoofdrollen. Echter stijgt er niemand ook maar enigszins boven het niveau van Seagel uit, hetgeen eigenlijk al voldoende zegt. Daarnaast speelt regisseur Andrew Davis een anonieme rol langs de zijlijn daar het Under Siege aan elke vorm van karakter ontbreekt. Met name het feit dat het verhaal zich op een boot afspeelt komt werkelijk geen moment echt lekker uit de verf. Cinematografisch is het al niet veel beter en leunt Davis voornamelijk op de capaciteiten van Seagal. Ten onrechte overigens.
riefenstahl
Gary Busey is wederom geweldig in deze zeer aardige actiefilm [ik lag dubbel toen hij aan Jones vroeg of 'ie er normaal uitzag, met pruik en make-up]; Jones en Busey zijn heerlijke slechterikken en zelfs Seagal voldoet in deze actie-film.
Als je deze film neemt zoals 'ie bedoeld is [dus gewoon lekkere -soms ongeloofwaardige- actie en one-liners] en geen hoogdravend verhaal verwacht is het zeker genieten geblazen.
In dit genre zeker wel een toppertje.
boemboem27
vanavond deze film voor de ... keer gezien.
blijft toch naar mijn mening een van de betere films van Steven Seagal.
ook interessant waren de div boobytraps die hij aanbracht.
zeker het bekijken waard...
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Mooie actiefilm. Inderdaad een van de betere van Steven Seagal.

Under Siege 2: Dark Territory
1995