• 9.374.701 stemmen

Met onder meer: Steven Seagal, Tommy Lee Jones en Erika Eleniak

Releasedatum: 18 februari 1993

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Under Siege

"It's not a job... It's an Adventure!"

Een Amerikaans gevechtschip dat op het punt staat om buiten gebruik genomen te worden wordt gekaapt door een groep terroristen. Gelukkig is de scheepskok Casey Ryback een voormalig Navy SEAL. Hij gaat eigenhandig het gevecht aan met de terroristen.

Casey Ryback

Captain Adams

Tom Breaker

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Deze film is toch wel het hoogtepunt in Seagal's carriere.

De film zit boordevol actie en explosies, het verhaal is prima en er zit een lekkere vaart in.

Verder speelt Seagal een prima actie held, die hier en daar strooit met een one-liner.

Tommy Lee Jones en Gary Busey vallen daarna op in hun sterke 'bad-guys' vertolkingen.

4****

avatar van Baggerman

Baggerman

ZE VERGATEN één DING: THE COCK (met cee o cee ka!)

Wat een lul met vingers die Seagal, zeg! Net als Chuck Norris ook al zo'n zak hooi. Altijd al gevonden....

Maar deze film met hem is nog wel te pruimen en pretendeert ook niets meer te zijn dan puur actieamusement. En slaagt daar ook in, dus: 3,5*

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Het mooiste van deze film is toch de taartscene!

avatar van Materny

Materny

Af en toe is het toch de meest afschuwelijkste gruwel die uit amerika komt gekropen.

1 man army conquers all.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Prima niemendalletje, 'Die Hard op een boot', perfect voor een luie zaterdagavond. Vond alleen wel die Tommy Lee Jones beetje irritant.

avatar van Theunissen

Een vermakelijke actie film. Tommy Lee Jones en Gary Bussy acteren prima als geflipte figuren. Steven Seagal speelt in beetje houterig in deze film maar doet het verder niet slecht wat normaal gebruikelijk is in zijn films. Erika Eleniak had men beter uit de film kunnen laten want die voegt m.u.v. de taart scene niet veel toe.

avatar van Ridderkerker

Ridderkerker

Goede film één van de beste van Seagal uiteraard.

avatar van Timecop

Timecop

Ontstijgt het nivo van een gemiddelde McGyver aflevering niet. Als ik toch zou moeten kiezen uit eenzelfde soort acteurs, dan geef me toch maar van Damme. Een 2.0 krijgt ie van mij.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Erika vind ik trouwens niet echt een knap ding; haar wenkbrauw(en) staan mij niet aan. Dus zeker als Juli '89- babe komt ze wat mij betreft te kort om de film van vrouwelijk schoon te voorzien.

Wat de film betreft: flauw verhaaltje, leuke actie en al evenveel onrealisme als in alle andere "one hero conquers it all"- films.
Zo had Seagal verschillende keren kunnen sterven als de slechteriken niet steeds nog wat zouden doorleuteren over het gezamenlijk verleden of andere anekdotes. Hierdoor slaagt de held er natuurlijk steeds opnieuw in de slechterik te ontwapenen waardoor de held ineens de bovenhand neemt.
Daarom volgende boodschap aan alle slechteriken: van zodra je de mogelijkheid hebt de hollywoodheld af te schieten: SCHIET HEM DOOR DE OGEN EN VERLIES GEEN TIJD .

Toch een beetje van genoten...

avatar van skipy05

skipy05

goede film met gewoon verhaal niets speciaals aan.

avatar van Jupilerman

Jupilerman

Kan het eerdere werk van Seagal wel smaken,ziet er topfit uit en zijn acteerstijl is interessant te noemen.Daarna werd hij dikker en dikker,wat hem niet tegenhield om tot op vandaag in actiefilms te blijven spelen

avatar van The Oceanic Six

1 van de weinige Seagal films die ik kan waarderen. Het verhaal is gewoon stoer met een kok die de gijzeling moet oplossen. Er zat veel geweld in en de actiemomenten waren ook zeker voldoende. Deze film heb ik vaak gekeken vroeger, prima om je een avondje mee te vermaken. Zelfs Seagal viel me reuze mee.

avatar van Nelusje

Nelusje

Wel aardig. Als je deze gaat bekijken, kijk dan meteen deel 2erbij, die is namelijk iets beter

avatar van garlic senior

garlic senior

Best leuke film. Eén van de weinige films met Steven Seagal die een acceptabel niveau haalt. Dit komt doordat de film leuke dialogen bevat. Zelfs Seagal was wel te pruimen in deze film en hij zag er bovendien een stuk fitter uit dan nu.

Verder vind ik de film wel erg voorspelbaar, maar de niet onaardige sfeer maakt dit gedeeltelijk goed. Tommy Lee Jones vond ik overigens wel overtuigend als schurk, alhoewel hij betere rollen heeft neergezet. Verder waren er best mooie ontploffingen, aardige actiemomenten en een originele setting. Ook leuk dat Seagal eens niet een agent speelt, maar een kok.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Toch de enige laatse beste film van Steven Seagal, maar zoals iedereen zei 1 man pawning everybody, even Tommy De Mick Jagger versie.

avatar van powerman

powerman

zeer sterke actiefilm, spijtig genoeg is Seagal geen topacteur, maar hij maakt veel goed met zijn gevechtscenes

avatar van Gert P

Gert P

Aardig aktiefilm en ook met de mooie Erika uit de serie Baywatch .

avatar van Lennert

Lennert

Geniale actiefilm met een fantastische cast en een wijd scala aan weergaloze explosies, shootouts en handgevechten. Seagal schiet duikboten aan gort, duwt Tommy Lee Jones' oog in, slaat een mes in zijn hoofd en smijt hem door een computerscherm heen, blaast Gary Busey op, slaat zijn superieuren, gooit met messen, schiet er op los, blaast keukens op, weet alles van bommen maken, blaast helicopters op, overleeft haken in zijn rug en messneden op zijn hoofd en is de enige van de hele cast die kan genieten van een naakte Erika Eleniak EN kookt als de beste.

Over the top, maar gaaf acteerwerk, humor en actie. Ik ben serieus verbaasd dat Seagal in zulke gave films heeft gespeeld. Ik was al onder de indruk van Nico/Above The Law, maar deze film overtrof alle verwachtingen die ik ooit van zijn films zou hebben.

Topwerk.

Voor de zuurpruimen: ja, deze film is achterlijk onlogisch, Seagal heeft twee gezichtsuitdrukkingen en is het concept sinds Die Hard al achterhaald. Ik kijk dit soort films echter puur voor het vermaak en de ongeloofwaardigheid. Vanuit die context is Under Siege een van de beste films ooit en zal ik hem ook zo beoordelen.

Briljant!

avatar van djelle

djelle

Lennert schreef:

Briljant!

Jou tekst is ook briljant! Een goeie en wijze kijk op deze film(s).

Ik ben serieus verbaasd dat Seagal in zulke gave films heeft gespeeld.

Ja, je zou het inderdaad niet zeggen wanneer je hem tegenwoordig bezigziet (helaas), maar Seagal was vroeger een 'big screen man' die heel wat geweldige popcornactie gedaan heeft. Hoorde in het rijtje Schwarzenegger, Stallone, Van Damme etc... actie-iconen waarmee mensen van mijn generatie mee opgegroeid zijn en voor onvergetelijke momenten gezorgd hebben. Misschien doet ie ooit wel eens een grote comeback zoals Stallone op zijn 61ste met Rambo, maar ik vrees dat dat er niet inzit. Was ooit sprake van een Under Siege III, spijtig genoeg nooit doorgegaan.

Iron Maiden

dan heb je pistol whipped zeker nog niet gezien?

avatar van djelle

djelle

Pistol Whipped is iets beter dan wat hij doorgaans aflevert de laatste jaren, maar nog steeds niet geweldig. Blijft straight to DVD materiaal waar zeker geen comeback potentie inzit (daarvoor ziet ie er ook nog bijlange niet fit genoeg uit).

ja, da's jouw mening.

ik vond dat echt weer een van z'n beste!

keihard en goed verhaal.

over smaak valt helaas niet te twisten..

avatar van Lennert

Lennert

Sportingerke schreef:

Toch een beetje van genoten...

Niet mee eens, het was vrij duidelijk dat hij het in zijn eentje niet aankon, daarom kon hij een gedeelte van de crew gelukkig bevrijden, zonder hen had hij nooit de rest van de bemanning kunnen redden of de shootouts kunnen overleven. Dat vond ik juist sterk aan de film, als hij het echt in zijn eentje had gedaan was ik het met je eens geweest, nu zit er nog een klein beetje realisme in.

avatar van erkin17

erkin17

heb deze al 3 keer gezien

toe maar!

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Flut. Standaard. Steven Seagal.

Iron Maiden

laatste punt red de film.

avatar van bobolinski

bobolinski

beetj voorspelbaar, maar toch genoten

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Het was bedoeld als minpunt.

Iron Maiden

Kan me niet voorstellen dat je Steven niet mag.

Hij heeft zoveel gedaan voor het actiegenre.