• 159.509 films
 • 9.818 series
 • 29.120 seizoenen
 • 608.829 acteurs
 • 355.352 gebruikers
 • 8.900.888 stemmen
Avatar
 
banner banner

In the Line of Fire (1993)

Actie / Thriller | 128 minuten
3,38 1.237 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 128 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Wolfgang Petersen

Met onder meer: Clint Eastwood, John Malkovich en Rene Russo

IMDb beoordeling: 7,2 (111.303)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 23 september 1993

 • On Demand:

 • Pathé Thuis Bekijk via Pathé Thuis
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot In the Line of Fire

"An assassin on the loose. A president in danger. Only one man stands between them…"

De oude geheim-agent Frank Horrigan wordt achtervolgd door zijn falen tijdens de moord op president Kennedy, waar hij als taak had hem te beschermen. Dertig jaar later bedreigt een man die zich "Booth" noemt de huidige president. Hierdoor wordt Horrigan gedwongen om terug te keren in het vak, en zo geconfronteerd te worden met zijn herinneringen aan het verleden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Secret Service Agent Frank Horrigan

Secret Service Agent Lilly Raines

Secret Service Agent Al D'Andrea

Secret Service Presidential Detail Agent-In-Charge Bill Watts

White House Chief of Staff Harry Sargent

Sam Campagna

President

First Lady

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 2945 berichten
 • 2149 stemmen

Meer dan prima thriller, die ondanks enkele mindere en gedateerde momenten, nog altijd hele goede elementen heeft.

Het begin met de undercover actie is een beetje warrig. Het werk van de Geheime Dienst met betrekking tot rare figuren en bedreigingen dan wel weer. Ik vroeg me net als het afdelingshoofd af waarom Frank de inwoner van de flat niet opwacht of bv twee geüniformeerde agenten voor de deur zet om hem op te vangen. Bijzonder overigens hoe binnen een nacht het hele appartement leeg is, iets dat meer dient als psychologisch effect voor de film dan puur realistisch is. Of werken verhuizers in Amerika ook 's nachts?

Dat Horrigan, oud en niet heel fit meer, toch bij de president wordt ingedeeld op eigen verzoek, terwijl hij duidelijk al een lastig imago heeft, is ook bedenkelijk te noemen maar heeft met zijn achtergrond rond Kennedy andermaal meer psychologische waarde dan realisme. Overigens wel goed van begin af zijn de telefoontjes met Cleary. Een kat en muis waar de boef overduidelijk de slimste lijkt, is het gevolg en behoorlijk boeiend. Om dan de laatste kritische noot te kraken, de zogenaamde romance tussen Frank en Lily vind ik om te kotsen. Zulke professionele mensen, met zo'n taak, bovendien zie ik nul chemie en voelt het waanzinnig plichtmatig. Nee, verschrikkelijk...

In the line of fire kent ongetwijfeld zijn beste momenten wanneer de spanning stijgt en de jacht opgevoerd wordt. De achtervolging over de dakken is geweldig net als de afloop van die scene. De opbouw naar het einde is ook geweldig en zijn er zat kleine momentjes waar de spanning subtiel opgevoerd wordt en kippenvel veroorzaakt. Met een Oscarnominatie tot gevolg is Malkovich natuurlijk geweldig als doorgeslagen hitman, is de muziek van Moriconne goed en herkenbaar, en The Intouchables regelmatig te herkennen, is het boeiend te zien hoe de beveiliging gaat rond de president en is met name het afvoeren op het einde interessant om te zien en meen ik toch ook in het hele verhaal en de toon van Cleary een subtiele aanklacht te horen over de offers die het landsbelang vraagt en wat men er voor terug krijgt. Een hitman die een punt wil maken en een beveiliger die iets goed te maken heeft lijnrecht tegenover elkaar. It's not all shine and bright...

In the line of fire, leuk weer eens gezien te hebben, lang geleden, niet helemaal top maar wel uberdegelijk en met hele goede momenten.


avatar van Movie Jim

Movie Jim

 • 621 berichten
 • 348 stemmen

Redelijke thriller die ik soms

best wat traag vond worden.

Ik vind In the line of fire meer een thriller dan actie als ik het zo mag formuleren.

De achtervolging op het dak was wel best spannend het hoogtepunt zou ik zeggen.

In the line of fire heb ik al een paar keer gezien maar nee ik vond hem redelijk.

Clint Eastwood speelt een geheim agent die duidelijk uit vorm is

en voor de rest blijf ik Clint Eastwood best charmant vinden.

Clint Eastwood blijft een top acteur en wat ik weet speelt hij in 47 films de hoofdrol

dus genoeg te kiezen.

John Malkovich zet wel in the line of fire een aparte rol neer vooral die gezichtsveranderingen

die hij in deze film doet, dan een bril met pruik, en ook een flinke baard apart.


avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

 • 8749 berichten
 • 4033 stemmen

Blijft na herziening een sterke thriller, waarbij een vroegere presidentiële lijfwacht het moet opnemen tegen een man die van plan is om de POTUS te vermoorden. Genoeg leuke wendingen, actie en spanning. Eastwood en Malkovich zijn sowieso altijd een pluspunt. Het zal nog lang duren voor die film me tegenvalt.


avatar van wilofski

wilofski

 • 196 berichten
 • 567 stemmen

Eerlijk gezegd vind ik deze week tegenvaller.

Nergens is het verhaal echt spannend of interessant en de film staat bol van clichés zoals de collega die zegt op pensioen te willen gaan en de volgende dag neergeschoten wordt...

Er zaten toegegeven fijne dialogen in en John Malkovich speelt hier prachtig de tegenstander. Maar het is voor mij niet voldoende om een speelduur van 2u te verantwoorden voor zo een eenvoudige film die verder nergens een hoogvlieger is.

De verplichte, voor mij overdraagbare, romance zorgt dat de film nog een half sterretje lager afklokt dan hij had mogen verdienen.


avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

 • 3916 berichten
 • 2618 stemmen

Matig.

Clint Eastwood komt niet echt uit de verf in deze stijve politiethriller. Zijn komische en romantische scènes zijn vrij slecht, maar ook het typische machogedrag is wat tegendraads met de ervaren agent die hij moet voorstellen.

Uiteindelijk maakt het niet veel uit, want de film is een typisch product van z'n tijd en overstijgt z'n genre op geen enkel moment. Het is allemaal keurig binnen de lijntjes gemaakt. Spannend wordt het dan ook nooit. Sommige dingetjes zoals de verkleedpartijtjes van John Malkovich' slechterik slaan als een tang op een varken. Nog net uit te kijken, maar niet voor herhaling vatbaar.

2,5


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 7566 berichten
 • 4391 stemmen

Degelijke old school thriller over een bodyguard. Misschien minder flitsend dan The Bodyguard (1992) met Costner, maar wel iets beter. Vandaag zien we het Eastwood zeker niet meer doen, maar ook 27 jaar geleden al botste Eastwood toch wat op zijn limieten in zijn actieve rol. Uiteraard ook omdat dit zo gestipuleerd werd voor zijn personage dat de houdbaarheidsdatum benaderde.

Prima rol ook van Malkovich die als psychopaat een kat-en-muisspelletje speelde met Eastwood. Vond de film best spannend zoals bvb de achtervolging op het dak. Al is de afloop natuurlijk voorspelbaar omdat er te veel naar verwezen wordt in de loop van de film.

De romance met Russo komt weinig uit de verf al zijn de steekjes meestal wel geslaagd. Eastwood moet je niet leren om oneliners te maken. Onderhoudende thriller dus, niet memorabel, maar altijd fijn om eens te zien.


avatar van Boneka

Boneka

 • 2324 berichten
 • 1240 stemmen

Fijne prettige thriller, met de bijna altijd trage Clint Eastwood al moet ik zeggen dat ie ineens weer erg fit was op het dak. De film had best wat korter gemogen, maar vervelen doet ie nooit. Okay de romance had van mij niet echt gehoeven het is geen straf om naar Rene Russo te kijken, maar had eruit geknipt mogen worden. Ook het piano gedeelte maakt de film extra traag. Voor die tijd is het echter een prima thriller en het laatste half uur wordt ie zowaar spannend. Vond John Malkovich overigens een puike rol spelen als psychopaat al werd in de film mij niet echt duidelijk waarom hij tegen presidenten was. In the line of Fire is verder prima in beeld gebracht. Wel vond ik het jammer dat de ondertiteling soms erg slecht was. Woorden en soms zinnen werden weggelaten of kwamen te vroeg en dat op een 4k schijf. Slordig!!!

Film 3.5

Beeld 4.5 (4K)

Geluid Dolby Atmos 4.5

Extra's 4.0


avatar van Collins

Collins

 • 6065 berichten
 • 3620 stemmen

In the Line of Fire is een fijne duistere thriller waarin Clint Eastwood nog een keer de verbeten en zelfgenoegzame actieheld speelt. Het script is behoorlijk rechttoe rechtaan. De strakke regie is van Wolfgang Petersen. De ingetogen score van Ennio Morricone.

Petersen geeft Eastwood ruim de gelegenheid om zich fysiek uit te leven. De toen 63-jarige Eastwood rent en klimt als een jonge hond en deelt af en toe een harde vuist uit als in zijn beste dagen. Het script voorziet niet alleen in de fysieke kant maar verleent hem ook een zachtere kant. Als Eastwood niet in functie is als geharde en koelbloedige beveiliger van de president van de VS, speelt hij fijngevoelig een stukje easy listening op de piano. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt hem in een scène zelfs toegestaan blijk te geven van ontroering. Mooie rol.

De andere mooie rol is voor John Malkovich. Hij speelt een krankzinnige psychopaat. Hij speelt hem angstwekkend beheerst, gecontroleerd en gedreven. Diabolisch. Hij is eng en koudbloedig op een manier zoals alleen Malkovich dat kan zijn. Eastwood vindt in hem een waardig opponent.

In de film mag Eastwood zijn angst tonen en gevoelens hebben. Hij mag menselijk zijn. Dat is een sterk punt te midden van de spannende en meer obligatoire thrilleraspecten in de film. Het kwetsbare psychologische deel van zijn karakterbeschrijving werkt positief door in het verhaal. De geloofwaardigheid van zijn karakter ondersteunt de geloofwaardigheid van het verhaal en doet de spanningsboog toenemen. Bovendien krijgt het duel tussen Eastwood en Malkovich dat vooral psychologisch is gestoeld, er een nog verontrustender tintje door.

In the Line of Fire is een intelligente thriller. Met de spanning zit het goed. Een beetje hartzeer, schuldgevoel en ander drama ontbreken niet. Mooi gefilmd. Dynamisch en atmosferisch camerawerk. Goed verhaal ook. Verder goed acteerwerk en prima uitgewerkte hoofdpersonages.


avatar van Basto

Basto

 • 9753 berichten
 • 6737 stemmen

Had voor 12 euro de 4k UHD op de kop getikt. Een mooie aanleiding voor herziening. Mooie transfer!

Het blijft een sterke Eastwood. Natuurlijk mede dankzij de goede bad guy.

Prima thriller. 4* blijft staan.


avatar van scorsese

scorsese

 • 11576 berichten
 • 10067 stemmen

Uitstekende film over een geheim agent op leeftijd die weer gaat werken in de beveiliging van de president. Simpelweg een onderhoudende thriller met ook een aantal goeie dialogen. Genoeg spannende scenes en de spanningsverhogende muziek van Ennio Morricone helpt hier ook bij. Een heerlijke rol van de toen ook al oude rot Clint Eastwood, maar het is John Malkovich die de scenes weet te stelen.


avatar van Bob Gray

Bob Gray

 • 1081 berichten
 • 1782 stemmen

Zeer vermakelijke thriller zoals je die vaker zag in de jaren 90 met een uitstekende Clint en een geweldige bad guy rol van Malkovich.