- Home
Geregisseerd door: Wolfgang Petersen
Met onder meer: Clint Eastwood, John Malkovich en Rene Russo
Releasedatum: 23 september 1993
Plot In the Line of Fire
"An assassin on the loose. A president in danger. Only one man stands between them…"
De oude geheim-agent Frank Horrigan wordt achtervolgd door zijn falen tijdens de moord op president Kennedy, waar hij als taak had hem te beschermen. Dertig jaar later bedreigt een man die zich "Booth" noemt de huidige president. Hierdoor wordt Horrigan gedwongen om terug te keren in het vak, en zo geconfronteerd te worden met zijn herinneringen aan het verleden.
Secret Service Agent Frank Horrigan
Matt Wilder
President
First Lady
Captain Pervert
Eastwood en Malkovich op hun best, zoals gezegd. Prima thriller met als enige minpunt het feit dat Eastwood weer eens een (toen nog) jong chickie aan de haak slaat.
En wie denkt dat hij dat inmiddels heeft afgeleerd, nee hoor. In Blood Work (2002) deed hij het gewoon weer, ondanks dat hij de 70 al is gepasseerd. Maar ja, dat hoort erbij, verder is hij natuurlijk ubercool.
Hij komt vanavond op TV dus, ik ga 'm zeker kijken, tijdje niet gezien. Weet er ook niet meer zoveel van, behalve dat er een wijze les in zit: dat is dat je als bodyguard je niet moet bemoeien met de persoon die je beschermt, want wie weet is het wel een klootzak, en dat bemoeilijkt je werk. Heeft verder niets met het verhaal te maken, het is een quote van iemand uit de film.
otherfool
Opa Clint levert weer eens een prima prestatie. Spannend werkje, misschien niet echt bijzonder, maar wel amusant. 3,5*.
thunderball
Destijds in de bioscoop gaan zien met een vriend en toen viel het wat tegen (hij viel in slaap en ik had last vd warmte), maar naderhand via de TV en dvd de film vaker gezien en hem steeds beter gaan vinden.
De rol van Clint is erg goed, i.t.t. zijn rollen in bv de dollartrilogie en de Dirty Harry films is zijn karakter dit maal niet onfeilbaar vol zelfvertrouwen, maar is het iemand met gevoel en die ook fouten maakt.
De rol van Malkovich is zelfs nog stukken beter en ook erg geloofwaardig: het zou zo maar kunnen dat er zo'n psycho rond loopt met het plan de Amerikaanse president te vermoorden.
De spanning wordt steeds meer opgevoerd en het einde is nog behoorlijk verassend.
Klasse: vier sterren!
sinterklaas
2 jaar geleden gezien en nu moet ik hem maar eens een stem geven. Ik vond het een leuke film. Clint Eastwood maakte er zoals altijd weer iets goeds van en die Psychopaat Malkovich was ook een held in deze film die het JFK even dunnetjes wou overdoen.
Ik had me zeer geamuseert met deze film.
3,5
Movsin
Actie-thriller met een interessant, redelijk origineel gegeven, met helaas al te veel cliché's eigen aan dit soort films.
Clint Eastwood vind ik goed acteren en Malkovich is geknipt voor zo'n rol.
Leland Palmer
Redelijke film die gedragen word door het prima acteerwerk van Eastwood en Malkovich. Clint Eastwood zet één van zijn leukste rollen neer wat mij betreft. Heb ook echt een paar keer goed gelachen om de man. Net als Clint, doet ook Malkovich het erg goed, al heeft ie' soms een ietwat nichterige uitstraling.
Het verhaal daarintegen kent nogal wat schoonheidsfoutjes en is wat ongeloofwaardig. Malkovich wil toch zo graag de president vermoorden? Waarom zoekt ie' dan steeds de problemen op vraag ik me af? Die hangt constant aan de lippen van Eastwood man. Ook vond ik de rol van Russo niet veel toevoegen aan het geheel. Daarnaast is het allemaal wat standaard en krijgen we de nodige clichés voorgeschoteld, maar opzich kijkt het goed weg allemaal.
Redelijk filmpje voor tussendoor, waar het acteerwerk een sleutelrol vervult. De actie is zo nu en dan lekker, spannend word het nooit, maar opzich heb ik me aardig vermaakt, maar dan vooral om de grapjes van Eastwood.
Sportingerke
De film is niet slecht, dat nu ook weer niet, maar een wow-gevoel had ik zeker niet.
Daarvoor valt de film te vaak in clichés (met natuurlijk de nodige achtervolgingsscène op de daken - iets wat volgens mij in het echt bijna nooit gebeurt, maar wel in alle actiefilms), is de dan 63-jarige Eastwood misschien niet de ideale persoon om de president tegen een koelbloedige moordenaar te beschermen en is die koelbloedige moordenaar (Malkovich) net iets te aandachtsgeil om zijn psychopaatkarakter te behouden.
Ook komen er nogal ongeloofwaardige scènes in de film voor die mede veroorzaakt worden door de hierboven vermelde gegevens. Zo is het nogal raar dat een man, als (huur)moordenaar getraind door de CIA er niet in slaagt een oude opa die reeds na vijf minuten joggen uitgeput is te verslaan in een lijf-aan-lijf-gevecht.
Daarom overheerste bij mij een eerder "13 in een dozijnfilm"-gevoel.
Maar kom, echt slecht is hij nu ook weer niet, al vind ik het zeker geen aanrader.
Zeer sterk acteerwerk van 2 acteurs die allebij van die prachtige blikken in hun gezicht hebben.
Beide zijn pracht acteurs.
De film is zeker de moeite waard en prima spannings opbouw.
3,5 ster
Justinw
Eastwood en malkovich tillen dit naar een hoger niveau, de rest is nogal een standaard verhaaltje. Maar kijk wel gemakkelijk weg.
schram101
Aardig filmpje waar Malkovich de show steelt van good old Clint Eastwood. Wat een rol zet die man neer. Geweldig!
Verder inderdaad een standaard verhaaltje, wat soms wel erg sloom is.
Aardige thriller die verder wel wat lijdt aan voorspelbaarheid.
In the line of fire kijkt lekker weg. Het plot, hoe voorspelbaar soms ook, weet te boeien en Eastwood is altijd fijn om te bekijken. Helaas is hij wel een beetje aan de veel te oude kant voor deze rol. Die achtervolgingen zagen er wel wat matig uit. Dat moet je een man op die leeftijd niet meer laten doen. Maar gelukkig kan hij nog wel wat klappen uitdelen en strooien met scherpe oneliners. Het tegenspel van Malkovich is gelukkig ook de moeite waard, waardoor de film tot het einde wel interessant blijft.
Het einde van de film viel me wel tegen. Je weet toch wel dat het allemaal goed afloopt. Ik miste elke vorm van spanning. Jammer dat regisseurs zoiets nooit eens wat slechter durven laten aflopen.
Een film waarin Clint Eastwood in meespeelt is eigenlijk altijd wel een degelijke film en zo ook deze. Verhaal is best aardig (wel helaas voorspelbaar) maar niet echt spannend. De cast (met name John Malkovich) deed het goed en Rene Russo zag er best mooi uit. Al met al gewoon een degelijke Clint Eastwood film maar nergens echt bijzonder (hij kijkt zich wel lekker weg).
Roger Thornhill
Malkovich toont aan hoe belangrijk een soms fluwelen, soms indrukwekkend-dreigende stem kan zijn: "You are still alive because I have allowed you to live, so you show me some GODDAMN RESPECT!" De huiveringwekkende scène waarin hij Clints pistool in zijn mond neemt schijnt hij te hebben geïmproviseerd
P.S. De leider van de valsemuntersbende uit de beginscène nog herkend? Tobin Bell, later Jigsaw uit Saw...
Fran
- 1953 berichten
Dit is inderdaad een degelijke film zoals ik hierboven zie beschreven. En een hele goede. Dat is ook wat ik verwacht als ik zie dat Clint Eastwood meespeelt. Hij heeft me wat dat betreft nooit teleurgesteld. Wat een goed acteerwerk weer. De manier waarop hij een sterke man laat zien die toch geknakt is door de moord op JFK is heel goed gedaan. Ja, Eastwood blijft onder de acteurs toch wel een beetje mijn held.
Ook het samenspel met malkovich is erg sterk. Ook hij zet zijn rol heel sterk neer. Die stem alleen al van hem. De combinatie van deze twee ijzersterke acteurs is op zich al een groot pluspunt. Als je daarbij optelt dat de spanningsopbouw tot aan het einde toe klopt als een bus maakt dat dit echt een film is die het waard is om voor te gaan zitten.
john mcclane 2
Ga deze film niet snel nog eens kijken.
want in mijn Mijn herinnering' is-was hij echt genieten.
Een redelijke rol van Eastwood.zit hem als een oude jas.
heerlijke meesterlijke rol van Malkovich.
martijn011
- 2034 berichten
Prima wegkijker, maar ook niet meer dan dat. Het is denk ik de eerste film waarin ik Eastwood zie lachen, dat gebeurt namelijk niet vaak. Dat geren en gevecht valt hem duidelijk te zwaar, die scènes zagen er niet uit. Toendertijd echt te oud voor deze rol. Gelukkig is z'n acteerwerk wel erg goed, hij weet zijn personage wel degelijk karakteruitdieping te geven.
Toch is de ster van de film Malkovich. Badguy spelen is natuurlijk zijn allersterkste punt, dat laat hij hier weer zien. Vooral de gesprekken tussen Eastwood en Malkovich zijn erg goed. Verder is de film prima weg te kijken, al is er van een verrassing of onverwachte plotwending geen sprake.
Degelijke film, voldoende.
John Barry
Degelijke film.
Eastwood zet een goede rol neer, al heb ik hem weleens beter zien acteren. De show wordt gestolen door John Malkovich die een enorm goede bad-guy neerzet. De rest van de cast acteerde ook wel goed.
Het kat en muis spel tussen Horrigan en Leary is redelijk spannend en de scenes tussen die twee zijn behoorlijk sterk. Het is wel jammer dat wanneer het even niet over het kat en muis spel gaat, de film best wel saai wordt. Ik doel dan vooral op de scenes tussen Frank en zijn vrouwelijke collega. Want de scenes tussen die twee haalde behoorlijk wat vaart uit de film.
De muziek komt van Ennio Morricone. De muziek werkt goed in de film, maar van Morricone heb ik wel eens beter werk gehoord.
Al met al vind ik dit dus vooral een erg degelijke film. Leuk als tussendoortje, maar verder niet zo bijzonder.
Mjah.
Een doorsnee horror of comedy moet vechten om boven de 3* uit te komen, een benedengemiddeld thrillertje haal zo 3* en oneven. Geen idee wat dit genre verder zo speciaal maakt dat zelfs de ondermaatse pogingen nog riant scoren, maar films als deze vind ik gewoon zwak.
Voor het geweldige plot zal het in ieder geval niet zijn. Standaard verhaaltje waarbij Eastwood de president moet beschermen tegen een doorgeslagen psychopaat. Of Eastwood het redt? Hoeft amper een spoiler tag rond, het verloop volgt braaf het boekje.
Voor het geweldige acteerwerk moet je het ook niet doen. Eastwood probeert zich door een paar komische comebacks door te worstelen en Malkovich zit met een Clark Kent probleem. Zijn kom is zo herkenbaar dat een brilletje + pruik niet werkt, al helemaal niet wanneer z'n gezel twee fotos onder z'n neus geduwd krijgt 5 seconden nadat hij met Malkovich nog aan tafel zat. Da's allemaal grappig in een superheldenfilm, iets minder flatterend voor een thriller als deze.
Visueel stelt het ook allemaal weinig voor. Petersen meet zich een doorsnee Hollywood stijltje aan, soundtrack is hetzelfde verhaal. Wat er dan nog rest? Wel, helemaal niks, dus waar al die positieve geluiden vandaan komen is mij een compleet raadsel. Vertelling is nog enigszins vlot, maar da's het enige wat deze film redt van een complete afgang.
Flavio
Deze thriller stijgt niet echt boven de middelmaat uit en is in feite een nogal clichématige formulefilm, maar het blijft gelukkig wel onderhoudend, al had het wel een minuut of 20 korter gemogen. Malkovich is prima als sinistere psychopaat, Eastwood kwam als actieheld niet helemaal uit de verf, en ook zijn romance met de 25 jaar jongere Russo was niet erg geloofwaardig. Nog los van het feit dat hun obligate liefdesplotje volledig overbodig aanvoelde.
PCTERN
Zonder meer 1 van Eastwoods betere films. Wat tevens geldt voor Malkovich in van zijn beste karakterrollen. Hij bewijst ook hier 1 van Hollywood's beste karakter acteurs te zijn.
Goed degelijk script, verhaal blijft boeiend en spannend van begin tot eind. Goed tempo in dit kat en muis spel van begin tot eind.
Enig minpuntje is Russo, had betere casting kunnen zijn.
Night's Watch
Ik moet nu toch eens kennis gaan maken met het werk van Wolfgang Petersen en aangezien ik al een tijdje geen film met Clint Eastwood meer had gezien besloten om met In the Line of Fire te beginnen.
Het is helaas nogal een tegenvaller. Het lijkt of nergens de moeite is gedaan om boven een acceptabel niveau uit te stijgen, het kabbelt de toch niet geringe speelduur eentonig door. Enkel de acteerkwaliteiten van Eastwood en Malkovich zorgen dat de film niet vervelend wordt. Zojuist schreef ik bij The Thomas Crown Affair (1999) dat ik Rene Russo liever in een kleinere rol zie, in deze film kon ik haar inderdaad beter verdragen ondanks de matig gespeelde relatie met Eastwood.
Eraser2
Eastwood in de 90s doet het bij mij altijd wel goed. Heerlijk om hem af en toe lekker chagrijnig te zien vloeken en tieren. Voor de rest is dit een formule filmpje die alle gebaande paden bewandeld. Kijkt lekker weg en Malkovich is een prima villain. Overigens vind ik de 'romance' tussen Eastwood en Russo een beetje eng om te zien (25 jaar verschil
baspls
In de jaren 90 had Clint Eastwood al afscheid genomen van de Western met Unforgiven en met In the Line of Fire neemt hij ook afscheid van het Dirty Harry-type personage.
Eastwood speelt hier een doorgewinterde geheim-agent die bijna met pensioen moet. Als iemand dreigt de president te vermoorden zet hij alles op alles om deze man te stoppen. Het loopt uit op een kat en muis spel.
De film bevat de nodige clichés, maar de typische Clint-momentjes zijn bijzonder genietbaar. Bovendien speelt Eastwood bij vlagen bijzonder sterk en toont zelfs emotie, zoals de scène waar hij terug denkt aan JFK en zelfs begint te huilen. Ook John Malkovich is hier perfect gecast als de gek die het op de president gemunt heeft.
De cinematografie was een beetje flets, maar dat komt waarschijnlijk omdat de film is bijgeknipt naar 16:9. De muziek van Ennio Morricone was zoals altijd prima, al werd het nergens zo bijzonder als zijn beroemde eerdere werk.
Al met al dus vermakelijke film met Clint voor een keertje, maar geen heel erg hoogstaand werk. Regisseur Wolfgang Petersen (die eerder het meesterwerk Das Boot maakte) zou hierna helaas ook in een neerwaartse spiraal van middelmatige Amerikaanse films terecht komen.
IH88
“You're looking at a living legend, Lilly. The only active agent who ever lost a president.”
Eastwood die jacht maakt op Malkovich. Met Malkovich die een geweldige slechterik weet neer te zetten en weer eens laat zien wat voor fabelachtig acteur hij is. Soms heb je niet meer nodig voor een geslaagde film. In the Line of Fire mist soms wat spanning en heeft wat onnodige subplotjes (partner met trauma, liefdesverhaaltje rond Russo), maar het kat-en-muisspel tussen Eastwood en Malkovich houdt deze film moeiteloos overeind. Met een einde waarin de spanning aardig wordt opgevoerd.
Duke Nukem
- 1985 stemmen
Een goed gemaakte thriller met topacteurs Clint Eastwood en John Malkovich. Spannend hoewel traag opgebouwd, goede dialogen (vooral die telefoongesprekken tussen Eastwood en Malkovich), en aangename jazz-muziek (o.a. van Miles Davis). Ook de soundtrack van Ennio Morricone is zoals altijd sterk.
Kondoro
Leuke film met Clint Eastwood in de hoofdrol. Ik moet nog een hele bult films kijken waar de beste man in schitterd en ‘In the Line of Fire’ was nu aan de beurt. Een erg leuke actie/thriller film over een man die in de beveiliging van de president van Amerika zat / zit en die bij de dood van JFK aanwezig was. De president werd wederom bedreigt met de dood en nu staat ook Frank Horrigan weer in de spotlicht. Hij moet er voor zorgen om de dader dit keer op te pakken, en niet weer te falen zoals eerder was gebeurd. Hoe dichter bij het einde hoe spannender het werd, een geslaagde film die van begin tot eind wist te boeien.
TMP
Degelijke film, die het vooral moet hebben van het acteerwerk van Clint Eastwood en John Malkovich. Het plot is onderhoudend genoeg om de hele speelduur te kunnen boeien. Jammer van de geforceerde romance tussen Eastwood en Russo, het ontbreekt aan chemie tussen die twee en het forse leeftijdsverschil maakt het alleen maar minder geloofwaardig.
Lovelyboy
Meer dan prima thriller, die ondanks enkele mindere en gedateerde momenten, nog altijd hele goede elementen heeft.
Het begin met de undercover actie is een beetje warrig. Het werk van de Geheime Dienst met betrekking tot rare figuren en bedreigingen dan wel weer. Ik vroeg me net als het afdelingshoofd af waarom Frank de inwoner van de flat niet opwacht of bv twee geüniformeerde agenten voor de deur zet om hem op te vangen. Bijzonder overigens hoe binnen een nacht het hele appartement leeg is, iets dat meer dient als psychologisch effect voor de film dan puur realistisch is. Of werken verhuizers in Amerika ook 's nachts?
Dat Horrigan, oud en niet heel fit meer, toch bij de president wordt ingedeeld op eigen verzoek, terwijl hij duidelijk al een lastig imago heeft, is ook bedenkelijk te noemen maar heeft met zijn achtergrond rond Kennedy andermaal meer psychologische waarde dan realisme. Overigens wel goed van begin af zijn de telefoontjes met Cleary. Een kat en muis waar de boef overduidelijk de slimste lijkt, is het gevolg en behoorlijk boeiend. Om dan de laatste kritische noot te kraken, de zogenaamde romance tussen Frank en Lily vind ik om te kotsen. Zulke professionele mensen, met zo'n taak, bovendien zie ik nul chemie en voelt het waanzinnig plichtmatig. Nee, verschrikkelijk...
In the line of fire kent ongetwijfeld zijn beste momenten wanneer de spanning stijgt en de jacht opgevoerd wordt. De achtervolging over de dakken is geweldig net als de afloop van die scene. De opbouw naar het einde is ook geweldig en zijn er zat kleine momentjes waar de spanning subtiel opgevoerd wordt en kippenvel veroorzaakt. Met een Oscarnominatie tot gevolg is Malkovich natuurlijk geweldig als doorgeslagen hitman, is de muziek van Moriconne goed en herkenbaar, en The Intouchables regelmatig te herkennen, is het boeiend te zien hoe de beveiliging gaat rond de president en is met name het afvoeren op het einde interessant om te zien en meen ik toch ook in het hele verhaal en de toon van Cleary een subtiele aanklacht te horen over de offers die het landsbelang vraagt en wat men er voor terug krijgt. Een hitman die een punt wil maken en een beveiliger die iets goed te maken heeft lijnrecht tegenover elkaar. It's not all shine and bright...
In the line of fire, leuk weer eens gezien te hebben, lang geleden, niet helemaal top maar wel uberdegelijk en met hele goede momenten.
Movie Jim
Redelijke thriller die ik soms
best wat traag vond worden.
Ik vind In the line of fire meer een thriller dan actie als ik het zo mag formuleren.
De achtervolging op het dak was wel best spannend het hoogtepunt zou ik zeggen.
In the line of fire heb ik al een paar keer gezien maar nee ik vond hem redelijk.
Clint Eastwood speelt een geheim agent die duidelijk uit vorm is
en voor de rest blijf ik Clint Eastwood best charmant vinden.
Clint Eastwood blijft een top acteur en wat ik weet speelt hij in 47 films de hoofdrol
dus genoeg te kiezen.
John Malkovich zet wel in the line of fire een aparte rol neer vooral die gezichtsveranderingen
die hij in deze film doet, dan een bril met pruik, en ook een flinke baard apart.
Filmkriebel
Blijft na herziening een sterke thriller, waarbij een vroegere presidentiële lijfwacht het moet opnemen tegen een man die van plan is om de POTUS te vermoorden. Genoeg leuke wendingen, actie en spanning. Eastwood en Malkovich zijn sowieso altijd een pluspunt. Het zal nog lang duren voor die film me tegenvalt.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Mississippi Burning
Misdaad / Drama, 1988