• 9.433.836 stemmen

The Thomas Crown Affair (1999)

Misdaad / Romantiek | 113 minuten

Genre: Misdaad / Romantiek

Geregisseerd door: John McTiernan

Met onder meer: Pierce Brosnan, Rene Russo en Denis Leary

Releasedatum: 19 augustus 1999

Plot The Thomas Crown Affair

"How do you get the man who has everything?"

Miljardair Thomas Crown is het zat dat hij alles maar kan kopen dat hij wil. Er is echter een aantal dingen die hij niet kan krijgen, waardoor hij een aparte hobby heeft: hij steelt waardevolle kunstvoorwerpen. Na het stelen van een beroemd schilderij van Claude Monet krijgt hij een onderzoekster van de verzekering achter hem aan, die doorheeft wie de schuldige is. Remake van de gelijknamige film uit 1968.

Thomas Crown

Jarod13

Kan helaas niet tippen aan het origineel uit 1968

avatar van clairest

clairest

Ik heb hem bekeken, omdat hij van Netflix afgaat per 30 april. En ik heb er niet van genoten zoals de bedoeling is. Omdat ik, net als de hoofdpersoon, steeds heen en weer word gegooid tussen vertrouwen en niet vertrouwen. Wat op zich wel de bedoeling is van de film lijkt mij. Maar persoonlijk geniet ik daar niet van. Want in het echte leven word je gewoon bedrogen. If it walks like a duck, talks like a duck.... Daarom geniet ik niet van die spanning en de uitkomst. Dus sorry, de film krijgt van mij maar anderhalve ster.

avatar van Vikanohara

Vikanohara

Goeie muziek & sound wel in deze film. Verder eerder matig, vooral Rene Russo vond ik hier niet zo best in uit komen. Wel benieuwd naar de originele film uit 1968.

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

• 1970 berichten

Goed. Plot op zich vond ik oninteressant nl een kustroof met een romance. Maar de regie van McTiernan is top. Schilderijen als thema. De vrij scenes in het huis als modern kunst filmen (silhouetten met kleurrijke achtergrond), het zweefvliegen waarin het landschap een impressionistische Monet lijkt en natuurlijk het einde met de bolhoed als knipoog naar Magritte. Score met oa de song Sinnerman is zeer mooi verwerkt. Kat en muisspel met vertrouwen als dilemma blijft onderhoudend. Russo is zwoel en sensueel én arrogant. Ik vind het een interessant personage dat heen en weer wordt geslingerd tussen ratio (plicht) en hart (liefde). Ik had meer moeite met het personage van Denis Leary, beetje de sul van dienst. Had men daar een sterker personage uitgewerkt had dit de film zeker ten goede gekomen. The Thomas Crown affair mag gerust in het museum van de goede films hangen. Zo ergens in een hoekje.