• 9.373.722 stemmen

The Thomas Crown Affair (1999)

Misdaad / Romantiek | 113 minuten

Genre: Misdaad / Romantiek

Geregisseerd door: John McTiernan

Met onder meer: Pierce Brosnan, Rene Russo en Denis Leary

Releasedatum: 19 augustus 1999

Plot The Thomas Crown Affair

"How do you get the man who has everything?"

Miljardair Thomas Crown is het zat dat hij alles maar kan kopen dat hij wil. Er is echter een aantal dingen die hij niet kan krijgen, waardoor hij een aparte hobby heeft: hij steelt waardevolle kunstvoorwerpen. Na het stelen van een beroemd schilderij van Claude Monet krijgt hij een onderzoekster van de verzekering achter hem aan, die doorheeft wie de schuldige is. Remake van de gelijknamige film uit 1968.

Thomas Crown

The Psychiatrist

Bobby McKinley

avatar van ILDIB

ILDIB

Russo is totaal ongeloofwaardig in deze film. Hadden ze echt een ander persoon moeten laten spelen.

avatar van Rogyros

Rogyros

ILDIB schreef:

Ben ik het helemaal niet mee eens. Ik vind dat ze haar rol geweldig neerzette. Dat deed ze in mijn ogen echt goed. Ik vond haar zelfs sexy en ik ben helemaal niet gecharmeerd van dat aspect van haar. Ze was een echte tegenspeler van Pierce Brosnan, ook niet de minste.

Verder een leuke en vermakelijke film. Niets meer, maar zeker ook niets minder. 3,5.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Opzicht niet echt een vervelende film en er werd wel goed geacteerd door de spelers, ook had de film hier en daar best mooie scenes. Maar ik kon desondanks niet altijd mijn aandacht erbij houden en af en toe werd het een beetje saai.. wel vond ik de ''roof-scene'' zelf erg leuk bedacht.

avatar van markie1978

markie1978

Ik had liever een mooie vrouw gezien, bijvoorbeeld Catherina zeta Jones.

De Eindscene is erg ongeloofwaardig. Je kunt toch iedereen arresteren die een bolhoed draagt, ze zijn immers medeplichtig.

avatar van Gnarkill2k6

Gnarkill2k6

Leuke film. Heeft me van begin tot eind kunnen boeien en vermaken. De vrouwelijke verzekeringsagente is misschien een beetje over de top... maar ach.

avatar van booyo

booyo

Het is niet echt een slechte film, maar toch kon het mij totaal niet boeien. Vond het allemaal veels te onrealistisch en makkelijk.. De rol van Rene Russo deed mij helemaal niks, behalve dan dat ik haar behoorlijk sexy vond. Nee, deze film is helaas niet echt aan mij besteed..

avatar van booyo

booyo

markie1978 schreef:

Maja, verder grappig filmpje.

Frappant dat je er ondanks deze minpunten nog 5* voor geeft..

avatar van skip

skip

Geweldig leuke film waarin Brosnan en Russo de perfecte match vormen. Film met een dikke knipoog, je moet het niet te serieus nemen allemaal maar gewoon kijken en genieten van een mooi in elkaar gezette film. 4*

Deze film staat bij mij op nummer 1. Ik heb 'm nu oprecht al 25 keer gezien en elke keer geniet ik met volle teugen. Ik houd van heel veel films maar toch...mijn nummer 1 film. Het klopt gewoon allemaal; heerlijk om naar te kijken, alles wat ik wil zien in een film.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Tot nu toe is dit de beste film van Pierce Brosnan die ik al gezien heb, lekker tempo, een beetje leuke actie, bedrog en wat psychologische oorlog tussen de personages. Heerlijk

avatar van Betamax

Betamax

Prima verhaal, goeie interactie tussen Russo en Brosnan.

Om een keer te zien leuk maar 25 keer dat is mij wat veel.

avatar van jan

jan

Spannende, komische film met wat romantiek. Leuk van begin tot het einde, maar wel een beetje onwaarschijnlijk.

avatar van Heseven

Heseven

markie1978 schreef:

Maja, verder grappig filmpje.

Medeplichtig aan wat? Diefstal?

Thomas Crown kon op dat moment niet worden gearresteerd, misschien alleen voor het feit dat hij rookgranaten bij zich heeft.

Medeplichtigheid slaat ook niet op het dragen van bepaalde soort kleren, goed ze zaten in het complot, maar hiermee zijn ze dus niet medeplichtig aan een misdaad. Zelfs Crown kon op dat moment gewoon glashard ontkennen.. Er was geen bewijs.

Nu even over de film ,

Goede film mijns inziens, perfecte rol voor Russo, een vrouw als Catherina had de film in een heel ander daglicht gestoken en had de film in mijn beoordeling eerder naar beneden getrokken. Russo zet de rol perfect neer. Ik vind dat het politieteam ietsje te ver naar achter wordt getrokken. Ze hadden van mij ietsje centraler in de film mogen staan. Maar goed, dat is dan ook weer is wat anders dan in andere films! Het plot zit eigenlijk bijna steenvast in elkaar, maar het einde met het met waterverf bewerkte schilderij deed mij toch nog even nadenken. Als je een kunstliefhebber bent, bewerk je dan je schilderij met waterverf? en laat je de sprinklers diezelfde Monet besproeien? Misschien dat ik hier niet goed nadenk, wijs me erop als ik fout zit. Ik heb geen idee of zoiets kwaad kan voor een schilderij. Ik weet dat er een beschermlaag op zit.

Kortom, zeer fijne film. Heeft me prima vermaakt. Acteurs staan goed op hun plek en het verhaal is zeker niet in 2 avonden bij een kop koffie in elkaar geflanst . De hoofdrol met Pierce Brosnan staat zo perfect in mijn ogen, die had niet beter gekund.

4.0 Sterren!

avatar van Tom1989

Tom1989

skip schreef:

Helemaal mee eens, alleen vond ik het verhaal in het begin een beetje langzaam opgang komen (met uitzondering van het allereerste begin)

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Ace Hanlon schreef:

Rene Russo is veel meer dan alleen maar "knap".

Zij is op en top "vrouw", waarbij de ware schoonheid van binnen zit.

Heel wat meer dan die hersenloze blondjes, die misschien op het eerste gezicht mooi zijn, maar verder niets meer zijn dan een leeg vat.

Met Tukkerstein eens.

Waarop basseer je overigens dat Russo zo hoogbegaafd is. Op basis van de filmbeschrijving wellicht?

Ze komt behoorlijk irritant over. Verschijnt op plaats delict en weet toevallig meteen hoe alles in elkaar zit, zonnebrilletje op en zo nonchalant mogelijk kijken.

Ook typisch Amerikaans. Russo die niet eens twee zinnen in vreemde taal fatsoenlijk uit haar smoel krijgt en dan vervolgens triomfantelijk kijkt alsof je beindrukt moet zijn. Alleen Amerikanen trappen daar toch in?

Ik zeg 2,75*

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede en soms wel leuke film.

Een prima cast en een voortreffelijk scenario zorgt ervoor dat je geboeid blijft kijken hoe alles gaat aflopen.

Een van de betere vertolkingen van Pierce Brosnan en een knappe Rene Russo.

Niet echt een topfilm, maar kan hem toch warm aanbevelen.

avatar van Cinemaatje

Cinemaatje

Wat mij aanspreekt is de subtiliteit en beeldspraak in de dialogen. Vaak totaal niet begrepen door de vertaler (wat ook weer komisch is). Dubbel genieten.

avatar van NKS

NKS

skip schreef:

Jij snapt het!

Vind Brosnan en Russo allebei heel goed gecast, en het is een leuke film waar je verder niet al te veel bij na moet denken. En in het genre 'niet nadenkfilms' is hij erg sterk.

avatar van puckb96

puckb96

Heb em al duizenden keren gezien. Mooie film. Ik vind Pierce Brosnan hierin een ijzersterke rol vertolken. Zeer realistisch! Zeker een aanrader voor filmfans die van een interessant verhaal houden.

avatar van JANSSEN90

JANSSEN90

Een geweldige film 5*

Deze blijft boeien en intrigeren, en het einde en de muziek, geniaal!

De titel klinkt saai maar dat is de film helemaal niet.

avatar van erpunited

erpunited

Lekkere film. Mooi verhaal. Goed geacteerd. Een goede film om een keer te kijken

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Wat kan ik zeggen dat al niet gezegd is door anderen?

Misdadig romantische Romantische Misdaadfilm zogezegd.

De hele film is een heel dikke knipoog naar van alles en nog wat en neemt zichzelf totaal niet serieus.

Dat maakt in dit geval van de film een ijzersterk geheel.

Pierce Brosnan vind ik in deze film 1 van zijn beste rollen spelen en ook Rene Russo laat zich hier van haar beste kant zien. Ook nog eens letterlijk btw.

avatar van speranza

speranza

Dit is een heerlijke film. De chemie tussen Pierce Brosnan en Rene Russo is erg mooi. Hele mooie beelden, fraaie muziek en heerlijke romantiek waarbij gelukkig ook niet moeilijk wordt gedaan over het in beeld brengen van borsten tijdens liefdes scènes. Uiteraard is dit een film met een vette knipoog.

avatar van joyce.bb

joyce.bb

Net als bij Remco (25x) en bij Puck (duizenden keren..jaja),heb ik de film al acht keren gezien.

Blijft ook mijn favoriete no 1.

Ik heb voor de grap eens de gehele aftiteling "gelezen".

Of het hier al eerder genoemd is ,weet ik niet,maar de aftiteling vermeld uitdrukkelijk dat er in geen enkel (bestaand) museum gefilmd is.

Daarna heb ik de film nog eens 2x gezien,met andere ogen,en t blijft een meesterwerkje.

avatar van scc-j

scc-j

ILDIB schreef:

Eens ! betreft Russo voor de rest lekkere weg kijk film

avatar van Malli

Malli

Wat begint als een veelbelovend kat-en-muisspel tussen een verzekeringsexpert en een steenrijke zakenman met een ietwat speciale hobby, verzandt veel te snel in een tenenkrullend ongeloofwaardig, romantisch niemendalletje. Pierce Brosnan, geknipt voor de rol van aalgladde rijkerd, en het indrukwekkend functionele naakt ( ) van Rene Russo redden nog net de meubelen.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vandaag bekeken, en vond het niet heel erg boeiend. Het begon allemaal vrij lomp en lachwekkend dat ik me overal aan zat te ergeren. Vooral de muziekjes tussendoor waren en vooral op het begin erg vervelend.
Ik wist niet zo goed waar de film over ging, maar dat kwam ik na een tijdje te weten.

Pierce Brosnan was natuurlijk erg leuk, en hij is eigenlijk ook wel een lekker snoepje Gene Russo vond ik eerst niet zo, moest er erg aan wennen. Maar later herpakte ze haarzelf en zette ze een redelijke rol neer. Ik wou deze film vooral zien vanwege de poster, die is eigenlijk vrij mooi. Jammer dat Gene hier wel wat mooier opstaat dan ze in de film is. En toen kwam de film op tv, en heb ik het maar gelijk opgenomen. Helaas, niet zo goed uitgepakt, maar het is niet zo dat ik er erg veel van verwachtte, ik verwachtte juist helemaal niks. Daarom dat ik niks wist over het plot.
Brosnan zie ik nog altijd als James Bond, en toen hij onder het luik doorschoof moest ik daar ook meteen aan denken Gelijk een James Bond move zette hij neer.

Verder wel genoten hoor, en ook een aanrader voor liefhebbers van dit soort genres. Erg voorspelbaar maar dat zie ik door de vingers, want daar let je niet op bij deze film. Al was het wel een lange zit.

avatar van Theunissen

Wel een aardige misdaad film met een leuk romantisch verhaaltje eromheen. Leuk gespeeld door Pierce Brosnan.

avatar van gauke

gauke

Na 12 jaar de film herzien en volgens mij zijn er meer beelden op de dvd van een topless Rene Russo dan destijds in de bios. Het blijft een leuke en goede oplichtersfilm met een beetje romantiek, mooie mensen en een liefdesvol geharrewar tussen dief en detective. Pierce Brosnan is lichtvoetig, vol humor en charmant.

avatar van mnrk

mnrk

Nog steeds een prima film....

Pierce Brosnan en Rene Russo zijn een prima duo in deze film ( er is een geweldige chemie tussen deze twee )...

Het verhaal is ook goed, er gebeurt tijdens de genoeg waardoor de film geen moment verveeld... Ook de muziek in deze film past helemaal bij de film !

En natuurlijk de gastrol van Faye Dunaway .....een mooie knipoog naar het origineel.