• 9.373.864 stemmen

The Thomas Crown Affair (1999)

Misdaad / Romantiek | 113 minuten

Genre: Misdaad / Romantiek

Geregisseerd door: John McTiernan

Met onder meer: Pierce Brosnan, Rene Russo en Denis Leary

Releasedatum: 19 augustus 1999

Plot The Thomas Crown Affair

"How do you get the man who has everything?"

Miljardair Thomas Crown is het zat dat hij alles maar kan kopen dat hij wil. Er is echter een aantal dingen die hij niet kan krijgen, waardoor hij een aparte hobby heeft: hij steelt waardevolle kunstvoorwerpen. Na het stelen van een beroemd schilderij van Claude Monet krijgt hij een onderzoekster van de verzekering achter hem aan, die doorheeft wie de schuldige is. Remake van de gelijknamige film uit 1968.

Thomas Crown

The Psychiatrist

Bobby McKinley

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Vermaak met de hoofdletter V. Onderhoudend blijft hij niet de hele film, maar door een aardige Pierce, die eigenlijk gewoon weer Bond speelt, blijft het aardig en aan het einde weet je waarom de film 3,5 ster waard is.

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1905 stemmen

vond het een aardige film met een meesterlijk eind. En dan bedoel ik niet eens zozeer de clou, maar wel de manier waarop die in beeld is gebracht en vooral de geweldige muziek van Nina Simone eronder. 3 1/2

avatar van tevelenco

tevelenco

Leuke en vermakelijke film.

Met een leuk verhaal met veel plotwisselingen , spanning en een verrassend einde.

En ook nog eens goed geakteerd , met veel chemie tussen de hoofdrolspelers , TOPPIE !

avatar van Kobayashi

Kobayashi

Onderhoudend en met enkele leuke wendingen en een goed einde. Alleen de allerlaatste scene, waarbij Crown ook op het vliegtuig blijkt te zitten, was wel héél voorspelbaar. 3,5*

avatar van 007

goede film en goed verhaal. het is een vermakelijke film en een prachtig plot. Ook zo'n film waarna ik met een goed gevoel ga slapen

avatar van smakkie4u

smakkie4u

Met plezier gekeken, boeide van begin tot eind

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Erg indrukwekkende film, met Rene Russo in een heel erg goede rol, bovendien erg knap.

Spannend van begin tot eind.

avatar van U-96

U-96

• 2066 stemmen

Matige tot slechte film; ik vond er echt bijzonder weinig aan. Het verhaal leek me nog wel te doen voordat ik de film gezien had, maar de film stelde enorm teleur. Het begint goed met het slim voorbereide en uitgevoerde stelen van het schilderij, maar wanneer Rene Russo in beeld komt, zakt de film in het diepe weg. Zelfs Pierce Brosnan, die ik altijd graag zie, vond ik maar matig. Dat ligt gewoon aan deze rol waar ik hem totaal niet in vind passen. Voor de rest kibbelt de film zich voort met suffe liefde- en seksscènes en het oninteressante onderzoek omtrent Thomas Crown. Matige karakteruitdieping en een enorm voorspelbaar einde...

***** 1.5 *****

avatar van ChielB

ChielB

Prima film, leuk vermaak.

Geen briljant verhaal, subliem acteer-werk of andere unieke dingen. Nee, gewoon lekker om op een avondje weg te kijken.

avatar van Denniswolt

Denniswolt

Leuke film.

Mooie humor.

Zeker 3 tot 4 sterren.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

De perfecte hoofdrollen van Brosnan en Russo en de overduidelijke chemie tussen hun twee zorgen voor een fijne, aparte filmervaring. Veel plotwendingen, veel humor, fantastische dialogen tussen de twee en een verrassend, mooi einde (met die bolhoedjes en die koffertjes). > 3.5*

avatar van pjutter

pjutter

leuke film, beetje Mr & Mrs smith achtig, maar dan veel beter en vol met verrassingen.

avatar van Denniswolt

Denniswolt

Leuke film, goede humor. Echt hele avond genoten.

avatar van max4-ever

max4-ever

Ik ben het met dennis eens Leuke film ***,5

avatar van brielen

brielen

Stijlvolle film in een wervelend actie/avontuur op enkele exotische locaties.

Pierce Brosnan straalt zoals steeds veel klasse uit en Rene Russo is nog nooit zo sexy geweest.

Leuk detail: Faye Dunaway (uit eerste klassieker) is in de nieuwe versie te zien als psychiater van Thomas Crown. 5

avatar van hinie

hinie

mooie film.

ik vind pierce hier juist zo sexy!

avatar van Berty

Berty

even een opmerking.. volgens mij is dit geen thriller.. of heb ik dat fout?

avatar van thunderball

thunderball

Aardige film maar vergeleken bij het origineel slaat ie behoorlijk de plank mis!

In het origineel was Steve McQueen de rijke Crown (iemand wat hij in werkelijkheid niet was, want hij was van arme komaf, type straatschoffie maar hij zette Crown zeer geloofwaardig neer), die niet alleen voor de kick een misdaad uitdacht en liet uitvoeren, maar hij zag het vooral als:

hij tegen HET SYSTEEM!

En da's een heel andere invalshoek dan deze remake. Dat wordt nog eens verduidelijkt door het opvallende verschil in hoe beide films aflopen, deze nieuwe versie heeft een typisch goed eindigend Hollywood einde wat je al km's van te voren aan ziet komen, in tegenstelling tot het origineel.

Waar McQeen super cool en anarchistisch te werk ging, zet Brosnan, zoal gewoonlijk in al zijn Hollywoodrollen, hem als een super gladjannus neer, zonder verder veel demensies.

Rene Russo is daar en tegen heel goed op dreef, minstens zo goed als Fay Dunnaway vh origineel en redt wat mij betreft de film van gewoon gemiddeld naar toch nog tamenlijk goed.

3 sterren!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Zeer matig vervolg op een toch al matige film.. Die kop van Russo kan ik niet uitstaan! Geef mij dan Dunaway maar in het origineel

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Gewoonweg saai , Pierce die z'n bondrol alweer wat overdoet en Russo heb ik steeds zien "acteren" nooit echt in een rol opgaan .... hier is dat ook het geval.

Ps : Mctiernan zit in nauwe schoentjes door afluisterpraktijken van producerds , door bekentenissen van die hollywooddedective ... riskeert zelfs celstraf.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

brielen schreef:

Stijlvolle film in een wervelend actie/avontuur op enkele exotische locaties.

Helemaal mee eens.

Rene Russo vind ik echt een droomvrouw, daar zou ik best een beschuitje mee willen eten.

Brosnan speelt niet voor Thomas Crown, hij IS het gewoon.

avatar van 606

redelijk maar niet spectaculair.

3,5 ster

avatar van Louis2703

Louis2703

Beetje saai, weinig spanning en niet zo'n boeiende verhaallijn. 3,0*

avatar van FlutterBy

FlutterBy

1 van mijn favoriete films, Pierce Brosnan speelt geweldig als Thomas Crown en Rene Russo speelt ook super.

De muziek in de film is mooi uitgezocht en het verhaal was vermakelijk, dit is 1 van die filmen die ik oneindig vaak kan zien! En zij die zeggen dat het einde voorspelbaar was; Ik ben het er totaal niet mee eens, ik was echt verrast door zn laatste 'move'.

avatar van Patat

Patat

Goede, maar niet echt speciale film met een aantal mysterieuze wendingen, maar een vooral mysterieus duo in de hoofdrol. Pierce Brosnan is de nonchalante rijkeluis die wat meer uitdaging in zijn leven zoekt -kortom een "James Bond"- en Rene Russo schittert als de sexy -wel iets over the top geacteerd-, rijpe vrouw Catherine die naarmate de film vordert de touwtjes langzaam uit haar handen ziet glijden en wordt meegesleept in het spelletje van Thomas Crown. Mooi om te zien hoe ze aan zichzelf en haar omgeving begint te twijfelen, en zowel zijzelf als de kijker wordt een aantal keer op het verkeerde been gezet.

Toch springt hij maar nét boven de middelmaat uit: zo vond ik het nogal jammer dat het mysterie rond het gestolen schilderij al vrij snel wordt ontrafeld en vooral in het middengedeelte van de film ligt de klemtoon veel te veel op de relatie Thomas-Catherine, wat de film een echte Hollywood-feeling gaf.

Kortom: Thomas Crown is leuk voor een keertje.

Mijn oordeel: een goede 3/5.

avatar van netschaap

netschaap

De Thomas Crown affair is een pretentieloze mysterie film.

Pretentieloos omdat hij openstaat voor een ruim publiek, en naast het mysterie de klemtoon misschien nog eerder ligt op de zeer bizarre relatie tussen de twee hoofdrolspelers.

Deze twee elementen: het plot dat zich onvoorspelbaar ontrafelt én de zeer ongewone evolutie van het samenspel tussen Brosnan en Russo maken deze film toch tot een onvergetelijke ervaring!

Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de uitstekende acteerprestaties. De twee hoofdrollen zijn de twee belangrijkste spelers op het lijf geschreven!

Klein minpuntje is misschien dat de film halverwege mogelijk een klein beetje continuïteit verliest, maar dat is een schoonheidsfoutje dat je mogelijk even door de vingers moet zien.

De Thomas Crown Affair is mijn inziens een echte aanrader!

avatar van Fikret8

Fikret8

Vond het origineel uit 1968 beter.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Coole film man!

avatar van Tonke

Tonke

• 1982 stemmen

Opzich vermakelijke rooffilm met grappige momentjes, maar wat een verschrikkelijk irritante vrouw! Ik ergerde me dood aan haar aanwezigheid, wat de pret toch een beetje drukte.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Nogal matige film, ik begin te geloven dat McTierman eigenlijk behalve Die Hard geen enkele goede film geregisseerd heeft (Predator heb ik nooit gezien).

Begin en einde zijn natuurlijk prima en uiterst amusant. De rest van de film is dodelijk saai, er gebeurt helemaal niks. Ik ben echt niet iemand die films zonder pistolen per definitie saai vindt, maar het was gewoon niet boeiend. De gehele film is gebouwd rondom de eindontknoping die wel leuk is, maar niet zo geweldig om daar in een film van 2 uur naar toe te werken. Wat dat betreft lijkt The Thomas Crown Affair nogal op Basic, ook van John McTierman. Pierce Brosnan speelt natuurlijk een prima rol.

En jammer dat Rene Russo eigenlijk niet knap is maar dat is een ander verhaal.