Genre: Misdaad / Romantiek
Met onder meer: Pierce Brosnan, Rene Russo en Denis Leary
Releasedatum: 19 augustus 1999
Vanaf 1 februari op Netflix
Plot The Thomas Crown Affair
"How do you get the man who has everything?"
Miljardair Thomas Crown is het zat dat hij alles maar kan kopen dat hij wil. Er is echter een aantal dingen die hij niet kan krijgen, waardoor hij een aparte hobby heeft: hij steelt waardevolle kunstvoorwerpen. Na het stelen van een beroemd schilderij van Claude Monet krijgt hij een onderzoekster van de verzekering achter hem aan, die doorheeft wie de schuldige is. Remake van de gelijknamige film uit 1968.
Thomas Crown
Heinrich Knutzhorn
The Psychiatrist
Bobby McKinley
Jordy
Er zitten wel een paar goede scenes in de film, vooral de scene op het eind met de "regen" in het museum, maar over het algemeen is deze film heel erg saai. Bovendien vond ik het ook niet al te fijn om twee mensen van tegen de vijftig de hele tijd te zien kleffen. 2 sterren.
neo
ben ik het mee eens Jordy.de film begint heel goed,maar wordt dan al snel erg saai.het einde is wel leuk,maar over het algemeen is deze film niks.
ThaDeez
de manier waarop deze twee nog wel degelijk goeie personnages met elkaar omgaan in deze film vond ik wel genoeg om de film af te kijken. maar om nou te zeggen dat de rest ook zo boeiend was..nee. ik wil nog wel 2,5 sterren geven, mede voor het einde.
Jerome-B
De film begint wel leuk, maar zakt al snel in en wordt zoals de andere al beamen redelijk saai, tegen het einde wordt het gelukkig weer wat spannender, maar dat red de film eigenlijk niet. Deze film kwam bijna tegelijk met Entrapment uit, die ik ook veel beter vond. 2,5 ster.
mazdalfa
Geen onaardige film. Er wordt in ieder geval geprobeerd om te ontstijgen aan het standaardwerk in dit genre. Niet dat het echt goed lukt, maar toch.
Overigens, als je de kans krijgt: kijk liever naar het origineel, waarin het samenspel tussen Steve McQueen en Faye Dunaway meer vuurwerk oplevert dan alle McTiernan-films bij elkaar.
Maz
gimli f
Ga ik wel kijken vanavond...
Brosnan mag ik wel als acteur.
Het origineel schijnt beter te zijn, maar die komt niet op tv vanavond...
gimli f
Aardige film, met een paar mooie momenten...
maar verder viel het wel mee.
Erg leuke film . Aardig verhaaltje (deed me een beetje denken aan Entrapment) en goeie rollen van Russo en Brosnan. Maar hier en daar had ik al wel door dat het zou gebeuren en het was ook niet altijd even geloofwaardg. Maar al met al toch een erg vermakelijke film. 3,5*
Had bij sommige scene's het gevoel dat het niet helemaal kon of erg toevallig was de scene waarin crown het schilderij steelt of de scene waarin al die mensen met hun bolhoedjes de koffertjes aan elkaar overgeven.maar misschien is ongeloofwaardig hier niet het woord voor.
Ben er nu samen met neo uit dat hier het woord simpel bij de film goed past.
Mza
- 1924 stemmen
Ik vond Rene Russo totaal verkeerd gecast, ze moest de femme fataal uithangen maar ik geloofde het geen seconde. Ik heb me flink aan haar lopen ergeren en dat heeft de voor de rest aardige film geen goed gedaan. Pierce Brosnan vond ik trouwns wel weer een goede keuze.
Goodfella
Erg matig. De film is absoluut niet meer dan luchtig, maar dan ook héél luchtig vermaak. Bovendien vond ik de muziek ontzettend irritant. 2 sterren, op het nippertje.
Sjan
Ik vond deze echt NIET leuk om te kijken, echt een vervelende film, 2*
renske
Mooie sexy film.
Ik ben het er niet mee eens dat het slechts luchtig vermaak is. In de dialogen tussen Brosnan en Russo en tussen Russo en Leary wordt ontzettend veel gehint op de behoefte van sommige mensen om spanning en avontuur op te zoeken in plaats van tevreden te zijn met een leven waarin de dingen zich durven herhalen. vlak voor Russo naar Brosnan gaat aan het einde gaat ze nog even snel langs het simpele huis van Leary en je ziet haar denken: waar ben ik aan begonnen. Als ze dan later in het vliegtuig zit, zielsalleen (denkt ze) en Brosnan haar troost in zijn Ierse accent - ik vind het geen toeval dat hij een accent gebruikt dat we vooral kennen van arme Ieren. Daar gaat het toch om, om die troost? Dat betekent toch veel meer dan een duur huis op je eigen eiland?
Het is af en toe wel een beetje mooi-filmerij.
renske
Deze film is op dit moment op tv en weer valt me op: hier is een vrouw gefascineerd door een man die (mede door enorme rijkdom) er gevaarlijke liefhebberijen op nahoudt en daarbij de grenzen van het betamelijke opzoekt. Ze zou het moralistisch gezien moeten afkeuren maar zijn avontuurlijkheid en de charisma die daarbij hoort winnen het van de moraal.
Voorbeeld: Crown is op zijn catamaran en laat deze bewust kapotslaan op het water. Het gaat er niet alleen om dat hij daarbij levensgevaar loopt, het gaat er ook om dat het gewone blijkbaar niet genoeg is voor deze man. Kijk maar naar de eeuwige fascinatie voor gangsters die mensen hebben - ze doen gewoon waar ze zin in hebben. Maar waar gangsters als de veelbesproken Cor van H. mensen (laten) ombrengen die hun in de weg zitten, is Crown een misdadiger in stijl. Hij is de belichaming van de maakbaarheid van de mens in het kapitalistische tijdperk.
Wat het sexy maakt is dat zijzelf ook geen preutse verzekeringsdame is maar stijlvol en bereid tot het uiterste te gaan.
De film doet het absoluut niet perfect - de dame bijvoorbeeld wordt door haar medespelers zoals Leary bijzonderder gemaakt dan ze is maar doet het wel heel mooi en persoonlijk vind ik The Thomas Crown Affair het perfecte zaterdagavondfilmvermaak.
Het aantal woorden dat ik aan deze film wijd, staat voor de rest in geen verhouding tot de diepte ofzo die deze film zou hebben.
En het thema van avontuur/risico opzoeken wordt in ...And justice for all op een veel indringender en hilarischer wijze aangesneden.
Treht
Ik ben het eens met de eerste zoveel posts, lange saaie stukken maar de film groeit wel, tegen het einde begint het leuk te worden. Maar toch een uur dat je zit van thx for sharing. 2,5 ster, wat nog gunstig is
puffin
Van een potentieel leuk verhaal wordt een vreselijk en langdradige film gemaakt. Eigenlijk is de film twee sterren waard, maar ik haal er nog een half sterretje vanaf vanwege de lelijke vrouwen.
EmDee
maar ik haal er nog een half sterretje vanaf vanwege de lelijke vrouwen.
oempf
Heracles
Ik vond het een leuke film met een niet verwacht en bijna sarcastisch humoristisch einde.
Moviestar
goede film met af en toe wat saaie stukken, maar het einde is werkelijk fantastisch en verassend!
davidov
"those are the words i live by"
....ja het is al eerder gedaan en dat "was het nou nodig" idee laat ik maar achterwege...ik vond het een leuke frisse film die niet volle zalen probeerde te trekken. Ja nou is het wel dat zonder de kleine actie stukjes de film aardig saai zou zijn maar dat maakt de film er niet minder op. Ik heb simpelweg genoten van het kat en muis spel wat ze spelen en het einde gaf mij echt een feel good gevoel....alsof ik zelf daar liep en het mooie kunstwerkje had verwisseld. Frisse en redelijk onderhoudende film...3.5*
Tomtommer
Vroeger toen ik deze film voor het eerst zag was ik als aan de grond genageld. Maar helaas, toen ik de film vorig jaar voor een tweede keer bekeek, kon hij mijn verwachtingen niet onlossen. Hij is ook qua score totaal weggezakt; vermoedelijk zelfs van 4 op 5 naar een schamele 1,5 op 5.
Na het bekijken van die film kreeg ik wel schrik...
Ik zal nu toch niet al mijn jeugdfilms moeten gaan herbekijken?
Beejeej
hmm, net weer gekeken (5e keer denk ik) en hij blijft echt geweldig. film zit heerlijk in elkaar
Purmerend
Redelijke film. Met een fantastisch en zeer origineel einde. 3,5*
John Doe
Heb me best vermaakt, maar ik vond Rene Russo niet echt overtuigen in haar rol als onderzoekster. Pierce speelde wel erg James Bond style maar dat mag hij hier. Verder nog wat cliche gedrag van werknemers in de kunstgalerij en ik kom niet boven 2.5 ster.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Runaway Jury
Drama / Thriller, 2003

Finding Forrester
Drama, 2000
martiniqueclaude monetfamous paintinggliderinsurance agent stolen paintingvaluable painting