• 9.381.571 stemmen

Western / Actie | 165 minuten

Genre: Western / Actie

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio

IMDb beoordeling: 8,5 (1.861.572)

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 17 januari 2013

Plot Django Unchained

"Life, liberty, and the pursuit of vengeance."

Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda.

Django Freeman

Dr. King Schultz

Calvin J. Candie

Broomhilda von Shaft

Butch Pooch / Ace Speck

Mr. Stonesipher

disneystore

Uh, in welke andere "bekende" (liefst Amerikaanse, non-tv, vrij recente, geen semi-blockbuster) films heeft Waltz dan een rol neergezet als ik vragen mag?

avatar van TimD

TimD

Verdiende oscars, zeer goede film. Had van mij ook wel beste film mogen winnen. Goeie dialogen, goed acteerwerk, interessant, komisch en tegelijkertijd zeer spannend en aangrijpend, met een geweldige rol van Waltz. 4,5 ster.

avatar van dualcia

dualcia

disneystore schreef:

The Green Hornet.

Ik kon hem daar trouwens echt niet waarderen, dus ik was blij dat hij in Django weer op zijn Inglourious Basterds-niveau was.

dualcia schreef:

The Green Hornet.

The Green Hornet is een semi-blockbuster, dismissed.

avatar van goongumpa

goongumpa

disneystore schreef:

Wat zijn dat nu voor absurde criteria .

Vond Waltz hierin trouwens ook nogal... In herhaling vallen. Maar zijn rol is op alle vlakken minder intrigerend als die van Landa in Basterds. Zijn personage is ook matig uitgewerkt (zijn laatste actie slaat nergens op).

Dan vond ik DiCaprio véél beter.

Ps: Carnage.

goongumpa schreef:

Wat zijn dat nu voor absurde criteria .

Dan vond ik DiCaprio véél beter.

Ps: Carnage.

Was eigenlijk een soort retorische vraag.

avatar van b00ts

b00ts

De scene bij aankomst bij de mansion van Don Johnson. Geweldig.

avatar van killerfreak

killerfreak

Geweldige film die geen moment verveelt. Typische Tarantino scènes met de nodige gore. En natuurlijk schitterend acteertalent met oa een geweldige diCaprio. Een must see voor de liefhebbers van het genre, maar evengoed een must see voor al de rest

avatar van JanReintjens

JanReintjens

Klasse film. Boeit tot de laatste minuuut. 4,5 sterren

HALVE TAMME. (moderator series)

Gisternacht aanschouwd en ik ben meer dan tevreden.Uitstekende acteurs(Jamie Foxx,Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio),goed acteerwerk gekoppeld aan spectaculere actiescènes.

Dit is een juweeltje die ik over een paar maanden weer kan kijken zonder dat de verveling toeslaat.

avatar van clockwork72

clockwork72

Is het erg als je deze nog steeds niet gezien hebt? Al weken op me pc staan maar door de speelduur wil ik hem steeds niet kijken... Heb dit ook met Cloud Atlas en The Hobbit..

HALVE TAMME. (moderator series)

Het is al eerder vermeld : Kwa smaak zitten wij op de zeldfe lijn gapperderflap .

(Behalve bij zwart water dan ).

Downloaddiscussie verwijderd.

avatar van BBarbie

BBarbie

killerfreak schreef:

Typische Tarantino scènes met de nodige gore.

Zou het eens geen tijd worden dat een geniale filmmaker als QT uit een ander vaatje gaat tappen? De roemruchte regisseurs uit de gloriejaren van Hollywood (Wilder, Wellman, Ford, Hawks, Zinnemann, Mankiewicz, Preminger, Cukor e.a.) waren toch een stuk veelzijdiger, om maar niet te spreken van de topregisseurs uit Japan, China, Taiwan, India en Zuid-Korea.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Het is een lange zit, maar ik heb me geen seconde verveeld!

Dit is een film die je kunt zien, herzien en nog een keer of wat herzien.

Het duurde wel even voor ik Samuel L. herkende. Hij ziet er iets anders uit, dan we van hem gewend zijn.

Ook leuk om alle gastrollen te herkennen. Sommige direct, andere pas na het zien van de aftiteling.

Om met HALVE TAMME te spreken: Dit is een juweeltje, dat ik over een paar maanden weer kan bekijken zonder dat de verveling toeslaat.

5* dik verdiend!

avatar van fvandenreek

fvandenreek

Mooie film om te zien, leuke rol van Samuel !
Alleen echt heel jammer van de laatste schiet scene
een tegen vijftig
, maar ja, dat hoort dan weer een beetje bij Tarantino....

avatar van xel

xel

Dit is zo'n film die een 5+ verdiend, vanmiddag in de bios gezien maar ga hem beslist nog vaak thuis zien. Muziek ook weer geniaal... volgens mij de eerste western met HipHop, althans die ik gezien heb )

avatar van Edu

Edu

Erg goede film! Normaal gesproken hou ik niet van Western Cowboy achtige films, maar deze film is echt te gek. Ook weet ik nooit wat ik moet denken van Quentin Tarantino zijn films (soms zijn ze erg goed en orgineel, maar bij sommige film kan ik me aan dood irriteren). Dit is eeen eerg geslaagde film van hem. Enige nadeel: Ongeveer bij het 3/4 deel van de film gaat de film erg traag en voegt weinig toe aan de film. 4,5*

avatar van alexito412

alexito412

wat is deze film slooooooooooom..kon mijn aandacht niet erbij houden, desalniettemin een geweldige prestatie door de acteurs neergezet en enkele memorabele dialogen. een 3.5...hoger kan ik deze film niet geven. Inglorious bastards daarentegen verliep iets wat vlotter dat beviel mij meer.

avatar van AFCALS

AFCALS

Heerlijke Quentin Tarantino film.

Lekker overdreven ook, normaal gesproken kan ik dat niet waarderen. Maar Tarantino flikt het toch elke keer weer.

Leonardo diCaprio en Christoph Waltz blinken enorm uit.

Leuke actie film met zeker een kern van waarheid. Worden we dankzij Tarantino toch weer aan herinnerd. Moet ook wel.

avatar van Awasiku

Awasiku

Het licht in de zaal ging uit en eindelijk ga ik 'm zien

Django

have you always been alone ...

Django

have you never loved again...

Love will live on..on..on..

Life must go on...on...on

For you cannot spend your life regretting ....

Quentin Tarantino's liefde voor films , het gaat niet om het Genre maar om wat hij ermee doet .

Alleen maar om de fotografie is deze Django Unchained meer dan de moeite waard om in de Bios te zien en om nog maar niet te hebben over ;

De Cast

De Settings

Het Verhaal

De Muziek

Christoph Waltz doet zijn Col. Hans Landa dunnetjes over ,

Jamie Foxx is de perfecte Django in deze Tarantino's versie

Leonardo Dicaprio , als je het vraagt verdient hij ook een Oscar .

Zijn vertolking van Monsieur Calvin Candie was een genot om te zien .

Samuel L Jackson is gewoon ...HAHAHAHAHAHAHA ....

Kerry Wshington als Broomhilda Von Shaft , haar schoonheid past percies bij Django

En genoeg andere bekende gezichten om maar een paar te noemen waaronder Don Johnson , Franco Nero , Tom Savini , Micheal Parks , Jonah Hill , Zoe Bell vullen hun rollen meer dan prima aan .

Je zou zeggen dat de Cast gewoon zwemmen als vissen in het gedicht van Quentin Tarantino

Met op de achtergrond de mooie dorre , hete of besneeuwde landschappen , stoffige en modderige Towns en Plantages en zo af en toe brute knallende roodfestijn Shootouts .

Dit allemaal onder begeleiding van een pluim aanstekelijke Muziek keuzes wordt de Liefde's verhaal van Django verteld .

Kortom in mijn ogen klopt het "Plaatje" van deze Quentin Tarantino's Django Unchained .

De hele 165 Minuten geen moeite mee , niet verveeld en enorm genoten .

Deze zal zeker in mijn Collectie komen te staan .

His name is King

he has a horse

Along the countryside i saw him ride

he had a gun

I knew him wel

i heard him singing,

I knew he loves someone

Het licht in de zaal ging aan en eindelijk heb ik 'm gezien ...

Damn...who's that ...Nig@# %?

Ace Hanlon schreef:

Merci .

avatar van Edie

Edie

Ja, een mooie film leuke muziek, mooie settings, goed acteerwerk meestal. Kan nog altijd niet Pulp Fiction overtreffen wat mij betreft, in deze film zitten af en toe wat saaie momenten vond ik, gelukkig werd dit wel vrij snel opgevolgd door een beetje actie. Het einde is super!

Toch tot nu toe 4*

avatar van Meister

Meister

In de bios gekeken, kut film, alles en iedereen gewoon. En ik vind Tarantino films vaak wel leuk, dit is gewoon troep, duurt te lang. Die neger ken helemaal geen vecht truukjes niks, waarom dan die rol???

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Django hoeft toch ook nergens te vechten?

avatar van mrwhite

mrwhite

Ik denk dat hij dacht dat het een soort Kill Bill western was ofzo ! Anders begrijp ik niet waarom hij dat zegt

avatar van Broek

Broek

Meister schreef:

vecht truukjes hahahaa

Dit soort reacties zijn pure comedy

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Het duurde langer dan ik had verwacht, maar eindelijk deze langverwachte film kunnen zien. Ik kan mezelf tot een grote fan van Tarantino's werk rekenen dus ik keek echt reikhalzend uit naar deze film!

Helaas stelde de film me behoorlijk teleur en is dit zelfs de minste film van Tarantino.

Het grootste euvel is het verhaal. Daar in alle films van Tarantino het verhaal meesterlijk is, is het hier niet interessant en absoluut niet meeslepend. Als kijker voelt het onaf en mist het structuur. Vooral bij Inglourious Basterds had ik het gevoel dat alles van begin tot eind klopte, plus dat het uitmondde in een geweldige climax.

In deze Django Unchained is dat veel minder en is de climax niet beter en interessanter dan een gemiddelde actiefilm.

Gelukkig was daar nog wel Christopher Waltz. Alhoewel zijn rol zeker op die van in Inglourious Basterds lijkt, kan het me toch niet irriteren. Sterker nog, ik geniet van begin tot eind van zijn aanwezigheid. Dat hij weer een Oscar voor een rol als deze heeft gewonnen verbaasd me dan ook niks.

De cast kent verder veel bekende namen, maar Samuel L. Jackson springt er ook zeker nog bovenuit. Sterke bijrol.

Helaas is deze film niet geworden tot wat ik gehoopt had. Ik ben zeker westernfan te noemen, maar deze film zal zeker niet in m'n top tien van dit genre komen.

Zoals eerder gezegd vind ik dit de minste film van Tarantino en helpen wat sterke scenes, het acteerwerk en de humor de film aan een voldoende!

avatar van djginod

djginod

In De Site > Algemeen > Manier van communiceren op MM:

Ik als Dukes Of Hazzard fan, vind het toch altijd weer erg leuk om naar een film van Quentin te kijken, want hij hield daar ook van, en dat ,kun je vaak terugzien in de films. De redneck sfeer, of de General Lee, of in dit geval een oud acteur (Tom Wopat als Marshall). Ook de naam Chickasaw County zal hij wel daar van hebben.

Buiten dat is dit weer gewoon een heerlijke harde spannende film, die wellicht nog redelijk in de buurt komt qua hardheid tegen de negers uit die tijd. Ook Franco Nero, Don Johnson en andere oude bekenden terug zien in zo een film is altijd gaaf.

Kortom, gisteren genoten in de Metropolis in Antwerpen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)