• 9.380.819 stemmen

Western / Actie | 165 minuten

Genre: Western / Actie

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio

IMDb beoordeling: 8,5 (1.861.261)

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 17 januari 2013

Plot Django Unchained

"Life, liberty, and the pursuit of vengeance."

Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda.

Django Freeman

Dr. King Schultz

Calvin J. Candie

Broomhilda von Shaft

Butch Pooch / Ace Speck

Mr. Stonesipher

avatar van dwid

dwid

Tja, in ieder geval een overgewaardeerde film mi !

Film was op zich best aardig, goed acteerwerk, muziek was prima gekozen, zat genoeg actie in en verhaal bleef boeien, ook al duurde die lang (en had hij ook wel een stukje ingekort kunnen worden). Klinkt als vele ingedienten voor een hoge score...maarja toch wordt de film een beetje verpest, door de invloeden van allemansvriend QT. Het einde bijvoorbeeld haalt de film al wel een * naar beneden, erg simpel. Daarnaast die overdreven bloedeffecten. Erg typisch Tarantino, maar niet mijn ding en zo waren er nog wel enkele details die mijn score naar beneden trokken...

Al met al moet je wel van de Tarantinostijl houden en gezien de score hier, doen veeeeel mensen dat. Op mijn lijstje is het wel de 3e van Tarantino die door de beugel kan. (samen met Pulp Fiction en Resevoir Dogs), maar een topper ? Nee !

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

2012 is misschien wel beste de filmjaar ooit met The Avengers, The Dark Knight Rises, The Expandables 2, Prometheus, Project X, Dredd, Skyfall, Looper, The Hobbit en Django Unchained.

avatar van tattoobob

tattoobob

Zo zullen er nog vele volgen!

disneystore

Bwah, maar 2012 was wel echt goed hoor. Vooral popcornfilms kennen een grote verbetering met vorige jaren.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vind ze eigenlijk minder worden. Al schijnt mijn smaak wat betreft popcornflicks wat vreemd te zijn. Ik vond Battleship geweldig terwijl velen dat maar een flop vonden.

disneystore

Niet gezien, dus geen flauw idee. Ik vond voor basic cinema filmpjes, een avondje nachos en vermaak, 2012 wel echt geslaagd. Er was een ruime keuze tussen vrij epische, kwaliteitsvolle blockbustertjes zoals Hunger Games, Dark Knight Rises en The Hobbit die een lange tijd te zien waren in elke cinema en gewoon leuke, simpele komedies zoals 21 Jump Street, Dark Shadows en Men in Black 3, om een paar voorbeelden te geven. Al vind ik Django nu niet direct een goed voorbeeld voor popcorn amusement.

avatar van AFX

AFX

Weet iemand waarom Spike lee deze film boycot? Het slaventhema lijkt me geschiedkundig toch correct?

AFX schreef:

Spike wie?

avatar van Gish

Gish

AFX schreef:

Het woord nigger valt hem te vaak. Maar het begrip afro-american was toen geen issue. Verder moet Lee gewoon zelf een film maken.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Die is veel te druk met de Knicks .

avatar van BosmaniaK

BosmaniaK

Goede film.

Niet Tarantino's beste maar tot de herziening is ie toch zeker 4 sterren waard. Wordt misschien meer of minder.

Heb erg genoten van Waltz, Caprio en Samuel L Jackson!

Jamie Foxx was daarentegen niet zo heel bijzonder.

disneystore

Ok, leuk spelletje. Vervang tijdens de volgende Django kijkbeurt het woord "nigger" met "afro-american".

"I count six shots, afro american."

"Well, I count two guns, afro american."

of of of

"Why is that afro american on a horse? You know afro americans can't right horses, right?"

Maar nee. Vind 't ook wel een gevoelige film af en toe, en kan begrijpen dat dit voor alle mensen met een zwarte huidskleur op sommige momenten best een klap in het gezicht kan zijn, maar Spike Lee focust denk ik op het verkeerde. Ik denk niet dat Tarantino zin had om een film te maken die iedereen op zijn gemak kon stellen, black or white, hij wou een harde maar fictief vertelde realiteit weergeven. En dat is 'm gelukt, en als Lee daar zich nu kan overzetten en niet kinderachtig doet zou het wel fijn zijn. Maar respect voor die man, hij heeft ook aardig wat moois op zijn naam staan. Was er ophef vanwege een Joodse regisseur omwille Inglourious Bastards? Geen idee eigenlijk, maar denk 't niet he.

avatar van mar007

mar007

je bent aardig op dreef disneystore...eerst een leuke goede recencie

en nu ook weer,mijn complimenten

avatar van Wouter

Gish schreef:

Lariekoek, hij zei al de film niet te willen zien voor hij wist wat er in gezegd werd.

avatar van Wouter

Al DeNiro schreef:

Check 1939 dan maar eens

avatar van edwinoudenes

edwinoudenes

Foxx blijft een beetje zo zo.. Hij speelde een behoorlijke "silent type". Verder (op het ietwat teleurstellende einde na) een werkelijk fantastische film!!

Spike ''wiens veters QT nog niet mag strikken'' Lee. Díe Lee.

Ah, ja nu weet ik 't. die lee dus.

disneystore schreef:

Ah, ja nu weet ik 't. die lee dus.

Ja, die Spike Lee. Neem er eens kennis van, misschien is 't wat.

avatar van Colombo

Colombo

Film begon fantastisch, daarna kakte het in na de ontmoeting met DiCaprio
Na die ontmoeting leek het of Tarantino alles snel in elkaar heeft geknutseld. Zoveel plot wtfs en vraagteken momenten.. Waarom kochten ze haar niet gelijk voor die 12000 $ b.v.?

Als tegenwoordig de regisseur en acteurs naam hebben dan scoort de film fanastisch, hier en op IMDB. Hiermee doel ik ook op films zoals Dark knight (rises) en Avengers..en Django Unchained hoort precies in dat rijtje thuis. 3,5*

Meneer Bungel schreef:

Ja, die Spike Lee. Neem er eens kennis van, misschien is 't wat.

Ik ken Spike Lee wel. Ik dacht dat je dat wel doorhad.

avatar van Reinbo

Spike ''wiens veters QT nog niet mag strikken'' Lee. Díe Lee.

Lee, die man die ooit een hitje had..... Kom op zeg. Lee's portfolio bulkt van de missers.

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede en bij vlagen erg heftige film.

Met veel QT elementen erin zoals : rare typetjes, absurde situaties en diallogen en veel geweld.

Vooral de schietscenes waren erg bloederig.

Het bloed spat daarbij wel erg weelderig in het rondt.

Verder is de cast met Waltz, Di Caprio en Foxx natuurlijk super.

Waltz is weer geweldig met zijn dialogen en zijn duitse accent.

Misschien niet zo overtuigend als in Inglorious Basterds maar toch nog steeds erg goed.

En ook Di Caprio en Foxx speelden hun rollen met verve.

Enig nadeel is toch wel de erg lange speelduur waardoor mijn aandacht soms wat verzwakte.

Maar verder heb ik me prima vermaakt met deze film.

avatar van Starry Night

Starry Night

Bijzondere film. Het geweld had ik af en toe wat moeite mee, maar was waarschijnlijk wel functioneel (historisch gezien), interactie tussen alle hoofdpersonen was geweldig. Ik vond alleen het eind hier en daar wat onlogisch en vooral bedacht om de film een spetterend einde te kunnen bezorgen. Gewoon handen schudden en met zijn drieën tegen een ondergaande zon de film uit laten wandelen was kennelijk te tam.

Overigens vond ik ook dat hj net een fractie te lang duurde. Had wat mij betreft ietsje korter gekund.

avatar van wimnoot

wimnoot

Zat die hele chique bontjas van Schultz nou ook in een beroemde western?

Reinbo schreef:

Ik ken eigenlijk maar een paar films van Lee, dus daar kan ik niet veel over zeggen, of heb je het nu enkel over geldelijke winst (daar gaat het mij verder namelijk niet om)? Ook scoort bij mij vooralsnog geen film van Lee zo hoog als de eerste films van T., dus ook daarom heb ik dat niet gezegd. Maar kijk naar de meeste van Lee's titels en het is meteen duidelijk dat hij een geëngageerd filmmaker is die de kijker (gemiddeld genomen) iets mee wil geven, terwijl T. eigenlijk gewoon pulp maakt. Daar doelde ik op.

disneystore schreef:

Ik ken Spike Lee wel. Ik dacht dat je dat wel doorhad.

Ik was niet helemaal zeker.

disneystore

Ik respecteer Spike Lee zeker, in mijn ogen is hij ondergewaardeerd en een belangrijk figuur in de historie van regisseurs. Maar reageert hij hier niet een beetje kinderachtig op, kan je je daar niet in vinden, Meneer Bungel? Dat je het niet wilt gaan zien is goed, maar die opmerkingen in zijn interviews vind ik echt nutteloos. Ik volg het quarreltje ook niet echt, maar Spike Lee mag wel wat nadenken voor hij al die impulsieve controversies uithaalt. Zo ook vorig jaar met dat Treyvon Martin voorval.

avatar van Brix

Brix

• 19685 berichten

wimnoot schreef:

Zat die hele chique bontjas van Schultz nou ook in een beroemde western?

Bontjassen genoeg te vinden in westerns.

Maar gezien Tarantino's referentie naar Spaghetti westerns zou ik dan eerst denken aan Klaus Kinski's bontjas, in Il Grande Silenzio.

disneystore schreef:

Ik heb niet alles meegekregen wat Lee gezegd heeft, maar ik vind het prima als hij kritiek heeft - een film als DU moet dat sowieso kunnen hebben. Zelfs al heeft hij de film niet gezien, want het is niet zo moeilijk in te schatten wat DU inhoudt.

Maar ik heb ook even dat Trayvon Martin voorval opgezocht en dat getuigt niet van veel tact van Lee's kant idd.

avatar van wimnoot

wimnoot

Brix schreef:

Bontjassen genoeg te vinden in westerns.

Op google afbeeldingen zag ik hem niet, maar dat was wel mijn eerste gok geweest. Ik heb die film zelf op dvd.