• 9.379.100 stemmen

V/H/S (2012)

Horror / Thriller | 116 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: David Bruckner, Glenn McQuaid, Matt Bettinelli-Olpin, Justin Martinez, Tyler Gillett, Chad Villella, Joe Swanberg, Ti West en Adam Wingard

Met onder meer: Joe Swanberg en Adam Wingard

Plot V/H/S

"This collection is killer."

Een groepje buitenbeentjes wordt ingehuurd door een onbekende om in te breken in een verlaten huis op het platteland. Ze moeten er een zeldzame videoband zien te bemachtigen. Ter plaatse ontdekken ze echter een lijk, een aantal oude televisies en een grote partij cryptische videobeelden...

avatar van tattoobob

tattoobob

andijvie schreef:

Uitgezet na 5 minuten en wat skippen. Weer zo'n super irritante zogenaamde zelfmaak movie, met camerawerk waar je misselijk van wordt. Troep!

Sorry maar als je zo deze film heb bekeken dan vind ik dat je niet kan stemmen!!!!!

avatar van Madecineman

Kakihara

• 1964 stemmen

griek schreef:

prullenbak....

Ja waarom ? Waarschijnlijk de film na 5 min afgezet ?

avatar van jippie2010

jippie2010

Kakihara schreef:

Ja waarom ? Waarschijnlijk de film na 5 min afgezet ?

Misschien user: andijvie die een ander account heeft aangemaakt nadat zijn stem is verwijderd?

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Leuk concept, maar toch te mager uitgewerkt hoor.

Het eerste filmpje was vrij ziek. Maar blijkt uiteindelijk toch nog één van de beste short tales te zijn in de film. Het tweede filmpje vond ik het meest spannende, waarschijnlijk omdat het ook het meest realistische is door de link naar het slasher genre.

Het derde filmpje vond ik het minste. Beetje blair with project en de killer was erg ver gezocht en onrealistisch. De vierde film met de skypesessie begon leuk, maar is te cliché voor woorden naar het einde toe - ook veel te vaag. Alleen de laatste film heeft nog iets of wat te bieden door zijn goede special effects en het onheilspellende sfeertje.

Maar al bij al brengt de film totaal niets nieuws. En ik vraag mij af wanneer die real footage hype nu eens echt voorbij gaat zijn.

Tijdens de film probeerde ik een rode draad te vinden, wat per verhaal steeds moeilijker werd. Oorspronkelijk dacht ik dat de gekke vrouw uit het eerste verhaal ook de dader was in het tweede verhaal, enzo verder. Als ik alle reacties hier lees zien de meesten deze film als een reeks aparte kortverhalen.
Naast het paranormale, zitten er nogal wat onlogische feiten in de losse verhaaltjes.

Amateur Night
Er is toch geen man die dergelijk monster naar huis meeneemt Nog voor het bloedbad is het duidelijk te zien dat deze vrouw geen vrouw is maar een bizar wezen. Ook de scene in de badkamer slaat nergens op, de mannen laten de deur open terwijl iedereen zich zou opsluiten en de deur op slot doen. Het van de trap vallen van de laatste overlevende was overdreven clichématig. Dit verhaal vond ik de zwakste van de reeks, niet in het minst door de irritante hoofdpersonnages.

Second Honeymoon
Hier mis ik de clue, was het meisje dat met haar vriend op reis was de vriendin van de moordenaar? Moeilijk op te maken uit de laatste scene. Hier dacht ik nog steeds dat de onbekende vrouw het monster uit het eerste verhaal was. Hier wordt de spanning al beter opgevoerd.

Tuesday the 17th
Bizar verhaal, en dan vooral de rol van Wendy? Is zij louter schizofreen omwille van haar trauma of is ze bevriend met de moordenaar? Vreemd...

The strange thing that happened to Emily when she was young.
Dit is het sterkste verhaal, en ondanks/dankzij dat de moordenaar hier een gewoon mens lijkt te zijn is dit de meest lugubere video. De spanning hier is behoorlijk ondraaglijk. Zoals ik het begrijp voert Emily's vriend bizarre experimenten uit op de vrouwen met als doel het verwijderen van organen, de link met wat hij in haar jeugdjaren deed is me niet helemaal duidelijk.

10/31/98
Opnieuw een vrouw bezeten door de duivel/het kwade, dit laatste lijkt me de rode draad te zijn doorheen alle verhalen. Ook hier is me niet duidelijk of deze vrouw één van de vrouwen is uit de voorgaande verhalen.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Van een dergelijke film verwacht je dat het uiteindelijk een goed geheel vormt, maar dat doet deze niet. Interessant, maar zo gauw je door hebt dat de clipjes los van elkaar staan en er geen logica te vinden is, wordt het steeds minder interessant. De laatste clip maakt wat betreft effecten net iets goed, maar toch jammer dat het niet meer een geheel is.

avatar van Zinema

Vieze filmpjes.

Van de 8mm van 84C MopIc via de handycam van het succesvolle The Blair Witch Project komt de schokkende camera aan bij dit V/H/S, dat meer magnetische tape belooft dan dat het biedt. Toch krijgt de ouderwetse videocassette een prominente rol toegewezen in dit lugubere werkje dat het subgenre der found footage opnieuw een impuls geeft. Dit door middel van een vijftal korte filmpjes dat doorregen wordt door een zesde; het minst interessante allesomvattende verhaal van een groep irritante kids, dat op zoek is naar een videoband.

Het eerste verhaaltje, omtrent een bril-camera, is gelijk het beste, maar ontbeert eveneens een beetje originaliteit. De langzaam opgebouwde spanning zorgt voor een des te grotere ontlading, die ook nog eens een zenuwslopend staartje kent. Grote klasse. Het tweede filmpje over een huwelijksreis kent nogal wat suspense en zit leuk in elkaar gestoken. Ook hier is het gorigheid troef. Het derde verhaaltje dat zich afspeelt tijdens een trip in het bos is ook sterk maar tegelijkertijd zo waanzinnig dat het wat afbreuk doet aan de spanning.

En van spanning moet dit horrorwerkje, met sterrencast qua regisseurs, het juist hebben in combinatie met de gore. Wat betreft dat laatste zit het de gehele film wel snor en is een sterke maag vereist tijdens de bloederige aangelegenheden. Maar als de vieze filmpjes op zijn minst iets moeten doen is het wel angst inboezemen. Dat zit er bij het zwakke vierde verhaaltje rond een gevaarlijk skype-onderonsje helaas niet echt in en ook verhaal nummer vijf kent een beter gegeven dan uitvoering. Het kippenvel is dan al weer verdwenen.

Uiteindelijke conclusie is dat V/H/S een hedendaagse maar onevenwichtige Creepshow is geworden, die een uiterst sterk begin kent met een drietal gruwelijke kortfilms. Het verhaaltje tussendoor leidt onnodig af en voelt gekunsteld en goedkoop aan. De twee laatste twee filmpjes zijn helaas van beduidend minder niveau dan de eerste drie. Toch is het de continue nare sfeer en lelijke video-look die bijdragen aan een realistische en griezelige ervaring die menig horrorliefhebber zal doen juichen. Was het niveau meer constant en de rode draad minder warrig, dan was dit meesterlijk geweest. Nu rest ‘slechts’ een solide goed.

Goed.

Met dank aan Splendid Films voor het recensie-exemplaar.

avatar van mikey

mikey

Net als creepshow zijn er wat filmpjes aan elkaar gemonteerd. Alleen nu hebben we te maken met found footage onzin. Extreem lelijke en amateuristische beelden met veel ruis om daartussen te kunnen monteren. Nou ja meest stomme zijn de enge geluidjes tijdens de horrormomenten, terwijl het found spul is. Anyway gewoon overslaan. Niet eng en langdradige verhalen.

avatar van ricor

ricor

Hier ook na 5 minuten uitgezet.

Even geskipt om te kijken of het wat betyer werd, maar rest van de film

lijkt ook met een VHS-C camera'tje gefilmd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

My cup of tea.

Werkelijk stompzinnig hoe het horrorjaar 2012 is verlopen. Instant classics worden de grond in geboord en alledaagse niemendalletjes krijgen onterecht veel aandacht. V/H/S is een waardevolle toevoeging aan het genre die, zo het lijkt, de anthology nieuw leven inblaast en tegelijkertijd doorgaat op een moderne trend. Aardig setje regisseurs, maar nog lang niet zo imposant als de lijst aan namen voor S-VHS (2013) .

Begint werkelijk ijzersterk met de wrap-around story verzorgd door Wingard. Fantastische 90's home video crap. Enorm karakteristiek. Doet qua smerigheid (look en taalgebruik) nogal denken aan een August Underground. Daar stevent het uiteraard niet op af, maar de sfeer staat als een huis. Daarop volgend komt als eerste Bruckner aan de beurt. The Signal (2007) was een mixed bag, maar toonde wel veel potentie. Dat komt er nu, tig jaar later, helemaal uit. Interessant concept en dito uitvoering. Één van m'n favorieten qua vormgeving.

De tweede verbaasde me enigszins. Ik had deze niet zo snel aan Ti West gekoppeld. Maar achteraf gezien is het niet eens zo gek dat je iets heel anders krijgt van een regisseur, dan je verwacht. Daar zijn dit soort projecten immers vaak wel goed voor. Hoe dan ook, er valt weinig op aan te merken. Je geduld wordt tot en met deze short wel regelmatig getest, maar de pay off is des te groter. Heerlijk einde en voelbaar pijnlijk. Goed getimed en de opbouw is essentieel gebleken.

Waar de meeste kijkers over lijken te vallen, is het derde filmpje. Maar ook die weet zich fijn te onderscheiden. Misschien wat 'gedachtelozer' dan de voorgaande (en de daarop volgende), maar wel met wat fijne, kleine elementjes. Zo is de verschijning van de killer erg gaaf gekozen en het sound design van een behoorlijk niveau. Wanneer het erop aan kwam, bleek de cast wel wat makkelijk door de mand te vallen...maar ach.

Swanberg (wie?) gaat vervolgens aan de slag met een auditie voor de nieuwe PA. Niet erg origineel, maar het verhaaltje maakt een boel goed. Best wel twisted en érg vermakelijk gebracht. Overtuigd redelijk wat betreft de scares, maar wordt door het laatste filmpje een beetje te kijk gezet hoor. Niet onverdienstelijk!

Last but certainly not least... het Radio Silence team. Blijken toch wel één van de grotere beloftes te zijn, met een recht-toe-rechtaan verhaaltje durven ze keihard uit de bocht te vliegen. Bovennatuurlijk shit wordt met een rotgang op je afgevuurd na het kalme afwachten. Houdt zich niet in en is zowel qua setting als visuele uitvoering top notch. Mijn favoriet iig.

Hou het voor nu op 4 dikke sterren. Het is even afwachten wat de opvolger gaat doen.

avatar van cookedbrains

cookedbrains

Best een sfeervolle film, kon er vaak geen touw aanknopen en zat vaak van wtf is dit nu weer. Maar ben toch een paar keren goed geschrokken en dat gebeurt niet vaak. Laatste filmpje en eerste filmpje zijn wat voorspelbaar maar erg mooi geschoten.

avatar van daneron

daneron

ricor schreef:

Hier ook na 5 minuten uitgezet.

Even geskipt om te kijken of het wat betyer werd, maar rest van de film

lijkt ook met een VHS-C camera'tje gefilmd.

is inderdaad het kijken niet waard, zonde van je tijd.

Het meest irritante vind ik het camera werk, sta stil man !

avatar van toikinn

toikinn

Run baby....euhh..with the cam?!

Het is tegenwoordig een hype om een horror film the maken al rennend met een camera.

Cool, tenzij er een dozijn van uitkomen.

Ik kan deze film het best omschrijven als een cocktail met daarin een aantal matige mini horror filmpjes (aka Blair-Witch project) tot één film geschud. Toch wil je de film afzien omdat je wilt weten wat de ontknoping is. Een categorie film die je gaat kijken als er daadwerkelijk niets op TV is.

2.5* in alle redelijkheid.

avatar van MrLee

MrLee

Had geen verwachting, maar voor z'n genre best een aardige film. Op sommige punten ook wel origineel. Leuk ....

avatar van namingway24

namingway24

Neem twee van mijn favoriete horror-subgenres, de found footage en de anthology-film, gooi ze in de blender, en je krijgt een film die me waarschijnlijk wel kan bekoren. En dat klopt; ik vond dit allemaal erg leuk. Natuurlijk zijn sommige segmenten beter/leuker dan andere, maar over het algemeen laat V/H/S op mij een ijzersterke indruk achter.

Tape 56

Het omringende segment begint met wat puberale kwajongensstreken, maar mondt naar het einde toe uit in een aardig schrikfestijn. De personages zijn wel één-dimensionaal en de reden waarom ze op zoek zijn naar Tape 56 wordt nooit echt duidelijk, maar het is een redelijke manier om de filmpjes aan elkaar te verbinden.

Amateur Night

De eerste video vind ik meteen de sterkste van allemaal. Natuurlijk weet je vanaf het moment dat het vreemde monster-meisje in beeld komt wel hoe het gaat aflopen, maar het gaat in dit geval om de fraaie uitwerking die mij weet te overtuigen. Het meisje in kwestie heeft prachtige indringende ogen, waar bijna wel iets mee gedaan moet zijn, want ze waren wel groot. De speciale make-up effecten zijn erg overtuigend en het bloed vloeit rijkelijk. Verder zijn de personages zó irritant dat je ze met plezier uit elkaar gereten wil zien worden. Ik vond het trouwens cool om te zien hoe de laatste jongen van duizelingwekkende hoogte te pletter viel. Verder was het (au naturel) naakt een welkome aanvulling (het vrouwelijke wel te verstaan ). Een dappere rol van de knappe Hannah Fierman, en wat mij betreft één voor de horror Hall of Fame.

Second Honeymoon

Het onderwerp plaats je niet gelijk bij Ti West, maar de uitwerking is typisch zijn stijl; de build-up is vrij lang, maar de pay off is venijnig en memorabel. De voorspelling van de mechanische waarzegger is vrij cryptisch maar wordt mooi ingelost; je denkt dat het bij de eerste stalker-beelden wel duidelijk is dat iemand het op het stel gemunt heeft en je vergeet dat eerdere moment tot aan de bloederige ontknoping waar de cirkel weer rond is. Het stuk waarin de lesbische lover van het meisje de tandenborstel van haar man in de plee stopt was een beetje nutteloos, maar levert één van de schaarse humoristische momenten van de film op.

Tuesday the 17th

Met een naam als Tuesday the 17th is het geen verrassing dat het hier een insteek op het slasher-genre betreft. Het is knap hoe de makers binnen een kwartier een fascinerend verhaal weten neer te zetten en de moordenaar is uniek. Fraai gedaan hoe de beelden misvormd raken, en hoe de onzichtbare moordenaar vaag in beeld verschijnt om bloederig toe te slaan. Grappig dat het segment eigenlijk een soort vervolg is op een film die nooit bestaan heeft.. De personages zijn standaard slasher, en de moorden zijn bloederig genoeg, maar het is de unieke bad guy en het gebruik van de verstoorde VHS-beelden die hier zo veel toevoegen aan de sfeer. Tuesday is niet alleen een memorabel segment van V/H/S, maar gelijk een van de leukere slasher-films die ik in tijden gezien heb.

The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger

Het segment van V/H/S waarvan je nooit of te nimmer kan raden hoe het af gaat lopen. Het is het stuk met de leukste schrik-momenten , maar de bron van het kwaad laat zich niet makkelijk raden. Toch had ik wel door dat de man waar het meisje mee praatte niet helemaal koosjer was , maar de pay-off is erg fraai en onverwacht. Er zitten gelukkig ook een paar fraaie special effects in dit deel, en de Dok krijgt de vrouwen trouwens wel erg gemakkelijk uit de kleren. Niet dat we qua naakt veel te klagen hebben in V/H/S, maar hier waren de dames wel érg fraai.

10 / 31 / 98

Een vagere naam kun je niet bedenken, maar dit was na Amateur Night mijn favoriete segment van V/.H/S. Het woord achtbaanrit is misschien wat cliché, maar hier zeker op zijn plaats, en dit filmpje is qua special effects verreweg het vetst. Dit deel heeft de leukste schrik-momenten, zoals de persoon in de spiegel en de armen die uit de muur komen, en het loopt met recht met een klapper af. Een sterk punt om deze memorabele film mee af te sluiten.

Het gebruik van verouderde technologie en de schokkerige camera heeft me in V/H/S nooit dwars gezeten. Ik hou zelfs een beetje van deze stijl. Nee, het found footage genre is voor mij nog steeds niet dood; dit geeft het voor mij zelfs weer een nieuwe impuls.

Het tweede deel schijnt al af te zijn en nog beter dan dit eerste deel. Ik ben razend benieuwd, want dit was al erg, erg leuk. Het begin van een franchise? Wat mij betreft: graag.

avatar van jippie2010

jippie2010

Thanx voor deze uitgebreide (en in mijn ogen goede) recensie

avatar van tattoobob

tattoobob

Helemaal mee eens!!!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Best wel naar allemaal. Vooral wanneer je je bedenkt hoe makkelijk dit ons ook kan overkomen.
Er lijkt een soort thema van vertrouwen in verwerkt of het thema schijn bedriegd. En zoals we allemaal wel weten, schijn bedriegd. In het 2e verhaaltje vertrouwd de man erop dat hij een goede relatie heeft met zijn vriendin, echter niets blijkt minder waar. Dit zou iedere boerenlul kunnen overkomen. Ook het verhaaltje met de webcam. De vrouwen vertrouwen hem, maar ook hier is het puur bedrog. Alleen het eerste verhaaltje wijkt wat af van het thema vertrouwen.

Ik vind alle verhalen goed en de één natuurlijk beter dan de ander. Er zaten geen grote missers tussen. Het 2e verhaaltje is wat saai, maar de climax maakt genoeg goed. Van sommige verhaaltjes heb ik echt helemaal niks begrepen. Maar dat is wel zo realistisch, want de personages in de film begrijpen er net zo weinig van. Toch ben ik wel erg benieuwd wat verhaaltje 4 nou precies is. Het webcam verhaal waarbij het meisje last heeft van poltergeist.

Een geslaagd project!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik ben niet zo'n fan van "found footage"-films. Dat kwam misschien wel door alle pers die aan "The Blair Witch Project" was gegeven en heel wat beloofde, maar die film voldeed niet aan mijn verwachtingen. Misschien vreemd, maar door deze film was ik toch aangenaam verrast. Wel vond ik dat de camera-bewegingen iets minder schokkend zouden mogen zijn, maar het zestal aan verhalen wist me wel te boeien. Het filmpje met de webcam vond ik het minst. Het laatste verhaal vond ik het vetst. Niks mis mee voor op een griezelige zaterdagavond met een zak popcorn en een halve liter cola naast je en natuurlijk... Het licht uit! 3,5 *

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

JacoBaco schreef:

Hij haalde iets van een levensvorm uit haar rug of buik dacht ik (kon ik even niet zo goed zien). Ik denk dat het om iets buitenaards ging. Later zie je hem met een ander meisje die dezelfde wond heeft. Volgens mij gebruikt hij meisjes voor het planten van een bepaald wezen. Of iets vaags in die richting .

Geniale film in ieder geval. Zo onvoorspelbaar.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Inderdaad, of iets vaags in die richting. Ik zie het in elk geval niet als een minpunt.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Nee, zeker niet.

avatar van mixmaster

mixmaster

de film laat toch een rare nasmaak achter , alle filmpjes hebben wel iets dat je bijblijft.

soms is het allemaal wel erg rommelig en verwarrend , maar al met al heb ik me toch wel vermaakt met deze zeer aparte horrorfilm.

avatar van Boeikens

Boeikens

Real footage vind ik wel leuk om zien maar dan wel met een iets vastere camera.

Af en toe schokkerig is ok maar hier werd ik bij het zien zowat zeeziek.

De filmpjes hadden wel potentieel en bij momenten ook wel goede gore maar ik vond ze veel te traag.

De plotwendingen en finale actie waren daarentegen meestal best goed en vooral het eerste en het derde filmpje kon ik hier best versmaden.

Spijtig van dat camerawerk en de wat trage opbouw, anders hadden er voor mij meer punten in gezeten.

avatar van Waku

Waku

De kracht van VHS zit hem in de manier van filmen.

Handcamera werk. Origineel is het allang niet meer, films als Blair Witch en de hele Paranormal Acitvity reeks hebben dit concept al aardig uitgemolken.

Toch houdt deze wijze van filmen "VHS" nog enigzins spannend.

Storingen in beeld van de vhs tapes, camera die op de grond ligt of alle kanten opschiet houdt het spanningsveld hoog. Zonder dit gegeven zou de film zo slap als een vaatdoek zijn.

Want de special effects zijn niet bijzonder en echt griezelig wordt het ook nergens.

Aardig filmpje maar niet bijzonder creepy.

2.5*/3*

avatar van Catscan

Catscan

Qua zenuwengevoel is het een goeie film. Alleen waar de film nou daadwerkelijk over gaat ... de cleu.. de rode draad???... Geen idee!

Erg slecht uitgewerkt en erg onduidelijk waar de film nou heen gaat of moet! Zelfde acteurs in verschillende tapes maakt het er nou niet bepaald duidelijker op ....

avatar van St33lo

St33lo

Gewoon mijn tijd hieraan verspilt, wat een slechte film zeg, met een oog dicht film toch afgekeken.