• 9.376.398 stemmen

V/H/S (2012)

Horror / Thriller | 116 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: David Bruckner, Glenn McQuaid, Matt Bettinelli-Olpin, Justin Martinez, Tyler Gillett, Chad Villella, Joe Swanberg, Ti West en Adam Wingard

Met onder meer: Joe Swanberg en Adam Wingard

Plot V/H/S

"This collection is killer."

Een groepje buitenbeentjes wordt ingehuurd door een onbekende om in te breken in een verlaten huis op het platteland. Ze moeten er een zeldzame videoband zien te bemachtigen. Ter plaatse ontdekken ze echter een lijk, een aantal oude televisies en een grote partij cryptische videobeelden...

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Goede regisseurs, leuk plot. Helaas een matige cast. Ben toch stiekem wel benieuwd naar dit werkje

Poster ziet er kicke uit. Lijkt me een typische film voor Imagine 2012.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

avatar van Neder0001

Neder0001

Las er net wat over in De Telegraaf, ben nu wel zeer benieuwd!

Zeker kijken dus!

boozebelly schreef:

Bezoekers kotsmisselijk...

Hehe die is goed, heb dat al meer gehoord bij andere films maar dat had ik niet ervaren toen.

wie weet met deze film wel.

avatar van Reinbo

Klinkt mij erg als een marketingstunt in de oren.....

Reinbo schreef:

Klinkt mij erg als een marketingstunt in de oren.....

Als dat zo zou zijn dan geef mij maar eerlijke marketingstunt zoals bij de film Chronicle.

avatar van Neder0001

Neder0001

Het klopt wel dat het vaak overdreven is. Er zouden ook mensen het begeven hebben bij de film 127 hours, en dat vond ik ook keihard meevallen.

Maar aangezien ik toch een Horror liefhebber ben, en zie dat deze film een vrij hoge rating krijgt op IMDb, ben ik toch geïnteresseerd. Marketingstunt of niet.

Meneer Bungel

Een stuk met commentaar van een producent en een co-schrijver over het incident: klik.

avatar van The Oceanic Six

boozebelly schreef:

Bezoekers kotsmisselijk...

Bij drie bezoekers werden lichaamsbevingen geconstateerd, die zo erg waren dat ze niet meer in staat waren op hun benen te staan. Meerdere bezoekers liepen kotsend de bioscoop uit en leegden hun maag op de straat voor de bioscoop.

Sjongejongejonge, hebben ze de zaal gevuld met 14 jarige tienermeisjes? Wat kunnen mensen toch weinig hebben zeg.

Maargoed, dit gelul had je ook bij Paranormal Activity. Mensen die zogenaamd panisch de bioscoop verlieten. Treurig.

Overigens een leuke titel om in de gaten te houden, kende hem niet.

Neder0001 schreef:

Ja, na 31 stemmen zo te zien. Lekker representatief...

Die 5 kan dat nu al ?

avatar van Chr.s

Chr.s

Rap gezakt in score op imdb.

Chr.s schreef:

Rap gezakt in score op imdb.

Vast van mensen die niet ziek zijn geworden.

avatar van Chr.s

Chr.s

Zal allemaal wel meevallen. Ik herinner me bij Hannibal ook persberichten over massaal flauwvallende mensen.

avatar van starbright boy

Chr.s schreef:

Die marketingtruc bij horrorfilms is al decennia oud inderdaad.

avatar van goongumpa

goongumpa

Wel een erg intrigerend prentje hierboven!

avatar van pierrrke

pierrrke

ben benieuwd nog allemaal zeer jonge regisseurs

avatar van Zandadder

Zandadder

Amerikanen kunnen ook vrij weinig hebben volgens mij. (OMG )

Ben wel benieuwd wie hier problemen mee hadden. Kan me niet voorstellen dat het doorgewinterde horrorfreaks betreft.

Publiciteitsstunt of niet, ik ben siked.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van xaid

xaid

ziet er goed uit

avatar van The Oceanic Six

Cool

Komt op mijn must see list.

avatar van EW101

EW101

Zandadder schreef:

Amerikanen kunnen ook vrij weinig hebben volgens mij. (OMG )

B

Laat ze dan maar eens Cannibal Holocaust bekijken of een andere Italiaanse/jaren'80-horror . Braindead zal ook wel leuk zijn voor die mensen.

Oja , of ze hier ziek worden van of niet , ik wil 'm wel zien. Het lijkt me wel een geinige film .

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Hmm, kan zowaar de eerste redelijke film in dit halve gare ''subgenre'' (hype, eerder) worden sinds CH.

avatar van EW101

EW101

Tonypulp schreef:

Je bedoelt de Found footage-films?

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Ben wel benieuwd moet ik zeggen. Film kan ik zo kijken met bord op schoot voor de tv.

avatar van Basxt

Basxt

Kan niet wachten! Vette trailer ook!

avatar van dwid

dwid

Hmmm snel ff door heen geflipperd, gefilmt met een handycam, kils die ik gezien heb zagen er wel goed uit...maar lijkt me zo op het eerste gezicht een vage film. Irritant om naar te kijken laat ik het zo zeggen. Hele tijd van die 'flitsen' net als in de trailer, die vond ik persoonlijk ook al irritant...blijkt dus ook in de film te zitten. Kijken of ik het nog kan opbrengen om hem helemaal te gaan kijken...

avatar van zombie

zombie

Matige horror-anthology van vijf korte verhaaltjes met found footage.

Het concept leek in eerste instantie een vrijbrief voor lelijk geschoten homevideo’s, maar gelukkig bleef dat beperkt tot Adam Wingard’s materiaal dat alle filmpjes aan elkaar verbindt.

Het eerste filmpje ‘Amateur Night’ van David Bruckner heeft een vervelende opbouw en kon mij niet echt boeien. Bovendien wordt hierbij gebruik gemaakt van een soort first person cam wat nogal geforceerd op mij over kwam.

Als tweede is Ti West aan de beurt met 'Second Honeymoon'. Zijn input vond ik het sterkst, mooie opbouw zonder al teveel poeha, maar wel effectief.

'Tuesday the 17th' van Glenn McQuaid is wat minder subtiel en moet het meer van de effecten hebben. 'The sick thing that happened to Emily when she was younger' van Joe Swanberg is een webcam video in de stijl van Paranormal Activity.

En het laatste filmpje '10/31/96' is van Radio Silence, een collectief van filmmakers dat net als in het eerste filmpje gebruik maakt van een first person cam. Helaas hebben zij ook de tijd genomen om wat CGI toe te voegen wat de kwaliteit niet ten goede komt. Al met al is het eindresultaat wel afwisselend genoeg, maar niet hoogstaand. Deze poging voegt ook bar weinig toe aan het subgenre.

Hadden ze Tsukamoto nou maar gebeld...