• 9.377.861 stemmen

V/H/S (2012)

Horror / Thriller | 116 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: David Bruckner, Glenn McQuaid, Matt Bettinelli-Olpin, Justin Martinez, Tyler Gillett, Chad Villella, Joe Swanberg, Ti West en Adam Wingard

Met onder meer: Joe Swanberg en Adam Wingard

Plot V/H/S

"This collection is killer."

Een groepje buitenbeentjes wordt ingehuurd door een onbekende om in te breken in een verlaten huis op het platteland. Ze moeten er een zeldzame videoband zien te bemachtigen. Ter plaatse ontdekken ze echter een lijk, een aantal oude televisies en een grote partij cryptische videobeelden...

avatar van Noodless

Noodless

El ralpho schreef :

In zijn eerste gedeelte leken mijn verwachtingen nog waargemaakt te gaan worden. Hoewel de opzet van het verhaal niet bijster sterk was bleek het mijn interesse wel te wekken en was ik erg benieuwd naar wat er uiteindelijk met de groep in het huis zou gaan gebeuren. Ook het eerste filmpje wat door de groep bekeken werd (er zijn er 5 van verschillende regisseurs in totaal) viel beslist niet tegen en vond ik erg goed gedaan. Het idee is goed en ook ijzersterk uitgewerkt waardoor ik ook goede hoop had dat de andere filmpjes mij ook zeker niet teleur zouden gaan stellen. Helaas is dit nu net wat ze wél deden.

Het tweede filmpje ging nog wel maar eindigde vrij onduidelijk en er gebeurde tot aan het einde dan ook vrij weinig. Het derde en vierde filmpje kwamen ronduit slecht en goedkoop op mij over en waren dan ook vele malen slechter dan het eerste filmpje.

alleen een ander gedachte over het vierde filmpje, vond dat wel vrij aardig qua concept...maar inderdaad de uitwerking was allesbehalve.

Het laatste filmpje kwam wel weer wat beter uit de verf, maar kwam ook niet in de buurt van de eerste. Ook het verhaal wat als een rode draad tussen de tapes doorliep overtuigde uiteindelijk niet en met de opgewekte interesse werd ook te weinig gedaan, ik had het allemaal wat sterker verwacht en het eindigde voor mij dan ook behoorlijk teleurstellend.

Het verhaal om de tapes heen leek zoals ik al eerder zij wel interessant te worden maar tevens had ik ook hier meer van verwacht. Alles bij elkaar genomen is V/H/S absoluut niet slecht, en het eerste filmpje is zelfs erg goed, maar alles bij elkaar genomen is het helaas niet geworden wat ik ervan verwacht had.

Ik vond het ook allemaal vrij warrig qua verhaallijn, de rode draad is er wel...maar de verschillende verhalen komen toch als geheel wat chaotisch over.

Conclusie :

Leuk concept, slecht uitgewerkt !

verhaal 1 : 3,5 / 5

verhaal 2 : 2,5 / 5

verhaal 3 : 0 / 5

verhaal 4 : 2,5/ 5

verhaal 5 : 2,5 / 5

dus 11/25 afgerond een 4/10

avatar van Crook

Crook

Wat ik eigenlijk echt raar vond was dat al die shit niet op dvd's stond. Waarom VHS? Omdat VHS oud is, en daarom 'cool'? Eén van de films die ze vinden op VHS is bijvoorbeeld de registratie van een skype gesprek. Skype is wel van een flinke poos na de videoband geloof ik zo. Verder opzich aardig, maar goed dat het 5 korte losse films waren, want als elk filmpje binnen deze film langer had geduurd dan was het echt een ontzettend saaie kutzooi geworden. Ben op zich wel fan van handheld gefilmde films, en er zitten in VHS ook zeker wel wat leuke vondsten, maar over het algemeen was dit maar een brakke vertoning.

avatar van gauke

gauke

Vijf op zichzelf staande, uiterst ziekelijke en lugubere verhalen in de vorm van een soort van raamvertelling die bij mij overkwam als een experiment. Ik wist dan ook regelmatig niet waar ik naar zat te kijken. Geweld, angst, seks en geweld worden zo pervers en absurd mogelijk getoond, echter ondanks de woeste wijze van doden is het verteltempo (te) kalm en uitvoerig. Mede door het gebruik van handcamera's laat de opnamekwaliteit regelmatig te wensen over. Kortom low budget horror, met veel schroot, die te lang duurt.

avatar van El ralpho

El ralpho

Noodless schreef:

Het concept was inderdaad wel degelijk aanwezig, maar het was jammer dat de kwaliteit van het eerste filmpje niet benaderd werd.

avatar van snivoos

snivoos

Al lang niet meer zo'n matige film gezien. Wat een rommel. Veel van verwacht (want ik ben wel liefhebber van het genre) maar wat een ontzettende tegenvaller.

avatar van tattoobob

tattoobob

daredevil666 schreef:

Veel lawaai maken , de "handcam" veel en bruusk op en neer laten gaan,daar ga ik geen schrikmomenten van krijgen hoor!

Daarom dat films zoals Cloverfield,Blairwitch...enz. echt slecht zijn.

Het is gewoon jouw genre niet,kijk het dan niet!!!!

Ik kijk ook geen films waar ik niet van hou duh!!!

avatar van CJN11

CJN11

Keek lekker weg maar ik begreep er helemaal niks van !! Die inbrekers kijken die tapes en dan verdwijnen ze !? wtf?

avatar van scumfrog

scumfrog

Verhaal is flinterdun, maar de tape's zijn ''very freaky''

avatar van Lex3n

Lex3n

Mensen die van deze soort films houden hebben waarschijnlijk de triology van Paranormal Paranormal Entity wel gezien (er komt een 4de uit). Wel, als je de tweede films eens goed bekijkt 8213: Gacy House of Paranormal Entity 2 en bekijk dan es het lkaatste films van v/h/s, valt er jullie dan niks op?

It's the same fucking house (met paar kleine details anders)

avatar van tattoobob

tattoobob

je bedoelt activity

avatar van disneystore

disneystore

Als je even Paranormal Entity in de zoekbalk typt zie je het al.

avatar van Lex3n

Lex3n

tattoobob schreef:

je bedoelt activity

Activity is de mediahype film maar wat mensen niet wete is dat er nog vele andere zo'n films zijn uitgebracht in de schaduw van het succes van PA

avatar van disneystore

disneystore

Inderdaad, niet per sé dat die daarom beter zijn..

avatar van Halcyon

Halcyon

Weinig interessant experiment waarin enkele nieuwbakken horrorregisseurs alle registers opentrekken met het found footage concept. Enkele veelbelovende namen meldden zich voor dit project, helaas bezoedelden zij hiermee hun repuatie. Want laten we eerlijk zijn, V/H/S grossiert in ideeënarmoede en waanzinnig irritante personages. De visuele poespas wil ik nog wel voor lief nemen, omdat het nu eenmaal inherent is aan dit "genre". De creativiteit die net kenmerkend hoort te zijn voor dergelijke experimenten, ontbreekt volledig en dat is nefast voor het eindresultaat. En heb ik al gezegd dat de personages werkelijk waanzinnig irritant zijn? Ik kan me moeilijk voorstellen dat deze barry's een dwarsdoorsnede zijn van de Amerikaanse jeugd. Alhoewel...

avatar van Halcyon

Halcyon

dutchtuga schreef:

Het laatste deel, waarvan ik overtuigd was dat ie door Ti West was geregisseerd (is niet het geval)

Ja, dat dacht ik ook al. Omwille van dat grote huis.

avatar van jippie2010

jippie2010

oeh, wat een heerlijk onguur filmpje..

voor mij werkte het found-footage concept juist heel goed.

Het kreeg daardoor een spannende lading.

De film is opgedeeld in vijf delen, deel drie deed totaal geen recht aan de film.

Ik snap ook niet dat ze die er tussen gedaan hebben.

Juist omdat de andere delen wel van een aardig niveau waren.

Het acteerwerk was ijzersterk. Dat moet ook wel als je het found-footage concept geloofwaardig wil maken.

Deze film heeft me echt positief verrast! *3.5

avatar van Barry83

Barry83

Duurde eventjes voordat ik precies wist waarnaar ik aan het kijken was Vind de filmomschrijving hier dan ook, zoals zo vaak, absoluut niet kloppen.

Het eerste filmpje vond ik nog geniaal, de andere helaas wat minder. Niettemin een paar mooie kills die ik kan waarderen

avatar van area51

area51

gore boel . maar het heeft toch iets.....

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Barry83 schreef:

Vind de filmomschrijving hier dan ook, zoals zo vaak, absoluut niet kloppen.

Ik heb gewoon imdb aangehouden (film niet gezien). Corrigeren mag natuurlijk, en vaak ook.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

V/H/S (2012) lag al een geruime tijd bij mij op de plank en nooit echt naar omgekeken(rede daarvan geen idee)tot gisternacht.

Met als gevolg dat ik jullie kan melden dat ik uitermate tevreden ben met wat ik voorbij zag komen op mijn tv.

Kijk en oordeel zelf.

avatar van Elineloves

Elineloves

Het enige wat ik in het begin dacht was: Waar zit ik in godsnaam naar te kijken? Waarom was dit zo anders dan ik gedacht had? Omdat ik er niet van uit ging dat het meerdere filmpjes waren. Ik volgde het totaal niet en al snel bleek dat ik totaal niet in de stemming was voor een drukke,chaotische en rommelige film als deze. Toch doorgezet, want hè, ik ben een bikkel.

Maargoed, Tape 1: Amateur Night. De eerste paar minuten heb ik in een rare roes zitten kijken. Het beginstuk gaf me Jersey Shore vibes. In de discotheek of auto, met vervelende chickies die keken als neergeschoten wild (Je ziet toch zo al dat dat mens niet spoort?). Mee naar huis, daar nog meer van dat zwakzinnige gedoe, en dan plots... BAM! Weirdness all over the place. Volgens mij heb ik constant de 'Bert' look (Ja, van Ernie) gehad. Achteraf ezien wel de enige die flink indruk achter liet. 4/5

Tape 2: Second Honeymoon. Sam en Stephanie. Wat was Stephanie een vervelend wijf zeg. Daar zou ik geen first, laat staan een second honeymoon mee willen. Maar toegegeven: Toch al wat meer onderhuidse spanning. Vooral op het moment dat het geld gestolen werd, lekker creepy. Verder heeft het verhaal niet veel om het lijf, ze had Sam net zo goed van een klif kunnen duwen. Problem solved. 3/5

Tape 3: Tuesday the 17th. Meh. Dit vond ik niks. 1/5

Tape 4: The Strange Thing That Happened to Emily When She Was Younger. Same, Pure bagger. 0,5/5

Tape 5: 10/31/98 - Radio Silence. Komt weer in de buurt van tape 1. Best aardig te noemen. Vergeleken met de twee voorgangers sowieso een verademing.

Maar wat ik er nou in zijn totaliteit van moet vinden..... Geen idee.Toch wel genoten van drie van de vijf filmpjes, ondanks de eentonigheid en de chaos. Sowieso een voldoende, voor nu. Eerst laten bezinken.

avatar van jipt

jipt

Lekkere enge horror anthologie. Eerste, derde en laatste verhaal zijn het beste. Beter dan Blair Witch of Paranormal Activity. 3,5*/4* voor een uniek filmpje.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Niet echt een film die me wist te boeien. Het verhaal dat de 5 filmpjes aan elkaar plakt was maar niks. Er waren maar 2 momenten die me me weer een beetje wakker maakte.De schim in de kelder en wanneer het lijk plots verdwenen is uit de stoel. Verder was dit verhaal slaapwekkend.
De 5 kortfilmpjes dan:
1.Amateur Night: Het verhaal was niet slecht maar ook niet erg super. Het deed me een beetje denken aan een filmje uit little deaths wat hetzelfde genre is.
2 Second Honeymoon: Hier was echt niks aan, cliche en voorspelbaar.
3 Tuesday the 17th: Voor mij het slechtste van de 5.
4 The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger: In het begin spannend maar het einde was niet veel soeps. Hier hadden ze meer mee gekunnen.
5 10/31/98: Voor mij de beste van de 5. Spannend.

Al bij al zijn er dus hier en daar wel wat positieve elementen maar niet genoeg om deze film voor mij interessant te maken.
Toch hou ik van dit genre. Voor mensen die ook van dit genre houden en graag wat meer spanning hebben kan ik See Prang (2008) aanbevelen.

avatar van Jimske

Jimske

IN grote lijnen kom ik overeen met mijn vorige poster. Het hoofdverhaal was slecht en ik irriteerde me erg aan die jongeren, hun manier van doen en hun taalgebruik. Iets wat mij ook enorm stoorde in het Eerste filmpje. Wonderlijk vond ik dit toch het beste verhaal van de 5, niet door die jongeren, maar wel door die freaky meid die echt heel bizar overkwam.

1)Amateur Night: Zoals gezegd is dit het beste verhaal, met een luguber einde en toch wel spannende momenten. 4/5

2) Second Honeymoon: Het begon nog redelijk goed en je weet pas op het einde hoe het in elkaar steekt, maar dat vond ik een tegenvaller en erg verg gezocht! 1/5

3) Tuesday the 17th: Dit vond ik echt een tergend slecht kortfilmpje! Het sloeg werkelijk nergens op, zowel de beweegredenen als de moorden (aka moordenaar) zijn gewoon belachelijk. 0/5

4) The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger: Een slechte zeer korte versie van paranormal activity achtig iets. Het plot trok op gene orgel, vond er niks aan 1/5

5) 10/31/98: Een waardige afsluiter, mooie special effects, en toch wel vrij sterk en luguber einde. 3.5/5

Als ik zo alles een beetje samenvat in een grote pot, dan kom ik op een 2/5 ofwel 2* gemiddeld. Het komt er op neer dat je het 2de t/m 4e verhaal kunt skippen en alleen verhaal 1 en 5 zijn de moeite om te kijken.

avatar van Bozkurt

Bozkurt

Heb m na de eerste filmpje al uit gezet, komop hoor zet dan fantasy bij in plaats van thriller ofzo :s Als een echte thriller/horror fan vond ik dit absoluut niks, voor de mensen die het betere werk gewend zijn zou ik dit zeker afraden.

avatar van jippie2010

jippie2010

Bozkurt schreef:

Heb m na de eerste filmpje al uit gezet.

Je zet de film na een kwartiertje uit en toch stem je?

avatar van bjerik76

bjerik76

de trailer zag er goed uit maar de film vond ik enorm tegen vallen.

HEt zijn allemaal kleine korte films die eigenlijk niks met elkaar te maken hebben, dus hoef je eigenlijk alle filmpjes nieteens te kijken.

Ook niet vanwege de grote verhaal lijn, want deze is er ook niet.

Het zijn losse filmpjes, maar wel erg toevallig hebben al die personen dezelfde manier van ( slecht) de camera te hanteren, kom op, niet iedereen filmt zo schokkerig, ook niet in de jaren 90.

het laatste filmpje was in het begin opgenomen in hetzelfde motel van het eerste filmpje.

het eind was eigenlijk nog het aller slechtste, waar heb je nou naar zitten kijken ?

hoe/wat/wie? wat is het moraal eigenlijk ?

alles is gewoon bij elkaar geraapt en staat los van elkaar.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

en weer zo'n found footage shit... slechte verhalen, behalve de laatste.

avatar van andijvie

andijvie

Uitgezet na 5 minuten en wat skippen. Weer zo'n super irritante zogenaamde zelfmaak movie, met camerawerk waar je misselijk van wordt. Troep!