Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Jared Gilman, Kara Hayward en Bruce Willis
Releasedatum: 31 mei 2012
Bekijk via Prime Video
Bekijk via MUBI
Donderdag 5 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Moonrise Kingdom
"A tormenting and surprising story of children and adults during the stormy days of the summer of 1965."
Als in de zomer van 1965 de verliefde tieners Sam en Suzy van huis weglopen, is het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders waartoe Sam behoort onder leiding van hopman Ward (Edward Norton) tot aan de sullige sheriff Sharp (Bruce Willis) die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy (Frances McDormand). Een dreigende storm en de komst van de strenge medewerkster van jeugdzorg (Tilda Swinton) zetten de gebeurtenissen op scherp.
- Trailer (YouTube)
- Moonrise Kingdom (MusicMeter)
- Kijk op MUBI
Cousin Ben
The Narrator
Commander Pierce
thegoodfella
Tussen een kind en een oude zure pruim zit toch zeker nog wel wat? Of is al het 'kinderlijke' plotseling verdwenen als je de twintig gepasseerd bent? Weet bovendien zeker dat de meeste kinderen veel van Wes Anderson's humor zullen missen als zij zijn films kijken.
hahaha ten eerste thanks voor het compliment! Ten tweede ik ben inderdaad een oude zuurpruim en kan deze kinderachtige vertoning inderdaad niet goed waarderen.
Ik ben ook bijvoorbeeld geen liefhebber van kick ass of scot Scott Pilgrim vs. the World. Daar ben ik dan inderdaad te oud, saai of misschien wel te realistisch voor.
Als je zegt dat er grappen in de film zitten die kinderen niet zullen zien, geef ik je daar meteen gelijk in. Zoals ik al zei zijn stijl bevalt me. Die is goed en subtiel, maar de grote lijnen van het verhaal zouden zo in een kinderachtige tekenfilm passen
McSavah
Graag gedaan
Heb je denk ik wel gelijk in ja, dat de grote lijnen van het verhaal vrij simpel zijn, maar dat Anderson daarbinnen vrij subtiel te werk gaat. Mja, ik vind zijn stijl helemaal geweldig, en hecht dan nog weinig waarde aan de structuur of wat dan ook. Heb deze overigens nog niet gezien, dus wellicht ga ik deze voor het eerst wel te kinderachtig vinden. Maar waarschijnlijk niet
voskat
Wes Anderson irriteert me nogal eens, maar met deze film heeft hij me vrij gauw voor zich gewonnen. De gebruikelijke ingrediënten zijn er weer allemaal, maar ze worden veel minder irritant in je smoel geschoven.
Blijft over een verdomd lief en leuk filmpje, met mooie muziek erbij ook.
Zenzen
De magische, fantasievolle kant van de werkelijkheid wordt in deze film door mooie kleine mensen gevonden en daar mag je je als kijker van de film in laten meezuigen. De film heeft mij in een prachtige roes gebracht waardoor ik dingen anders ging ervaren. Een absolute aanrader om te kijken dus.
laundromat
Gewedige film! Goed verhaal, goed spel, goede muziek, mooie cast. Ik wist van te voren helemaal niets, dus ook niet dat het zoveel om kinderen ging. Met kinderen kan het snel nep of over de top worden, maar ik ging helemaal mee in het verhaal. Ik moest alleen even intunen
op Sam. In begin dacht dat ik: wat een irritant betwetertje, maar dat ging al heel snel weg. Zijn ideeën en observaties: 'je hebt zondagschoenen aan waar je niet lang op kan lopen' waren grappig, goed bedacht. Ik hou wel van de stijl en absurde van Anderson.
The Life Aquatic with Steve Zissou ook maar snel es zien!
stevebravo
bijzondere film, beetje aparte film ook wel.
Mooi meisje die Kara Hayward, gaan we waarschijnlijk nog veel van horen in de toekomst.
Niet niks om je debuut te maken op het witte doek met 3 geweldenaren!
Een film die gekozen heb puur uit de recensies vanuit imdb en moviemeter. De score was hoog, maar wat mij betreft ietwat aan de hoge kant.
Deze film heeft ook wel een klein beetje wat weg van de film Blue Lagoon. Waarbij 2 beginnende pubers elkaar de liefde verklaren.
al met al is een 7,5 een prima score
Ghola
Nadat ik een paar jaar geleden overdonderd was door het fantastische Mr Fox, kon ik niet wachten om deze film te zien. Moonrise Kingdom draagt onmiskenbaar dezelfde signatuur: het is allemaal razend knap gemaakt, waarbij de creativiteit en spitsvondigheid in iedere scène naar boven komen en tot in de kleinste details zijn terug te vinden. Maar tegelijkertijd is er zóveel om op te letten dat het ook afleidt, en ik een klein beetje vergat om me mee te laten slepen met het toch bijzonder romantische verhaal. Daarmee sprak de film iets meer tot het hoofd dan tot het hart, maar bleef het een geweldig kunstwerk dat ik eigenlijk meteen een tweede keer wilde zien. 4*
SnakeDoc
Een kleurrijke film met Norton en Willis in rollen zoals je ze nog niet veel vaker zag. Lekker flauw, en lekker gek.
Er gebeurd in zeer korte tijd wel enorm veel waardoor het geheel wat onoverzichtelijk lijkt over te komen, en waardoor het zijn oorspronkelijke doel wat voorbij lijkt te streven, namelijk het verhaal vertellen van twee verliefde tieners die weg lopen van huis.
Dit alles duurt eigenlijk net wat tekort omdat men te leuk wil zijn in andere (vaak overbodige) scenes.
Toch blijft het een fijn real-life sprookje waar Anderson zichtbaar met plezier aan heeft gewerkt.
sinterklaas
2 weken geleden gezien met Niethie.
Schitterende, hilarische comming on age film, die ik in het begin erg serieus nam maar het uiteindelijk toch totaal niet was. Wat ik van het idee kan zeggen weet ik niet precies, het is een soort van padvinderij die word gemixed met een oorlogsfilm. Nouja... eigenlijk kan je gewoon Moonrise Kingdom zien als een groot buitenspeel festijn.
En dat is gewoon perfect gelukt, de opbouw en de decors en ook al die creatieve ideeën zijn schitterend neergezet en het verhaal is ook lekker gek en onwaarschijnlijk, maar soms ook hartverwarmend. Het gaat hier dus om een jongen Lazy eye, die lid is van een padvinderij, die een buitenbeentje is en naderhand besluit om er met het dochtertje van de sergeant vandoor te gaan. Wat dus natuurlijk kalverliefde voorschotelt, die nog wel eens lomp uit de hoek wil komen, maar ook een soort van klopjacht op Lazy Eye, omdat hij zogezegd de hele crew heeft verraden, en om Suzy uiteindelijk in veiligheid te brengen en terug te brengen naar haar stomme gezin.
En dat word zogezegd een lekkere rare avonturenfilm die vaak nog sfeervol uit de hoek komt. Wat voor genre ik er nou werkelijk aan kan vastplakken is nog wel moeilijk want het is zo absurd als ik weet niet wat.
Maar wel op een leuke manier dan. De acteurs waren ook stuk voor stuk erg goed. Natuurlijk de 2 jonge sterretjes, maar ook Bruce Willis natuurlijk als de sherrif van het hele "speeltuin". Edward Norton als Scout, Frances MC Dormand als de strenge moeder van Suzy, Harvey Keitel, Bill Murray. Wat cast betreft is het ook weer lekker veelzijdig.
Gewoon leuk! Nieuw soort klassiekertje denk ik wel.
Pronto
Wat een fantasierijke, mooie film. Op het begin vond ik het artistieke wat wennen, maar wanneer het verhaal op gang kwam was dit geen probleem meer en juist een aangename toevoeging. Bracht mij terug naar mijn kindertijd, waarin de wereld er zoveel mooier uit zag en mijn gedachten zoveel fantasievoller. Muziek vond ik persoonlijk wat te overheersend.
JJ_D
Echt nog eens een amusant pareltje: geen schaterlachhumor, maar heel fijn en bijna Brits in het repetitieve van bepaalde grappen. Leuk dat deze cast zich door Wes Anderson laat meeslepen in een eenvoudig script, visueel onderstreept met een verfrissende no-nonsense stijl. En wat een prachtige muziek ook: veel Britten, en aan het einde (tijdens de aftiteling, vooral blijven zitten!) een 'Young Persons Guide to the Orchestra'-persiflage door Desplat. Heerlijk!
GrafGantz
Fijn om te lezen dat je zo goed opgelet hebt
Lazy Eye is een van de andere scouts, uiteraard degene met het afgeplakte oog. De mannelijke hoofdpersoon heet gewoon Sam. En de ouders van het meisje zijn beiden werkzaam in de advocatuur, geen idee waar je het vandaan haalt dat het Bill Murray karakter een sergeant is.
TMP
Ondanks de sterke cast, toch een teleurstellende film. Een slap verhaaltje met af en toe wat absurdere scenes, die qua humor toch niet echt uit de verf komen. Hier en daar wel sfeervolle beelden van de omgeving. Visueel ziet het er sowieso nog wel aardig uit, maar verder is het niet al te overtuigend.
eRCee
- 1978 stemmen
De humor komt wellicht niet voor iedereen hetzelfde uit de verf; zo kan ik me herinneren dat ik in de bioscoop ongeveer de enige was die me compleet bescheurde toen dat jochie z'n naakt poserende vriendinnetje aan het schilderen was op het strand.
breedbeeld
Schattige kalverliefde heel leuk verteld , apart in beeld gebracht en ontzettend goed geacteerd en geregiseerd. Laatste kwart van de film teveel over de top en niet helemaal in de pas met de rest. Kan er niet precies de vinger op leggen. Maar voor het grootste deel genoten.
Fijn.
Wes Anderson heeft duidelijk een zwak voor warme, kleurrijke en licht-excentrieke filmpjes. Het is vooral goed om te zien dat hij zich daarin blijft perfectioneren. Het maakt z'n films wat voorspelbaar soms, maar elke nieuwe film is vaak wel een verbetering op de vorige (Mr Fox dan even uitgezonderd, die is buiten categorie).
Een aparte cast die het wel erg leuk doet. Vooral de twee hoofdrolkindjes vallen erg goed mee, gaat vaak anders met kindersterretjes. Leuke bijrollen voor Willis, Keitel en Murray, miste wel een beetje de Wilson's in deze film.
Visueel erg smakelijk. Er is absoluut nog ruimte voor verbetering, maar het oogt verder erg leuk en creatief. De soundtrack is vooral passend en verfrissend, niet zo'n typische filmmuziek maar een collectie nummers dat de film een eigen sfeertje meegeeft.
De humor is ook geslaagd, al had ik graag iets meer gezien. Soms iets teveel focus op het verhaal, terwijl Anderson net uitblinkt in de marge van het hoofdverhaal. Wat er inzit is gelukkig wel constant van een aangenaam niveau.
Leuke film dus, mist dat tikkeltje extras om écht goed te zijn, maar kan er verder weinig negatiefs over kwijt. Op naar de volgende Anderson.
_Casper_
na t lezen van een aantal zeer positieve recensies over deze film was ik erg benieuwd naar de film en had er ook best hoge verwachtingen van, maar die zijn helaas niet helemaal waargemaakt.
Het is zeker wel een leuke film om te zien en gezien te hebben, maar ik snap niet waar die erg hoge beoordeling vandaan komt.
het verhaal van de film is vrij simpel maar wel erg leuk uitgewerkt en er zit een best grappige droge humor in de film (geen humor waar je van moet schaterlachen maar gewoon moet glimlachen afentoe) ook zitten er leuke dingen in de film waardoor je toch met een soort ''feelgood'' gevoel blijft zitten.
Ik vind het gewoon een leuke film om een x op een doordeweekse dag te zien maar meer ook niet.
Charmant sprookje, erg leuk vormgegeven en tegelijkertijd droogkomisch en melancholisch van toon. Op en top een film van Wes Anderson, dus dat betekent ook nu weer allerlei maffe maar sympathieke personages en een unieke visuele benadering. Hij zal er geen nieuwe zieltjes mee winnen, denk ik zo, maar fans van Anderson's werk worden getracteerd op een prachtig gerealiseerd, uniek en heerlijk onderkoeld verteld verhaaltje.
paradis
Prima film waarbij alles klopt. Je moet wel in de stemming zijn om je te kunnen laten meezuigen in deze denkwereld. Mooie soundtrack, mooie beelden en een vrolijk verhaal. 4*.
Wowly
redelijk absurde film die sterk appelleert aan het kind in jezelf. Fantastische decors, superbly performance van zowel non-sterren als big shots als Keitel, Norton en Willis, Murray en McDormand. Geen van allen overheersend maar wel eigen: knap gedaan. Ik ga deze vaker zien, minstens met mijn kids.
wwelover
Grappige en bijzondere film, zoals meestal met Anderson. Het verhaal is erg origineel en kent toch vrij aparte scenes. En wat een heerlijke cast zeg. Willis en Norton spelen fantastisch. Ook de kindacteurs zijn erg sterk, wat juist vaak anders is.
Rabbitto
Na een kwartier uitgezet. Dit was toch niet de film voor ons. Misschien ligt het aan de filmstijl of acteerstijl maar ik kom me er maar niet voor interesseren, en normaal geef ik films altijd een kans.
Ik ben altijd wat op mn hoede als een film, die net uit is hoog scoort en je er nog nooit iets van gehoord hebt (waaronder de bioscopen die hem niet hebben laten zien). Misschien nog maar een keer goed voor gaan zitten in mn eentje..
Raymondhvh
man.. de film krijgt zulke hoge cijfers. en dan ga ik hem kijken. en dan is het gewoon slecht...
ik ging totaal niet in het verhaal op. omdat er gewoon te weinig gebeurde,
daarbij vind ik sommige stuken echt vaag. zoals met die bliksem? de "vijanden" volgen hem, en dan in 1 keer zijn het zijn vrienden die ernaast staan.
ook vind ik effecten zo slecht dat het me ergert. vooral die explosie
daarom een 1.5
assowise
Lang naar uitgekeken en eindelijk tijd kunnen vinder om deze film te gaan zien. Wes Anderson maakt een apart soort film waar veel mensen heel erg van houden en veel anderen jeuk van krijgen.
Dit is niet de film waarmee hij een knieval maakt om een breder publiek te bereiken en toch is hem dat gelukt (met mate weliswaar). Elke detail is uitgedacht en gestileerd zoals bijv. aan het tentje van de jonge verliefden. Vol droge humor en toch ook veel liefde voor alle karakters. Een film die je makkelijk twee keer kunt kijken en nieuwe leuke details kunt blijven vinden.
olbo
Ik kon er ook niks mee. Misschien ingestapt met te hoge verwachtingen.
Mondragon
Schitterende film, schitterende kostuums en details. Zat er echt helemaal in. Wes Anderson films....of je haat het of je vind het geweldig.
apolicum
Vond de film nogal wat tegenvallen...
Wel sterk geacteerd door de nog jonge Gunter Lamoot.
gauke
Natuurlijk draait het in Wes Anderson's films over dysfunctionele en scheve familieverbanden. De regisseur tovert opnieuw een beminnelijke, invalsrijke film uit zijn hoed, vol absurde situaties, met prachtige beeldcomposities en een melancholieke, nostalgische soundtrack. In een klassiek verhaal (jongen ontmoet meisje) kun je de kinderen nauwelijks kinderlijker dan volwassenen noemen, speelt hij met cliché's, demonstreert hij zijn liefde voor detail, is op de achtergrond iedere keer wel iets grappigs te ontdekken en lijkt hij de jeugd te idealiseren. Zomaar wat begrippen die bij het zien van de film nog door mijn hoofd schoten: vertederend, ontroerend, subtiel, charmant en gekunsteld.
Leland Palmer
Erg leuke, prettig gestoorde, warme en creatieve film weer van Wes Anderson. Machtig toch, die stijl die Anderson hanteert. Het heerlijke sfeertje, de leuke personages, de briljante setting(s) en de leuke vondsten (boomhut, etc.) zorgen ervoor dat het simpele, maar o-zo leuke verhaaltje constant blijft vermaken. Visueel weer zeer origineel, soundtrack past perfect en de chemie + de opbouw van de relatie tussen de twee hoofdrolspeler(tje)s zijn hartverwarmend om naar te kijken. Dikke voldoende.

Vijf goede films op de Nederlandse streamingdiensten met een relatief korte speelduur

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

Searching for Sugar Man
Documentaire / Biografie, 2012

The Look of Silence
Documentaire, 2014
kamperenhurricanepen palsmeerderjarig wordencampnew englandeerste liefdeeye patchsearch partydevastationhandkerchiefchild smoking small town sheriffthe color redthe color blue boy scoutssand dancingmeet cuteboy scouts leaderpipe smoking duringcreditsstingerjaren 60évasionfrançoise hardy