• 9.378.448 stemmen

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Anna Faris en Ben Kingsley

Gesproken taal: Engels en Hebreeuws

Releasedatum: 16 mei 2012

Plot The Dictator

Aladeen (Sacha Baron Cohen) is een rijke en meedogenloze dictator, die wordt gegijzeld. Hij wordt vervangen door een naïeve geitenherder, die als twee druppels water op hem lijkt. Met de hulp van Zoey, een mooie vrijgevige eigenaresse van een Zen Shop, probeert Aladeen zijn macht terug te krijgen. Hij moet koste wat het kost voorkomen dat zijn land in verkeerde handen valt.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Dit is de eerste film die ik zie van Sacha Baron Cohen, als je Hugo niet meerekent tenminste. ZIjn typetjes Bruno, Ali G en Borat leken me eigenlijk te flauw voor woorden, dus heb die nog niet gezien.

Dit verhaal stond me daarentegen wél aan, zodat ik maar een poging ondernomen heb.

Ik kan toch niet anders zeggen dan dat ik me behoorlijk vermaakt heb. Uiteraard is het gros van de grappen te flauw voor woorden, maar er zitten ook enkele zeer geslaagde grappen in.

Deze film serieus nemen doet niemand hoop ik, en als je zin hebt om met vrienden een komedie te kijken is dit, samen met wat kratten bier, een prima tijdverdrijf!

avatar van PEN15

PEN15

Zo'n vlag wil ik ook! lol Ik vond hem best geslaagd, tegen de verwachting in, vooral Jason Mantzoukas was erg geestig als de aangever van Cohen. Ik vind het ook veel beter dan Brüno en Borat, maar misschien kunnen we het daar niet mee vergelijken, omdat het nu weer een normale komische speelfilm is en geen aaneenschakelijk meer van losse sketches die zogenaamd echt zouden zijn en niet gespeeld. Ik moest wel een paar keer lachen om van die grappen die ik niet zag aankomen, last name? burgers! . Wat ik ook best geinig vind is dat hij constant de joden op de hak neemt, opmerkelijk gezien zijn eigen achtergrond. Na twee vervelende films van hem eindelijk weer eens een voltreffer. Oh ja en: Het Plaza de Espana in Sevilla als zijn onderkomen met een paar erbij gesoepte gouden domes is ook een vermelding waard.

avatar van gauke

gauke

"De makers laten teleurstellend veel goede kansen voor satire liggen om grappen te maken over poep en masturbatie en ongeschoren vrouwenoksels", las ik. Ik had inderdaad regelmatig het idee naar een aflevering van de André van Duinshow te kijken. En de opening (opgedragen aan) was nog wel zo leuk. Flauwiteiten, wel hele gemakkelijke grappen, pubergedrag en compromisloze meligheid wisselen elkaar af. Voor kritiek op de beschaving mist deze komedie de noodzakelijke scherpte. 'The Dictator' lijkt een schoolvoorbeeld hoe met een overvloed aan middelen de creativiteit eerder benadeeld wordt dan dat deze de film ten goede komt. Sacha Baron Cohen heeft betere producties gemaakt.

avatar van SunChaser

SunChaser

Heb wel gelachen, de ene helft van de grappen is leuk, de andere helft flauw en zie je van ver aankomen. Het is Austin Powers meets coming to america

avatar van Mondragon

Mondragon

Een van de allerslechtste films die ik ooit heb gezien. Nou ja...half uurtje, langer kon ik het echt niet uihouden. Kan me werkelijk niet voorstellen dat mensen hier 3 sterren of meer voor geven. Dit was echt zo ontzettend slecht.

avatar van Angelo2

Angelo2

Helaas is de film me erg tegengevallen! Na het meesterlijke Borat en het vermakkelijk Bruno had ik toch enigzins hoge verwachtingen van deze film. Het verhaal is perfect voor een reeks goede grappen en ik dacht...dat kan ik wel aan Sacha Cohen kon overlaten. Helaas te flauw voor woorden vooral de eerste helft. Grappen die je niet wou horen kwamen voorbij. Gelukkig was de 2e helft iets beter maar hylarisch werd het nergens. Wat wel erg grappig was waren Arabische versies van bekende songs zoals die van Marvin Gaye en Dr Dre. Leuk om een keer te zien, een krappe 6

avatar van KingJ

KingJ

onwaarschijnlijk flauw...... maar lag de hele tijd dubbel van het lachen (het zal wel aan mij liggen)

Ik vond hem dus wel hilarisch, maar hij is inderdaad super flauw en melig, er zitten ook echt sterke grappen tussen.

'You love it or you hate it'

avatar van JJ_D

JJ_D

Bij momenten leutig, maar waarom is Sacha Baron Cohen zo bezeten door het seksuele? Alsof hij zijn films (ook 'Brüno' natuurlijk) voor een stel veertienjarigen maakt...altijd jammer om te zien hoe een potentieel enorm grappige film op deze manier verminkt wordt. De onevenwichtigheid en de vele platitudes zorgen ervoor dat 'The Dictator' verwordt tot middelmatig pubervertier. Genoten, maar...

avatar van Straatbord

Straatbord

Bij een tweede kijkbeurt vond ik 'm toch al wat minder leuk dan de eerste keer. Veel grappen zijn erg leuk, sommigen zijn erg flauw. Het viel me de tweede keer vooral op dat Cohen eigenlijk maar heel kort de rol van dictator speelt. Daarna wordt hij toch meer en meer een 'normaler' persoon en dat is minder komisch.

avatar van egelhunter

egelhunter

Prima vermaakt, erg leuke en grove grappen. 3,5*

avatar van stinissen

Of je vind dit top of je haat het ik ga voor de laatste optie wat een vreselijke film.

avatar van Livefree70

Livefree70

Sorry maar ik vond m briljant, heb lang niet meer zo gelachen....flauwe grappen te over maar geniaal thema dat Cohen op zijn gebruikelijke manier aanpakt. Kostelijk vermaakt!

avatar van Resh

Resh

Ik heb me echt helemaal plat gelachen! Dit is totaal mijn humor. Soms heel droog maar heel origineel en onwijs grappig. Altijd al een grote fan geweest van Sacha Baron Cohen. Ik raad deze film iedereen aan die even flink wilt lachen. Ik heb in tijden niet meer een grappige comedie gezien.

avatar van SPT

SPT

Ik kan simpelweg niet tegen films die zo extreem genânt en flauw zijn als deze. Kon het af en toe bijna niet meer aanzien en heb diverse malen overwogen hem af te zetten...

avatar van skipy05

skipy05

Wat een domme film. Gelukkige had ik het zo verwacht.

Verhaal is dom. Ik heb er geen enkele keer met kunnen lachen.

Ik heb eigenlijk nog nooit een film van Cohen goed gevonden.

Tegenvallend. Bepaald geen vooruitgang ten opzichte van Cohens vorige films.

Veel teveel infantiele Scary Movie achtige humor, Larry Charles onwaardig.

Mag allemaal wel een stuk scherper.

Leukste scene was die speech aan het einde in Amerika van 'waarom nemen jullie geen dictator? kun je ook 90% rijkdom bij 1% van de mensen zetten, rommelen met de verkiezingen, 1 ras on de gevangenis gooien, buitenlandse gevangenen martelen etc. hahahah , touché

avatar van tal1b

tal1b

Wel geteld 2x een glimlach.. wat 'n flauwe en saaie grappen.

Snap niet dat sommige dit hilarisch vinden.

nu weet ik waarom ik z'n films als borat heb overgeslagen.

avatar van mnrk

mnrk

Sub Saharan, can you have 150 child warriors here by 5:00pm?

Dit was gewoon een leuke komedie....

Sacha Baron Cohen is lekker op dreef in deze film met zijn grappen en opmerkingen over alles en iedereen....

En dan natuurlijk de geweldige soundtrack in deze film

YouTube - The Dictator Soundtrack - The Next Episode

avatar van mock turtle

mock turtle

Gewéldig! Er worden weer heel wat klappen uitgedeeld. Veel humor!

avatar van tal1b

FLAUW!!!!

De slechste tot nu toe.

avatar van jappieBM

jappieBM

lekker politiek incorrect op elk front. Het verhaal is flauw en redelijk saai. de grappen zijn puberaal en makkelijk. Voor mij werkt het net als tijdens Brüno redelijk totdat er noodzaak is tot ontwikkeling van het verhaal (er moet ergens naartoe gewerkt worden) . De film kakt halverwege compleet in, en herstelt helaas niet meer.

desondanks 3 sterren voor de voor mij geslaagde grappen.

avatar van the new guy

the new guy

Aardig begin, mega slap middenstuk en een fantastische toespraak. That's it.

avatar van DragQueen

DragQueen

Na de vele karakters die Sasha Baron Cohen al vertolkd heeft, denk je dat het nieuwe er wel een beetje af is. Aan de ene kant is dat ook zo, maar toch weet hij met Dictator Aladeen weer een leuk personage neer te zetten. Niet alle grappen zijn geslaagd, maar het grote gros was toch erg vermakelijk. Soms wat over het randje, bizar en ranzig, maar toch erg leuk. Prima Komedie. 3 Sterren.

avatar van disneystore

disneystore

Ik vond het wel nogal jammer dat ie weer een Midden-Oostens karaktertje deed. Had graag iets totaal anders gezien als Brüno, Ali G of Borat (waar hij toch nogal op lijkt)

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Flauw, grof, seksistisch, racistisch en puberaal. Toch zitten er genoeg hilarische momenten in waar ik hard om heb moeten lachen. Prima vermaak als je in een melige bui bent. 3 dikke sterren

avatar van r2zes

r2zes

voor het genre is hert een zeer vermakelijke film. Een beter en langer vol te houden typetje van sacha baron cohen. Voornamelijk de vrouw en ras onvriendelijke grappen zijn hilarisch.

zeer de moeite waard

avatar van EmanuelScheper

EmanuelScheper

• 1953 stemmen

Baggerfilm.....zoooooooooooooooooo slecht!

avatar van Bitbyter

Bitbyter

Na Ali G en Borat weer een geslaagde komedie van Baron. Gewoon lekker lomp en bewust kwetsend. De politieke boodschap aan het einde, waarin Baron de Amerikanen een spiegel voorhoud voegde ook wel iets extras toe.

avatar van booyo

booyo

Sacha Cohen is hilarisch wanneer hij mensen in 'het echt' te kakken zet. Zoals in de Ali G show, als hij politici interviewt, of als in de films Borat en Bruno. Een speelfilm als deze is echter te flauw. De grappen werken niet echt op script. Af en toe wel gelachen, het blijft een mooi typ natuurlijk, maar lang niet zo veel als bij zijn andere werk.