• 9.375.336 stemmen

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Anna Faris en Ben Kingsley

Gesproken taal: Engels en Hebreeuws

Releasedatum: 16 mei 2012

Plot The Dictator

Aladeen (Sacha Baron Cohen) is een rijke en meedogenloze dictator, die wordt gegijzeld. Hij wordt vervangen door een naïeve geitenherder, die als twee druppels water op hem lijkt. Met de hulp van Zoey, een mooie vrijgevige eigenaresse van een Zen Shop, probeert Aladeen zijn macht terug te krijgen. Hij moet koste wat het kost voorkomen dat zijn land in verkeerde handen valt.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Elineloves schreef:

die Avatar/Arabieren grap? Seriously? Wie verzint het?

"You're all Arabs to me: The blacks, the Jews...those blue, tree-hugging queers in Avatar..."

Vond 'm best geinig.

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Af en toe wel goed gelachen, maar te voorspelbaar en flauw.

avatar van Seifer

Seifer

HarmJanStegenga schreef:

Vond 'm best geinig.

Ja waarom vertel je niet gelijk alles, hoeven we de film niet meer te zien.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Seifer schreef:

Ja waarom vertel je niet gelijk alles, hoeven we de film niet meer te zien.

Och och, kun je nog meer overdrijven? Damn. Stukje is overigens ook in de trailer te zien.

avatar van Theunissen

Al met al toch wel een behoorlijke tegenvaller deze flauwe film. Er zitten zeker een aantal leuke stukken in maar het geheel is toch behoorlijk flauw en ook wel saai. Zeker het eerste half uur was pijnlijk slecht, daarna wordt het gelukkig beter met een aantal sterke seksistische stukjes (ook het stukje in de Helikopter was geweldig). Maar in het algemeen heb ik maar zelden hoeven te lachen om deze film. Over het verhaal hoef je het eigenlijk niet te hebben want dat was gewoon te belachelijk voor woorden, maar goed dat hoorde nu eenmaal bij deze film. Sacha Baron Cohen deed het best leuk maar Anna Faris was niet te pruimen en ze zag er ook nog eens afgrijselijk uit. Al met al leuk om eens gezien te hebben maar deze film kan absoluut niet tippen aan het niveau van "Borat" waar ik zeer regelmatig dubbel heb gelegen van het lachen.

avatar van olbo

olbo

Het begon heel goed, daarna maar enkele keren (goed) gelachen. Het bleef een beetje braaf, wat bij andere films van Sacha minder het geval was.

avatar van barcam

barcam

Grof, seksistisch, racistisch maar weer zeer aangename Cohen film. Vond vooral de "subtiele" kritiek op de Amerikaanse maatschappij zeer geslaagd.

avatar van Thampon

Thampon

exact 27min vol gehouden, ik probeer Cohen te aanvaarden maar het lukt me niet.

Neen ik kan er niet mee lachen, zelfs geen grein kan eraf.

avatar van Theunissen

Dat was ook het meest slechte gedeelte van de film, daarna werd het beter.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

COhen doet het leuk, die sidekick uit scarymovie is tenenkrommend slecht.. maar sommige grappen zijn gewoon geniaal grof..... maar veruit de slechtste van Cohan tot nu toe... Haalt het bij verre niet bij Borat

avatar van miss_efron

miss_efron

Veel racisme,gevloek,grof taalgebruik en minderwaardigheid voor de vrouwen.kan eraf,deze film is één van de betere komedies zonder twijfel.Ik kijk niet veel komedies maar kijk er zeer graag naar als er goede humor aan te pas komt.Ik ben iemand die vaak lacht om flaue grappen maar als ik naar een komedie kijk lach ik zelden.hier lg ik constant plat.

de momenten dat hij wat de fock zei vond ik het beste van al.De humor en de aangepaste versie van Dolly Parton's 9 to 5 in het arabisch zijn geweldig.Eén van de beste vond ik toch zonder twijfel de homoseksuele chinees.Die zijn vrouw begon uit te lachen als 'jij lelijk paard en geschoren aap'Geweldig!

Deze film bevatte inhoud en zeer veel humor.zo mogen ze er nog vele meer maken!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Zo maar eens bekijken,ik ben benieuwd.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

(Zoey: Could you please take your hands off my breasts? General Aladeen: Those

are breasts? I thought you were a boy ).

Naar mijn mening is het Sacha Baron Cohen gelukt,want ik heb me eigen kapot gelachen.

Leuk acteerwerk gekoppeld aan lachwekkende scenes,ik heb een aangename filmavond gehad.

avatar van Hupla

Hupla

Het was redelijk vermakelijk... Hier en daar moest ik hard lachen maar vond deze film een beetje een Adam Sandler productie. In het begin harde humor en later toch nog een liefdesverhaaltje erin met allerlei cliché grappen die Adam Sandler ook had kunnen maken in 'You don't mess with the Zohan' bijvoorbeeld.

Had tijdens het kijken het idee dat de film onnodig lang duurde dus ik schrik wel nu ik hier zie dat deze film maar 83 minuten duurt.

Hupla schreef:

Dat zal waarschijnlijk te maken hebben dat je de "UNRATED" versie hebt gepindakaasd zoals de meeste laatste stemmers (de augustus stemmers) hier hebben gedaan. Die versie duurde namelijk iets langer dan 90 minuten en dan tel ik de stukjes tijdens de aftiteling er niet bij.

avatar van Ninto

Ninto

Heb een aantal keer flink moeten lachen. En aangezien het daar om draait in een komedie... 3 sterren. Verder niet erg bijzonder. Cohen's andere films zijn veel beter.

avatar van Macmanus

Macmanus

Cohen & Charles.

Zoals altijd bij Cohen zijn niet alle grappen even sterk. Maar er zaten ook een paar meesterlijke grappen in. Die Chinees was bijvoorbeeld een held! En wanneer Cohen namen gaat maken met borden die hij ziet in het cafe, maakt hij gewoon comedy gold! Ook geniaal vond ik de populaire nummers die arabisch waren gezongen! Er zit echt wel wat briljantheid in die Cohen hoor. Daar tussen zitten wat flauwigheden en een verhaal wat nooit echt wil werken. Maar ach die geboorte maakt wel weer veel goed! En ook wel leuk dat Charles best iets filmisch kan maken, meestal niet echt zijn ding dacht ik.

Kleine 3.5 sterren.

avatar van PaPaSvEn

PaPaSvEn

Zaligste stuk is de helicopter

avatar van joepdoedel

joepdoedel

Verschillende momenten in een deuk gelegen. Meer eisen stel ik niet aan een comedy.

One flew... zal bij mij niet snel overtroffen worden. Deze was lachwekkend extreem.

avatar van trueblood

trueblood

GENIAAL lekker onbeschoft vooral de bevalling in de winkel

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Gisteren eindelijk gezien en moet zeggen het was wat ik verwachte, verstand op nul zetten en gewoon lachen met deze film. Er zaten enkele zeer leuke scenes in en Cohen diet zijn best weer.

In het begin had ik de indruk dat het minder ging zijn maar naarmate de film wat vordert worden je lachspieren beloond.

3,5 sterren

Raar.

Hoewel Cohen in deze film probeert een rode draad neer te zetten, lukt dat voor geen meter. The Dictator blijft ergens tussen mockumentary en sketchshow inhangen, waardoor het hele Coming To America verhaaltje helemaal nergens over gaat, tot vervelens toe zelfs.

Resten afzonderlijke scenes, waarvan er best een aantal grappige scene. Hoogtepunten zijn het gesprek in de helicopter en de eindspeech, maar doorheen de film blijven er goede momenten zitten. Verder zijn er ook wat grappen die compleet doodvallen, maar gezien de grappendichtheid is dat niet enorm verwonderlijk.

Wel leuk om een keertje gezien te hebben, best vermakelijk, af en toe écht grappig, soms oersaai. Bruno blijft voor mij de beste Cohen totdusver.

avatar van lagaiske

lagaiske

Ik begrijp de commentaar op deze film niet zo goed.

Wie the devils double gezien heeft krijgt nu een leuke parodie op een deel van deze film.

Alles is lekker over de top en het is gewoon lachen van begin tot het einde.Deze is stukken beter dan Bruno Kwam ongeveer op gelijke hoogte met de film Borat.

Op bepaalde momenten moest ik voor een of andere reden ook aan you don't mess with the Zogan denken.

Zalige komedie.

avatar van Theunissen

Het is inderdaad min of meer een mengeling van "The Devil's Double", "You Don't Mess with the Zohan" en "Coming to America". Die drie vond ik persoonlijk wel veel beter dan deze.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Zonde van de zendtijd....

In tijden heb ik niet zo'n tegenvaller gezien.

Tenenkrommend slecht in het begin, en dat word ook niet veel beter.

Saaie, voorspelbare, flauwe en niet leuke grappen hebben me geen moment aan het lachen gekregen.

De enige keer dat ik moest lachen was toen mijn hond zelfs de kamer uitliep omdat het hem zelfs teveel werd...

avatar van Pim1993

Pim1993

Thampon schreef:

exact 27min vol gehouden, ik probeer Cohen te aanvaarden maar het lukt me niet.

Neen ik kan er niet mee lachen, zelfs geen grein kan eraf.

jij geeft 1,0 ster voor 27 minuten van een film. De film duurt 4x zo lang. Waarom geef je er geen 4?

Even zonder gekheid, beoordeel gewoon niet als je maar 27 minuten kijkt.

Redelijke komedie, aantal leuke stukjes zaten ertussen!

avatar van hendriks

hendriks

vond hem op vele momentne grappig

avatar van Spetie

Gelukkig weer een stukje leuker dan Bruno, maar heel goed wordt het nooit.

Dat is best jammer, want The Dictator had zeker potentieel. Dat komt er soms ook wel uit, alleen het probleem is dat het niveau zo enorm wisselend is. Een sterke grap wordt afgewisseld door een banale flauwe grap, en zo gaat dat eigenlijk de gehele film door.

Het gesprek in de helikopter was echt geniaal en die scènes met dat "dode afgehakte hoofd" met Nadal, waren ook erg komisch. Maar daaromheen blijft het te vaak en ook teveel hangen in flauwe seksgrappen en andere banale humor.

En zo belandt de score voor deze film ook in de middenmoot. Ik heb een paar keer goed gelachen, maar ook een aantal keren me geërgerd aan alle flauwe ongein. Toch ben ik nog altijd benieuwd of Baron Cohen ooit nog eens echt iets sterks en grappigs weet te maken.

avatar van nicola-nwd

nicola-nwd

Voorspelbaar verhaal, maar wat maakt het uit.

Sacha Baron Cohen zit er in.

ik heb er van genoten, soms.... wat harde racistische opmerkingen,
maar ik zag de grap er wel van in. erg gedurft en geslaagd.

GrtZ Nico

avatar van Mondragon

Mondragon

Een halve ster voor de poster. Wat was dit slecht zeg, onvoorstelbaar.