The 6th Day (2000)
Geregisseerd door: Roger Spottiswoode
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Michael Rapaport en Tony Goldwyn
Releasedatum: 21 december 2000
Plot The 6th Day
"They picked the wrong man to clone."
Helikopterpiloot Adam Gibson overleeft door een plaatsverwisseling met een vriend een aanslag op zijn leven, en gaat naar huis. Daar aangekomen ontdekt hij dat z'n leven is overgenomen door een kloon. Als de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn, er achter komen dat Gibson niet dood is, openen ze de jacht op hem om hun geheim te bewaren.
Adam Gibson
Vincent
Speaker Day
Tripp
Minority_Check
arnold paste niet echt in
hij was te netjes
ik vond de film best goed
de verhaal was heel goed bedacht maar er had meer in gemogen
Usual Suspect
Ik heb me als fan van Arnie vermaakt met deze film.
Het verhaal stak goed in elkaar, er zat de nodige portie humor in en de actie was ruimschoots aanwezig.
3,5.
DragQueen
Klasse actie film van arnold, die bij mij niet kapot kan. verder een amusant verhaal, en de nodige humor. arnold zorgt natuurlijk voor een portie actie. vermakelijke film 3,5 sterren.
jodenkoek
die kerel kijkt achterlijk op dat plaatje maar het is een mooie film
(als je niet in bathmen woont ben je een kneus)
Respekked
Relatief nieuwe film die visueel amper uit de jaren 80 lijkt te komen. Wel twee Arnold's op een gegeven moment, een schaarse leuke one-liner...
tommykonijn
Ik had meer verwacht van Arnold Schwarzenegger als ik eerlijk mag zijn, hij was niet wat ik van hem gewend ben in een film op de een of andere manier vond ik hem niet zo goed hier
, verder was er super veel Fantasie in deze film wat dan nog het minst erg was maar de film was niet supermega slecht ofzo maar ik had er meer van verwacht maar wel is hij vermakelijk en vooral voor f.f (fans van/voor Fantasie!)
Dirigent
Niet zo'n indrukwekkende film van Arnold Schwarzenegger jammer genoeg maar desondanks is het wel leuk en zorg voor een avondje vermaak.
tommykonijn
Je mag arnold schwarzenegger niet beledigen tommykonijn
Dat deed ik toch ook niet
Jakke0071
Ik vond A.Schwarzenegger eigelijk niet slecht in de film , maar het verhaal verwaterd gedurende de film vordert.
puhpuh
Waarom maken ze dit soort films?
Ik denk dat ze denken dat het veel geld zal opbrengen.
Hoe dat niet heeft kunnen gebeuren met deze wereldfilm, is mij een raadsel.
Helemaal na het lezen van deze briljante tekst.
"Adam Gibson: You should clone yourself now, while you're still alive.
Drucker: Why, so I can share your unique perspective?
Adam Gibson: No, so you can go screw yourself."

1 ster.

En wat daarop volgde vond ik nog grappiger:

Helaas was dat voor mij wel het hoogtepunt van de film ...
JTV-kijker
- 2017 stemmen
een rare film vond ik, niet de slechte film de ik ooit heb gezien maar hij is zeker niet de beste, sommige dingen waren ook wel slechts afgewerkt en op zich was het verhaal ook niet zo slecht
Schiedammer
Ik vond het een standaard actiefilm die niets extra's had om een topper te worden. Arnold speelde zijn 'bekende' rol en daar heb je het dan meegehad. Verhaal was toch wel leuk verzonnen. Maar de special effects vond ik nogal tegenvallen daar had ik zelf meer van verwacht ( zie de helicopters ). Wat wel heel erg goed was dat was de beeldkwaliteit en het geluid op dvd die echt super klonk (5.10). Maar alles bijelkaar kom ik toch echt niet hoger dan 3*.
Legan
Een goed verhaal maar niet goed uitgewerkt. Er is genoeg actie maar de film blijft een beetje saai, mede door de maar matige acteerprestaties van de cast.
Een standaard Hollywoodproduct uit hun lopende band fabriek.
5,0 uit 10 (2,5*)
notorious_kim
dit was wel een onderhoudende film. schwarzenegger kan wel niet acteren, maar het heeft me toch nog redelijk kunnen boeien.
kArIzMa_Movie
Een goed verhaal maar niet goed uitgewerkt.
hwwtje
Heb deze film jaren geleden deels gezien, kan me niet alles er meer van herinneren en de reacties van de mensen hier zijn niet echt eensluidend. Ga hem binnenkort maar weer even kijken dan.
Niet zo'n heel sterke Schwarzenegger die nogal voorspelbaar is. Enigszins vermakelijk maar nergens bijzonder. Gemiddeld aktiefilmpje.
WalterB
"When I told you to "go screw yourself" I didn't mean for you to take it literally."
Was voor mij ook het meest grappige deel uit de film. Verder vond ik het eigenlijk wel een goede film, er zat wel een goed verhaal verhaal in. Actie was ook wel leuk, soms misschien een beetje overbodig maar wel mooi gedaan.
Verder hebben ze ook wel goed over de toekomst dingen nagedacht, zoals een auto die automatisch stuurt, die heli's met een scherm die op afstand bestuurbaar zijn. Alleen waarom zag ik dan wel allemaal oude auto's? Dat zouden in die tijd oldtimers moeten zijn. Vreemd genoeg heb ik ongeveer 4x een New Beetle zien rijden...?
confucius
' Er zat meer in!?' Meer wat? Noem eens iets.
' Ik heb Arnold al beter gezien!?' Oh ja, wanneer dan?
' Had er meer van verwacht!' Nóg meer!?
Arnoldfilms zijn lamentabele films. Het zijn films die je ondergaat onderwijl zich vol vretend uit emmers popcorn. Waarom ik dan toch heb gekeken? Omdat ik mijn jaarlijkse quota "shit" moet halen, hetzij aan een gemiddelde van 20 per jaar.
Confucius - die van 2008 - had er zijn volgende bedenking over:
" Deze film is zo slecht, dat het alleen maar door een duivel kan zijn gemaakt.'
lucdecoster
@confucius : Noem het gerust: the terminator 31/2. Het vervelendste vond ik dat de reclame (VT4) werd onderbroken door de film!! Een film - film? - boordevol pulp.
Er zijn films voor ieder zijn smaak. Ik vond de film niet slecht, spannend en boordevol actie, een beetje vergelijkbaar met "Total Recall", ook zo'n futuristisch verhaal met Arnold.
Best een vermakelijke SF film hoor. Arnie is een groot favoriet van me, keek en kijk altijd met plezier zijn films. Altijd heerlijk fout en grappig ook al is het niet altijd zo bedoeld. Deze film wist me ook te vermaken en dat telt toch. Geen hoogvlieger maar ach...
Movie Jim
De eerste keer dat ik deze film gezien heb had ik moeite te doen om het verhaal te begrijpen. Na hem een tweede keer gekeken te hebben begreep ik het verhaal. Het verhaal dat ging er bij mij in als een sterk overtuigend verhaal over klonen nou dat is toch geweldig. En nog een heel goede regisseur hebben ze zich uitgezocht voor deze film Roger Spottiswoode geweldig echt mooi beter kan het niet. Het was wel verwarrend om ze even later bij elkaar te zien ik bedoel Arnold daarom moest ik goed op de kleding letten wie de echte was.
Film deed me denken aan Total Recall. Dit is een typische Arnold Schwarzenegger film met een dun verhaal maar met veel actie. Arnold Schwarzenegger deed waar hij het best in is en dat is knokken. Ik vond de bijrol van Michael Rooker ook best goed. Net zoals zijn mooie assistente Sarah Wynter. Zeker geen slechte actie film.
®Tc
Degelijk maar veel te cliché om wat te kunnen worden.
Heel de film door zat ik met een déjà-vu gevoel. Het verhaal, de plotwendingen, de humor, de one-liners. Alles past binnen het Hollywood-plaatje en de cliché stuff.
Verder hier en daar een leuk actiescènes maar dus weinig nieuws onder de zon en ook de cast slaagt er niet in de film naar een hoger niveau te tillen. Eentje van 13 in een dozijn.
tukkerstein
Bij deze film dacht ik altijd dat het een Oscarwinnende film zo worden, maar dat de makers na 20 minuten bedachten dat ze er beter een belachelijk slechte komedie van konden maken. Flauwe, sciencefictionachtige actie met veel lasers en flitsertjes, veel product placement en een verhaal dat zich alleen eeuwen in de toekomst laat afspelen door de kinderachtige, flauwe Star Warshelikopters en een alleskunnende huiscomputer. De actiedichtheid ligt te laag en het verhaal is ronduit bespottend. Pluspuntjes zijn de eerdergenoemde one-liners (1*) en, ook eerder genoemd, twee gekloonde Arnies (1,5*).
niethie
Een goede film was het inderdaad niet, maar ik vond het kwa foutheid nog wel meevallen allemaal, in ieder geval niet zo vreselijk slecht als de meeste je doen geloven hier. Schwarzenegger acteert een beetje op de automatische piloot en het plotje is bijzonder ongeloofwaardig, maar toch ik dit bij vlagen nog prima kijkvoer.
Voor mij ook een licht gevalletje van jeugdsentiment, dit!
2,5 sterren

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

K-PAX

Red Dragon
Misdaad / Thriller, 2002

Starship Troopers
Actie / Sciencefiction, 1997
clonelaser gundnatoekomstvillaindystopiefuturisticmoordcloningcyberpunkwetenschapperalternate realityimplanted memorysci-fi thriller action heroevil man