• 9.373.864 stemmen

Geregisseerd door: Roger Spottiswoode

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Michael Rapaport en Tony Goldwyn

Releasedatum: 21 december 2000

Plot The 6th Day

"They picked the wrong man to clone."

Helikopterpiloot Adam Gibson overleeft door een plaatsverwisseling met een vriend een aanslag op zijn leven, en gaat naar huis. Daar aangekomen ontdekt hij dat z'n leven is overgenomen door een kloon. Als de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn, er achter komen dat Gibson niet dood is, openen ze de jacht op hem om hun geheim te bewaren.

avatar van De Knip

De Knip

De grappen kwamen nogal niet-leuk over die in deze film zaten. Voor de rest wat actie en een flutplot.

*1/2

avatar van Phooze

Phooze

Het verhaal was nog best interessant, maar de uitwerking 2 sterren.

avatar van neo

neo

Precies en vergeet niet de muziek van Trevor Rabin (helaas een beetje erg veel op herhaling qua thema's maar goed).

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vond het een leuke film met Arnie. Niet van het Total Recall niveau maar toch best aardig gedaan. 3 sterren

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Net weer gekeken en ik maak er 3.5 van.

Leuke details. Het speelt in "The near future", maar het is niet heel erg overthetop futuristisch allemaal. "How would you like your banana daddy, nacho flavoured or regular?"

Helaas komen de oneliners - toch Arnie's handelsmerk - er niet echt lekker uit, eerder behoorlijk geforceerd. Verder een leuke film, met erg goede special effects.

avatar van djelle

djelle

Volledig akkoord met Captain Pervert. Geen misse film, maar zeker geen uitblinker of de kwaliteit dat we van een arnie-flick verwachten. In het genre SF-actie is "eraser" veel geslaagder voor mijn part. 3,5

avatar van ZiZou

ZiZou

Matige film, mede door het acteer werk van Arnie. Sommige scenes zijn nog wel vermakelijk, maar het verhaal totaal niet voor mij. Ik hou het 2*

avatar van jedymaster

jedymaster

goede film met goede arnold.

avatar van E V

E V

Sci-fi thriller, actiefilm over klonen. Leuke sci-fi ideën over hoet het in de toekomst er uit zal zien. Soms goede actie, verder niet zo orgineel.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Zeker niet een van Schwarzeneggers beste films als je het mij vraagt,maar als actie film kon hij er nog wel mee door. Het verhaal is niet verkeerd natuurlijk,want klonen is op zich een boeiend onderwerp,maar het had nog wel ietsjes beter uitgewerkt mogen worden. Maar toch heb ik me een kleine 2 uur wel aardig vermaakt. Vind Schwarzenegger altijd wel degelijk in zulke films.

avatar van clone

clone

Macmanus schreef:

Waarom maken ze dit soort films?

Ik denk dat ze denken dat het veel geld zal opbrengen.

Hoe dat niet heeft kunnen gebeuren met deze wereldfilm, is mij een raadsel.

Helemaal na het lezen van deze briljante tekst.

1 ster.

Waarom een reactie??? Je weet dat het om de actie gaat wanneer arnold meedoet. Ikzelf hou wel van dit soort films, actie en niet teveel slap gelul. Mij zie je dus ook niet reageren op de Nederlandse film in het algemeen, ik heb daar niks mee. Ga ik toch cijfers hiervoor geven ja dan geeft dit een beetje een gekleurd beeld! Voor deze film geef ik derhalve drie sterretjes, niet voor het hoogdravende gewauwel maar voor de actie en de spanning!

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Ik begrijp de 3 sterren eigenlijk niet.

De actie is soms behoorlijk goed en het idee van de klonen en zelfs de uitwerking in het plot zijn niet kwaad, maar God, wat kan die Arnold toch slecht acteren seg. Met alle respect voor wat hij wel kan, maar het acteerwerk is toch wel van het allerlaagste niveau.

Helemaal om te lachen wordt het als hij temidden van het schietgeweld nog even een paar moraallessen wil meegeven aan het grote publiek. Dan zie je'm pas echt knoeien.

Nee, dat verknalde voor mij de hele film.

1,5* omdat 't weer bijna Sinterklaas is.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

jedymaster schreef:

goede film met goede arnold.

uh ?

avatar van otherfool

otherfool

Amusante Governator film met een redelijk plotje en puike actie. Ik heb me wel vermaakt hoor.

3*.

avatar van IL-BE-BACK

IL-BE-BACK

Een fucking flop als je het mij vraagt

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Is wel leuk voor enkele keer.

Scwerzenegger speelt wel okee, en die cyberpunk wereld ziet er goed uit.

3,0

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke film. ik ben niet van plan om hem nog een keer te kijken. leuk voor 1 keer dus. 2,5*

avatar van 606

vermakelijk voor een keer en is dan ook niet saai om naar te kijken.

3,5 ster

avatar van Wembleyfever

Wembleyfever

Vanavond te zien om 20:30 bij SBS6. Goede, degelijke film. Heb hem in 2000 in de bios gezien, maar Arnie heeft wel betere gedaan.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Hij is geweldig!! Arnold!!! Niet gezien maar ja komt binnenkort toch wel weer.

avatar van LittleBox

LittleBox

Spanning ver te zoeken en de 'dialogen' zijn van een abominabel niveau, evenals de acteerprestaties van Schwarzenegger. 2 sterretjes vanwege de af en toe wel aardige special effects.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik heb deze film nou al een paar keer gezien en ik vind het helemaal niks meer. De kloon is nergens dreigend en ik had ook nooit het gevoel dat het slecht zou aflopen. Leuk voor een keertje...1*

avatar van erwku

erwku

die badybuy is niet uit te staan

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Lekker knallen met Arnie!!!

Leuk verhaal.. ik zat er helemaal in.. goed gedaan.

avatar van sporthaas

sporthaas

maxcomthrilla schreef:

Leuk voor een keer.... ik heb deze film nou al een paar keer gezien....

raar ventje ben jij. 1 ster geven maar wel een paar keer kijken, zeker niks beters te doen in je vrije tijd.

avatar van P8rb

P8rb

beetje een verwarrende film, maar nog best goed.

3,0

avatar van my style

my style

geweldige film, met een goed verhaal. Ik begrijp niet dat deze film zo een slechte waardering heeft mijn stem dus 3,5*

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Niet echt mijn genre, maar film valt wel mee.

*2,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Had hem laest nog herzien en ik vond hem nog beter dan de eerste kijkbeurt. De introductie is al goed. De decors zijn ook erg mooi en Schwarzennegger speelt weer erg top. Vind het af en toe best leuk als er futuristische en dingen van deze tijd door mekaar worden gemengt. De film zit ook vol leuke momenten. Ook er leuk dat Schwarzennegger en zijn kloon de klus klaren.

Stem verhoogt naar 3,5* Ik hou wel van dit soort SF films.

avatar van johnny6

johnny6

Geen verkeerde film, allen jammer van de hoofdrolspeler.

Deze heer had zich toch echt bij body-building moeten houden, is nog slechter dan Stalone en dat wil wat zeggen.