• 9.377.559 stemmen

Alternatieve titels: The Intouchables / Untouchable

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Olivier Nakache en Éric Toledano

Met onder meer: François Cluzet, Omar Sy en Anne Le Ny

IMDb beoordeling: 8,5 (1.015.377)

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 22 maart 2012

Plot Intouchables

"Sometimes you have to reach into someone else's world to find out what's missing in your own."

Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongeman uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak...

avatar van renske

renske

Leuke, sympa film over vriendschap met een humorklik tussen twee mannen. C'est ça. Feel good verhaaltje zonder veel diepgang met veel Einaudi-gepingel en een matige spanningsboog. Heb wel enorm gelachen maar vind het geen meesterwerk. Dat deze film bij IMDb op plek 96 in de top 250 staat en ook hier 4,22 heeft als gemiddelde... ik snap er geen snars van.

avatar van wimderuig

wimderuig

Wat een top film 5 sterren

avatar van Xtortionn

Xtortionn

Wat een prachtige film! Heb er echt van genoten.

- Zeker een aanrader.

avatar van mapejoba2011

mapejoba2011

Zeer verrassend en ook heel goed gespeeld. Vanaf het begin tot het eind boeiend. Ook is het niet over de top zoals Eddy Murphy zou doen. Ik hoop niet dat er een Amerikaanse remake komt.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Stel je voor: Een remake met Murphy. Wat zouden ze het dan verpesten zeg.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Best wel een goede film ,maar ik heb wel betere gezien met francois cluzet zoals;

ne le dis a personne

Ne le dis à personne (2006) - IMDb

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Een standaard verhaaltje kan toch een geweldige film opleveren. Vooral dankzij de acteurs is Intouchables een erg leuke film geworden. François Cluzet en Omar Sy vervullen hun rollen perfect en laten je echt meeleven met Philippe en Driss. Standaard valkuilen bij dit soort films worden vakkundig vermeden waardoor het nergens te gemaakt en overdreven emotioneel wordt en je blijft geloven in het onwaarschijnlijke gegeven.

En een Amerikaanse remake... tsja... Hollywood's ideeënarmoede kent blijkbaar geen grenzen. Al is het niet opmerkelijk, een feel-goodfilm als deze zal het daar wel goed doen.

avatar van etherman

etherman

Wat een mooie film is dit. De beste Franse film die ik gezien heb, zo goed dat ik de film een dag later nog eens gezien heb, maar dan met de vrouw samen.

Prima acteer werk en en sterk samenspel tussen de twee. Het leven kent zoveel mooie dingen

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Dit is de best bezochte Franse film ooit in Nederland. Gisteren werd de grens van 500.000 bezoekers overschreden.

Bron

Ik vraag me af of dat wel waar is; "best bezochte Franse film ooit in Nederland".

In de jaren '60 / '70 was de Franse film hier nog veel populairder. Zou me dus verbazen als het wel klopt.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Van de site van filmtheater Hilversum:

'Intouchables'…: [...]Voor laatstgenoemde film staat de teller intussen al bijna op 20 miljoen bioscoopbezoekers in eigen land. En ook in Nederland heeft een Franse film sinds de dagen van Louis de Funès niet zoveel bezoekers getrokken.

Kan nog geen feiten vinden. Wél dat in Frankrijk Louis de Funès in La Grande Vadrouiller met 17,6 miljoen het record had totdat Bienvenue chez le Ch'tis. En daar is deze ook overheen gegaan geloof ik.

Zou niet weten of Louis de Funès in Nederland meer bezoekers trok dan 500.000. Wat ik wel weet dat in de jaren 70 (en ook enkele decennia daarvoor) bezoekersaantallen voor Vaderlandse films vele malen hoger lagen dan nu. Nu is men al blij met een fractie daarvan.

avatar van beavis

beavis

moet ik em dan toch maar gaan zien...???

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Nee natuurlijk niet

De film is 500.000 bezocht, dat zijn vast geen unieke bezoekers.

Tenzij je alle icheckmovieslijstjes op een gegeven moment compleet zou willen maken. Er zijn films die ik zelf in elk geval altijd zal overlsaan La Meglio Gioventu, Sa Som i Himmelen en deze behoren daarbij.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Hier is wel het een en ander aan info te vinden. Alleen niet specifiek over Franse films. In de top 20 van bezochte films in NL staat iig geen Franse film.

Wat verder opvalt is het totaal aantal bioscoopgangers sinds begin 1946 (88,7 miljoen!) flink is teruggelopen tot het dieptepunt van 1992 (13,7 miljoen)

avatar van BBarbie

BBarbie

Mochizuki Rokuro schreef:

Nou, ik weet niet of dat nou wel zo'n verstandige keuze is?

avatar van beavis

beavis

La Meglio Gioventu wil ik tzt nog zeker wel zien!

maar bij de poster van deze lopen de braakneigingen bij mij wel binnen

trailer voorspelde ook al niet veel goeds... maar met zoveel bezoekers hoop je wellicht tóch dat er iets bijzonders in zit ofzo... maar echt heel overtuigend vind ik mezelf ook niet

avatar van Knisper

Knisper

De film is gelukkig goed en vaardig genoeg gemaakt om niet geirriteerd te raken. Let ook op het geringe aantal slechte beoordelingen. Maar een film met een scherpe rand zou ik niet verwachten. Wat mij betreft ook geen aanrader.

avatar van Alastor

Alastor

beavis schreef:

Het enige bijzondere aan deze film is dat de scriptschrijvers hun huiswerk goed gedaan hebben.

Vermoedelijk hebben ze dit artikel of een derivaat hiervan gelezen en dit vakkundig verwerkt in het scenario voor deze film. De archetypering is niet van de lucht, maar te billijken binnen het concept van de film dat duidelijk gemaakt is voor een groot publiek. Onderhoudend, dat wel.

avatar van BBarbie

BBarbie

Alastor schreef:

Ik weet natuurlijk niet welke literatuur de regisseurs/scenarioschrijvers Nakache en Toledano

in hun leven allemaal gelezen hebben, maar volgens mij heb je het helemaal mis.

Het verhaal ontleend is aan de echt bestaande relatie tussen Philippe Pozzo di Borgo en Abdel Sellou (beiden wonen tegenwoordig in Marokko). De aristocraat Pozzo di Borgo heeft over die relatie een boek geschreven: Le second souffle. Naar aanleiding van dat boek is een documentaire gemaakt (A la vie à la mort) en die heeft - samen met het boek - ten grondslag gelegen aan de film. Hier en daar zijn een aantal zaken toegevoegd (o.a. de massagescène), maar de film is voor een groot deel gebaseerd op waar gebeurde feiten. Dat heeft Pozzo di Borgo in ieder geval bevestigd in een interview in Le Figaro (14 november 2011)

avatar van kuk

kuk

Het blijft een dooddoener voor de discussie dit punt.. Net alsof het als het op waar gebeurde feiten gebaseerd is (hoe vrij je dit verder überhaupt nog kunt interpreteren heb ik het niet eens over..) dat dan maar einde van de discussie moet zijn. Dat neemt toch niet weg dat de archetypering niet van de lucht is?

avatar van patrick17

patrick17

Intouchables

Waargebeurde verhalen doen het over het algemeen zeer goed. Dit gevoel heb ik
bevestigd gekregen bij het kijken van deze film.
Een prachtige film, waarbij de gevoelens van verschillende mensen tesamen komen.
Ik vind dat wat hebben, het kunt je gevoelig raken.

Er zaten ontzettend leuke / grappige momenten in. Ondanks dat de beste meneer Philippe
gehandicapt is, heeft hij toch leuke momenten. Als ik mezelf in deze situatie zou zien
zou er voor mij een andere oplossing zijn, zou zo niet willen / kunnen leven. Maar dat is een
andere orde. Omar Sly zet meer dan prima zijn rol neer. Sommige dingen voel je aankomen
uiteraard maar het is toch wel verfrissend. Al had ik zelf gedacht (gehoopt) dat er nog meer
zou bloeien uit Driss en Magalie. Uiteindelijk viel dat tegen.
François Cluzet zette zijn rol fantastisch neer. Het lijkt me een moeilijke rol.
Heb ontzettend gelachen om het moment dat Driss thee over Philippe zijn benen gooit terwijl hij het niet voelt, wat logisch is.

Een verfrissende film, over een tijd zal ik hem zeker nog herkijken.

avatar van Betamax

Betamax

Dit vond ik echt een uitstekende film.

Prima geacteerd en een super verhaal.

avatar van Mr Grey

Mr Grey

Hele goeie film. Inhoudelijke goed en zeker toffe humor gecombineerd met drama. Goed geacteerd en het maakt het nog boeiender als je weet dat het om een waar gebeurd verhaal gaat. Lekker geluidje ook die Maserati hihi

avatar van Malarkey12

Malarkey12

Top film met een typisch frans tintje... De combinatie tussen drama en humor is geniaal en het feit dat het om een waar gebeurd verhaal gaat maakt het af...

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Prachtige drama/komedie die nergens te zwaar wordt en erg meeslepend is. Vooral de geloofwaardigheid van de hoofdpersonages maken dit tot een sterke film. De vriendschapsband spat van het scherm en doet de kijker af en toe ontroeren maar ook schaterlachen.

De mix tussen komedie en drama is zeer sterk. Zo zijn de grappen allesbehalve cliche en zijn de ontroerende momenten ook niet overdreven sentimenteel gemaakt. Dat alles blijft zo perfect in balans dat het echt genieten is.

Ook de acteurs zijn natuurlijk een absolute meerwaarde aan het succes van de film. Francois Cluzet zet z'n rol uiterst geloofwaardig neer en Omar Sy zorgt voor de komische noot!

Al met al heb ik zeker genoten van deze film, alhoewel het gemiddelde wel erg hoog ligt, maar een dikke vier sterren zijn goed besteedt aan dit realistiche verhaal!

avatar van Beffrey28

Beffrey28

En weer gestegen naar 4.23! Dit gaat een (terechte) klassieker worden!

avatar van Reinbo

Terechte klassieker? Toch weinig bijzonder en veel te veel clichés, voor die status. Publiekslieveling wellicht, maar zeker niet maar dan dat. Qua idee en cinematografie voegt het werkelijk helemaal niks toe.

avatar van herman78

herman78

Moet dat dan? Als een film zoveel mensen raakt lijkt me dat reden genoeg er een klassiekerstatus aan op te hangen.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

herman78 schreef:

Helemaal met je eens!

avatar van zxstyle

zxstyle

Helaas voor mij werkte deze film niet.

Ik kan begrijpen dat dit voor anderen wel werkt, doordat het feel good gehalte erg hoog is.

Maar zo'n film kan ik ook bedenken, geef een kansenjongere in Nederland een kans en het werkt in een keer. Voila iedereen zwijmelt weg bij het ondenkbare.

Het acteerwerk is best goed, maar het verhaal leidt naar een erg goede vriendschap en dat is na zo'n 2 uur toch best saai.

Ook denk ik dat deze film in de bioscoop het een stuk beter doet dan op dvd. Daarom verwacht ik dat de score nog wel een eindje gaat zakken.