• 9.373.533 stemmen

Alternatieve titels: The Intouchables / Untouchable

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Olivier Nakache en Éric Toledano

Met onder meer: François Cluzet, Omar Sy en Anne Le Ny

IMDb beoordeling: 8,5 (1.014.327)

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 22 maart 2012

Plot Intouchables

"Sometimes you have to reach into someone else's world to find out what's missing in your own."

Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongeman uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak...

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Een gigantisch succes in Frankrijk... Iemand die deze gezien heeft en me kan vertellen wat er zo goed aan is?

Al 11 miljoen bezoekers in Frankrijk (in slechts 4 weken tijd - best bezochte film van het jaar)!

Gehandicaptenkomedie wordt sociaal fenomeen | Stefan de Vries - devries.fr

Trailer (YouTube, niet ondertiteld)

avatar van CyraX

CyraX

Toch een aangename feel-good film moet ik toegeven, als gaan sommige scènes er wel wat over qua meligheid (dansscène bijvoorbeeld)

Wel te snappen dat het zo'n commercieel succes is, Driss is gewoon een zeer aimabel personage. Een beetje karikaturaal, maar kom, we gaan niet klagen.

avatar van Prudh

Prudh

Gaat maart 2012 in de Nederlandse bioscopen draaien. Krijgt een redelijk grote release, tot aan enkele Pathé-theaters aan toe. Inmiddels al zo'n 14 miljoen Fransozen die hiervoor naar de bios togen. Titanic houdt nog steeds het Franse all time record van ruim 20 miljoen bezoekers.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Bij onze zuiderburen al vijftien miljoen bezoekers, en daarmee de vijfde best bezochte film ooit! Enkel Titanic, Bienvenue chez les Ch'tis, La Grande Vadrouille en Gone with the Wind deden beter!

Box-office Frankrijk (Wikipedia)

draait op het PAC festival op 5 februari

avatar van balrog

balrog

Bijzonder grappige feel-good film. Vooral in het begin een paar maal plat gelegen van het lachen (waar zijn de latex handschoenen voor? ).

Een vrij origineel verhaal met zoals reeds aangehaald wel wat clichématige situaties en personages. Vooral het feit dat Driss Philippe niet betuttelt en met alles en iedereen lacht zorgt voor enkele hilarische situaties.

Draait ondertussen reeds in een aantal cinema's in België.

Aanrader!! 4*

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Het is niet moeilijk om je voor te stellen waarom deze film de massa aanspreekt en zo'n hit is geworden in Frankrijk. Het samenspel Cluzet - Sy is fantastisch. Sy werkt zonder probleem Cluzet van het scherm met zijn spontane reacties en natuurlijke humor. Zouden alle invaliden uit deze wereld zo'n mensen als verzorger hebben, dan zou de wereld er beter uitzien. Driss is zowat de engel die op aarde is gezet voor Philippe. Ik heb meer dan eens in een deuk gelegen van het lachen en dat is één van die ijzersterke eigenschappen van Intouchables. De humor is nergens geforceerd en komt bijna elke minuut om de hoek kijken.

Je zou kunnen denken dat de invaliditeit van Philippe melodrama met zich zou meebrengen, maar dat is nooit het geval. Zoals Philippe zelf verwoordt in het begin : "ik wil iemand die geen medelijden met me heeft". Hij voelt zich niet invalide en wil blijven genieten van het leven al heeft hij zijn beperkingen. Hij overtreft in één enkele scène ( de parapente ) zelfs de levenslust van zijn verzorger. Een warme film en een vanzelfsprekend kassucces.

avatar van Zebster

Zebster

zéér leuke en ook aangrijpende film

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg fijne komedie-drama dat nergens opdringerig wordt en twee extreem geloofwaardige personages kent. Ik heb erg kunnen genieten van de gehandicapte man, die veel warmte overbracht. Een van de betere komedies die ik de laatste tijd heb gezien.

cordiacovens

Erg leuke komedie, ik snapt zeker dat er zoveel fransen naartoe zijn geweest.

de 2 hoofdrolspelers komen goed uit de verg en het verhaal is zeker aangrijpend..maar word op een erg komische manier gebracht waardoor het altijd leuk blijft en je gaat je ook zeker aan de personages hechten..

het is daarnaast ook nogeens waargebeurd..wat de film nog een extra boost geeft als je dit als kijker weet..geloof alleen niet dat het zo gegaan is, zal wel lekker aangedikt zijn maar daar ben ik dan ook blij om

cordiacovens

bij Pathé de kuip overigens een staande ovatie voor de film na afloop van de vertoning tijdens het PAC festival

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

cordiacovens schreef:

Bij ons in Tuschinski was dat precies hetzelfde. Wat een heerlijke film is dit. Heb sinds tijden weer eens ongecompliceerd kunnen lachen. Geweldige chemie tussen beide hoofdrolspelers. Intouchables is het levende bewijs dat een film geen ingewikkeld verhaal nodig heeft om zijn boodschap over te brengen. Zeker een aanrader!

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Erg goed gespeeld, knap gemaakte film. Bij tijden erg grappig, scene met het afscheren van de baard vond ik heel leuk.

Kan me voorstellen dat de film een succes is geworden in Frankrijk, de tegenstellingen in de samenleving worden goed weergegeven. Het is ook een blije film. Maar voor mij bleef het toch steeds bij de ene emotie, het grappige en warme van die tegenstellingen. Het bleef voor mij te oppervlakkig om er echt helemaal enthousiast van te kunnen worden. Maar de 3 1/2 ster is een ruime, geen krappe.

avatar van Number23

Number23

Wat een heerlijk filmpje!! Al moet ik toegeven dat de Franse taal een grote rol speelt in mijn positieve beoordeling. Heerlijk ontwapende performance van Sy en zeker ook een goede rol van Cluzet(Dustin Hoffman anyone??). Volgepakt met humor met een gezonde dosis drama, ik heb zeker genoten.

avatar van Weirdo_W

Weirdo_W

Intouchables is een zeer mooie comedy/drama. De film laat mooi zien dat lichamelijk gehandicapte mensen totaal niet zitten te wachten op medelijden(wel erg overduidelijk misschien maar ach...). Dat is dus de reden waarom Philippe wil dat Driss zijn begeleider wordt. Gaandeweg de film gaan deze twee totaal verschillende karakters met een totaal verschillende achtergrond elkaar erg waarderen. Sterk gespeeld ook door beide acteurs. De chemie is duidelijk aanwezig.

Wat we vervolgens te zien krijgen zijn een hoop hilarische taferelen. Je kunt natuurlijk wel raden wat voor grappen je voorgeschoteld krijgt. Maar de humor om de handicap van Philippe is in de context van de film niet echt 'not done' te noemen, maar gewoon heel erg geestig. Misschien een beetje geforceerd hier en daar maar de film komt er makkelijk mee weg. En dat is omdat het gewoon zo'n sympathieke en warme film is. Want het is natuurlijk niet alleen lachen, gieren, brullen. Er zitten zeker ook genoeg serieuze momenten in die je zeker weten te raken, zonder dat het te sentimenteel wordt (wat toch een gevaar kan zijn bij films als deze. Daar is hier dus niet echt sprake van. Echt een topfilm gewoon die vooral ook heel oprecht op mij overkomt.

4,5 ster

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Wow!

Wat een verrassing, wat een humor, wat een acteerwerk, wat een muziek. Kortom; wat een geweldige film. Alleen maar lovende woorden voor deze film. 4,5* en bij een herziening sluit ik de vijf sterren niet uit! Meesterlijk mooi! Later, wellicht meer.

avatar van Knisper

Knisper

Tja, het probleem bij zo'n grote hit (dat het Nederland ook nog wel zal worden) is dat het graag iedereen pleziert. De scherpe kantjes zijn er dan ook duidelijk vanaf. Dat levert echter nog geen slechte film op. Intouchables is namelijk best filmisch, bevat goede acteurs en is ook best grappig. Maar ja, het originele verhaal is wel op zo'n manier aangepast dat het toch redelijk gekunsteld wordt. Emoties wekt het dan niet meer op, omdat zo toch enigszins de makkelijke weg wordt gekozen.

Overigens wel beter als die andere recente populaire komedie Bienvenue chez les Ch'tis.

avatar van Redlop

Redlop

Prachtig, zowaar echt grappig en zonder valse sentiment zoals Weirdo hierboven als schreef. Ik voorspel ook in Nederland een groot succes. 4*

avatar van rolfman

rolfman

hele mooie film

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Ik ben benieuwd. Zet hem in ieder geval hoog op mijn verlanglijstje.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Top top top, uitstekend waargebeurde film! Cluzet deed het zoals altijd weer uitstekend, erg geschikt voor deze rol. Heb me echt vermaakt, misschien eens toevoegen aan mijn top 10?

Aanrader!

*4.5

(p.s. geweldige intro!)

Ook in Duitsland een hit: al 5 miljoen verkochte kaartjes.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Feelgood blijft het altijd goed doen, zeker in periodes van economische recessie.

avatar van batroni

batroni

heb me echt kapot gelachen bij sommige stukjes, wat een baas die Driss xD

avatar van kurWA

kurWA

erg mooi film!

avatar van Brotherband

Brotherband

Ontzettend goeie combinatie van komedie en drama, prachtig verhaal en goeie humor.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Geweldige film. Niet teveel goedkoop sentiment, maar oprecht leuke grappen. Er wordt er goed geacteerd, met name door Omar Sy. Daarnaast vind ik de film ook erg mooi, prachtige kleuren en mooie beelden. Hooguit wat voorspelbaar, maar dat stoorde mij absoluut niet.

avatar van zeineboe

zeineboe

leidsehoodie schreef:

Sluit ik me volledig bij aan!

+ gebasseerd op een waargebeurd verhaal. Vond het jammer toen de film afgelopen was!

Allemaal kijken dus!! Elk minuut waard.