• 9.374.764 stemmen

Alternatieve titels: The Intouchables / Untouchable

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Olivier Nakache en Éric Toledano

Met onder meer: François Cluzet, Omar Sy en Anne Le Ny

IMDb beoordeling: 8,5 (1.014.827)

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 22 maart 2012

Plot Intouchables

"Sometimes you have to reach into someone else's world to find out what's missing in your own."

Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongeman uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak...

avatar van Dirt

Dirt

Wow.

Enige wat ik er uit kan krijgen.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

avatar van Number23

Number23

Ooooh... Oooh zo saaaai

Bedankt voor het verfrissende commentaar

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Ooooh... Oooh zo saaaai

Wat is hier dan zo saai aan in vergelijking met, bijvoorbeeld, Bad Teacher die je beoordeelt met een 4,5?

avatar van Apster

Apster

Geweldige film, kan niet anders zeggen. De film is een perfecte combinatie van humor en drama door sterke regie, acteerprestaties en een scenario met geweldige dialogen. Het drama wordt nergens te zwaar ondanks de onderwerpen, en de humor is geslaagd. Heb echt een paar keer goed gelachen om Sy en zijn kijk op klassieke muziek en kunst. Ook de handicap blijft niet onbespaard en zelfs om die grappen heb ik gelachen. Echt heel knap, want zoiets kan gauw verzanden in platte humor. Heerlijke film dus, waarvan het feel-good gehalte lekker hoog ligt, daarnaast sterk drama aflevert en je het gevoel geeft dat het leven mooi kan zijn.

avatar van Jic

Jic

Veel humor met een beetje drama erg leuke film een aanrader

avatar van ExToR

ExToR

Ooooh... Oooh zo saaaai

probeer hem nog eens te kijken als je volwassen bent

ontopic, mooie meeslepende film met humor en drama. goed verhaal.

avatar van skaffakid

skaffakid

Prachtige Film! De laatste keer dat ik zo hard heb gelachen met een film is alweer een tijd geleden. Geweldig geacteerd door de twee heren. Ongetwijfeld de beste film die ik het afgelopen jaar gezien heb. Ik heb de hele top 250 zo'n beetje al gezien en meer, maar dit is de eerste film waarbij ik per se mijn enthousiasme wil delen, en speciaal daarom heb aangemeld op moviemeter. Dit is een film die je moet zien!

avatar van altje

altje

Wat vond ik dit een prachtige film. De perfecte mix tussen meeslepende drama en goede maar keiharde humor. Het contrast tussen beiden heren kan bijna niet groter. De manier waarop ze toch naar elkaar groeien is mooi om te zien.

avatar van joball

joball

Ik ben blij dat er zoveel mensen zijn het er mee overeens zijn dat deze film echt een toppie is!

Normaal gezien hou ik niet van komedies maar deze is toch wel heel speciaal!

avatar van timbo_

timbo_

Uitstekende film maar net niet de gedroomde echte topper. Daarvoor speelt de film toch wat teveel of safe. Vooral de manier waarop de verschillen qua karakter steeds na verloop van tijd weer wegvallen is iets teveel een trucje. Overigens wel een trucje dat werkt. Mede door het prima acteerwerk maar zeker ook door het prachtige uitgangspunt.

Overigens zie ik er niet de baanbrekende film in die vele anderen er blijkbaar wel in zien. De verhalen over hoe om te gaan met een handicap en het leven aan de randen van de Franse samenleving zijn voor mijn gevoel slechts subplotjes die volledig in dienst staan van de vriendschap tussen de twee en vooral gebruikt worden voor de lach en nauwelijks om mensen iets bij te brengen.

Gelukkig maar zou ik bijna zeggen. Het levert een prima film op die voor mij echter net te weinig verrassend was om echt een hele hoge score te verdienen.

Voor uitgebreide recensie zie: Recensie: Intouchables (22 maart) « Tim's Filmblog - filmmad.wordpress.com

Intouchables werd gisteren besproken door Marc de Hond en Annemarie Haverkamp bij DWDD

avatar van timbo_

timbo_

Die hadden het ook al over die maatschappelijke functie. Vind dat die toch wel flink overdreven wordt.

avatar van koko28

koko28

Deze komt in de top 250 ............... en behoorlijk hoog.

Waarschijnlijk al de beste film van 2012.

avatar van Freud

Freud

Sympathieke film en een aangename kijkervaring, maar allemaal wel heel erg simpel, gemakkelijk en voorspelbaar. Het is dankzij de aanstekelijke acteerprestaties dat ik me er weinig heb aan geergerd, maar met dit soort afgezaagde grappen over kunst en klassieke muziek nog steeds durven afkomen, is een beetje triest. Maar wel goed gebracht, en het verhaal weet best te ontroeren.

avatar van Rarara

Rarara

leuke film! hoewel een tikkie te lang. misschien dat me iets ontgaan is maar de flashback in de film vond ik onnodig. ik ben t eens met Freud dat de grappen rond kunst en muziek erg afgezaagd waren. t is duidelijk dat de filmmakers totaal geen benul van moderne kunst hadden. ik denk dat zelfs de grootste liefhebber toch moeten beamen dat t inderdaad gruwelijke troep was wat in de film voor 'moderne kunst moest doorgaan. een detail slechts.. fijne film.

Absoluut fijn filmpje. Een ouderwetse feelgoodfilm die gelukkig nét de immense valkuilen der cheesiness weet te vermijden.

Het verhaal blinkt weliswaar in grote lijnen niet echt uit in originaliteit maar de uitwerking is vlot, lollig en de hoofdrolspelers maken het allemaal een prettige wegkijker.

Als ik de makers dan toch een vraag zou mogen stellen zou het toch zijn waarom ze eigenlijk voor een Afrikaanse hoofdrolspeler hebben gekozen in plaats van een Arabische. Dat is toch licht merkwaardig.

avatar van De Knip

De Knip

Erg aangename film. Francois Cluzet is toch wel een van mijn favoriete acteurs. Ik heb geregeld in deze film met een smile gekeken. Mooie combinatie van komedie en drama. En die Omar Sy speelde echt net op het randje. Maar precies goed. Genoten van deze acteur:

****

avatar van lars-pixar

lars-pixar

koko28 schreef:

Deze komt in de top 250 ............... en behoorlijk hoog.

Waarschijnlijk al de beste film van 2012.

Dat denk ik ook!

avatar van Zmrzlina

Zmrzlina

Topper

avatar van yiske

yiske

Ik vond 'em wel aardig, meer niet.

avatar van farah50

farah50

Ik vind het een zeer goede film voor jong en oud, een topper eerste klas.

avatar van NakedHero

NakedHero

Ik vond er weinig aan. Heb hem dan ook na een uur uitgezet. De rest kan ik zelf wel bedenken.

De film lijkt zich vooral te focussen op Omar Sy. Films die negers casten waarin zij grappig moeten overkomen, is vaak over de top, en trekt mij dan totaal niet. De karakterschetsen, hoe flets ze ook zijn, worden te expressief weergeven. Het is gelijk al duidelijk dat Driss uit een mindere milieu komt dan Philippe. Het is dan ook jammer dat dit als basis wordt gebruikt voor de film. Flauwe makkelijke grappen over iemand die amper met cultuur (lees: kunst) in contact is geweest, tegenover iemand die fijnbesnaard moet overkomen. Chemie tussen de twee is belabberd verbeeld, muziek is te makkelijk uitgezocht, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik snap de hype niet. Zal wel opgeblazen zijn. Omdat ik hem niet heb uitgekeken zal ik geen cijfer geven, maar ik denk aan een matige 3*.

avatar van peter74

peter74

Ik dacht dat het Dustin Hoffman was op de poster.

Je bent niet de enige.

Number23 schreef:

goede rol van Cluzet(Dustin Hoffman anyone??)

Yasmin0 schreef:

Philippe, een invalide miljonair - die erg veel weg heeft van Dustin Hoffman,

laundromat schreef:

Wat lijkt-ie hier op de poster op Dustin Hoffman!

astonm schreef:

Inderdaad, nu moet ik al helemaal denken aan Rain Man.

avatar van scumfrog

scumfrog

Wat een briljante film. Ik ge er maar 1 ding over zeggen, ''KIJKEN''!!!!!

avatar van Knisper

Knisper

In de film lijkt Cluzet overigens helemaal niet op Duffman.

avatar van Kippie.

Kippie.

Ik ben door jullie berichten zo enorm nieuwsgierig geworden dat ik deze film binnen nu en een week gezien wil hebben. Ik laat me verrassen.

avatar van Elmotje

Elmotje

NakedHero schreef:

Wat een mening zeg... Driss komt uit een minder milieu en het is jammer dat dat als basis word gebruikt?, dafaq daar kan ik niet helemaal bij. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dus ze kunnen lastig anders. Ik weetniet of je nou bezig bent als WanneB redacteurtje maar je bakt er vrij weinig van.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Ik vind je reactie ook beetje over the top Elmotje. NakedHero drukt met verve zijn mening uit over de film een mening die grotendeels met mijne overeenkomt en trouwens uitstekend verwoord.

Het verhaaltje zelf is al zoveel malen achterhaald, en ik vind ook dat deze film er niet echt boven uitsteekt ook al is het leuk om naar te kijken. Maakt dit mij dan ook WanneB redacteurtje?