Genre: Komedie / Drama
8,5 (1.014.665)
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 22 maart 2012
Plot Intouchables
"Sometimes you have to reach into someone else's world to find out what's missing in your own."
Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongeman uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak...
Philippe
Adama
Albert
Chantal
Steven58
Goed verhaal waarin drama, humor en vriendschap bij elkaar komen.
Vooral de wisselwerking tussen drama en humor vond ik goed uitwerkt.
_Casper_
Wow echt een geweldige filmn, zonder meer de beste film die ik dit jaar gezien heb...
heerlijke combo van drama en humor!! echt een heerlijke film!!
heb elke minuut ervan genoten
4.5*!!
alleen 1 dingetjes snap ik niet, miss dat iemand me dat kan uitlegeen
Spoliertags::
op een gegeven moment komt die zeg maar half broer bij die neger op bezoek bij zn werk dat ie een probleem heeft, en vervolgens stopt die neger te werken voor die man.. dat snapte ik niet waarom stopte hij daar met werken??
Bitbyter
Viel tegen. De humor was me iets te zoetsappig en drama heb ik er ook niet kunnen herkennen. Leuk voor bij de ouwe wijvenkoek (met rozijnen ?)
Blijkbaar geldt ook in de filmindustrie, dat marketing de enige sleutel is tot commercieel succes.
gauke
Zó moet een komedie gemaakt worden: met hart en met verstand, onderhoudend, in het oog lopend, intelligent, vol dynamiek, vitaliteit en charme. Gevoelsbioscoop van het zuiverste water en een plezier om naar te kijken. De mens met een handicap wordt oprecht, ongedwongen en realistisch belicht, niet clichématig, noch verkrampt en nergens belachelijk of respectloos. Een mix van ernst en humor en in de kern een ontroerend verhaal waarbij zakdoekencliché's vermeden worden en dat is knap. De cast is weergaloos sterk en de soundtrack heerlijk. De muziekwedstrijd bijvoorbeeld tussen Vivaldi en Earth Wind & Fire is leuk bedacht. Vreemd dat er zo weinig onderscheidingen voor deze film zijn.
Jawaddedadde
Wat die onderscheidingen betreft:
de film heeft in eigen land natuurlijk te kampen met The Artist, maar Omar Sy heeft toch maar mooi een César voor beste acteur weggekaapt. En de boxoffice spreekt natuurlijk ook boekdelen
voskat
De enige marketing die we nodig hadden om deze film te gaan zien was de trailer, meer niet.
Bleek een goed idee.
4 *
wimaroca
Wat spelen die 2 goed zeg!!
en vooral Omar Sy,kan wel een grote worden,als ie lacht lacht ie echt
wel mee en dan dat het verhaal een beetje wegvalt,maar dan komt ie weer sterk terug
heeft wel wat weg van scent of a woman met Al Pacino
schumacher
Steengoeie film wetende dit niet meteen mijn genre is. Leuke stukjes in, realiteit kan ook hard zijn.
En kaner me wel in vinden zo'n mensen het beu zijn iedereen die ze tegen komen compassie heeft dag in dag uit.
Ik vond het een goeie film met ook goede acteurs.
jadolino
Helemaal mee eens. Prachtige film....
supersalsa
Een combinatie van Pretty woman en Scent of a woman, alleen met minder clichés. Het acteerwerk en de dialogen waren erg goed. Geen domme tranentrekker, maar realistisch neergezet. Het feit dat het gebaseerd is op een waargezegd verhaal, maakt de film des te beter.
nakada
Heerlijke feelgoodmovie met uitstekende acteer prestaties.
Jesper187
Mooie film! Eén van de weinige komediefilms, waar ik echt heel vaak heb moeten lachen, mooi gemixt met drama, alleen toch wel beduidend minder dan bij veel tragikomedies. Acteerwerk was uitstekend. Zeer overtuigend van beide François Cluzet en Omar Sy, maar ook de ondersteunende rollen van Audrey Fleurot en Anne Le Ny werden goed gespeeld. Voor de rest zag alles er gewoon prima uit en werd de film mooi afgewisseld met actie/avontuur (in de zin van: de politieachtervolging, het intimideren van dat ex-vriendje, het paragliden etc.). Voor ieder wat wils denk ik. Ik kan hem iedereen aanraden!
Yasmin0
Een van de leukste films van de laatste jaren. Een film waarbij je constant aan het lachen bent, terwijl de film ook ontroert. Philippe, een invalide miljonair - die erg veel weg heeft van Dustin Hoffman, heeft iemand nodig die hem helpt in het dagelijkse leven. Hij neemt Driss aan, die net uit de gevangenis komt. Driss heeft geen medelijden met Philippe en dat is nou net wat Philippe wil. Juist hierdoor wordt de film hilarisch. Driss zegt wat hij denkt en haalt overal een grap uit. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is ook origineel. Invaliden worden niet als zielige mensen neergezet. Driss en Philippe zijn goed op elkaar ingespeeld en het is terecht dat in Frankrijk al zo’n 16 miljoen mensen de film in de bioscoop hebben gezien. De film duurt bijna twee uur, maar had nog langer mogen duren. Elke minuut is grappig en het kijken waard, zonder vals sentiment.
Ceeda7
Goede feelgood film en uitstekende cast. Wel zwaar overrated imo. Voorspelbare humor en typische deja vu personage's/ karakters. Echt ontroerende momenten zaten er voor mij niet echt in, maar had me al geïnformeerd dat het Scent of a Woman achternagaat, waardoor het wel allemaal voorspelbaar overkwam.
tevelenco
Soh wat een goede film was dit zeg !
Alleen die openingsscene al met die maseratie ! Geweldig !
Maar ook de rest van de film vond ik super.
De film kent een prachtig verhaal wat erg mooi en sfeervol in beeld wordt gebracht en waarin ook nog een flinke portie humor in is verwerkt.
Ik heb meerdere malen dubbel gelegen van het lachen.
Ook wordt er erg sterk in geakteerd waarbij de beide hoofdrolspelers erg aan elkaar gewaagd zijn.
En dat allemaal zonder vals sentiement op te wekken.
Echt erg goed gedaan en zodoende de beste film die ik in lange tijd heb gezien.
Drs. DAJA
Prachtige film die waarschijnlijk meteen in mijn top 10 van comedy's komt. Een prachtig verhaal, schitterend gespeeld en vakkundig gemaakt. Zelden zo veel geestigheid en menselijkheid in een film gezien.
Fnd-
In tijden niet meer zo'n goede film gezien! Die Fransen weten wel hoe je films moet maken zeg!
laundromat
voskat
Wat lijkt-ie hier op de poster op Dustin Hoffman!
Hollywood kijkt vast al met hebberige remake-ogen over je schouder mee.
LostCauze

astonm
Wat lijkt-ie hier op de poster op Dustin Hoffman!
Inderdaad, nu moet ik al helemaal denken aan Rain Man.
laundromat
Hollywood kijkt vast al met hebberige remake-ogen over je schouder mee.
Gaan we die gewoon boycotten!

Geprezen film 'Intouchables' met Omar Sy vanavond (14 september) op televisie

De best beoordeelde films uit vijf verschillende landen, volgens MovieMeter

Netflix-kijktip: Misdaadserie 'Lupin' met bekroonde acteur Omar Sy

La Vita È Bella
Komedie / Oorlog, 1997

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
mannelijke vriendschapmasseusevriendschapgebaseerd op een waargebeurd verhaalaristocratparagliding interracial friendshipunlikely friendshipduringcreditsstingerquadriplegicquadriplegia