• 9.380.654 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.974.380)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

James Gordon

Selina Kyle / Catwoman

Miranda Tate / Talia al Ghul

avatar van killerfreak

killerfreak

Enige minpuntje van de film: het is niet omdat je iemand een zware stem en masker geeft dat ie onmiddellijk als schurk kan doorgaan. Daar is heel wat meer voor nodig; en uiteraard is de Joker onvervangbaar.

Langs de andere kant, het spektakel in de film gaat gewoon verder waar het in deel 1 eindigde, en de verschillende plotwendingen zorgen ook voor een 'open einde' die veel stof tot discussie geeft. Wat mij betreft hoeft er zeker geen nieuwe Batmanfilm te komen (evt een reboot), want wat Nolan gepresteerd heeft kan onmogelijk beter gedaan worden

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Net gekeken in de bios.
Mooi gedaan, maar Bane als slechterik ben ik nog niet helemaal uit wat ik daar van moet denken.
Misschien het volgende deel wat spannender met een echte slechterik.
Op naarBatman & Robin lijkt me.

jiggy

Ik deel de meningen hier niet helemaal.
The dark knight was briljant, Heath Ledger stal werkelijk waar de show als the Joker.
Deze film kan er zeker niet aan tippen.
Het verhaal word niet uitgediept, ze springen van de hak op de tak zonder veel uitleg van het hoe en waarom.
Ook Catwoman voegde niet veel toe.
Oke ze jatte Bruce zijn vingerafdrukken waardoor het in gang werd gezet en aan het einde koos ze de goede kant maar buiten dat om had ik het gevoel dat ze alleen opvulling was.
Ik ben blij dat ze er een eind aan hebben gebreid want het werd nu teveel van het goede.

Ik zie liever over een jaar of 5 een reboot maar dan met schurken als Riddler, Joker, Harley Quinn, Catwoman (mits ze meer verhaal krijgt). Dat vind ik wat meer de Batman villains.

avatar van clockwork72

clockwork72

Gewoon een geweldige actiefilm, echt zitten genieten. Oke Bane is niet zo'n goede villian als de Joker maar doet het toch zeker niet verkeerd. Het enige nadeel was inderdaad dat het verhaal af en toe moeilijk te volgen was, en de film kwam in het begin wat traag op gang. En Bane z'n stem was gelukkig niet zo belachelijk als in die laatste trailer, want dat sloeg nergens op. Die scene op dat American footbal-veld vond ik geweldig. Zit een beetje te twijfelen tussen 4,5*/4* maar ik geef TDKR gewoon het voordeel van de twijfel. Aanrader dit.

avatar van joey1973

joey1973

Een film waar ik veel meer van had verwacht, het viel me dus vies tegen.

Onzinnige dialogen, traag begin, personages die niks extra toevoegden, verhaal wat van de hak op de tak sprong en zeker het eerste uur geen duidelijke richting had waar het nou eigenlijk heen ging. Gelukkig maakte het laatste uurtje veel goed.

avatar van roeman

roeman

Eindelijk eindelijk... mijn man had een dagje vrij en we hadden eindelijk tijd om met z'n tweeën naar de bios te gaan. Uiteraard werd dat The Batman. Vol verwachting stapten we de bios in en boy is die verwachting waar gemaakt. Wat een geweldige film. Prachtig opgebouwd qua spanning en verhaal. Het opblazen van het football stadion was toch wel geweldig gedaan, zeer goede special FX, goede muziek en zeer aardig geslaagde humor cq one-liners.
Bijna allles klopten en we hebben 160 min ademloos zitten kijken naar wat zich op het doek ontvouwde.
Ok toegegeven hier en daar waren een paar steekjes los, maar een kniesoor die daar op let.
Bane was niet echt een uber schurk. Maar toen we terug reden naar huis zei mijn man iets waar ik het wel geheel mee eens kan zijn. "Misschien hebben ze dat express gedaan ter nagedachtenis aan The Joker de uber schurk om deze schurk daar niet bovenuit te laten stijgen."
Bane dus, hij was eigenlijk te aardig en sentimenteel om een uberschurk te zijn.
En dan Catwoman waarom was zij op het vliegveld gekleed als Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany's? Wat voor doel had dat? Een eerbetoon kan ik het niet noemen, daar is de film gewoon weg niet geschikt voor en ook de personage Catwoman niet. Tevens vond ik Catwoman niet katerig genoeg.
We hadden wel een enorm chaos gevoel (soort 9/11) toen Gotham bijna werd opgeblazen en overgeleverd in de handen van Bane
Michael Caine was gewoon weg briljant als veredelde butler/oppasser/stiefvader, ik huilde met hem mee . Bale was na 3 keer geweldig als Batman, je geloofde in zijn pijn, angst en verdriet.
En dat de uiteindelijk schurk geheel iemand anders bleek te zijn was op zich best wel verrassend te noemen tenminste voor mijn man, ik had op een gegeven moment wel een vermoeden. Maar ook dat mocht de pret niet drukken, het is/was gewoon weg een geweldige film met een waar Hollywood einde, die schreeuwt om een vernieuwde Batman & Robin kan niet wachten.

Daar kan je lang op wachten aangezien dit de laatste was uit deze reeks

avatar van roeman

roeman

jiggy schreef:

Daar kan je lang op wachten aangezien dit de laatste was uit deze reeks

Raar, want het einde was toch overduidelijk open en met Blake/Robin die de Batcave vindt duidelijk een aanwijzing dat het nog lang niet over is. Maar ik weet hier verder niets van en volg het nieuws over films niet (behalve deze site) dus ik zal aannemen dat het klopt wat je zegt. Wel jammer trouwens, had nog eentje heel leuk gevonden, maar ja aan alle goede dingen komt uiteindelijk een eind. Net als trouwens aan alle slechte dingen.

roeman schreef:

Dat lijkt er inderdaad wel op dat er een vervolg komt, maar Nolan maakt er niet meer en houd het op een trilogie.
Persoonlijk vind ik dat ook niet erg want ik heb wel even genoeg Batman gezien, vond deze zwaar tegenvallen.
Als ik zin heb in een batmanfilm dan zet ik the Dark Knight op aangezien ik begins zowat kan dromen hahaha.

avatar van movie.meter-2

movie.meter-2

jiggy schreef:
Ik deel de meningen hier niet helemaal.
Deze film kan er zeker niet aan tippen.
Ook Catwoman voegde niet veel toe.

Ik vraag me dan af wat je niet echt aan het verhaal begreep, volgens mij werd alles redelijk goed uitgelegd.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Heb genoten van het visuele geweld en alle verhaallijnen die hoe dan ook weer bij elkaar kwamen. Ben absoluut tevreden met The Dark Knight Rises, ook al is er natuurlijk geen enkele bad guy zo geweldig als The Joker. Doet verder echt niets af aan Bane in mijn ogen. Had 'm ietsiepietsie cooler verwacht maar alsnog, prima bad guy.

Vond een hoop plotwendingen wel vrij voorspelbaar (ben puur een filmkijker, geen comics lezer dus heb de info niet daar vandaan) dus dat was eigenlijk het enige wat me tegenviel. Ook kijk ik een beetje met angst en beven naar het hele Robin gebeuren. Zit daar echt niet op te wachten, het sulletje van de klas.

Maar verder een awesome movie!

avatar van blackcat13

blackcat13

*DIKKE VETTE SPOILER*

Met het vinden van "Robin" van de Batcave en met de aanwijzing dat hij het stokje overneemt, willen de makers niet zeggen dat het verhaal verder zal gaan. Deze film eindigt wel degelijk afsluitend. Hiermee wordt enkel laten zien dat iedereen 'Batman' zou kunnen zijn. Batman is namelijk meer dan zomaar een mens, meer dan Bruce Wayne... het is een symbool. Een legende. En daardoor kan Batman eeuwig zijn. Dat zijn de woorden van Ra's al Ghul in Batman Begins, en ook 1 van de hoofdideeen achter het grote verhaal van de serie. Hiermee komt het verhaal uiteindelijk "full circle".. Een vervolg is niet noodzakelijk en ook zeker niet de bedoeling van dit einde.

(Kunnen quotes niet in spoiler tags geplaatst worden ofzo, of ben ik nu stoned ofzo?)

The Dark Knight Rises komt 28 november uit op 2-disc blu-ray steelbook, 5-disc blu-ray trilogy en 6-disc dvd trilogy. De 1-disc dvd is vanaf 5 december verkrijgbaar.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Waar is deze info na te lezen Kappeuter?

A.Tiersma schreef:

Ik geef deze batman zeker 5 sterren. Prachtige combinatie van actie en rust en een goed verhaal en een angstaanjagende slechterik. Het deed me een beetje denken aan de aanslagen van 11 september.

Klopt, dat is eigenlijk ook geen realiteit, genoeg doden helaas..... maar wie zaten er eigenlijk werkelijk achter?

Joek

Ik vond het een beetje vreemd dat met het voedseltransport er ineens een legertje seals polshooge kwamen nemen.Verder vond ik catwoman zonder katten een beetje vreemd.

Dan de tegenstander...wordt met een zak over zijn hoofd in het vliegtuig gezet...deed mij een beetje denken aan de joker in die bodybag als hij bij gambit op bezoek gaat en hem even gaat fileren.

Wel een mooie film natuurlijk en het einde met Alfred aan het tafeltje, goed gevonden

stipstap

Ja, deze vond ik toch beter dan zijn voorganger. De vorige batman vond ik langzaam en rommelig. Ook al zette Ledger een zalige rol, buiten dat vond ik niets aan de film. Nu was het tenminste inhoudelijk wat beter en minder gerommel. En wat zalig gecast is die Hatteway toch.

avatar van david bohm

david bohm

Aardige blockbuster waarin eigenlijk niet zo veel gebeurt. Het ondergrondse gebeuren duurt naar mijn smaak wat lang, de slechterik Bane is aardig maar niet zo fascinerend en occult als zijn voorgangers. De andere bijrollen, die van Shia LABeouf - lijkt mij een prima Robin- en Anne Hathaway zijn mij beter bevallen. Het slot van de film vind ik het sterkste deel. Aardig, maar niet imponerend.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

david bohm schreef:

Dat was Joseph Gordon-Levitt, niet Labeouf.

avatar van david bohm

david bohm

DonPeliculón schreef:

Dat was Joseph Gordon-Levitt, niet Labeouf.

Oké prima, bedankt voor de correctie.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Zelfs de 2e keer in de bios nog steeds goed! Bane is toch wel een aardige 'opvolger' van the Joker. Leuk gedaan met zijn stem ook, niet zo'n standaard zware stem bijv. Verhaal is erg goed, zoals de verhalen in al Nolan's films goed zijn (hoe doen ze t..). Beste bios-film tot nu toe dit jaar.

avatar van legian

legian

studio dewolf schreef:
Mooie film! Maar Enkele dingen kloppen niet. Na ontploffing van atoombom boven zee komt er geen tsunami. In echt moet toch tsunami ontstaan. Batman is niet dood maar Bat (vliegmachine) is niet kapot na ontploffing. Het kan toch niet.

Verklaar mij nou eens waarom er een tsunami zou ontstaan als die bom boven water ontploft.
Ik hoor wel meer mensen hierover, maat ik zou niet weten waarom daar een tsunami uit zou moeten ontstaan.

avatar van disneystore

disneystore

legian schreef:

Een tsunami wordt meestal veroorzaakt door een aardbeving onder de zeespiegel. De kracht van een atoombom kan meestal veel groter zijn dan een aardbeving.

Bekijk deze .gif even. Als die bom werkelijk zo krachtig was als Bruce Wayne, Fox, Bane etc beweren (om een miljoenenstad op te blazen dus) De atoombom die op Hiroshima werd gedropt had een kracht van zo'n 150,000 ton. Maak de bom van Batman nog 50 ton zwaarder om het wat extremer te maken en je gelooft toch echt niet dat als Batman de bom een paar kilometer buiten de stad laat vallen daar geen consequenties aan zijn. De straling ook nog... Kleine stralingsdeeltjes van Tjernobyl bereikte zelfs België en Nederland (2050km hier vanaf)

Je gaat me toch niet zeggen dat die straling van misschien maximum 50 km verderop Gotham niet bereikt?

legian schreef:

haha,

dat klopt als een bus.

De klap is enorm en daar had minimaal een tsunami uit kunnen komen.Of anders straling die een behoorlijke indruk achterlaat op Gotham.Dan had de reddingsactie niets uitgemaakt.

stipstap

Men moet alles met een korrel zout nemen. Je moet geen Einstein zijn om te zien dat de verhaallijnen qua die bom enzo totaal niet kloppen. Maar dat maakt niet uit, de film probeert ook niet serieus over te komen op dit vlak en daarom kan ik het als kijker wel "pikken" en heb ik er totaal geen problemen mee.

avatar van disneystore

disneystore

stipstap schreef:

Ik toch ook niet. Ik heb daarvoor mijn score ofzo ook niet verlaagd. Maar bij bv een Cameron film zou zoiets gewoon niet voorvallen, die is perfectionistisch as fuck. Ik zeg gewoon, als je een film maakt en er missen wat kleine details, ok. Maar dit is geen klein detail, dit kan een 10 jarig kind zelfs uitdokteren.

avatar van horizons

horizons

't was een experimentele krachtbron -> bom.

Dus ander effect dan reguliere atoombom.

/plothole gedicht

avatar van NYSe

NYSe

De bom had nog voor een interessant vervolg kunnen zorgen: weet iemand die eindpassage uit The Dark Knight Returns van Miller nog met die nucleaire winter? Wie zegt dat Gotham niet exact dat te wachten staat?

avatar van legian

legian

disneystore schreef:

Ok, maar die aardbeving is onderwater, die bom ontploft boven water (dacht ik). Lijkt mij dat daar ook een verschil tussen zit.

Ik zeg niet dat het niet gebeurd, maar een tsunami vind ik dan wel weer wat overdreven eigenlijk.

Tuurlijk zijn er consequenties, maar ik vraag me gewoon af in hoeverre die tsunami ook echt op waarheid gebaseerd is.

Ik zeg nergens iets over straling, maar de straling uit tjernobyl kwam ook maar hier vanwege de wind, staat de wind de andere kant op heb je hier helemaal niet zo'n probleem.

Ik ga je inderdaad niet zeggen dat die straling van mischien maximum 50 km verderop Gotham niet bereikt