Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 20 juli 2012
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
Lucius Fox
Peter Foley
Jen
- 1948 berichten
Wat een verschrikkelijk nieuws zeg. Lekker naar een filmpje... wat voor idioten zijn er toch op de wereld zeg. Geen woorden voor.
chevy93
Hij was gemaskerd en in het zwart gekleed, maar viel niet op, omdat veel bezoekers soortgelijk gekleed waren.
Ben benieuwd of het iets te maken had met de film of dat het gewoon een makkelijke doelgroep is, vanwege de drukte rondom de première.
herman78
15 doden nu. Het jongste slachtoffer is 6. Wel apart om met zulke jonge kinderen naar een nachtelijke première te gaan.
Masterbrain
Première The Dark Knight rises: 14 doden en 50 gewonden
Live - Schietpartij Batman-première: 15 doden gemeld - Buitenland - VK - volkskrant.nl
moet niet nog gekker worden wat een heisa.
Goto
^ Was vast Bane ^
Daar heb je vast lang over na moeten denken.
cales77
was deze schietpartij nou eigenlijk bij de landelijke première of gewoon bij de eerste voorstelling in het desbetreffende theater.
Behoorlijk ziek
clockwork72
Dit was destijds toch ook bij The Dark Knight zo? Zo'n gast verkleed als The Joker die baby's had vermoord in die kindercrèche toch?
theonering
De dader is inmiddels aangehouden.
Martijnnn
Bob Kane is de auteur van Batman.
Maar de films zijn meer gebaseerd op de Batman van Miller
predator
- 1956 stemmen
Yep, Kim de Gelder (een anagram van Ledger) in Dendermonde.
Lewis-06
^ Was vast Bane ^
dus hij gaat niet dood op het einde, hard gespoiled.
GrobbekuikenXL
Heeft verder niets met de film te maken. Gewoon iemand die boos is oP de wereld ,de mensen ,of op zijn ex vriendin , en dan maar besluit om even joker of bane te spelen.
DutchLion
Heb de marathon bekeken. Ga hier niet teveel verklappen, maar het einde is donders goed! Waardig einde van deze reeks. Vraag me alleen af of ze nu net zoals Spiderman weer opnieuw gaan beginnen.
Pieter Montana
Op de imdb-boards wenen de fans omdat deze tragedie de box-office van de film zou kunnen aantasten.
stalker
De producenten van geweldsporno zullen in de toekomst net als de tabaksfabrikanten door de overheid aan banden worden gelegd omdat hun product de maatschappij teveel schade berokkent. Hoeveel van dergelijke drama's als in Denver moeten er nog komen voordat het zover is?
De massa is verslaafd aan Batman en deze legt vooralsnog het meeste gewicht in de schaal. Dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen roken en longkanker was begin jaren zestig al bekend maar bijna iedereen rookte. De massa lust pap van deze geweldsporno en ontkent uiteraard het oorzakelijk verband.
herman78
Dat is eigenlijk net zo ziek als de tragedie zelf.
psychopath
Kunnen jullie wel allemaal tegen me zeiken maar dan mis je het punt, 14 doden bij batman film word gelijk headnews in alle kranten en waarom, omdat het batman is en dan staan ze er opeens bij stil. In Afrika vallen gemiddeld 20.000 doden per dag waarvan duizenden kinderen aan gruwelheden en daar hoor je niks over en staat niemand bij stil.
Noem mij maar dom, psycho, idioot watever maar hoe hypocriet zijn jullie dan. (bedoel niet iedereen hier he
Belachelijk!!
Belachelijk!!
Materny
Krijg je weer die maandenlange discussie's over of het de schuld is van het geweld dat films en videogames tentoon stelt. Politiek Den Haag hoeft nog net niet terug te komen van de zomerse bestemmingen.....
Starmaster501
Terug van marathon! Ik zal maar even kort zeggen, deze film stelt je niet teleur, zeker niet! Is de film beter dan TDK? Nee. Is hij dan slechter? Nee zeker niet. Deze film is imo even goed als TDK op zijn eigen manier, de film is wel wat grootser en meer actie, maar valt meer mee dan dat je dat zo zal lezen. Er zitten ook een paar verrassingen in wat we allemaal nog niet weten over de film, met name wat personage's en het einde.
Bane is vet, zijn stem is top, klinkt een beetje als een voice-over ipv uit zijn masker maar het klinkt opzich erg goed.
Catwoman, of Selina Kayle, ze wordt nooit catwoman genoemd, is geen teleurstelling, ze speelt haar rol goed maar heeft niet veel screentijd in haar catwoman pak, of dit een min- of pluspunt is moet je zelf weten.
Spanning, actie emoties, een waardig slot en een must see!
psychopath
. En volgens mij word je dagelijks op tv kanalen (Animal Planet, History Channel etc.) doodgegooid met de arme kindertjes uit Afrika en Warchild etc. Dus klopt niet helemaal wat je zegt. Zeg ook niet dat ik het goed keur maar de hype erom vind ik belachelijk en die reclames die jij zegt is al een heel stuk minder en hoor je echt niet zoveel over. Dat je al zegt doodgegooid, bedoel je daarmee dat je het zat bent?
Ik denk dat het batman incident pas 1 van velen is die gaan komen zoals al door iemand werd gezegd door al dat gehype, tuurlijk vind het erg voor de familie van die mensen maar de hype word door het westen zelf gecreerd. Maargoed, ik hou er al over op want niemand begrijpt mijn point of view blijkbaar.
Volgende week maar is kijken of de hype rond deze film het waard was.
stalker
Maak je maar geen zorgen, het is nog nauwelijks een politiek issue. Daar zorgt de lobby van de film- en game-industrie wel voor. Belangrijker is dat er over wordt nagedacht en dat kan ieder voor zich wel...
DonPeliculón
Hoe heet die presentator? Want ik was bij de première in London en hij kwam heel bekend voor maar ik zat te denken hoe hij heet.
Alex Zane is de naam.
- 1948 berichten
Volgende week maar is kijken of de hype rond deze film het waard was.

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

Christopher Nolans 'The Dark Knight'-trilogie gaat Netflix verlaten

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile