Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 20 juli 2012
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
Lucius Fox
Peter Foley
Jen
Starmaster501
Maar hier is het wel uit de 5, dus is die 3 laag en lager dan hij zelf bedoeld, kan hij beter 3,5 - 4 stemmen.
Martijnnn
Ik denk dat Roger Ebert het weinig kan schelen wat het hier is
daar ging het om.
Naomi Watts
Een criticus die ik eigenlijk ook niet meer echt serieus neem. Iemand die elke cultfilm de grond inboort moet ook niet naar zulke films gaan of zulke films vanuit een ander perspectief bekijken en dan zijn mening geven. Als deze film echt goed is, verdient ie wel meer dan een simpele 3 sterren.
Hij is behoorlijk liefhebber van cultfilms hoor, en daar wil je TDKR toch niet onder scharen. Ebert geeft het met 3* dus een 7,5, niets mis mee.
Bovendien snapt Ebert het allemaal prima en weet hij films altijd prima te beoordelen en bekijkt ie de film an sich en betrekt ie er zijn persoonlijke voorkeuren niet bij.
congo
Duidelijk niet: een cultliefhebber die een film alla I Spit On Your Grave geen sterren geeft en het een 'vile of garbage... without a shred of artistic distinction" noemt vind ik dan geen cultliefhebber. Verder vind ik I Spit On Your Grave een erg pretentieuze film maar anyway: ik wilde The Dark Knight Rises absoluut hierin niet plaatsen. Sterker nog!
Overigens ik dacht dat het ging om een 3 uit 5 sterren. Vandaar mijn post!
Overigens volg ik Roger Ebert helemaal niet. Ik heb echt niks met die man. Maar dat is een persoonlijke mening.
I Spit on Your grave de remake was ook een misbaksel van jewelste
. Ik denk dat Ebert ook een liefhebber is van het origineel. Ebert heeft Beyond The Valley of the Dolls geschreven. Flinke cultfilm hoor
%%%%%%
Dit is toch geen cult-film ?
Is ''gewoon'' een mainstream blockbuster.
Trouwens een prima review van dutchtuga. Ik zelf heb precies dezelfde verwachtingen wat dutchtuga omschreef.
Aleen baal ik ervan dat Bane zo weinig creentijd krijgt, wat ik in die woorden opmaak.
Alweer een 5 stemmer zonder recentie....
RuudC
Dat blijf je toch houden met films als deze. Er zijn massa's mensen voor wie al vaststaat dat ze vijf sterren geven, ongeacht het resultaat.
disneystore
Maar zo geeft het wel geen realistisch beeld van de film...
Naomi Watts
Dat blijf je hebben met enorm gehypte films maar er is natuurlijk ook geen recensieverplichting.
jacobine_rodijk
Een criticus die ik eigenlijk ook niet meer echt serieus neem.
Je neemt Ebert onderhand niet meer serieus, terwijl je in eerste instantie eigenlijk niet eens bekend bent met zijn werk?
disneystore
Als iemand de Europese première live zou willen volgen op YouTube vanuit Londen! De BatMobile is juist gearriveerd.
congo
Dit is toch geen cult-film ?
Is ''gewoon'' een mainstream blockbuster.
Alweer een 5 stemmer zonder recentie....
Ik zeg toch ook nergens dat The Dark Knight Rises een cultfilm is? Ik noem alleen maar even een reden waarom ik niet zo'n fan van Ebert, of tenminste zijn werk niet echt volg. Jammer overigens om te horen dat Bane weinig screentijd heeft.
Ik heb de remake nog niet gezien, en weet eerlijk gezegd ook niet echt of ik die wil zien. Ik vind het origineel namelijk al een erg overhypte cult-flick. Ebert is absoluut geen liefhebber van de originele I Spit On Your Grave. Zie hier mijn vorige post.
Maar nu gaan we wel off-topic
tattoobob
I Spit on Your grave de remake was ook een misbaksel van jewelste
Kwestie van smaak,als dat niet jouw genre is logisch!!!
I spit on your grave remake was niets mis mee gewoon een goede film in zijn genre!!!!!!!
Hoodini
Valt jullie ook iets op bij de kijkwijzer
Haha die is echt geweldig!!!
Nu de film nog zien, verwacht er hetzelfde over te zeggen...
Feanatieke
Valt jullie ook iets op bij de kijkwijzer
Geniaal!
Feanatieke
Wees er snel bij TDNR PREMIERE LIVE STREAM UK
Eh... leuk om te profiteren, maar wordt ook gewoon uitgezonden via het officiële kanaal: Warner Bros. NL Trailers - YouTube
DonPeliculón
Haha, ik zit even te kijken naar de London-première, die presentator was er vorig jaar ook bij de première van Harry Potter. Mooie herinneringen.
Ik heb alleen geluid, geen beeld
chevy93
. Ik ken heel die man niet, hoor, maar de eerste recensent die zijn eigen mening er niet bij betrekt, moet nog geboren worden.
Naomi Watts
Probeert het tot een minimum te beperken (en vooral zoveel mogelijk intersubjectief te zijn). Mierenneuker
Ik heb geen moeite met hele kritische of hele lovende recensies, maar ze moeten wel onderbouwd zijn. Dat ontbreekt soms nog eens. Onderhond heeft op MM ook veel leuke films de grond ingeboord, maar zijn argumentatie is vaak vrij oke. Dan is het prima.
Tonypulp
Kwestie van smaak,als dat niet jouw genre is logisch!!!
tattoobob
Uh nee hoor
Tonypulp
Gaan we nou niet helemaal off-topic?

Voer die discussie liever ergens anders...
Als een mod het even verplaatst, misschien.

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

Christopher Nolans 'The Dark Knight'-trilogie gaat Netflix verlaten

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile