• 9.381.754 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.974.756)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

James Gordon

Selina Kyle / Catwoman

Miranda Tate / Talia al Ghul

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ajax&Litmanen1 schreef:

Misschien begeeft de Batmobile het wel, weet jij het...

Ze hadden 't hier echt over een mens

Het is ook bevestigd dat er een bekende dood gaat.

Naomi Watts schreef:

Dat heten verwachtingen. Bekend met het woord?

Hmm, geef me even een bron waar het objectief vastgesteld is dat Batman superieur is aan Twilight?

Hij is gewoon een Twilight fanboy dus een eer voor tDKR om daar naast te mogen staan. Nolan is ook vrij ver verwijderd van Lorax, Korine, de nieuwe Malick's, Kiarostami etc. maar ook jullie worden niet uitgelachen hier.

Snobisme lijkt me niet nodig en totaal niet wenselijk voor de sfeer hier. De mening van Tomaske is echt niet minder dan van welk individu ook. Het moet niet gaan zijn dat ie bang moet zijn om zijn mening te geven omdat ie dan weer uitgelachen wordt.

Ik ben het ook eens met Feanatieke. Iemand die de Twilight-meukfilms prefereert boven Nolan's Batman-films heeft naar mijn mening absoluut geen smaak.

congo schreef:

Ik ben blij dat je er bij zegt dat het naar jou mening is. Ieder zijn meug. Ik heb de "Twilght" serie ook nog nooit gezien, maar goed. Wat is smaak, dat is toch heel persoonlijk toch?

congo schreef:

Wat een onzin, wat michel1 ook zegt. Dan kan ik Feanatieke ook wel belachelijk maken omdat ie hier zo naar uitkijkt en niet naar Holy Motors van Lorax bijvoorbeeld.

Ieder heeft zijn eigen smaak en zo'n snobistisch toontje is dan totaal ongepast. Ook nogal frappant dat het hier gaat om iemand die dan naar Nolan uitkijkt en niet één van een groot cineast. Dat maakt dat pedante nog misplaatster.

Terwijl het altijd misplaatst is overigens en vind dit nou ook niet bevorderlijk voor de hoofdfunctie waar moviemeter voor staat, en dat is je mening geven. Over smaak valt niet te twisten, over pedant doen gelukkig wel.

congo

Sorry maar Christopher Nolan is juist een van de grotere filmmakers van dit moment. De Batman-films, Inception en zekers Memento!

Het is niet dat ik iemand anders zijn mening niet respecteer, maar ik vind de hele Twilight-reeks gewoon pure meuk omdat het allemaal zwaar overdreven in beeld gebracht wordt qua romantiek. Als ik een vrouw was zal ik zowel niet trouwen met een vampier of een weerwolf. En zo afschuwelijk vind ik het dan dat daar een hele filmreeks over wordt gemaakt. En als dan iemand zegt: Na Twilight wordt dit de beste film van het jaar denk ik van: nou die persoon heeft NAAR MIJN MENING absoluut geen smaak. Verder mag ie de films gerust goed vinden, daar bekommer ik mezelf niet om.

Naomi Watts schreef:

Ach, ook jij maakt je nog wel eens schuldig aan dit gedrag door bij filmrecensies aan te geven dat mensen een bepaalde film totaal niet snapten of dat het een topfilm is maar dat het plebs hier dat niet ziet. Denk dat iedereen wel eens zulke dingen zegt.

Naomi Watts

Dat mag je vinden, maar je gaat de mening van een ander niet belachelijk maken kom op zeg.

Jij mag Nolan één van de grotere filmmakers op dit moment vinden, ik denk dan alleen dat je cinema horizon dan heel erg smal is. Maar dat is een andere discussie. Het stoot mij alleen tegen de borst dat hier meningen geridiculiseerd worden. Totaal onnodig.

congo schreef:

Het is niet dat ik niet iemand anders niet respecteer, maar ik vind de hele Twilight-reeks gewoon pure meuk omdat het allemaal zwaar overdreven in beeld gebracht qua romantiek. Als ik een vrouw was zal ik zowel niet trouwen met een vampier als een weerwolf.

Echt niet? Trouwen met een "Maagdenzuiger"? Lijkt me vet man . Nee maar even serieus. Wat maakt het uit wat iemand goed vind. Ik vind zelf ook dat je bepaalde films niet naast elkaar kan leggen. Maar dat is en blijft puur persoonlijk. Je kan beter zeggen dat het een vreemde vergelijking is. Ik heb zelfs wel eens First Blood en Harry Potter naast elkaar gelegd, maar goed dat ging dan ook weer om een andere vergelijking (hoe vreemd deze vergelijking ook mag klinken).

Ajax&Litmanen1 schreef:

Dat kan zijn dat ze een bepaalde film niet snappen, ik verrijk ze graag op dat vlak. Ik geef kritiek op bepaalde statements waar ik het niet mee eens ben, ga dan graag in discussie maar ga niet iemand uitlachen omdat ie aangeeft naar welke films hij het meest uitkijkt dit jaar.

Tuurlijk zal ik wel eens een algemene sneer hebben in een recensie maar zal nooit op de man gaan spelen.

Naomi Watts schreef:

Ja natuurlijk: ik ben het ook eens dat meningen gerespecteerd moeten worden. Maar ik vind dat die persoon het nou ook niet echt hartelijk verwoord:

"na Twilight wordt dit WAARSCHIJNLIJK de beste film van het jaar".

Nou Twilight is sowieso al over-de-top meuk, maar dan zeggen dat dit WAARSCHIJNLIJK de beste film van het jaar wordt dan begin ik toch wel te schateren hoor!

congo schreef:

"na Twilight wordt dit WAARSCHIJNLIJK de beste film van het jaar".

Ja ik eigenlijk ook wel, als ik eerlijk ben. Maar dan nog blijft het persoonlijk. Er zijn zelfs mensen die Dr. Snuggles he-le-maal het einde vinden. Tja, ze moeten zichzelf entertainen zeg ik altijd maar. En als je dat vind, mag dat. Of ik het er mee eens ben is ten 2de.

Naomi Watts

Van mij mag je schateren achter je beeldscherm, dat je dat pedante in je hebt vind ik niet meer dan prima maar is dat nodig om hier neer te typen? Hou die tekortkomingen dan voor jezelf. Dit heeft Tomaske wel vaker gehad, met alle gevolgen van dien. Is toch ook totaal niet nodig? Ik vind Twilight ook niet veel aan, is mijn visie objectief gezien de juiste? Verre van.

Al laat ik het hierbij heb mijn standpunt wel duidelijk gemaakt. Lijkt me zeer wenselijk dat je gewoon je eigen mening kan geven.

congo

Sorry hoor, maar als je dit allemaal aan het gesprek gaat toevoegen houdt ik al op met deze discussie. Het is aan Tomaske om zijn mening te verwoorden daar ben ik het mee eens maar en dat mag hij ook gerust doen maar hij schrijft nou eenmaal een post die tot reacties gaat zorgen. Daar moet hij zelf dan rekening mee houden.

Naomi Watts

Het heeft niets met mening verwoorden te maken. Er wordt niet aan hem om uit te leggen waarom hij het meest van Twilight en deze TDKR verwacht maar wordt gewoon uitgelachen. Daar hield het al op. Dat totale gebrek aan fatsoen.

Naomi Watts schreef:

Deed ook niemand. Bij mij zelf was het meer de verbazing dat Twilight op 1 gezet werd

Maar moet hij zelf weten hoor, ik zal niemand veroordelen op smaak. Kan zelf ook regelmatig van films die anderen rommel vinden genieten.

• 1948 berichten

Ja, Congo heeft wel een punt. Anders zou iedereen zich aan Tomaske moeten aanpassen, dat is dan ook weer het andere uiterste. Als je je zelf niet kan beheersen, heb je niks op een discussie forum te zoeken. Maar goed, nog vind ik wel dat iedereen zelf moet weten wat ze met elkaar willen vergelijken.

Naomi Watts

Iemand uitlachen op een mening heeft alleen niets met discussiëren te maken.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Het gaat hier meer over Twilight dan TDKR, kom op jongens wel on-topic blijven hoor

Naomi Watts

Daar heb je een zeer valide punt, maar weer on-topic maar .

avatar van cordiacovens

cordiacovens

haha heerlijke discussie die ik net lees, Naomi Watts heeft gelijk..ieder zijn mening..twilight staat bij mijn nichtje van 14 ook zeker hoger op haar Must-see list dan TDKR, maakt dat haar een minder mens?..Film is smaak gerelateerd..dus dan krijg je verschillen die voor sommigen misschien ondenkbaar zouden zijn, terwijl de andere weer niets van jou punten begrijpt..That's life

cordiacovens schreef:

Hehe dit gaat wel heel diep. Termen als een minder mens zijn hier natuurlijk nooit gevallen.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

ja is misschien iets te diep klopt, vind het gewoon nergens over gaan dat mensen op hun mening worden aangevallen..in ieder geval wil iedereen TDKR zien neem ik aan, dat stemt me positief

avatar van Feanatieke

Feanatieke

Naomi Watts schreef:

Dat heten verwachtingen. Bekend met het woord?

Je zegt dat mensen niet pedant moeten doen en dat bepaalde toontjes ongepast zijn. Je hebt het over misplaatstheid. Maar zelf doe je er vrolijk aan mee met zo'n vraag. Ik ben wel bekend met dat woord ja.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Meningen moeten gerespecteerd worden. Het is tenslotte mijn persoonlijke mening. Wat ik zei wil niet zeggen dat ik niet uitkijk naar deze film en dat ik niet denk dat dit een fantastische film wordt

cordiacovens schreef:

Mijn zusje vind die films ook geweldig. Ik ga dan ook puur mee met haar naar de bios om te kijken of de film zelfs ietsjes goed is, maar uiteraard is dat niet. Tenminste niet de vorige keren dat ik ze in de bios zag.

avatar van wimnoot

wimnoot

Er is op het moment a hype gaande om de Twilight films en bijvoorbeeld Justin Bieber belachelijk te maken, allemaal best wel lollig, niet echt serieus naar mijn mening. Dus als iemand zegt dat deze film naar zijn mening de beste film wordt samen met Twilight mag iemand anders daar best wel een klein lachend smileytje plaatsen zonder dat daar iemand weer betweterig over gaat lopen doen. Tenslotte als er iemands mening echt onrecht aangedaan wordt kan er altijd op de meld misbruik knop gedrukt worden. Ik vind dat als je je mening deelt je ook moet accepteren dat mensen het daar niet mee eens zijn en daarom een smiley plaatsen. TomaskeX horen we trouwens zelf ook niet zeuren, dus waarom zou iemand anders dat wel doen?

avatar van Reinbo

The Oceanic Six schreef:

Ahjoh, ik moest gewoon erg lachen erg lachen toen ik iemand TDKN (kans zit er dik in dat het een actieklassieker wordt) achter een flutproduct als Twilight zet, waar alleen tienermeisjes gek van vreugde van worden Verder moet hij gewoon lekker genieten van de films die hij leuk vind.

Ik vind die hele Batman hype enorm overdreven. TDK is gewoon een bij elkaar gejat zooitje, dat ik persoonlijk niet veel hoger inschat dan Twillight (waar ik er maar een van gezien heb en de hype me volledig intgaan is.)

Ga wel snel naar deze om zelf een oordeel te vellen voordat iedereen met spoilers komt, maar dat Nolan mij 164 kan blijven boeien is een groot vraagteken. Vrees voor een te groot 'wannabee episch' gebeuren. Hopelijk is er voldoende focus.

Reinbo schreef:

Waarom verbaasd deze uitspraak van jou mij nou voor geen meter

avatar van wimnoot

wimnoot

Reinbo schreef:

TDK had natuurljk wel, binnen het comic universum, een vrij realistisch karakter. Boeven worden vanaf de eerste minuut echt dood geschoten in een setting bijna gelijk als iedere westerse actiefilm. Dat maakt me hoopvol voor dit deel vooral omdat ik Tom Hardy na Bronson en Rock'n rolla geweldig vind. Van zijn karakter bane weet ik bewust nog niks zodat ik helemaal open de film instap. Ik heb er erg veel zin in.