• 9.372.548 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Ben Affleck, Matt Damon en Linda Fiorentino

Releasedatum: 3 augustus 2000

Plot Dogma

"It can be Hell getting into Heaven"

Twee uit de hemel verbannen engelen denken een manier te hebben gevonden om terug te keren in de hemel. Hun plannetje zal wel tot gevolg hebben dat alles wat God ooit geschapen heeft vernietigd zal worden. De 13e apostel Rufus (nooit beschreven in de Bijbel omdat 'ie zwart is) roept de hulp in van de laatste afstammeling van Christus (die in een abortuskliniek werkt) om dit te voorkomen.

avatar van The_Game

The_Game

Verrassend leuke film, alleen kwam hij soms wel wat langdradig over. De rollen zijn erg leuk en orgioneel. Ik ben de film zelf gaan kijken, omdat hij van Kevin Smith is. Jay and Silent Bob zijn ook weer van de partij en dat maakt een film altijd wel leuk. Ik had hier alleen iets meer van verwacht.

avatar van MrEd

MrEd

Ninto schreef:

Het slaat gewoon nergens op wat hij zegt. Als je de humor niet goed vind moet je de film niet eens een cijfer geven en hier al helemaal niet posten.

Deze reactie begrijp ik niet helemaal. Ik heb deze film gekeken en de humor die erin zit ligt mij helemaal niet, waarom zou ik deze film dan geen cijfer mogen geven. Het is geen Xfactor ofzo hoor. Geniet ik van een film krijgt ie een hoog cijfer, vind ik er niks aan dan krijgt hij een laag cijfer.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Wat een stomme film! Heb nog niet het minste glimlachje op mijn gezicht kunnen toveren. Bah

avatar van Horrordude

Horrordude

Haha, precies toen ik keek stond er : Er is 555 keer gestemd op deze film.

avatar van fohfreak

fohfreak

leuke film om een keer te zien..

De humor is wel goed, vooral door Jay en SB natuurlijk

avatar van stalker

stalker

uitzonderlijk slechte film met ontzettend vervelende humor en belabberd acteerwerk.

0,5

avatar van Leviathan

Leviathan

Wel goeie film beetje aparte humor en Jay en Silent Bob zijn ook wel lachen..

En wat een serieus kritiek over deze film. Het is gewoon een film met wat (flauwe)humor en een apart verhaal, alleen iets wat langdradig af en toe. Niks speciaals verder.

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Aparte, maar leuke humor. Een leuke film.

3.5

avatar van bazillion

bazillion

Kevin smith's humor...

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Laten we het erop houden dat Jay and Silent Bob de film redden. De grappen waren zeker geslaagd alleen komt de godslastering je op een gegeven moment de spuigaten uit.

avatar van Halrod

Halrod

Heb geen enkele keer keihard moeten lachen, wel een paar keer een glimlachje op mijn gezicht, maar meer ook niet. Goed geacteerd door Chris Rock(Ik houd van die vent xD) en ook Stille Bob en Jay waren wel aardig

avatar van thunderball

thunderball

Deze vorig week eindelijk een keer gezien. Een film met EN Damon EN Affleck doet me niet bepaald rijkhalsend er naar uitkijken.

Op zich goed gevonden en zeker respect voor de kennis die Smith heeft over het onderwerp om het vervolgens op de hak te kunnen nemen.

Eerste half uur vond ik moeilijk door te komen, omdat ik het nu niet bepaald hilarisch vond en ik Damon absoluut - zoals gewoonlijk - onuitstaanbaar vond (ben ik nu de enige die bij de Bourne films altijd zit te hopen dat hij het niet haalt en op zo'n gruwelijk mogelijke manier het onderspit delft???), maar toch geen spijt dat ik niet heb weggezapt, want naar mate het verhaal zich verder ontwikkelde toch wel leuk om naar te kijken.

Conclusies wat mij betreft zijn:

Rickman is absoluut de beste acteur van de hele film en speelt feitelijk iedereen compleet weg.

Zelfs zonder tekst kan Alanis absoluut niet acteren, hoewel ik haar als zangeres hoog heb zitten en het een leuke verassing was dat ze opdook.

Jay en Silent Bob zijn voor mij alleen te pruimen wanneer ze maar even opduiken, bij een film als deze wordt al snel duidelijk dat ze toch niet echt hun reputatie kunnen waar maken (in Chasing Amy zijn ze bv veel sterker, maar dus ook stukken minder prominent aanwezig). Jay is vooral irritant.

Damon heeft totaal geen komische timing en is vooral irritant en genant bezig.

Fiorentino is een goed actrice en blijf ik een enorm stuk vinden!

Alles bijelkaar geen slechte film, maar ook niet bepaald een meesterwerk.

2,5 ster (kan in de toekomst nog verhoogd worden).

avatar van ILDIB

ILDIB

Geinige film, lekker simpel en alles absurditeit overheerst. Prima vol te houden en weinig irritatie momenten. Wel had ie wat korter mogen zijn. Enige minpunt is het acteren van affleck, redt het bij lange niet bij de rest.. Jay en Bob zijn altijd goed!

avatar van russell

russell

Het verhaal trok me wel maar de uiteindelijke film heeft me niet super geboeid. Matt damon en Affleck vond ik geen spetterend stel.

2,5.

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Leuke film met veel bekende acteurs. Matt en Ben hebben het leuk samen en zijn goede overtuigende gevallen engelen. Leuk dat Alanis Morisette god speeld. 3*

avatar van IchBinEinOiseau

IchBinEinOiseau

Grote teleurstelling. Flauwe humor en saaie gesprekken die zich afwisselen in een geestdodend tempo. Zeker niet mijn soort van film, terwijl ik het tegendeel verwachtte. Yawn.

avatar van Shinobi

Shinobi

Wat een tergend saaie film is dit zeg. Hij moet onder het genre comedy vallen, maar daar is niks van te bespeuren in deze film. Om te huilen gewoon.:?

Eén tip voor mensen die van plan zijn om deze film te bekijken: DOE HET NIET, je kan je tijd wel aan iets beters besteden dan aan deze flut film.

Ik geef 'm 0, 5 sterren,

avatar van veron35

veron35

Shinobi schreef:

Ik geef 'm 0, 5 sterren,

Tegen jouw advies in ben ik hem gaan kijken. Ik vond hem erg goed. Geen Clerks. maar wel beter dan Celrks 2. Kevin Smit heeft echt gevoel voor humor. Jay en Silant Bob waren weer erg leuk. Alleen jammer van ben affleck.

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke film, met een absurdisch verhaal, en een goede cast met allemaal gekke rolverdelingen. zo zijn damon en affleck als engel te zien, en een leuke bijrol van alanis morrisette als god. ook jay en silent bob zijn aanwezig, wat weer voor de nodige droge humor zorgt. het enige minpuntje is dat ie wat te lang duurt. verder gewoon aangenaam kijkvoer. 3 sterren.

avatar van filmanalist

filmanalist

echt een leuke film, ben blij die gezien te hebbe

avatar van Fenster

Fenster

ik vond het echt een leuke film met een leuk verhaal en het was erg grappig

avatar van missy85

missy85

ik vond het echt een stomme film! ik heb de dvd maar uitgezet na 9 minuten. sjonge wat saai!

avatar van Joeri_000

Joeri_000

vind kevin smith wel leuk maar Dogma niet..

duurt te lang en irriteerde me nogal aan die drie skaters

avatar van 606

was wel een leuke film soms saai

maar acteren was goed.

avatar van The Oceanic Six

Prachtige film! Ik kan altijd lachen om dit soort onzin. Flauwe humor Chris Rock die uit de hemel naar beneden dondert en lekker een droog gesprek begint. Ook het einde bij de kerk was humor etc

De personages zetten allemaal een goede rol neer in een erg apart verhaal dat me bleef boeien.
Sowieso vind ik de verschijning van de idioten Jay and Silent Bob altijd al goed genoeg om een film positief te waarderen. Geniaal, die 2 zijn altijd leuk.

avatar van abberline

abberline

Het is zeker een prachtige film, het was lachen en de acteerprestaties van matt en ben waren zeer goed, ook de dialogen vond ik erg goed

WOW ik ben de 666e stemmer

avatar van veron35

veron35

Past idd wel bij het onderwerp van de film

avatar van L-Lyndon

L-Lyndon

alan rickman als metatron the voice of god... wat heeft een film nog meer nodig

avatar van EspenSGX

EspenSGX