Genre: Komedie / Fantasy
Geregisseerd door: Kevin Smith
Met onder meer: Ben Affleck, Matt Damon en Linda Fiorentino
Releasedatum: 3 augustus 2000
Plot Dogma
"It can be Hell getting into Heaven"
Twee uit de hemel verbannen engelen denken een manier te hebben gevonden om terug te keren in de hemel. Hun plannetje zal wel tot gevolg hebben dat alles wat God ooit geschapen heeft vernietigd zal worden. De 13e apostel Rufus (nooit beschreven in de Bijbel omdat 'ie zwart is) roept de hulp in van de laatste afstammeling van Christus (die in een abortuskliniek werkt) om dit te voorkomen.
Bartleby
Azrael
Serendipity
Silent Bob
The_Game
Verrassend leuke film, alleen kwam hij soms wel wat langdradig over. De rollen zijn erg leuk en orgioneel. Ik ben de film zelf gaan kijken, omdat hij van Kevin Smith is. Jay and Silent Bob zijn ook weer van de partij en dat maakt een film altijd wel leuk. Ik had hier alleen iets meer van verwacht.
MrEd
Het slaat gewoon nergens op wat hij zegt. Als je de humor niet goed vind moet je de film niet eens een cijfer geven en hier al helemaal niet posten.
Deze reactie begrijp ik niet helemaal. Ik heb deze film gekeken en de humor die erin zit ligt mij helemaal niet, waarom zou ik deze film dan geen cijfer mogen geven. Het is geen Xfactor ofzo hoor. Geniet ik van een film krijgt ie een hoog cijfer, vind ik er niks aan dan krijgt hij een laag cijfer.
jaspertje3
Wat een stomme film! Heb nog niet het minste glimlachje op mijn gezicht kunnen toveren. Bah
Horrordude
Haha, precies toen ik keek stond er : Er is 555 keer gestemd op deze film.
fohfreak
leuke film om een keer te zien..
De humor is wel goed, vooral door Jay en SB natuurlijk
stalker
uitzonderlijk slechte film met ontzettend vervelende humor en belabberd acteerwerk.
0,5
Leviathan
Wel goeie film beetje aparte humor
en Jay en Silent Bob zijn ook wel lachen..
En wat een serieus kritiek over deze film. Het is gewoon een film met wat (flauwe)humor en een apart verhaal, alleen iets wat langdradig af en toe. Niks speciaals verder.
Spartaan1986
Laten we het erop houden dat Jay and Silent Bob de film redden. De grappen waren zeker geslaagd alleen komt de godslastering je op een gegeven moment de spuigaten uit.
Halrod
Heb geen enkele keer keihard moeten lachen, wel een paar keer een glimlachje op mijn gezicht, maar meer ook niet. Goed geacteerd door Chris Rock(Ik houd van die vent xD) en ook Stille Bob en Jay waren wel aardig
thunderball
Deze vorig week eindelijk een keer gezien. Een film met EN Damon EN Affleck doet me niet bepaald rijkhalsend er naar uitkijken.
Op zich goed gevonden en zeker respect voor de kennis die Smith heeft over het onderwerp om het vervolgens op de hak te kunnen nemen.
Eerste half uur vond ik moeilijk door te komen, omdat ik het nu niet bepaald hilarisch vond en ik Damon absoluut - zoals gewoonlijk - onuitstaanbaar vond (ben ik nu de enige die bij de Bourne films altijd zit te hopen dat hij het niet haalt en op zo'n gruwelijk mogelijke manier het onderspit delft???), maar toch geen spijt dat ik niet heb weggezapt, want naar mate het verhaal zich verder ontwikkelde toch wel leuk om naar te kijken.
Conclusies wat mij betreft zijn:
Rickman is absoluut de beste acteur van de hele film en speelt feitelijk iedereen compleet weg.
Zelfs zonder tekst kan Alanis absoluut niet acteren, hoewel ik haar als zangeres hoog heb zitten en het een leuke verassing was dat ze opdook.
Jay en Silent Bob zijn voor mij alleen te pruimen wanneer ze maar even opduiken, bij een film als deze wordt al snel duidelijk dat ze toch niet echt hun reputatie kunnen waar maken (in Chasing Amy zijn ze bv veel sterker, maar dus ook stukken minder prominent aanwezig). Jay is vooral irritant.
Damon heeft totaal geen komische timing en is vooral irritant en genant bezig.
Fiorentino is een goed actrice en blijf ik een enorm stuk vinden!
Alles bijelkaar geen slechte film, maar ook niet bepaald een meesterwerk.
2,5 ster (kan in de toekomst nog verhoogd worden).
ILDIB
Geinige film, lekker simpel en alles absurditeit overheerst. Prima vol te houden en weinig irritatie momenten. Wel had ie wat korter mogen zijn. Enige minpunt is het acteren van affleck, redt het bij lange niet bij de rest.. Jay en Bob zijn altijd goed!
russell
Het verhaal trok me wel maar de uiteindelijke film heeft me niet super geboeid. Matt damon en Affleck vond ik geen spetterend stel.
2,5.
pink_roosje
Leuke film met veel bekende acteurs. Matt en Ben hebben het leuk samen en zijn goede overtuigende gevallen engelen. Leuk dat Alanis Morisette god speeld. 3*
IchBinEinOiseau
Grote teleurstelling. Flauwe humor en saaie gesprekken die zich afwisselen in een geestdodend tempo. Zeker niet mijn soort van film, terwijl ik het tegendeel verwachtte. Yawn.
Shinobi
Wat een tergend saaie film is dit zeg. Hij moet onder het genre comedy vallen, maar daar is niks van te bespeuren in deze film. Om te huilen gewoon.:?
Eén tip voor mensen die van plan zijn om deze film te bekijken: DOE HET NIET, je kan je tijd wel aan iets beters besteden dan aan deze flut film.
Ik geef 'm 0, 5 sterren,
veron35
Ik geef 'm 0, 5 sterren,
Tegen jouw advies in ben ik hem gaan kijken. Ik vond hem erg goed. Geen Clerks. maar wel beter dan Celrks 2. Kevin Smit heeft echt gevoel voor humor. Jay en Silant Bob waren weer erg leuk. Alleen jammer van ben affleck.
DragQueen
Leuke film, met een absurdisch verhaal, en een goede cast met allemaal gekke rolverdelingen. zo zijn damon en affleck als engel te zien, en een leuke bijrol van alanis morrisette als god. ook jay en silent bob zijn aanwezig, wat weer voor de nodige droge humor zorgt. het enige minpuntje is dat ie wat te lang duurt. verder gewoon aangenaam kijkvoer. 3 sterren.
filmanalist
echt een leuke film, ben blij die gezien te hebbe
Fenster
ik vond het echt een leuke film met een leuk verhaal en het was erg grappig
missy85
ik vond het echt een stomme film! ik heb de dvd maar uitgezet na 9 minuten. sjonge wat saai!
Joeri_000
vind kevin smith wel leuk maar Dogma niet..
duurt te lang en irriteerde me nogal aan die drie skaters
Prachtige film! Ik kan altijd lachen om dit soort onzin. Flauwe humor Chris Rock die uit de hemel naar beneden dondert en lekker een droog gesprek begint. Ook het einde bij de kerk was humor etc
De personages zetten allemaal een goede rol neer in een erg apart verhaal dat me bleef boeien.
Sowieso vind ik de verschijning van de idioten Jay and Silent Bob altijd al goed genoeg om een film positief te waarderen. Geniaal, die 2 zijn altijd leuk.
abberline
Het is zeker een prachtige film, het was lachen en de acteerprestaties van matt en ben waren zeer goed, ook de dialogen vond ik erg goed
WOW ik ben de 666e stemmer
veron35
Past idd wel bij het onderwerp van de film
L-Lyndon
alan rickman als metatron the voice of god... wat heeft een film nog meer nodig
Anatolia

Jay and Silent Bob Reboot