Prometheus (2012)
Releasedatum: 31 mei 2012
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Prometheus
"The search for our beginning could lead to our end."
Een team van ontdekkingsreizigers gaat op een reis door het universum waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van het ontstaan van de mensheid. Hierdoor belanden ze in de gevaarlijkste uithoeken van het universum. Daar zullen ze een angstaanjagend gevecht moeten doorstaan om de toekomst van de mensheid te redden.
- IMDb (7,0 / 691976)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
Millburn
Chance
Ravel
JacoBaco
1 ding is toch wel zeker. Da Vinci was niet een e.e.a. Henkie die zomaar wat op een doek kliederde. Misschien handig als je je er wat meer in verdiept. Er hangt veel mysterie rondom Da Vinci en zijn werken. Misschien wist hij meer dan je denkt.
En wat Maria Magdalena betreft. Daar is inderdaad geen bewijs voor. En dat is het probleem met die hele bewijzen. Er ontbreken er nogal wat en dat geldt voor de hele geschiedenis van het ontstaan van de mens en alles wat daar bijhoort. Er ontbreken nog vele belangrijke puzzelstukken.
Stephan
Ben je nou serieus? Dat de beste man zijn tijd ver vooruit was met zijn uitvindingen en ideeën maakt van hem nog geen 1600 jaar oude man die het allemaal heeft zien gebeuren.
Als Tesla ergens in een notitieboekje had geschreven dat Jesus één blauw en één bruin oog had gehad, dan zou ik ook dát niet serieus nemen... Dat vergelijk gaat méér dan op.
MartMovie
Volledig eens met met Stephan. Diepe buiging voor Da Vinci maar zoek er verder niets achter. Wat mensen vaak niet begrijpen wordt graag met mysterie omhangen. Dit is feitelijk het bestaansrecht van alle godsdienst. Maar juist het ontbreken van de puzzelstukken maakt voor mij een eigen invulling door Ridley Scott juist een interessant gegeven voor een film. En als hij dit (in mijn ogen) ook nog eens mooi weergeeft zie ik een prima film.
Phoenix
Ik zei het trouwens verkeerd. Ik bedoelde dat Jezus (volgens de overlevering) de niet-biologische zoon van een timmerman (een Engineer?) was. En een ander-soort-zoon van God (DE Engineer?). Je zou het kunnen zien als een soort van kruising. Dat zou hem mensachtig maken, met misschien wel bovenmenselijke macht. Derhalve: kruisiging. Ergo: pissige Aliens.
Overigens ben ook ik atheïst, maar dan wel agnostisch. Vandaar dat ik me zo kan laten meeslepen door dit soort verhalen.
JacoBaco
Hoe het kan dat de Sumeriërs vroeger een enorme uitgebreide astrologische kennis hadden, blijft tot op de dag van vandaag onduidelijk. (dit geldt overigens niet alleen voor de Sumeriërs) De bewijzen van hun kennis is er. En je kunt best als atheïst God en goden uitsluiten, maar ze moeten hun kennis toch van iets gekregen hebben en als dit niet van goden is, van wie of wat dan? Wat veel mensen doen, is gewoon de andere kant opkijken en het negeren. Hier kun je dus juist wel iets achter zoeken. Er valt nog zoveel te ontdekken i.p.v. altijd maar zeggen, ach joh, daar moet je niets achter zoeken. Een beetje open minded blijven, lijkt me wel op zijn plaats.
astonm
In Ben Hur is Jezus ook een timmerman, in dienst van zijn vader. Nja, vader, zijn voogd eerder. Hij is een zoon van god.
Hier een infographic over wie met wie/wat wat veroozaakt:
Infographic: "Prometheus" Species Origin | Feature | Dark Horizons - darkhorizons.com
Engineer + mens ontbreekt nog. Misschien was Jezus ontstaan van Engineer + mens.
JacoBaco
Ja, ik ben serieus. Ik zei: Misschien wist hij meer dan je denkt. Ik zei niet, hij was erbij. En hoe hij dan aan die kennis is gekomen, weet ik ook niet. Er zijn genoeg zaken waar je iets achter kunt zoeken. Lukt dat niet, dan zit dat gewoon niet in je systeem en blijft er weer een nuchtere Nederlander met tunnelvisie over.
mcdaktari
Even voor alle duidelijk i.v.m. klok en klepel. JC was het kind van Jozef en Maria. Volgens mij ken ik geen bijbel waar JC met zijn moeder getrouwd was. En Jozef was de timmerman.
hahaha dus toch verkeerde pillen.
wimnoot
Ik denk zelf nog steeds dat de engineers woede opgewekt wordt door de mensheids respectloze behandeling van onze planeet, en dat daarom de aliens als vernietigingswapen worden ingezet.. De bijbelse namen zijn gewoon gebruikt als extra laag.
Joek
hahaha dus toch verkeerde pillen.
Haha
wie gelooft nu nog steeds alles wat er in de bijbel staat.
Steeds meer nieuwtjes omtrent de preciese verhouding jc en maria komen bovendobberen.
Ik geloof graag in het paranormale bijvoorbeeld en een stukje van Darwin ook maar weet je....tijd verandert perspectief.Denk je nu werkelijk dat Jezus op water liep, in een woestijn lijkt iedereen op water te lopen als de zon de grond schroeit.
Waar zijn ál die dingen nu dan?Of de laatste eeuwen?Waarom is er nu niemand die even voor het gemak de rode zee splijt etc etc.
mcdaktari
Wist jij niet dat ik dat wel kan? Tja Joekie de een kan goed schrijven de andere kan over water lopen he.
voomzap
Helaas pindakaas. Prometheus is een film die mij van begin tot eind koud liet. Met enkele uitzonderingen, want een paar mooie scenes zijn er wel. Dat is vooral te danken aan de special fx. Acteerwerk is vlak en Hollywoodaans. Uiteraard met de verp[lichte onderdelen om ieder soort kijker te vriend te houden. opbouw erg langdradig in een mislukte poging tot creepiness. Het laatste half uur is wel okee, althans... om enigzins hersenloos naar te kijken. Conclusie Niet veel meer dan leeg popcornvermaak voor de masses.
Ridley Scott heeft weer eens netjes binnen de lijntjes gekleurd. Dat is een 5 waard. Maar qua kijkplezier en aantrekkingskracht is dit ver beneden peil. Kom uit op een 2,5.
Betamax
Had hier meer van verwacht maar toen bleek mdat het een prequel van Aliens was was ik toch wel wat verrast.
Effecten waren wel erg mooi, geluid trouwens ook.
Malloot
Het volgende klopt zo ongeveer met wat er in de film geshowt word.
Spoiler alert!:
daredevil666
Atheïst en Agnost..heel raar dat je jezelf dan bij zulke films kan laten mee slepen.
Moest ik Atheïst en/of agnost zijn,dan zou ik me dood ergeren aan zulke films,want RS laat duidelijk blijken in deze film dat er wel degelijk één of meerdere goden bestaan!
Haha
wie gelooft nu nog steeds alles wat er in de bijbel staat.
Dit is toch wel heel hypocritisch van jou,beweren dat alles wat er in de bijbel staat quatsch is en toch in het paranormale geloven,terwijl het bestaan van paranormale waarneming nooit bewezen is!
JacoBaco
Veel mensen zijn goedgelovig en geloven daarom alles maar wat erin de geschiedenisboeken staat. Wanneer er nieuwe ontdekkingen gedaan worden en dit niet in het huidige (geschiedenis)plaatje past, dan wordt het vaak opzij geschoven. Vervolgens ruziën er wat archeologen over en that's it. Zo nu en dan doet iemand een poging om iets aan het licht te brengen, maar dan wordt het al snel afgedaan als onzin. Veel mensen zitten vastgeroest in hun eigen realiteit en kunnen het niet opbrengen om in iets anders te gaan geloven.
Er is genoeg om er in elk geval vanuit te gaan dat er vroeger iets bijzonders aan de hand is geweest. Wat RS doet, is absoluut niets nieuws.
HistorischeKunstEnUFOs - ufowijzer.nl
YouTube - EN - Klaus Dona: The Hidden History of the Human Race
Banjo
- 2036 berichten
de eerste 30 min vond ik zeer matig...
Maar daarna begon het pas! een mooie indrukwekkende film, ik had deze graag in de bioscoop willen zien..
Dutch Ownage
Een film met veel potentieel, maar die toch niet helemaal goed uit de verf komt. Ik heb de extra's gezien en ze voegen wel waarde toe aan het verhaal. Voor de liefhebbers van deze film toch mooi om te zien. Ook het alternatieve einde geeft een leuke draai aan het verhaal. Namelijk: Dr. Shaw vraagt aan David wat de alien nou precies zei in zijn taal, waar hij vandaan kwam. Waarop David antwoordde: Er is geen precieze vertaling, maar hij het dichts wat erbij in de buurt komt is 'Het Paradijs'. (oftewel de 'hemel' dus...)
Ben eigenlijk wel aardig benieuwd naar het vervolg.
HistorischeKunstEnUFOs - ufowijzer.nl
YouTube - EN - Klaus Dona: The Hidden History of the Human Race
Inderdaad en een atheïst zal het zeker niet kunnen opbrengen om in maar iets te geloven.
MartMovie
Ik ook en ik ook
Askikker
Drie sterren enkel voor de mooie decors van Giger en de natuuropnames, met het verhaal, de special effects en de gevechten kan ik helemaal niks.
Kaiser
wimnoot
De schrijver van dat stuk heeft er niet veel van begrepen. Als dingen niet op een "Inception" manier drie keer langzaam uitgelegd worden dan vinden ze het ineens niet leuk meer. Ik heb mijn ideeen over alle motivaties van ieder genoemd aspect van de film. Of ze juist zijn is eigenlijk niet zo belangrijk, ik ben er wel door geboeid.
SilverGun
Helemaal mee eens. Bedroevend hoe er bijna uitsluitend wordt gelet op de expositie van de film en hoe likeable de personages zijn ipv dat de film daadwerkelijk bekeken wordt. Prometheus heeft veel van de basisingrediënten van Alien maar plaatst ze in een volledig andere context. David is inderdaad het enige personage dat logisch en rationeel handelt. Met uitzondering van Shaw in de laatste akte, zijn alle andere personages nogal onnozel. De wat slimmere kijker neemt dat tot zich en probeert de rest van de film te plaatsen n.a.v. dat gegeven en begint niet meteen te roepen dat de film slecht geschreven is.
Ceeda7
Allemaal wel juist, maar nergens staat er dat Prometheus 2 en 3 op komst is om op alles te antwoorden.
mixmaster
mooie voorganger van de Alien-films.
wel het bekende recept , maar ondanks dat het allemaal herkenbaar is , vind ik deze film toch zeer mooi en boeiend .
prachtige special effects en settings , Ridley Scott did it again !!!
MrEd
Vrij hoge score voor een toch iets tegenvallende film. Te veel gebeurtenissen die ik op zijn minst vreemd vind.
Voorbeelden komen ze bij de planeet aan en gaan ze meteen op zoek naar leven, vinden ze mogelijke beschaving, planten ze hun ruimteschip daar neer en stormen er naar binnen, sorry hoor maar elk intelligent wezen doet zoiets niet. Vervolgens willen er 2 toch terug naar het schip en verdwalen ze, dat terwijl iedereen met elkaar kan communiceren, begint het te stormen en zijn ze die 2 vergeten, zoiets verwacht ik bij een Scary Movie of zo maar niet hier. Zijn die 2 in dat gebouw terwijl ze bang zijn en dan komen ze die "slang" tegen. Buitenaards leven, dan zou ik zeggen blijf uit de buurt, zeker als je al bang was, maar nee hoor ga er maar met je vingertje naar toe. Zo kan ik nog wel even door gaan...
Los daarvan is de film wel mooi gemaakt.
Stephan
Ik vind dat gedoe over die slang nog wel meevallen. Ten eerste was die storm de reden van communicatieproblemen, werden ze opgefokt met signalen van 'life forms' terwijl ze net halve reuzen hebben zien liggen, en als de twee minst snuggere dan half opgelucht zijn dat het maar een 'kleine witte slang' is wat overmoedig worden. Ok... niet de beste sequentie, maar het is veelal het enige argument dat ik hier hoor.
Overigens... bij de release van Alien waren er ook een hoop mensen die er niets van moesten hebben.
JacoBaco
En Alien riep minstens zoveel vragen op als deze. Ook in Alien zitten twijfelachtige scènes. Bijvoorbeeld Brett die in z'n ééntje opzoek gaat naar die kat, is ook niet erg bijdehand.

Alien: Covenant

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
androiddystopieruimtebuitenaards wezenschepselspin offcreationemergency surgery post-credits scenestasisarcheological diggod complexcave drawingprometheus genetic mutationorigins of lifeted 2023alienversealien expanded universethe peter weyland files: ted 2023 alien anthology2090s complicated