• 9.378.285 stemmen

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Michael Fassbender, Noomi Rapace en Charlize Theron

Releasedatum: 31 mei 2012

Plot Prometheus

"The search for our beginning could lead to our end."

Een team van ontdekkingsreizigers gaat op een reis door het universum waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van het ontstaan van de mensheid. Hierdoor belanden ze in de gevaarlijkste uithoeken van het universum. Daar zullen ze een angstaanjagend gevecht moeten doorstaan om de toekomst van de mensheid te redden.

avatar van kathmandu

Pauze?

Halverwege in de bioscoop

avatar van HerrDirektor

HerrDirektor

Heb zeer geboeid zitten kijken! Aangenaam verrast na alles wat je er over leest.

En wat ging die Engineer gruwelijk dood! T kriebelt me nu nog... Topscene!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Hedgehog84 schreef:

Ik heb wel wat met SF, ook aardig fan van Alien. Zie mezelf wel als liefhebber, maar deze film kan ik alleen maar als matig classificeren. Ik vond de film juist ontzettend aan diepgang missen, erg matig acteerwerk van een groot deel van de crew (bijv. Charlie, Fifield, Milburn). Tot aan de pauze dacht ik nog dat het allemaal wel goed ging komen, daarna zakte het echt als een pudding in elkaar. Amper aandacht meer voor het verhaal en wat slap afgeraffelde actie. Zo kwam het op mij over en vond het dan ook een enorme teleurstelling. Had veel van deze film verwacht.

Misschien dat ergens flink in de diepte gediscussieerd wordt en er logische verklaringen zijn voor de dingen die ik als plothole opvatte, maar als ik mij daar tijdens het kijken al aan stoor, dan kan ik niet de interesse opwekken om dit achteraf uit te gaan zoeken.

Ben het eigenlijk grotendeels met je eens, maar vond het kennelijk als geheel allemaal een stuk intrigender (ondanks de vermoedelijke plotholes) en mooier dan jij.

avatar van Noodless

Noodless

Goeie film, maar als Alien-fan is het toch niet de film die kan wedijveren met de andere delen. Daarvoor mist de film vooral echt spannende, enge momenten met de daarbij horende grauwe donkere sfeer. Nu was alles wel heel duidelijk en overzichtelijk qua beelden ( overigens prachtige beelden ), maar ik miste toch die donkere geheimzinnige sfeer. Het verhaal zelf kan je naderhand nog fijn over filosoferen en is best interessant, al werkt het weggeven van het mysterie niet als een voordeel voor de Alien-fan.
Ik vond het verhaal voor het merendeel toch wel duidelijk, hier en daar nog wat vragen...maar dat mag bij een film.
De ingenieurs in de film ...tja.... qua uiterlijk...ik weet het niet zo goed. Misschien beter oorspronkelijk gebleven.
Wel heel mooie beelden en setting ! De cast viel wel mee. Michael Fassbender alias de robot speelt een knappe rol.
Verwacht geen Alien film zoals de vorige delen ( toch wel een beetje op gehoopt ), maar een gewoon degelijke prequel die het mysterie rond de Aliens in grote mate wilt verduidelijken. Is dat een voordeel of een nadeel ? Ik laat het in het midden. 8/10

avatar van dave15

dave15

al gezien vind heb mee vallen geef hem 2,5

avatar van Dreiecke

Dreiecke

had beter even hier kunnen kijken waar deze nog draaide want nu stonden we voor niets bij de bios

(op internet op hun site stond van wel, irritant soms )

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

dave15 schreef:

al gezien vind heb mee vallen geef hem 2,5

Dan heb je hem wel heel snel 1,5 punt minder gegeven..

Persoonlijke aanval verwijderd.

avatar van The Oceanic Six

avatar van John Milton

John Milton

Zelfs zonder te hoge verwachtingen moet ik toegeven dat Prometheus toch stiekem iets tegenvalt, wat eigenlijk ook de consensus lijkt te zijn. Technisch gesproken zit hij enorm vakkundig in elkaar, visueel is het een traktatie, het ziet er allemaal ècht geweldig uit (wat je van Ridley Scott ook mag verwachten) en het acteerwerk is uitstekend, met de nog steeds rijzende ster van Michael Fassbender als uitschieter. Rapace heeft genoeg girl power, maar de ongenaakbare feminine actieheld die Weaver was weet ze niet te benaderen. Ook de bijrollen van Idris (Stringer Bell) Alba, een onherkenbare Guy Pearce en Charlize Theron e.a. zijn allemaal goed. De vraagstukken die de verhaallijn aanroert (waar komen we vandaan, wie heeft ons gemaakt, wat is het doel) zijn allemaal interessant en worden op een leuke manier in de dialogen verwerkt. Toch ontbreekt er iets, maar het is moeilijk om je vinger er precies op te leggen. De eerste helft van de film lijkt voornamelijk onder science fiction te vallen terwijl de horror meer in de tweede helft aan bod komt. Waar Alien (1979) uitblonk in suspense, is dit bij Prometheus helaas net iets minder. Alien bevat zenuwslopende scènes die in kwaliteit Hitchcock evenaren en zelfs zonder verwachtingen is het moeilijk om Prometheus hier niet mee te vergelijken. Scott verklaarde dat deze film niet als een directe prequel moet worden gezien maar de verwijzingen naar Alien zijn duidelijk. Er wordt momenteel over een sequel nagedacht, die ik zeker zal gaan zien. Maar ik weet nu al dat het me niet gaat lukken deze los van Alien te zien of te vermijden om ze kwalitatief met elkaar te vergelijken.

avatar van disneystore

disneystore

Nu krijgen we waarschijnlijk wat meer antwoorden op de Prometheus vragen. Als Ridley Scott beweerd dat je het meer als een trilogie moet zien: Prometheus - Paradise- Alien krijgen we vele antwoorden. Was "het monster" Alien of niet? Waarom wouden de engineers ons vernietigen? etc..

avatar van SENGOK

SENGOK

Waardige prequel met mooie locaties en veel mysterie + spanning.

avatar van Ghola

Ghola

Wie de sterren bestudeert kijkt naar het verleden, en onderzoek van het heelal is dan ook bij uitstek een tak van wetenschap die inzicht probeert te krijgen in hoe alles ooit begon. Net zoals de sterren zelf zijn de meeste antwoorden nog lichtjaren ver van ons verwijderd, maar het is een mooi gegeven dat de wetenschappers in Prometheus met hun sterrenreis dichterbij proberen te komen. Toch lost de film de belofte van een grootse ontdekkingsreis naar méér dan nieuwe gebieden alleen niet helemaal in. Niet dat het veel uitmaakt, want die andere belofte, dat de film de scene van Alien neerzet, wordt erg mooi uitgewerkt en maakt de film alsnog episch en onderdeel van een groter geheel. Dat de film ondertussen een spannend verhaal vertelt en overdondert met uiterst spectaculaire designs (waar 3D daadwerkelijk een toegevoegde waarde is), maakt het een uiterst geslaagd project. 4*

avatar van killerfreak

killerfreak

Ietwat andere insteek dan ik had verwacht, maar daarom zeker niet minder. Ridley bewijst dat er niet veel aliens in beeld moeten zijn om toch een topfilm te maken (met al dan niet knipogen naar een eventueel vervolg). Schitterend acteerwerk overigens; 3,5*

avatar van E2K

E2K

Tsjah... 'goed' dat wel, maar ik zou het nooit in dezelfde zin als Alien noemen.

Zie het zo:

Alien is gemaakt door iemand in zijn 'prime'.

En Prometheus is het product van als die geniale regisseur... 75 jaar oud is, wellicht impotent en half dement.

Als we dat meenemen in de beoordeling dan zou ik het 5 sterren geven.

avatar van S. Russell

S. Russell

Bepaald niet saai, mooi gemaakt, maar het mist toch net 'iets'. Jammer!

avatar van Loepsaal

Loepsaal

altijd benieuwd geweest naar de space jockey, alsof de film voor mij is gemaakt.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Dan zou je denken dat 't op z'n minst een bioscoopbezoek waard is.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Duurt nog zo lang tot ie op blu ray komt Wil m wel graag zien!

avatar van oscaron

oscaron

Er wordt hier door sommigen vrij respectloos gesproken over Ridley Scott, naar mijn idee volledig onterecht....

Kijk als je de film niet zo vindt, of hij voldoet niet volledig aan je verwachting.... dat kan, maar om dan direct de regisseur op een vrij persoonlijke manier weg te zetten als impotent en dement vind ik een beetje vreemd (zacht uitgedrukt).

Prometheus in een notendop ... kan me hier als groot Alien- en RS-lover wel in vinden.

Prometheus in a nutshell. - thebestpageintheuniverse.net

avatar van AC1

AC1

Film nog steeds niet gezien maar hier is de gloednieuwe viral video:

avatar van selfhealing

selfhealing

Vast eens eerder gepost maar ik ga niet alle pagina's nalezen: YouTube - Prometheus EXPLAINED - Movie Review (SPOILERS)

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ridley Scott ,ik ben benieuwd dus we wachten af.

avatar van tal1b

tal1b

Kan niet wachten deze te kijken, mijn fav. genre

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ook geen idee of deze al eerder gedaan is, maar hier een interessant interview met RS.

Interview

avatar van mikeholland

mikeholland

Leuke film, mooie effecten! Zeker moeite waard om te kijken!

avatar van 606

Hij heeft een beetje van zijn Alien film hier in verwerkt, veel dingen komen aardig overeen.

Maar buiten dat toffe film met voldoende spanning. Goed acteerwerk en mooi gemaakt.

avatar van clockwork72

clockwork72

Net gezien, echt een dikke aanrader dit. Misschien net niet zo goed als Alien maar het komt wel redelijk in de buurt. Daarnaast ben ik ook nog eens een ontzettende sci-fi freak en helemaal met deze vibe en sfeer, precies mijn ding. Ook echt rete spannend deze film, vooral de laatste 20 minuten vond ik echt fenomenaal. Dit is 100% zeker een film die hoog in m'n eindejaars top10 gaat komen.