Prometheus (2012)
Releasedatum: 31 mei 2012
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Prometheus
"The search for our beginning could lead to our end."
Een team van ontdekkingsreizigers gaat op een reis door het universum waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van het ontstaan van de mensheid. Hierdoor belanden ze in de gevaarlijkste uithoeken van het universum. Daar zullen ze een angstaanjagend gevecht moeten doorstaan om de toekomst van de mensheid te redden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
Millburn
Chance
Ravel
Ruiter13
Het eerste uur was ik wat teleurgesteld, de film komt traag op gang terwijl we allemaal wel weten waar we op zitten te wachten. Maar gelukkig sloeg binnen 1 minuut de spanning en het tempo toe en was het genieten tot de laatste seconde.
tattoobob
Wat een VETTE film zeg,heerlijk gewoon.
Alle minuten heerlijk van de film genoten.
Vooral de laatste minuten van de film,kippenvel!!!!!
Jaaaaaaa kom maar op met de volgende delen...ik ben geen sci-fi fan bij mij komt hij ook in m,n eindejaars top 10

NYSe
Doe ik wel. Ook ik ben logistiek geneigd te vergelijken met de klassiekers zie Pamela opnoemt. Mensen die daarnaast hun mening kracht achten bij te zetten met meerdere uitroeptekens neem ík dan weer niet serieus.
Curriculum
Helaas heb ik enkel het eind bekeken. Ik was te belangstellend, maar het eind is veelbelovend en creëert dus daarom enige interesse om deze film toch te bekijken. Doorgaans ben ik een bewonderaar van de Alien reeks en Ridley Scott, dus ik veronderstel dat ik deze film niet als een teleurstelling zal ervaren. Jullie kunnen spoedig een beoordeling verwachten.
ghostman
Geniale film , veel beter dan Alien (1979) en misschien zelfs de beste film van Ridley Scott , dus beter dan Blade Runner (1982) , Black Hawk Down (2001) en Kingdom of Heaven (2005) !
killer13
goede film, maar voldoet toch niet helemaal aan mijn verwachtingen. ik had hier graag 5 sterren aan gegeven, maar helaas... misschien de volgende keer, als ik de film nog eens zie en ik alles wat beter snap
olbo
Best aardig, maar ik had het idee dat ze veel gekeken hebben naar de eerste Alien film. Veel zelfde taferelen. Niet erg origineel dus, ook al is het verhaal iets anders. De spanning zoals in de eerste Alien film is ver te zoeken.
Walibi01
Al met al viel de film me tegen.
* de begin scene. Alien pleegd zelfmoord en vernietugd zijn eigen DNA terwijl een groot schip vertrekt.
Komt verder in de film niet terug. (mogelijk in deel 2)
*De dubbele agenda van Wayland is na de eerste 10 min al duidelijk.
* Naar een onbekende alien wereld gaan met vlammenwerpers, wat heeft dat voor nut
* Een uur na een buikoperatie alweer abzeilen uit een alien schip.
Dat lukt alleen captain america in zijn beste dagen.
Al met al wat rare keuzes en vooralsnog niet bijzonder. gewoon het zoveelste alien verhaal en de zoektocht naar ons bestaan.
Goed gefilmd. Acteerwerk prima.
grandpa
Jammer, gemiste kans... tenminste van ons. Helemaal over het hoofd gezien in de bios hierdoor daardoor zullen we ongetwijfeld veel visueel en audio spectacel hebben gemist. Gisteravond dus de BR versie op de buis zitten kijken en wat een lekkere sf'r op maat gemaakt voor ons. Waar we aan twijfelde was waar we Shaw nou meer hadden gezien (we zijn slecht in namen) de pauze knop er even op en bij IMDB op bezoek. Waarom specifiek Shaw opviel? naar onZe mening droeg ze de rest van de cast moeiteloos door heel de film. Wij hopen beslist op een deel 2 enz.
Rafke Pafke
Goh, dat vind ik toch veel te veel eer voor een film die uiteindelijk een zeer zwak script heeft. Hij ziet er fantastisch uit maar dat is toch niet genoeg om Alien of Bladerunner naar de kroon te steken.
Rizz
Wat ik ook wat minder vond, waren de zgn Engineers, zij vielen mij ook wat tegen (het leken wel wat te wit uitgevallen, uit de kluiten gewassen mongoloide figuren, niet beledigend bedoeld). Eerlijk gezegd dacht ik altijd dat in Alien dat zijn hoofd was, maar het blijkt nu dus zijn helm te zijn. Eigenlijk best wel tegenvallend, want in die eerste film, zag die vreemde, buitenaardse figuur er werkelijk cool en bijna horror-achtig uit.

Kan iemand mij misschien uitleggen wie die Engineer is in Alien als dit deel zich voor Alien afspeelt?
trojan.exe
lekkere, mooi gemaakte wegkijker die wat betreft verhaal nergens een echt spectaculaire wending krijgt maar zeker boeiend genoeg is om hem af te kijken
3,5
AC1
Dat hoor ik van alle kanten. Een slecht script vol 'expositie' (tja, wat wil je, die kerel van Lost). Nu ja, die 'expositie' is waarschijnlijk de reden waarom sommige het veel beter vinden dan Alien en Blade Runner. Ik zie zelfs dat NYSe, die in het algemeen toch bekend staat als een kritische poster, de film een hoge score heeft gegeven.
Naomi Watts
Een gemiddelde van 3,50 lijkt me nou niet echt vallen onder kritische poster. Of je moet een ander referentiekader hanteren.
Dreiecke
Ik ben er ook zo één en het komt omdat ik weiger films te bekijken die ik van te voren als crappy inschat. Soms doe ik dat per ongeluk en volgt een lage waardering voor mijn doen. De meeste films die ik kijk en ook graag wil kijken geef ik 3* of hoger. Een ander referentiekader inderdaad.
huiguh
de eerste 45 min vond ik te traag, maar toch was deze film de moeite waard.
Ik snapte alleen het begin niet de alien die zelfmoord pleegde
NYSe
Een gemiddelde van 3,50 lijkt me nou niet echt vallen onder kritische poster.
Tja, zo bijzonder kritisch acht ik mezelf ook weer niet
Wel leuk dat ik blijkbaar algemeen bekend sta. Als wat dan ook.
AC1
Nu je het zegt. Ik zal me wel vergissen. Sorry, NYSe, het is blijkbaar een geval van persoonsverwisseling.
Strangelove72
Ik heb bijzonder uitgekeken naar deze film. Maar helaas ben ik toch wel enigzins teleurgesteld. Ik had gehoopt dat Ridley Scott iets van de magie van Alien en Blade Runner had kunnen laten zien. Het lijkt mij dat Ridley Scott zjin "touch" kwijt is. Hij heeft teveel nieuwer scifi prul gezien om de briljante puurheid van zijn eerdere scifi films te kunnen zien.
De enige waardige Alien film na het origineel was Aliens van James Cameron. En meer dan 25 jaar later, meerdere tenenkrommende vervolgen en spin offs is er nog steeds niemand die iets heeft kunnen maken dat ook maar enigzins in de buurt van het origineel is gekomen. Heel droevig eigenlijk. Daarom keek ik ook zo naar deze film uit. De regiseur Alien, die zou het toch moeten kunnen? Nee, een gemiste kans. Ik had meer van Ridley Scott verwacht.
Meer dan een kwart eeuw aan mogelijkheden en herkansingen. En zoals zoveel dingen in de wereld lijkt de vooruitgang eerdere achteruitgang te zijn.
Pazmaster
Aardige film met mooie special FX. Acteerwerk is prima en het verhaal interessant. De ontknoping vond ik wel teleurstellend. Ik had gehoopt op een geniaal einde maar dat werd het helaas niet. Ook de monsters vind ik tegenvallen, het zijn weer monsters in de gebruikelijke vorm. 3 sterren
tal1b
ontknoping / eind gaf juist het half puntje extra voor mij
leuk alien sfeertje, eind was vet, kan niet wachten op de voorloper
dearon
volgens mij klopt dit toch niet ? (doel vooral op de spoilers)
de engineers zijn niet dezelfden als Alien,. dus die 2e spoiler klopt dan niet..
spoiler: de engineers hebben die helm.. maar pas aan het eind van de film zie je Alien "geboren" worden.
kwestie van kwartje niet gevallen, film niet uitgekeken.. of ligt het aan mij ?

ik vind het een zeer goede film trouwens!
Lichte tegenvaller, maar wellicht waren de verwachtingen gewoonweg te hoog gespannen. Een triomf qua production design en special effects, dat zeer zeker, maar inhoudelijk is de film aan de dunne kant. Het script bevat nagenoeg geen verrassingen en qua akteerwerk valt slechts Michael Fassbender in positieve zin op. Ik zat zelf ook niet zo te wachten op een dosis H.P. Lovecraft binnen de Alien-wereld. Gelukkig zijn er genoeg spannende en gruwelijke momenten om de aandacht er toch bij te houden. Vooral tegen het einde wint de film flink aan kracht.
dearon
Al met al viel de film me tegen.
Komt verder in de film niet terug. (mogelijk in deel 2)
ik denk dat je het niet helemaal vat dan..
spoilers (selecteer de tekst om te lezen:)
in de begin scene, dat is het ontstaan van de mens.. zijn dna is toch nog achtergebleven.. wellicht was hij te laat terug bij het schip dat vertrok en pleegde zelfmoord/vernietigde zijn dna, wellicht om dus de mens, te voorkomen..wat dus niet is gelukt bovendien is dit dus de engineer.. "adam en eva idee" en niet Alien zelf.. die ontstaat pas aan het einde van de film
Mega-Video
Ze zijn net in die tijd zeker overgestapt van Dollars naar Credits....ze halen ze namelijk nog al eens door elkaar in deze hele goeie film.
Van Charlize krijg ik balluh in me buik....dat strakke pakkie....mmmmmmm...heerlijk
tal1b
je zag toch dat ze die avond daarvoor doktertje aan het spelen was? dat beest had ook geen 9 maanden nodig, in nog geen 24 uur had ze de keizersnee, en 'n bevalling van een volgroeid octopus
Derrick
Ik vond de film tegen vallen . Voorspelbaar en teveel cliches . Het acteerwerk vond ik ook niet spectacular . Het gaf wel iets meer inzicht in de aliens waar ze vandaan kwamen .

Alien: Covenant

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
androiddystopieruimtebuitenaards wezenschepselspin offcreationemergency surgery post-credits scenestasisarcheological diggod complexcave drawingprometheus genetic mutationorigins of lifeted 2023alienversealien expanded universethe peter weyland files: ted 2023 alien anthology2090s complicated