• 9.375.060 stemmen

Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Michael Shannon en Dania Ramirez

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Plot Premium Rush

"Ride Like Hell"

Een fietskoerier uit New York (Joseph Gordon-Levitt) krijgt een envelop van een jonge vrouw op een universiteit in een buitenwijk van Manhattan en hem wordt verteld dat hij 90 minuten heeft om de envelop te bezorgen op een adres in Chinatown. Complicaties ontstaan wanneer een undercover politieagent verschijnt en de envelop onder speciale omstandigheden opeist. De waarheid, verborgen motieven en de inzet op leven en dood worden onthuld aan de hand van een reeks flashbacks. Dit terwijl de agent en de boodschapper in een hevige achtervolging door heel Manhattan verwikkeld raken, racend tegen de klok nadat de boodschapper de kostbare aard ontdekt van de geringe inhoud van de envelop.

avatar van blurp194

blurp194

Erg vlot allemaal. Te vlot - want het lijkt bedoeld om de gaten in het plot niet te laten opvallen. Net als de verspringende tijd daarvoor bedoeld lijkt. Maar als je daar niet teveel op let is het best een grappig filmpje. Lekker vlot, het gestunt op de fiets is best leuk om te zien, en de rest moet je vooral niet al te letterlijk nemen allemaal, het is tenslotte geen documentaire.

Leuke originele film! Nooit gedacht dat ze van de New York bike messengers een film zouden maken, het is ze aardig gelukt. Het fietsen werd wel halverwege even te veel, maar de spanning maakte het goed. Wat jammer was dat mooie Jamie Chung, maar een kleine rol had.

avatar van Elineloves

Elineloves

Tijdens mijn vakantie in Amerika vorig jaar zag ik deze trailer voorbij komen tijdens een bioscoopbezoek, en ik moest en zou hem zien. Alleen al vanwege de prachtige locatie, waar ik mijn hart aan verloren ben, en door de hoofdrolspeler. Lang moeten wachten, vanavond eindelijk gezien.

En het gevoel waar ik mee achter blijf is 'Hm.' Niet echt positief dus. Ik keek hier zó erg naar uit, dat het me extra vies tegenviel. Halverwege de film was mijn aandacht volledig verslapt vanwege de slappe dialogen, het standaard en eentonige verhaal en de personages die maar niet tot leven wilden komen, Dat het veel gefiets zou zijn viel natuurlijk te verwachten, maar het hele kat-en-muis spel was ik al snel zat vanwege de matige uitwerking, het gebrek aan spanning en een uitdieping van de personages waardoor je niks voor ze voelt en het je allemaal weinig interesseert omdat je je niet betrokken voelt.

Op visueel gebied is het wel aardig te noemen. Ik hou van New York en bepaalde fietsscènes waren dan ook zeker de moeite waard, maar niet 1,5 uur lang en dan op deze manier vormgegeven. De agenten zijn zoals meestal in films ongelofelijk dom en kun je amper voor vol aanzien. De dames weten al helemaal niet de overtuigen dus je moet het vooral van Joseph Gordon-Levitt hebben, die helaas deze film ook niet naar een hoger niveau weet te tillen door het matige plot.

Meh, zonde!

avatar van Theunissen

Best een aardig vermakelijk filmpje welke nergens in uitblinkt maar ook nergens slecht is. Het simpele verhaal (alles wordt heel helder uitgelegd) is best leuk gevonden en weet ook wel te boeien en hetzelfde geldt voor de vlotte uitvoering. Omdat de vaart best hoog is verveeld de film eigenlijk nergens. Visueel mocht de film er ook wezen en de beelden van New York waren regelmatig best fraai en het fietsen zag er ook geregeld spectaculair uit. Er zit soms ook wat humor in wat het geheel luchtig maakt. De cast deed het wel aardig met als hoogtepunt Michael Shannon die ik best kon waarderen. Al met al een leuk tussendoortje.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Hoewel dit niet de eerste film met fietsen is (die eer gaat naar Quicksilver uit 1986) is dit wel een veel betere. Het dunne misdaadverhaal dat erachter zit mag de pret van de vele chase scènes niet drukken. Premium RUsh werd volledig in New York geschoten en het is bovenop de vermakelijke actie ook een tripje door de drukke straten van de metropool. Gordon-Levitt zie je tegenwoordig veel opduiken maar ik waardeer net iets meer een acteur als Michael Shannon als vervelende flik met gokschulden . Niet slecht dus, en al dacht ik eerst voor een 3* te gaan, ik heb me danig geamuseerd dat er nog een halfje bij komt.

avatar van Insignificance

Insignificance

Fris, vlot en luchtig actiefilmpje op de fiets door de straten van NYC. Een paar momentjes die niet al te vloeiend ogen, maar dikwijls lekker dynamisch met een aantal leuke moves. Hadden er best nog wel wat meer mogen zijn, want als er iets is dat af en toe in de remmen knijpt, dan is het het plotje. De klok, navigatiekaartjes en opties in de gedachten van Wilee geven het daarentegen weer wat flair. Gordon-Levitt is solide, Michael Shannon valt het meest op als corrupte en driftige agent.

avatar van Soup

Soup

De trailer verklapte eigenlijk al een beetje wat voor een soort film dit zou worden, helaas was hij wat minder dan ik had verwacht. De razendsnelle fiets-actie, mooie beelden (van zowel de achtervolgingen als de stad New York) en het aardige acteerwerk van Joseph Gordon-Levitt en Michael Shannon weten deze film, met een flinterdun verhaal, nog enigszins te redden. Had misschien wat meer inhoud in gemogen, want Joseph Gordon-Levitt en Michael Shannon (Agent Van Alden ) zijn meer dan prima acteurs. Mede door de korte duur verveeld deze film echter geen moment en is de film zeker de moeite waard om te kijken.

avatar van james_cameron

Beetje flauwe thriller, slechts min of meer gered door de spectaculair in beeld gebrachte aktiescenes. De doorgaans betrouwbare Joseph Gordon-Levitt is erg vlak in de hoofdrol, maar ja, dat kan haast niet anders, gezien het erg vlakke script. Sporadisch best spannend, maar de plot is erg dun en weinig boeiend. Michael Shannon gaat als bad guy regelmatig behoorlijk over de top, maar hij brengt in ieder geval nog wat leven in de brouwerij. De rest van de cast is nietszeggend. Vervelende soundtrack overigens, die nu reeds gedateerd aandoet.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Ben zelf een fanatiek rijder dus het is uiteraard leuk om de herkenbare verkeerssituaties en uberhaupt de spanning van het rijden terug op beeld te zien. Helaas zijn er veel betere varianten van fixed gear in film te vinden die datzelfde oproepen en is dit slechts een commercieel project met een grappig verhaaltje erin. Zie bijvoorbeeld de spectaculaire docu's Line of Sight of Pedal.

Neemt niet weg dat het tof is dat Gordon-Levitt een aantal van zijn eigen stunts deed en dat grote namen uit het fietscircuit zoals Austin Horse en Daniel MacAskill de rest van de stunts verzorgen. Ze worden niet genoemd op IMDB, maar bij interesse zou je eens wat filmpjes van de desbetreffende heren moeten opzoeken, briljant.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vrij simpele thriller die het meer van de vlotte actiescènes moet hebben.

Want qua verhaal stelt het vrij weinig voor en de spanning is soms ook redelijk ver te zoeken.

Gelukkig redden Joseph Gordon-Levitt als fietskoerier en Michael Shannon als schurk de film nog.

Krappe 2,5 sterren.

avatar van peterjames777

peterjames777

Ik snap de lage rating hier niet zo. Vond het een heel prima actie prentje! Niet heel verassend, dat klopt. Maar toch lekker vlot en strak. Met toffe actie en achtervolgingen. Plus leuke rollen van JGL en Shannon. Muziek was echter idd wel beetje vervelend en gedateerd.

Keek lekker weg.

avatar van John Milton

John Milton

Achtervolging op de fiets - Premium Rush (2012)

Premium Rush belooft in de trailer een actiefilm te zijn met spectaculaire achtervolgingen op de fiets door New York traffic. Met acteurs Gordon-Levitt en Michael Shannon aan boord lijken alle ingrediënten voor een heerlijk actiefilm aanwezig.

Wilee (Joseph Gordon-Levitt) is een waaghals fietskoerier in New York die een geheimzinnige envelop moet bezorgen. Hierbij wordt hij tegengewerkt door Michael Shannon (Boardwalk Empire), die een gokverslaafde cop speelt met schulden (I'm the guy you don't fuck with') en de envelop te pakken wil krijgen. Tegelijkertijd heeft hij het aan de stok met zijn vriendinnetje (Dania Ramirez) die hun collega Manny van zich af moet slaan. Manny kent overigens geen groter plezier dan Wilee dwarsbomen, terwijl hij 'lekker puh'-achtige zinnetjes uitkraamt. Dit resulteert in allerlei achtervolgingen op de fiets, dwars door het verkeer van New York heen.

Bordkartonnen karakers

Helaas worden de door de trailer gecreëerde verwachtingen niet alleen niet ingelost, Premium Rush is zelfs behoorlijk slecht.

UITGEBREIDE REVIEW

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

snel gemonteerde film,waarbij het fiets koerier fenomeen een grote rol speelt.

Met een redelijk plot,en een goede joseph gordon.

dat dit een talent is,is inmiddels wel bekend.vind hem zelf nogal jongens achtig.komt heel jong over.maar das inprinciepe niet zo belangrijk.

vermakelijke film,zit goed in elkaar.

avatar van K. V.

K. V.

Wat een goeie actiefilm. Niet een traditionele actiefilm, de actie zit vooral in het fietsen, maar dit kan dus ook erg spannend zijn. Het is alvast erg actievol/spannend, maar ook tof in beeld gebracht.

De nadruk lag dus redelijk op de actie, maar af en toe was er ook wel ruimte voor wat humor (met die politieagent op z'n fiets). Het verhaal stelt inderdaad niet zo veel voor, maar storend vond 'k het zeker niet.

De cast zat goed, het kwam wel overtuigend over.

Wil je een leuke "actiefilm" film zien die voorbij vliegt, ben je hier aan het goeie adres. 'k vind het hier trouwens maar een erg laag gemiddelde (3*).

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Toch wel een alleraardigste film.

Het visuele stijltje werkt enorm goed mee, New York komt als stad goed tot leven en de fietssegmenten zien er ook enorm flitsend uit. Levitt draagt de film zonder moeite, Shannon is door zijn karakteristieke uiterlijk een prima bullebak en ja Ramirez, één van mijn muzes, blijft toch wel een enorme ontwapenend voorkomen te hebben.

Narratief is dun maar meer dan voldoende, het zijn dan de fietssegmenten en het visuele stijltje die de aandacht al probleemloos vasthouden. Ik had alleen wel graag gehad dat Koepp die stijl wat verder doorgevoerd (met hyper editing) had dan had dit zomaar een enorme guilty pleasure kunnen worden.

avatar van Spetie

Een vermakelijk filmpje, met een uiterst dun verhaaltje, die echter gered wordt door de soms flitsende regie en de rol van Joseph Gordon-Levitt, die zijn personage van genoeg “schwung” weet te voorzien.

Leuk om eens een beeld te zien van de fietskoeriers in de grote stad, waar men zich vaak sneller op de fiets kan verplaatsen, dan met de auto, vanwege het drukke verkeer. De film is duidelijk op zijn best op de momenten dat Gordon-Levitt achtervolgd wordt en hard moet fietsen om uit handen te blijven van de mensen, die achter hem aan zitten. De actiescènes worden prima in beeld gebracht, met een aantal leuke vondsten. Zo vond ik de scènes, waarbij de tijd wordt stopgezet bij de zeer lastige punten op de weg en waarbij je Gordon-Levitt de mogelijkheden ziet bedenken om er langs te komen, een leuke toevoeging.

Op de momenten dat het tempo er niet is, is Premium Rush ook wel een stukje minder. Gelukkig blijft het allemaal redelijk oppervlakkig en wordt er niet al teveel moeite gedaan om de personages en het verhaal uit te diepen, want dat had de film ongetwijfeld geen goed gedaan. Nu blijft er een simpel, maar leuk actiefilmpje over, waarbij de adrenaline op sommige momenten zeker op de kijker wordt overgebracht.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een fietskoerier in New York een pakketje bezorgd dat hem in flinke problemen brengt. De achtervolgingen op een fiets is weer eens wat anders en deze zijn dan ook spectaculair in beeld gebracht met een flitsende montage en snel camerawerk. Het valt hier en daar wel in de herhaling, en het plot is magertjes.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/thriller/misdaadfilm...

Leuk verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs Joseph Gordon-Levitt

en Michael Shannon ...

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Prima camerawerk...

avatar van Zinema

Vlotte fietskoerier.

Wie nog even de aftiteling uitzit kan gadeslaan dat Joseph Gordon-Levitt daadwerkelijk gewond raakte tijdens deze film. Niet verwonderlijk. Als kijker zit je regelmatig met opgetrokken tenen vanwege alle griezelige verkeerssituaties in Premium Rush. De acteur speelt een fietskoerier die op de hielen wordt gezeten door een corrupte agent (een goede rol van Michael Shannon). Meer houdt het verhaal niet in, maar dat hoeft ook niet. De actiescènes en het vlotte tempo bezorgen de kijker een aangename rit.

Goed.

avatar van Kondoro

Kondoro

Premium Rush

Een film die ik een tijdje geleden al op Netflix als "Bookmark" had in gesteld. Leek mij toen een erg leuke film alleen is hij me toen ontschoten, en vanavond kwamen wij er weer op aangezien we snel een film wouden kijken... Al gauw op Premium Rush gekomen en leek ons wel wat. Wat me het eerste opviel is Joseph Gordon-Levitt, in in mijn ogen nieuwe acteur... Alleen G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009) , heb ik gekeken met hem erin, maar goed toen had hij een masker op... Op mijn kijk-lijst staan trouwens nog wel een paar films van hem. Inception (2010), Looper (2012) en The Dark Knight Rises (2012). Dus ik denk ook wel dat deze goed zijn want hij heeft het prima gedaan in deze film!

Premium Rush verteld het verhaal over een koeriers bedrijf in de mooie stad New York City, maar door een zo gehete "Ticket" word hij achterna gezeten door een "Politie" agent, maar die gebruikt zijn macht als politie agent gewoon voor alles. Waar ik wel een beetje tegen aanloop is dat dat de film in allemaal hakkie takkies word voorgedragen. Dan zit je opeens om 5:00 dan ga je opeens naar 6:30 en dan ben je weer bij 4:00.. Maar gelukkig loopt al die knippies weer naar 1 stuk toe zodat het verhaal weer verder kan en het gebeurd dan ook niet meer... Ook de actie scene's waren leuk, de "Ik kan de tijd stil zetten en kijken waar ik heen kan fietsen" vond ik een beetje te overbodig voor deze film, maar alsnog moet ik wel zeggen dat ze leuk bedacht zijn! Het verhaal heeft ook een slechte kant en dat is dat hij op vele punten nog al voorspelbaar zijn, dit is jammer want het concept is leuk! Ook is het stukje dat de agent gaat lachen als hij voor het eerst de koerier volgt niet grappig, die lach bedoel ik hier mee maar, die klunzige politie agent op de fiets maakt het wel weer goed! Afijn, later de film kom je natuurlijk te weten "Waarom die ticket?" en het einde was ook weer eind goed al goed!

Ik geef de film een 3.5*, concept is leuk bedacht, uitwerkingen zijn afentoe wat minder en vaker voorspelbaar.. Leuk voor een avond als je niet weet wat te kijken, en handig dat hij beschikbaar is op Netflix Nederland!

Vlotte filler.

Zeker het halve uur is meer dan aardig. Deed me wat denken aan een update van Taxi, maar dan met koeriers in NY. Al is dat waarschijnlijk een redelijk vage link, want echt heel veel kan ik me van die film ook weer niet herinneren.

De presentatie is best fris, met leuke overzichtjes, vlotte montage en wat speelse effecten die het allemaal interessant moeten houden. Levitt is verder perfect voor deze rol. Genoeg charisma, vlot en grappig. De rest van de koeriers zijn een beetje matig, maar zij vervullen dan ook maar een bijrolletje.

Wanneer de film echter met tijdsprongetjes begint en Shannon's personage volledig introduceert verdwijnt de vlotheid een beetje. Er komen nog wel wat achtervolgingen die aangenaam zijn om volgen, maar tegelijkertijd is het ook allemaal wat makkelijk en flauw. Het einde mag geen verrassing zijn voor de doorgewinterde filmliefhebber en de happy meligheid op het einde mist z'n doel een beetje, waardoor de film toch halverwege ergens gefaald heeft.

Blijft verder wel een geinig, niet te lang durende actiefilmpje met een goeie Levitt, een paar fijne actiescenes en een erg fris begin. Jammer genoeg weet de film dat niveau niet aan te houden en glijdt het langzaam af naar het meer doorsnee Amerikaanse actiewerk.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

beter als ik had verwacht maar ook niet beter dan de middelmaat. Buiten het originele gegeven van een actiefilm op twee wielen is de film niets meer dan een aaneenrijging van clichés en dan heeft de film een geluk dat het kan rekenen op een solide Gordon Levitt en een heerlijk spelende (vooral de eerste helft) Michael Shannon. De film blijft wel een leuke vaart behouden en de actiescènes zijn meestal wel heerlijk in beeld gebracht. Spijtig dat Shannons rol niet beter is uitgewerkt in de tweede helft van de film want anders had die éen van de betere badguys kunnen spelen die ik al gezien heb in dat soort films.

avatar van John Barry

John Barry

Premium Rush vond ik de moete waard om een keertje te zien, maar echt goed vind ik deze film niet.

Tja, fietsen. Het is een bezigheid wat veel in Nederland word gedaan. Nederland is een fietsland. De fietsers hebben het hier in Nederland makkelijk met veel fietspaden. In veel andere landen zijn die fietsvoorzieningen minder. Dit kan tot spannende situaties leiden. Helemaal als je met fietsers te maken hebt die echte waaghalzen zijn. En laten we nu net met zulke waaghalzen te maken hebben in deze film.

We krijgen wilde achtervolgingen te zien in New York. Fietskoeriers halen de meest rare toeren uit. Het is best wel vermakelijk om het allemaal te zien. De actie scenes zijn best wel spectaculair en leuk om naar te kijken. Maar na een tijdje had ik het fietsen wel gezien en werd het allemaal een beetje eentonig en begon de verveling een beetje toe te slaan.

Tussen al het gefietst door is er wel ruimte voor een enige vorm van verhaal. Dit verhaal word o.a. doormiddel van flashbacks verteld. Maar het verhaal wordt er zo snel doorheen gejast dat ik eigenlijk helemaal niet kan meeleven met de personages. Het einde van de film wat emotioneel moest zijn deed mij eigenlijk niks. De film had wat minder aandacht aan het fietsen moeten besteden en wat meer aan het verhaal.

Het acteerwerk in deze film is wel aardig. Het acteerwerk is niet hoogstaand, maar het kan er mee door. De muziek bij de film vond ik vreselijk. De muziek is veelte nadrukkelijk aanwezig en is soms ook gewoon herrie te noemen.

Tja. Zoals ik al zei zijn de achtervolgingen leuk om naar te kijken, maar word het op een gegeven moment een beetje eentonig. Dit wordt helaas niet gecompenseerd door het verhaal. De film kantelt tussen de voldoende en de onvoldoende. De slechte filmmuziek laat voor mij de film de verkeerde kant uitvallen. Net geen voldoende dus.

2,5 ster voor deze film

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Erg magertjes. Alhoewel het concept best leuk kan zijn is de uitwerking niet best. De fietsscenes in zo'n drukke stad zijn best grappig maar als dat omlijst wordt door een wel erg clichérijk verhaal, heeft eerstgenoemde geen waarde meer.

Levitt doet het helemaal niet zo heel slecht, in tegenstelling tot Shannon, die waarschijnlijk nul procent inspiratie had om z'n schurkenrol nog iets glans te geven.

Voor Levitt en de aangename setting geef ik een niet al te zware onvoldoende.

avatar van Movsin

Movsin

Joseph Gordon-Levit crosst door de straten van New York and that's it.

Het oogt wel spectaculair en daarom zijn ook wat toegeeflijk omwille van de stunt-trucs en sommige speciale beeldeffecten : Een 2*;

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Leuke, originele actiefilm. Niet heel bijzonder, maar heeft een leuke zaterdagavond opgeleverd. Acteerwerk is niet heel best. Wordt op den duur wat saai (té lange achtervolgingen zonder dat er écht iets gebeurd). Wat veel cliches en toevalligheden.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermakelijk.

Vlot actiefilmpje. Aangenaam snel en met flair verteld. Hier en daar wat te hip - de personages en hun vertolkers vallen behoorlijk tegen. Op één uitzondering na. Michael Shannon is schitterend. Geweldige acteur, zelfs in een snelle actiehap als deze film.

De rest, inclusief hoofdrolspeler Joseph Gordon-Levitt, kan me minder bekoren. Maar dat is eigenlijk ook niet echt een probleem, want Premium Rush probeert m.i. ook niet meer te zijn dat het is. Het is een hip, kort, snel actiefilmpje. Niet meer en niet minder. Ik kan zo'n films gemakkelijk hebben als tussendoortje.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een amusante aktie film.

Vooral heel leuk, voor de stunt fiets liefhebbers.

Met een dun verhaal.

Wel speelt Micheal Shannon weer weg goed.

Verder is de film, geen hoog standje.

Maar verder een prima film.

avatar van Shadowed

Shadowed

Er klinkt weinig minder spectaculair dan fietsen, maar regisseur David Koepp brengt het gelukkig allemaal wel energiek en entertainend. Zeker de eerste helft van de film kan genieten van een relatief snel tempo, maar de tweede helft verzandt al heel snel in een opeenstapeling van clichématige scenario's. Een degelijke acteur zoals Joseph Gordon-Levitt verkwanselt zijn talenten ook door in een film als deze mee te doen, aangezien dit niet bepaald de rollen zijn waar men zich kan bewijzen. De bijrol van Dania Ramirez is verder de epitome van saaiheid en Michael Shannon krijgt veel te weinig ruimte om zich als schurk te laten zien. De stunts met de fiets maken een behoorlijke indruk en de editing is vlug, maar uiteindelijk kan Koepp de film niet bijzonder veel cooler maken dan de gemiddelde sportactiefilm. Het gebrek aan verrassing gooit het definitieve roet in het eten, maar uiteindelijk zijn de vlotte fietsachtervolgingen en het veelvuldige gerace middenin de drukke stad vermakelijk genoeg om de complete speelduur van 91 minuten vlotjes te houden.

avatar van mrklm

mrklm

Fietskoeriers, fietspolitieagenten en corrupte agenten zouden niet misstaan in de Top 3 van meest gehate mensen in het hart van New York. Toch staan die centraal in deze vlotte, gelikte actiethriller waarin fietskoerier Wilee [Joseph Gordon-Levitt] het verkeer onveilig maakt om een pakketje van Nima [Jamie Chung], de kamergenoot van zijn vriendin Vanessa [Dania Ramirez], op tijd te bezorgen bij ene Sister Chen [Wai Ching Ho]. Een corrupte agent [Michael Shannon] heeft zijn eigen redenen om de inhoud van dat pakketje voortijdig in handen te krijgen. Wat volgt is een even bespottelijke als amusante serie strak gemonteerde achtervolgingen met indrukwekkende stunts en verkeersgedrag waar iedere weggebruiker zich groen en geel aan ergert. Maar gezeten op de bank of in de bioscoopstoel is dit prima te pruimen.